PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Filmovi - dojmovi, komentari i preporuke (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=43879)

LAcy 26.01.2025. 21:30

Mehh, dugo traje a i nerazumljiv je :D

Sent from my moto g stylus 5G - 2024 using Tapatalk

spiderhr 26.01.2025. 22:00

Citiraj:

Autor Miki9 (Post 3654378)
Same here bro, iritantna mi je do te mjere da film gledao ne bi ako je u popisu glumica.

Ja sam se stiltao na najavi, mislio pa kaj nije to bilo već u kinima prije koji mjesec?? kad ono, zamijenio sam ga sa Amsterdamom, jbga gradovi, plus isto neke 1920,30.te, loool.
No nisam sve fulao, pogodite tko tamo isto glumi...

Meni je čak Amsterdam bolji od Babilona kojeg sam jučer pogledao (ne znam kad se pojavio na Maxu, mislim nedavno).

3 sata... predugo, fakat su ga mogli skratiti s nekim dijelovima.

kopija 27.01.2025. 05:10

Ako naletite na "The Girl With a Needle", nemojte ić na IMDB zbog opakih spoilera u opisu!
Film je zaslužio da bude shortlistan za oskara, ima 7.5/10 na IMDB, 83 Metascore, ocjene su realne IMHO.

Samo gledajte, ali nemojte me proklinjati zbog preporuke, odričem se odgovornosti.

Također bacite pogled na ovo, ovo i ovo, meni osobno filmovi godine.

Što se tiče Holivuda, nisam snob pa da ne gledam, ali ništa mi nije ostalo u sjećanju.

OuttaControl 27.01.2025. 13:22

Pa de reci nam o cemu se radi u filmu kad nesmimo uc tamo :D

xlr 27.01.2025. 13:33

To je kao da ti kazem o cemu se radi u The man from Earth - ubije apsolutno svu napetost u filmu. Dobro mi je kolega davnih dana rekao, pogledaj ga bez da uopce ides na net/imdb. I imao je pravo! Odes na imdb i procitas prvu recenicu o filmu i posran ti je film.

Tako da... Shhhh! :D

Ivo_Strojnica 27.01.2025. 14:29

pa ne ubije ti film, jer tip sam kaže odmah u filmu na početku u čemu je riječ (pričamo o the man from earth), pa onda kreće priča o rušenju njegove tvrdnje.

xlr 27.01.2025. 14:41

Edit: stogod pisao, spojler je, fakat necu ako ima jos netko da nije gledao film, sori. Brisem post

mkey 27.01.2025. 18:42

Spojlat ćete the man from earth :D

A kopiju držim maksimalno odgovornim za date preporuke.

mhadina 27.01.2025. 19:45

Mr. Deeds ide u grad

Mr. Deeds goes to town (1936)

Otkriće, obiteljski film iz snova, nekad su bili neki drugi ljudi i oni slični sadašnjima, film na komičan način upoznaje "seljobera" nevinog dečka, ali koje se ne da zeznuti samo tako, kakvi mangupi žderači tuđih života misle da žive u gradu.
The best!

telefunken 28.01.2025. 08:52

The wave (Die Welle) 2008
pogledao opet je učim dete dobrim filmovima, sad je u tim godinama. Oduševljena je a boge je i meni opet sjeo jako dobro.

Dune part one (2021)
isti ciklus edukacije podmaltka, nije joj sjeo. No ja ga gledam drugi put (prvi je bio u kinu) i sad s većom pozornošću i moram priznat da mi je bolji neg u kinu gdje sam nekako imao osjećaj da je prerazvučen, sad mi je bio vrlo vrlo tečan i uspješno prenosi svijet i emocije iz svijeta Dine na ekran

Mommistake 28.01.2025. 09:05

Nosferatu - to nije film za svakoga. To je jedna mračna drama, kazališna predstava na ekranu, puno mraka, depresije, tmurnih boja, sivila, čudnih kadrova, malo retro stil snimanja.

Osobno, dobar film, nikad ga više ne bi pogledao ponovo.

Čak mi je bolji onaj Drakula iz 1970.-tih.

6/10 za mene, da mi leži takva vrsta filmova, još bi dao i više.

Eggers ima očito osebujan stil, meni ni jedan njegov film nije nešto previše wow, svaki na svoj način jedinstven, umjetnički, mračan.

IHrvojeI 28.01.2025. 09:40

Citiraj:

Autor Mommistake (Post 3786255)
Nosferatu - to nije film za svakoga. To je jedna mračna drama, kazališna predstava na ekranu, puno mraka, depresije, tmurnih boja, sivila, čudnih kadrova, malo retro stil snimanja.

Osobno, dobar film, nikad ga više ne bi pogledao ponovo.

Čak mi je bolji onaj Drakula iz 1970.-tih.

6/10 za mene, da mi leži takva vrsta filmova, još bi dao i više.

