PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Biciklizam - savjeti za kupnju, popravci, dogovori za vožnje i ostalo (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=98655)

Nik 27.05.2020. 08:02

Nema smisla tuci preko 10km, pogotovo ako trcanje nije primarna aktivnost, radije nabijem tempo, ili kombiniram fartleke,i to je onda vrlo koristan trening.

Brdo tucem stalno (sa stapovima i na tempo), i kardio i snaga se tu dobiva, samo kaj ljudi to ne kuze. Moram jos skinuti cca 5kg mase i onda ubacujem trail running i kombiniram sa brzim hikingom + naravno bajk.

Mr.Ex.President 27.05.2020. 12:04

Citiraj:

Autor Nik (Post 3409923)
Pa i jesam, svima koji su ostavili uplate dali su dva vouchera (iznenadjenje tri dana prije utrke) i majicu koju cekam da mi posalju.
Trcao sam krugove po Jarunu i nikako da me taj auto sustigne, inace trcim po zemlji/travi/sumi pa mi je asfalt prisjeo. Nije to sport za bizon kategoriju u koju ja spadam, u kombinaciji sa asfaltom pogotovo :D.

Draga odradila 21km dok je auto nije "pregazio", ja na bajku ispratija to sa avg speedom od 11 km/h, bez bajka bi već teže išlo... Majica se i u nas čeka :D
Inače trčanje dođe ko j... nadogradnja za bajk kondiciju, al treba imat vremena za ugurat 2 sporta u raspored, pogotovo ljeti kad i plivanje uleti u kombinaciju...

Renesis 27.05.2020. 12:43

Ako puno trcis ne znaci da ces moc i puno voziti bicikl :) Jasno neka osnovna kondicija je tu, ali misici drukcije rade.

Sjecam se kad sam bio mlad i nadobudan, dosao iz svijeta trcanja i krenuo s biciklom na Sljeme. Lojstek za sat vremena me unistio, a mogao sam trcat do preksutra...

Kasnije kad sam se upedalirao, islo je puno brze, puno lakse :)

Nik 27.05.2020. 13:29

Meni bajk uz brdo nije neki problem, izgleda da mi odgovara takav napor, ali trcanje uz brdo mi je koma, zakoljem se samo tako. Izgleda da je tu presudna vlastita masa.

Sad sam otkrio da mogu solidno trcti po ravnome (za svoje godine i masu cak jako dobro), cim priviknem tijelo na takve napore (15ak treninga ili 1.5-2 mjeseca). Inace sam citav zivot bio uvjeren da ne mogu trcati i da to nije sport za mene. Izgleda da se sve na kraju svodi da je do treninga, i naravno zdravlja samog covjeka.

Ja sam na Wingsima istrcao 23.29km, s time da sam kad su otkazali utrku u ZDu ja otkazao pripreme da se ne patim bez veze :D, tako da sam u utrku usao samo s treninzima duzine a ne brzine i tempa, unatoc tome to mi je tada bio osobni rekord. Ali znam da mogu i bolje.

Lewis 27.05.2020. 16:23

Bok,

Imam pitanje za ekipku koja je strucna.

Gledam za kupit neki zenski bisickl i zapeo mi za oko jedan Trekking/gradski koji ima "Shimano Alfine CS-S500 21T" mjenjac (onaj u osovini tj. nema vidljive kazete vani).

Zanima me ima li kakvih problema s tim mjenjacem/odrzavanjem/trajnosti za casual usera (nevozmao se puno bas, tipa 15-20 godisnje po 10-15 km) ?

thx

Mar 27.05.2020. 18:04

To ti je super za tu namjenu jer ga ne treba održavati i kad se poštela jednom voziš se godinama bez diranja, nema opasnosti da se skrivi mjenjač ili dropout, koristiš singlespeed lanac koji je puno trajniji i zahtjeva minimalno održavanja. Također, nemaš problema kad se zupčanici više troše kad je lanac ukršten. Također možeš mjenjati brzine dok stojiš na semaforu recimo :)

Mana je nešto veća masa zadnjeg kotača i u određenim brzinama postoji veći mehanički gubitak nego kod klasičnog sustava s mjenjačem, također pripazi da je omjer dovoljno "low end" tj da se može komotno penjati jer ako imaš recimo naprijed 42 zuba, nazad 22 ili 24 biti će teško penjati se na većim gradientima, ali to bi ti svaki kompetentni dućan trebao moći zamjeniti i prilagoditi potrebama prilikom kupnje.

Lewis 27.05.2020. 18:13

Hvala za info, pogledao sam par vide i cini mi se super ali nisam znao kako je u praksi.
Na kraju cu izgleda odustati od tog modela jer rece mi trgovac da cijena bicikla od 4200 ide na 7500 kn sa tim mjenjacem :) ? Malo mi to puno razlike za samo mjenjac ali ako je tako odustajem i idem na klasicni Shimano Alivio 9speed.

Mr.Ex.President 27.05.2020. 20:44

Citiraj:

Autor Renesis (Post 3410129)
Ako puno trcis ne znaci da ces moc i puno voziti bicikl :) Jasno neka osnovna kondicija je tu, ali misici drukcije rade.

Offtopic smo već, al napisao san "nadogradnja", nisan napisao da ako puno trčim da ću bit pedalat najbrže, naprotiv što više vozim to sam brži, ali kad stignem i vozit i trčat pluća narastu ajme, samo rijetko stignem jer obično ubacivanje 2. i 3. sporta znači da onaj 1. reduciram, a to mi nije drago :)

sholky 28.05.2020. 19:13

Drugi odlazak na Grmu, iskrivljen rotor prednje druge brzine. Moooožda je ta staza malo previše za jeftini xc. :D

Sonim 28.05.2020. 21:40

Zadnje pitanje. Koji bi bio vaš izbor? Nekako bi mi prvi izbor bio Focus pa Ghot ili Giant. Neke mane, mogući problemi kod navedenih bicikla. Nadam se da sutra stignem do dsg-a i Gianta da to pogledam uživo. Meridu možda ipak izbacim s liste :D

https://www.focus-bikes.com/au_en/186058-jam-6-7-nine
1999€ u slo

https://markoprojekt.com/merida-one-...ail10539_10539

https://dsg.hr/ghost-slamr-69-29-2019-proizvod-2166/
https://dsg.hr/ghost-slamr-le-29-proizvod-2164/

https://giant.hr/items/bicikli/2020-...0-crvena/16244

Svi su tu oko 15kkn.
Ako baš ništa sada ne uspijem uloviti možda ipak na kraju odem na Canyon neuron AL 6.0....

prileee 28.05.2020. 22:55

Trance je najvise seksi a znamo svi da je to najbitniji kriterij. :D

SaleFFS 29.05.2020. 07:10

Svi su mi manje više ok osim trancea koji ima užasan sx pogon. Nekako mi se ghost najviše sviđa :D

G-boy 29.05.2020. 10:05

Citiraj:

Autor SaleFFS (Post 3410723)
Svi su mi manje više ok osim trancea koji ima užasan sx pogon. Nekako mi se ghost najviše sviđa :D

Ja ne mogu smisliti to njihovo silovanje coila u toj klasi. Al to sam samo ja :D

Vuco 29.05.2020. 16:08

Ne znam, ja bi Trance-a iako ima minuse u kotačima (unutarnja širina 25mm dok je danas standard 30mm) i kočnice. Kotače preživiš jer nije neka razlika (ja do nedavno vozio 22.5mm pa sam sada na 30mm), a kočnice ćeš zamjeniti za 100-150e i riješiti taj problem sa svagda. Ali - vilica i shock su među boljima od svih navedenih i mislim da će to napraviti najveći odmak po performansama naprema drugim bajkovima. Usto, bajk je veoma dobar za uzbrdo, a sa 115mm hoda straga, svi ga hvale da je po osjećaju u drugoj klasi! SX pogon ćeš isto preživiti...

Focus ima kut vilice 68° u 2020 - fail! Ghost sa coil shockom i sic štangom će imati 16.5kg na vaganju što je too much.
Merida podbacila na suspenziji, iako sam fan njihovih bicikala...

Ja sam si naručio upravo Orbeu Occam, postajem penzioner! Giant će na prodaju skoro, pa ako si zainteresiran kao i Sam Fisher za probu, sve se dogovorimo. Prije nego ga prodam... Napravimo dva shuttlea i bok.

Nik 29.05.2020. 17:43

Occam ima stvarno zanimljiv okvir i ajmo reci zanimljivo ugradjenu suspenziju, i sad ga prvi puta vidim. Ono bas mi je cudan.