Eggers ima očito osebujan stil, meni ni jedan njegov film nije nešto previše wow, svaki na svoj način jedinstven, umjetnički, mračan.

Baš ga i ja jučer pogledao, nisam nešto pretjerano oduševljen. Onaj iz 90ih mi je najbolji (garry oldman). Iako mi je i ovaj zanimljiv... Pogledao bih ga opet jer nisam skužio da mi je preko stremia pokrenulo HDR verziju i pol toga je bila mrčina da nisam niš kužio... npr kad onaj dođe u dvorac kod onog prvi puta... i vidim neke slike na interenetu di se tamo vidi njegova faca a meni je bila neka crna fleka... :/ mislio sam da tako mora bit a dok sam shvatio/ili barem pomislio da nešto nije u redu - je8alo mi se je pa sam ga pogledao do kraja takav kakav je... ili je stvarno takva mrčina u filmu cijelo vrijeme da kurca ne kužiš? Ako da, onda ga neću opet gledat.

Mommistake 28.01.2025. 09:54

Ne vidi se njegova faca, poanta je da je mračan da se ne vidi.

Spikeman 28.01.2025. 10:03

Bram Stoker's Dracula je gro levela bolji od tog Nosferatua

kopija 28.01.2025. 12:33

Meni je najbolja verzija od Polanskog :)

telefunken 28.01.2025. 16:08

Citiraj:

Autor kopija (Post 3786302)

Mrzio sam taj film, oduvijek mi je bio klaustrofobičan i ostavljao osjećaj beznađa jer ništa nije riješeno i vampiri nisu ubijeni

Mar 28.01.2025. 19:24

Moram se složiti za Nosferatu. Mislio sam da će biti atmosferičniji i interesantniji ali malo meh.
Ne pomaže što je previše taman i fali kontrasta.

Baš sam u pripremi za njega pogledao i Bram Stoker's Dracula (1992) od Coppole i mogu reći da mi je Coppolin film poprilično bolji, pogotovo vizualno (osim Keanuovog "britanskog" naglaska :roller:) plus malo perverzije koje nema u knjizi :goood:

Pošto nikad nisam gledao originalni Nosferatu začudilo me što je doslovno kopija Drakule sa par imena promjenjenih i radnji koja se ne događa u Londonu.

mkey 28.01.2025. 20:41

Citiraj:

Autor telefunken (Post 3786252)
The wave (Die Welle) 2008
pogledao opet je učim dete dobrim filmovima, sad je u tim godinama. Oduševljena je a boge je i meni opet sjeo jako dobro.

E na ovo budem bacio oko.

Miki9 29.01.2025. 03:24

Citiraj:

Autor Mar (Post 3786367)
Pošto nikad nisam gledao originalni Nosferatu začudilo me što je doslovno kopija Drakule sa par imena promjenjenih i radnji koja se ne događa u Londonu.

Oko tog je iirc odmah masu tužbi bilo od udovice Stokera, da je film plagijat,
mislim da su neke verzije filma bile i uništene zbog toga, pa dugo godina si imao samo neke tipa bootleg lijeve, dok nisu pronašli 50-60 godina kasnije po arhivima i skladištima.

Dracula s Oldmanom (tad početkom 90ih je imao puno dobrih filmova) mi je isto top,
a gledao sam čak i neki iz 30ih (bela lugoši) s nekim debilnim šišmišima lutkicama ko na nekom koncu koji idu gore dole,
te kasniji iz 1970. sa Klausom Kinskijem (koji je Renfield, NE dracula - glumio je čak i on Nosferatua poslije), taj pak ima svako malo nekakve sulude zvukove iz zoološkog vrta ubačene, ko da su snimali kavez s majmunima.

LAcy 29.01.2025. 05:16

Pise na televizoru da je drugi dio crtica za odrasle new to stream.

IHrvojeI 29.01.2025. 08:30

Citiraj:

Autor kopija (Post 3786302)

Aaaaaa, sad sam išao guglat koji je to film, jebote to je filmčina... Trebalo bi opet baciti oko na starije bisere, frankenstain od brooksa, pink panther itd. LOL. Sad si me baš obradovao.
Citiraj:

Autor Mar (Post 3786367)
Moram se složiti za Nosferatu. Mislio sam da će biti atmosferičniji i interesantniji ali malo meh.
Ne pomaže što je previše taman i fali kontrasta.