Sto se tice onih gore fulki, necu reci koja je bolja, ali koju god da kupis svest ce se na to - zasto nisam dao soma eura vise. Pogotovo jer ces sigurno morat uloziti jos para, a za neka tri somica se vec kupi prava stvar, u koju nema dodatnih ulaganja.

sibica 29.05.2020. 20:10

Pozdrav,
Rezmišljam o novom trekking biciklu i zaustavio sam se na dva modela. Koji se vama čini bolji? Uglavnom, vozim dosta, većinu cesta, malo makadam, ponekad nešto sitno šume. Do sada sam imao Author Vertigo koji me super služio, ali bi ga sad prodao dok mogu dobiti još nešto novaca za njega. Uglavnom, čine mi se ok ova dva modela:

https://www.bim-bike.hr/shop/Bez%20k...MUzgUdWF-a-7VQ

http://www.ciklus.hr/bicikli/giant/roam-1-disc-2/

U principu, vrlo teško ću brzo naći bicikl svoje veličine jer su na zalihi uglavnom samo oni manje rame, a za mojih 188 cm ipak treba nešto više, pa bi još pričekao mjesec, dva jer će u nekim trgovinama navodno tada početi dobivati i veće rame, ali će i modeli 2020 biti dodatno sniženi zbog dolaska novijih modela za 2021. g.

Lewis 29.05.2020. 21:58

Bok,

Trazim neki malo bolji bezicni ciklokompjuter (do 100 EUR) i nasao sam CUBE SL EVO 14029 i to na nekoliko web shopova kod nas i svagdje je u kunu ista cijena (679kn). Jel moguce ili svi vuku bazu/cjenik sa istog mjesta (ko to uvozi/prodaje ?) ili ?

Ima li neko mozda preporuku za neki slican model, moze i negdje iz EU ako ce poslatu u HR do tih 100EUR cijene.

thx

Ovo je ovaj CUBE koji gledam
https://www.bike.hr/ciklokopjuter-cu...lic-14029.html

Mr.Ex.President 30.05.2020. 18:35

Citiraj:

Autor Vuco (Post 3410899)
Focus ima kut vilice 68° u 2020 - fail!

Why?

Vuco 30.05.2020. 19:19

A promijenila se geometrija u zadnjih 10 godina, za bajk od 140mm hoda. Usto je i geometrija važna ako se dobro ostalo izvede. Da je 66, je bih ništa rekao, a Transition i neki drugi su i još ispod toga otišli.
Radije onda uzmeš bajk sa 120mm hoda i agresivnom geometrijom. Ići ćeš gore brže, a dole jednako brzo ili brže. Osjećaj sigurnosti koji daje niski kut vilice je prednost sigurno. Nemaš osjećaj da ćeš letiti preko volana na svakoj prepreci...

Hrconja 01.06.2020. 10:29

Citiraj:

Autor Vuco (Post 3409689)

Dubravkin put pa sve do rotora kod predsjednika! Moj trening favorit, jer si za 10-15min u šumi (makadam kod Dubravkinog puta) i onda kreće 2-3 jača uspona i spustevi. Vratiš se nazad, 1h si ubio, a bio si u šumi.
Disclamer - ne odgovaram ako su drva pala.
Počinje tako da dođeš do kraja makadama na Dubravkinom putu i onda skreneš lijevo na mostić uzbrdo do Cmrok. Kod Cmroka izađeš na cestu i iza stanice od busa kreće stazica opet dolje kratko. Ostalo prati GPS:
https://www.bikemap.net/en/r/867224/#6/50/10
Meni bolje od Grme jer sam chicken za skokove, a bliže od Dotrščine/Maksimira, barem za nas sa zapada.

E znači probao sam tu dionicu, al me ubija moja visina ja mislim. Stalno sam mislio da ću odletit na glavu naprijed. Imam hardtail, 23 inča rama. Kakav ti bicikl imaš, tj imaš li dropper post ili spuštaš sic ručno?

Kad sam krenuo prema dolje od Crmroka, skoro umro :lol2:
Odustao sam negdje kod onog mostića jer je teren stvarno zajeban.

Skužio sam zapravo da prema gore mi je uvijek muka ali uživam u tome. Prema dolje se bojim za život i nije mi ugodno nimalo. Možda i ne pomaže što sam jednom pao u provaliju i isčašio rame na Grmi. Nakon toga nemam više muda otpustit kočnice...

G-boy 01.06.2020. 10:37

Pa bio dropper ili ne, sic mora ić dolje i guzica iza.

Dok god ti je osjećaj da ćeš letit preko volana, vjerojatno jednom i hoćeš.

Druga stvar je da ti je brzina prijatelj kod zajebanih spusteva, odnosno lakše ćeš proći tehnički teren ako se jednostavo pustiš..

Vuco 01.06.2020. 11:50

Je, na dropperu sam od 170mm hoda. Sic ide dolje, ali guzicu ne guram iza jer onda nema gripa napred. Obzirom na bajk, hod i geometriju, može se biti centralno na biciklu, bez straha da se odleti ikuda. Vozio sam ja tamo i hardtailove, ali opet - geometrija će puno tu pomoći. Naravno da 160mm hoda na biciklu i kut vilice 65° ne odmaže :D

Ne smiješ ukočiti ruke na volanu, makar imaš napred vilicu, moraš i ti raditi rukama i vuči je iz rupa ili preko korjenja ako treba. I kočenje regulirati. Ja furam dosta nisko volan (nema visoki rise na volanu ili puno spacera pod lulicom) jer volim da sam više nagnut napred (obzirom da nagonski na strmom terenu isto guram guzicu iza :D).

U suštini si prošao najgori dio, kasnije je više manje sve lakše prema predsjedničkoj palači, kako gore tako i nazad dolje. Ok, zadnji uspon prije rotora na šestinama je krvav, ali ono - da se. A onda je povratak nazad pjesma, osim onoga opet kod mostića prije Cmroka :D

Mr.Ex.President 01.06.2020. 12:13

Citiraj:

Autor Hrconja (Post 3411550)
E znači probao sam tu dionicu, al me ubija moja visina ja mislim. Stalno sam mislio da ću odletit na glavu naprijed. Imam hardtail, 23 inča rama. Kakav ti bicikl imaš, tj imaš li dropper post ili spuštaš sic ručno?

Iz iskustva samo da ti kažen da će te visina + 23" bajk ubijat uvijek pa i kad "uhvatiš" nešto mota i skila :D Droper pomaže svakako, al nije nužan...

Sonim 03.06.2020. 10:12

1 privitaka
Eto saga je gotova...
Nakon sve ga ipak je pala odluka na gianta. Bilo je dobrih reviewa na netu, dosta ljudi je pohvalio suspenziju. Prošli put sam na bajku uzeo dobru opremu, a lošu supenziju. Sada budem probao obratno, a uz sve to bio je i najjeftiniji. Dobio sam još malo popusta :D
Malo ga jučer samo isprobao i djeluje super za sada.

PS
Boja je puno bolja uživo nego na svim slikama koje sam vidio...

Lewis 03.06.2020. 10:14

Bas htjedoh reci al je gadna boja ali ostalo super, nek je sa srecom i da ne preletis preko volana :) ;).

prileee 03.06.2020. 11:13

Ma boja je super, lakše te nađe GSS kad se izgubiš u šumi. :D

Vuco 03.06.2020. 11:47

Čestitke na bajku! Dobar je to bajk. I nemoj pizditi ako će se bajk malo čuti nakon prve blatne/prašnate vožnje. Nije to HT da nema lagere. A u lagere uvijek uđe prašina...
Neki dan se vozio na Lojsteku iza karbonskog Bronsona. Cvilio je i više nego moj :D

I kako je Nik napisao, dobro došao u stalni trošak :D

Nik 03.06.2020. 22:59

Meni sad jos malo dolazi onaj The servis koji nitko od vozaca ne zeli, kad treba pol bicikla zamijeniti. Zarotiram zadnji lanac (od tri), njega rastegnem i moram na bajk staviti slijedece:

Kompletan pogonskoi dio - kazeta, tri lanca, dva lancanika i BB , nadalje 2 rotora i dvije gume, novi Headset, komplet buziri i sajle.
Usput cu provjeriti sve lezajeve u okviru, a po potrebi idu odmah novi, na svu srecu njih imam u pricuvi.

Servis kompletne hidraulike: DYAD, vilja i dropper - napravljeno prije sezone...kad podvucem crtu na kraju godine, bolje da ne zbrajam jer cu prestat vozit bajk :D

Sonim, dobar bu ti Giant sigurno - sad samo to treba i voziti.

Sam Fischer 04.06.2020. 08:53

Citiraj:

Autor Sonim (Post 3412040)
Eto saga je gotova...
Nakon sve ga ipak je pala odluka na gianta. Bilo je dobrih reviewa na netu, dosta ljudi je pohvalio suspenziju. Prošli put sam na bajku uzeo dobru opremu, a lošu supenziju. Sada budem probao obratno, a uz sve to bio je i najjeftiniji. Dobio sam još malo popusta :D
Malo ga jučer samo isprobao i djeluje super za sada.