Baš sam u pripremi za njega pogledao i Bram Stoker's Dracula (1992) od Coppole i mogu reći da mi je Coppolin film poprilično bolji, pogotovo vizualno (osim Keanuovog "britanskog" naglaska :roller:) plus malo perverzije koje nema u knjizi :goood:

A takva su i meni očekivanja bila... Pošto je ovaj ružan ko noć, mislio sam da će više biti naglaska na toj čudovišnoj strani, ono sije strah i trepet i sad će ga ovi probost, a ono radnja skoro pa ista ko i stokerova dracula... Ovaj je barem u filmu objasnio zašto se dracula pali na tu ženu, u nosferatu nisam primjetio ništa osim da mu miriše po nekom cviječu. :/
Citiraj:

Autor Miki9 (Post 3786407)
Oko tog je iirc odmah masu tužbi bilo od udovice Stokera, da je film plagijat,
mislim da su neke verzije filma bile i uništene zbog toga, pa dugo godina si imao samo neke tipa bootleg lijeve, dok nisu pronašli 50-60 godina kasnije po arhivima i skladištima.

Nisam te shvatio, kakav bootleg lijeve i plagijat čega, knjige?

Pogledao The Autopsy of Jane Doe - ok je film, volim mračne završetke..

Spikeman 29.01.2025. 10:13

Babygirl (2024)

ajme koje smeće od filma, sad se ove babe od 60 godina našle natjecat koja ce snimit što debilniji film u kojem ce se skinut a da ih što više plate, ja mislio bude to neki erotski triler kad ono quratz od ofce

al eto Nicole za sad vodi za honorar (10m$) Demi dobila 5m$
tko je slijedeci? :D

Miki9 29.01.2025. 11:35

Citiraj:

Autor IHrvojeI (Post 3786428)
Nisam te shvatio, kakav bootleg lijeve i plagijat čega, knjige?

Zamisli ovu situaciju, da je 1960. godina i da netko snimi akcijsko pustolovni film u kojem vesela družina patuljaka koja nekud putuje, u neku crnu zemlju a nose i nekakvo prstenje, ali se likovi zovu, npr. nije Gandalf nego Madlaff, nije Bilbo Baggins nego Dildo Goggins, nije Aragorn nego Goribor, itd.

I za to čuje udovica od čiče Tolkiena i kaže: alo pajdo, nemože to tako,
i tuži producente filma da su plagirali knjigice što napiše njen najdraži, sa drastičnim zahtjevom da snimljeni film bude potpuno fizički uništen, jer nije trebao ni nastati kad nemaju copyright na tu priču. A film imena "Prstenovi su naša zvijezda sjajna" se sačuvao i pronađen je desetljećima kasnije u štali nekog seljaka, koji je mislio da je ukrao vrpce sa njegovom omiljenom glumicom, pravog imena Ilona Staller.

E tako ti je bilo i sa tim Nosferatuom iz '22.

telefunken 29.01.2025. 12:14

Citiraj:

Autor Spikeman (Post 3786459)
Babygirl (2024)

ajme koje smeće od filma, sad se ove babe od 60 godina našle natjecat koja ce snimit što debilniji film u kojem ce se skinut a da ih što više plate, ja mislio bude to neki erotski triler kad ono quratz od ofce

al eto Nicole za sad vodi za honorar (10m$) Demi dobila 5m$
tko je slijedeci? :D

to je sad neki trend kod tih izoperiranih baba a nekadašnjih pica da snimaju filmove s ciljem da se pokažu takve izoperirane kao ono "mi smo još uvijek one pice i pune smo seksipila" - ne niste, izgledate ko da su vas djeca u nižim razredima osnovne crtala za domaću zadaću

Ivo_Strojnica 29.01.2025. 12:45

baš to, sve ima svoje vrijeme.

Spikeman 29.01.2025. 13:27

Citiraj:

Autor telefunken (Post 3786485)
to je sad neki trend kod tih izoperiranih baba a nekadašnjih pica da snimaju filmove s ciljem da se pokažu takve izoperirane kao ono "mi smo još uvijek one pice i pune smo seksipila" - ne niste, izgledate ko da su vas djeca u nižim razredima osnovne crtala za domaću zadaću

ma žasu, ono shema idem zaledit facu a prvi pogled na šake / vrat / stopala i ko da su je iz groba izvadili...

al ne... ona je i dalje vrhunski komad a usput i CEO koju je klinjo / stažist odlučio dominirat day one i ona mu naravno nije mogla odoljet

btw Banderas dobio 400k$ za ovu ulogu, mislim da ni tolko nije zasluzio, lik gore sad priča engleski nego u Desperadu

emilblomsky 29.01.2025. 18:18

Meni Nosferatu bezveze.
Čekaju se ovi o vukodlacima, Al ne gajim previše nade.

kopija 29.01.2025. 19:12

Ima dobar izraz za Nosferatu u engleskom jeziku.
Gimmick.

Ivo_Strojnica 29.01.2025. 19:21

na hrvatskom: preserans. :D

Mommistake 29.01.2025. 22:31

Den of Thieves: Pantera, neloše, dobar akcijski film. Na stranu neke gluposti, ali ovo je sasvim pristojan nastavak jedinice.

Ice Cube mlađi, vidi se, dobro živi, škembica je narasala. :D

Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:27.