PS
Boja je puno bolja uživo nego na svim slikama koje sam vidio...

Ovo je Trance?

Boja je baš do jaja :D

Sonim 04.06.2020. 12:23

Citiraj:

Autor Sam Fischer (Post 3412343)
Ovo je Trance?

Boja je baš do jaja :D

Da, trance :)

Kaj se tiče troška već se sprema novi popis :D Nosač za auto, pumpe i ruksak...
A kad smo kod pumpi kaj da si uzmem za amorizere? Jel ok neka najjeftinija ili treba pripaziti na nešto?

panoramix 04.06.2020. 18:15

Jedan savjet trebam za susjeda cca. 130 kg. stariji čovjek i zbog zdravstvenih mu je razloga puno lakše biciklirati nego pješačiti. Vozi na vrlo kratke relacije do 3 x dnevno po 1 km.
Kupio bi bajk koji se ne bu potrgal, da nije preskup i da je po mogućnosti city/ženski tip konstrukcije, bez gornje rame.
Svaki hint je dobrodošao.

Lewis 04.06.2020. 22:07

Citiraj:

Autor panoramix (Post 3412550)
Jedan savjet trebam za susjeda cca. 130 kg. stariji čovjek i zbog zdravstvenih mu je razloga puno lakše biciklirati nego pješačiti. Vozi na vrlo kratke relacije do 3 x dnevno po 1 km.
Kupio bi bajk koji se ne bu potrgal, da nije preskup i da je po mogućnosti city/ženski tip konstrukcije, bez gornje rame.
Svaki hint je dobrodošao.

Ja sam neki dan kupio zeni Norco Scene 1, bicikl je odlican za takve relacije a i za puno dolje i nemoras biti pogrbljen/savijen kao kod MTB a opet nije onaj bezevezni city bajk :).

E sad samo pitanje je do koliko para nije "preskupo" susjedu ?

Ovakav:
https://markoprojekt.com/norco-scene...ail11717_11717

S tim da ima i jeftiniji model (nesto slabija oprema i kocnice) istog dizajna Norco Scene 3:
https://markoprojekt.com/norco-scene...ail11720_11720

Mar 04.06.2020. 22:41

Baš gledam dragoj uzeti neki ebike da se možemo voziti skupa, a da ne umire jer nije u nekoj kondiciji i to je nevjerojatno koliko su napuhane cijene za ebike.
Najosnovniji modeli sa očajnim Suntour vilicama, Alivio 8sp prijenosom i sličnim antikvitetima koštaju po 12-16k kn, i to "no name". Specialized i sl su 20k+.

Te bicikle u "akustičnoj" verziji koštaju 3000-4000kn. U uspredbi gledam recimo romobile koji imaju skroz solidne motore, jake baterije (sl kao i bicikle) i koštaju oko 2500-3500kn. Znam da ima manje djelova, ali najskuplja komponenta je motor i baterija, a to je ajmo reći slično. Koje je to deranje ovaca, znam i zašto (u EU prodaja ebikeova je ogromna i sve je rasprodano), samo me čudi kako tu Kinezi nisu ugledali tržište.

Bilo bi super kad bi prodavali kakav set rama+motor+baterija za 3000kn pa da ostale stvari sam složiš ili prebaciš sa starog bajka.

zupy 05.06.2020. 08:36

Kupiš kit i složiš sam na postojeću biciklu - 2 sam tako slagao i preslagao, jedino pitanje je šta želiš od pogona i koliko para misliš potrošiti .

Mar 05.06.2020. 11:41

Citiraj:

Autor zupy (Post 3412673)
Kupiš kit i složiš sam na postojeću biciklu - 2 sam tako slagao i preslagao, jedino pitanje je šta želiš od pogona i koliko para misliš potrošiti .

To je isto poprilično skupo. Bafang motori su oko 300-400 eura i još toliko za bateriju
Imaš neki link za koji dobar deal za casual vožnju? Nema potrebe za nekom velikom snagom, a pošto ima oko 60kg onda nema potrebe ni za velikom snagom baterije.

zupy 05.06.2020. 13:11

170 eura sam ja platio sa njemačkog amazona prednji 1000w hub motor kit i došlo brzo i bez carine - sad malo hebu kinezi sa lokacijama pa treba bit oprezan + ima i na aliju opcija sa eu dostavama.

Baterija : za 10 usd sam kupio generičko kućište na neku yebay akciju + 26 kom crnih litokala 26650 .
6 kom ti je na aliju oko 20-25 eur pa naruči odvojeno da te ne klepi i složiš - 13s 10ah za oko 600kn.

S tim da su sad dodali neku opciju shipinga pa sa sad naručio testnih 6 kom plavih https://www.aliexpress.com/item/3291...56744c4dIauevo

Opcija 2 je narudžba sa onih eu stranica tipa Nkon https://eu.nkon.nl/rechargeable/li-ion/18650-size.html

Opcija 3 i ako nije prežedan motor sa amperima polovne laptop baterije

Psycho 07.06.2020. 09:15

Citiraj:

Autor Mar (Post 3412626)
Baš gledam dragoj uzeti neki ebike da se možemo voziti skupa, a da ne umire jer nije u nekoj kondiciji i to je nevjerojatno koliko su napuhane cijene za ebike.
Najosnovniji modeli sa očajnim Suntour vilicama, Alivio 8sp prijenosom i sličnim antikvitetima koštaju po 12-16k kn, i to "no name". Specialized i sl su 20k+.

Te bicikle u "akustičnoj" verziji koštaju 3000-4000kn. U uspredbi gledam recimo romobile koji imaju skroz solidne motore, jake baterije (sl kao i bicikle) i koštaju oko 2500-3500kn. Znam da ima manje djelova, ali najskuplja komponenta je motor i baterija, a to je ajmo reći slično. Koje je to deranje ovaca, znam i zašto (u EU prodaja ebikeova je ogromna i sve je rasprodano), samo me čudi kako tu Kinezi nisu ugledali tržište.

Bilo bi super kad bi prodavali kakav set rama+motor+baterija za 3000kn pa da ostale stvari sam složiš ili prebaciš sa starog bajka.

totalno se slazem s ovim, nedavno me prijatelj pitao koliko sam ja dao za svojeg i ispao me nekih 13500kn na popustu (Cube - linkao sam ga prije par stranica) i kazem mu ma sigurno ces naci nesto na popustu ili povoljno i posaljem ga u ducan da pogleda bez ikakvog premisljanja.

kasnije mi se javi da je najjeftinija 20k kn, nema popusta, nema nicega :stoopid:

rekoh, sorry frende i sjetio se kad sam placao svoj, prodavac mi da katalog - kao evo pogledajte si nove modele koji dolaze a ono minimalna cijena 27500 za najjeftiniji model :lol2:

Mar 07.06.2020. 11:23

Ma to nema veze s ebikeom. To je samo motor onda. Pravi ebike mora imati centralni motor u pogonu koji ti pomaže ovisno o tvom pedalanju (pedelec), a na da ima gas.
Sve te varijante su dosta skupe.

Citiraj:

Autor zupy (Post 3412753)
170 eura sam ja platio sa njemačkog amazona prednji 1000w hub motor kit i došlo brzo i bez carine - sad malo hebu kinezi sa lokacijama pa treba bit oprezan + ima i na aliju opcija sa eu dostavama.

Baterija : za 10 usd sam kupio generičko kućište na neku yebay akciju + 26 kom crnih litokala 26650 .
6 kom ti je na aliju oko 20-25 eur pa naruči odvojeno da te ne klepi i složiš - 13s 10ah za oko 600kn.

S tim da su sad dodali neku opciju shipinga pa sa sad naručio testnih 6 kom plavih https://www.aliexpress.com/item/3291...56744c4dIauevo

Opcija 2 je narudžba sa onih eu stranica tipa Nkon https://eu.nkon.nl/rechargeable/li-ion/18650-size.html

Opcija 3 i ako nije prežedan motor sa amperima polovne laptop baterije

zupy 08.06.2020. 10:37

Pa imaš opcije i sa pedalecom - ja sam dobio to ali nisam ga montirao jer mi je draži gas (možeš imat oboje).

I koji je razlog da mora imati centralni motor - da pogon ide preko lanca?

Mar 08.06.2020. 11:40

Pa upravljivije je i osjećaj je kao da voziš biciklu, a ne motor ili romobil :)
Ovdje sam prvenstveno gleda biciklu uz el. asistenciju da se komotno možemo voziti skupa većim brzinama i da uzbrdice neće biti problem (ja na običnoj, draga na ebikeu), a ne da je cilj voziti što brže ili se voziti "na gas".

Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:46.