PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   A1 (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=81)
-   -   A1 - ex B.net (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=80697)

KhongLo 23.09.2015. 22:07

Meni je kroz ova tri dana otkad sam na B.netu radio super. Mogu imati nekoliko streamova otvoreno odjednom i da su svi na source quality te nema bufferinga.

WindEmperor 24.09.2015. 00:09

Citiraj:

Autor alen.s (Post 2831096)
kako kod ostalih radi Twitch ? Kod mene idalje negledivo zbog buffera koji se non stop pojavljuje...

Meni i dalje isto ko i tebi. Sad poceo buffering i na high/medium...

Juice 25.09.2015. 17:25

Kako doć do kontakta prodajnog predstavnika? Bilo mi došlo u pošti ali sam bacio papir. Zvao službu no nemaju pojma, ne znaju kako doć do pojedinačnog kontakta predstavnika. Možda ima netko tu još na potezu džamija-kvatric pa da broj svog ako ima, vjerojatno je isti predstavnik. Ili broj od bilo kojeg predatavnika, oni se vjerojatno znaju medjusobno.

Služba mi je ponudila produljenje ugovora s povećanjem brzine na 30, prva tri mjeseca račun 100kn, dalje 195kn kao i do sada (net i telefon imam samo). Pa me zanima kaj bi prodajni predstavnik ponudio.

bertone 25.09.2015. 21:15

Citiraj:

Autor the.elles.d (Post 2830847)
Kako će na osnovu mog mobilnog broja provjeriti imam li njihovu fiksnu uslugu? :)

Lako :) .. baza korisnika (Vip, Tomato, Bnet) je jedna Vip-ova

Citiraj:

Autor the.elles.d (Post 2830847)
Nešto si pomješao. Ta točka definira što znači termin "B.NET KORISNICI" i nema veze s cijenom poziva u navedenom paketu :top:

Nadam se da sam krivo shvatio..
Citiraj:

Autor KhongLo (Post 2830935)
Baš sam nazvao danas SZK da se raščistim na što i koga se to odnosi. Dakle, ta stavka u ugovoru služi samo tome da bi se razdvojilo B.net i Vip korisnike, jer je bilo ljudi koji su mislili da se Vipova ponuda odnosi i na njih pošto je B.net u Vipovom vlasništvu. To znači da je the.elles.d u pravu.

.. i opet se nadam da ste obojica u pravu, a ja u krivu :)

Citiraj:

Autor KhongLo (Post 2830935)
Što se tiče plaćanja, to znači da, ako ja unutar 3D paketa imam navedeno da mi je cijena poziva prema fiksnim linijama te Vip i Tomato mobilnim linijama 0,00 kn + uspostava poziva, onda za te pozive stvarno plaćam 0,00 kn + uspostavu. Oni kojima upućujem pozive ne moraju biti B.net korisnici, tj. mogu biti korisnici bilo koje fiksne linije te Vip ili Tomato mobilnih linija.

To su ti tako rekli ili si to vidio po svom računu? Ne, nisi mogao vidjeti račun kad si samo tri dana na Bnetu.. a ništa, javi nam kad dođe prvi račun ili ako si već pozivao Vip/Tomato korisnike koji nisu korisnici Bneta baci oko na web stranicu sa praćenjem potrošnje telefonske usluge pa javi ;)

the.elles.d 25.09.2015. 22:02

Citiraj:

Autor bertone (Post 2832031)
Lako :) .. baza korisnika (Vip, Tomato, Bnet) je jedna Vip-ova

Nemaju moj mobilni telefon u svojoj fiksnoj bazi.

Lud76 25.09.2015. 22:12

Citiraj:

Autor alen.s (Post 2831096)
kako kod ostalih radi Twitch ? Kod mene idalje negledivo zbog buffera koji se non stop pojavljuje...

Citiraj:

Autor KhongLo (Post 2831110)
Meni je kroz ova tri dana otkad sam na B.netu radio super. Mogu imati nekoliko streamova otvoreno odjednom i da su svi na source quality te nema bufferinga.

Koliko sam primjetio kod mene je buffer samo kod europskih streamera, pa sad jel to ima ikakve logike...

bertone 25.09.2015. 22:46

Citiraj:

Autor the.elles.d (Post 2832055)
Nemaju moj mobilni telefon u svojoj fiksnoj bazi.

Ok, ne želim se svađati ili prepucavati.. samo na glas razmišljam da ukoliko sam korisnik Bneta (imam 3D paket ili samo telefon, nebitno) i istovremeno sam i mobilni korisnik Vipa na pretplatu i račune plaćam istom operateru i na istu adresu onda mislim da imaju u jedinstvenoj bazi podatke od svih korisnika svih svojih usluga :) .. no ako ti kažeš da nemaju tvoj mobilni u fiksnoj bazi onda je tako i sve pet :chears:

the.elles.d 25.09.2015. 22:52

Samo pokušavam reći da to što ti predlažeš ne može funkcionirati iz tehničkih razloga. Mogu jedino znati u kojoj mreži je broj kojega zoveš i naplatiti prema cjeniku. I točno to rade :)

Juice 25.09.2015. 23:02

Sve je to u jednoj bazi koja unutar sebe ima podjelu.

KhongLo 25.09.2015. 23:29

Citiraj:

Autor Juice (Post 2831921)
Kako doć do kontakta prodajnog predstavnika? Bilo mi došlo u pošti ali sam bacio papir. Zvao službu no nemaju pojma, ne znaju kako doć do pojedinačnog kontakta predstavnika. Možda ima netko tu još na potezu džamija-kvatric pa da broj svog ako ima, vjerojatno je isti predstavnik. Ili broj od bilo kojeg predatavnika, oni se vjerojatno znaju medjusobno.

Služba mi je ponudila produljenje ugovora s povećanjem brzine na 30, prva tri mjeseca račun 100kn, dalje 195kn kao i do sada (net i telefon imam samo). Pa me zanima kaj bi prodajni predstavnik ponudio.

Ja ti mogu dati broj od ovog s kojim sam ja dogovarao. Prije par tjedana je bio na potezu Špansko-Jarun, ali koliko sam skužio iz razgovora s njim, nemaju oni neko fiksno mjesto i često se rotiraju po gradu.

Koji si broj zvao da ih pitaš o produljenju ugovora? Čuo sam da je za to najbolje zvati 0800 13 11. To je broj službe za zadržavanje korisnika i oni imaju najodrešenije ruke što se tiče nagovaranja korisnika da ostanu kod njih.

Citiraj:

Autor bertone (Post 2832031)
To su ti tako rekli ili si to vidio po svom računu? Ne, nisi mogao vidjeti račun kad si samo tri dana na Bnetu.. a ništa, javi nam kad dođe prvi račun ili ako si već pozivao Vip/Tomato korisnike koji nisu korisnici Bneta baci oko na web stranicu sa praćenjem potrošnje telefonske usluge pa javi ;)

To su mi rekli, a kad dođe prvi račun, onda ćemo se i uvjeriti. Ako se ja ne sjetim, podsjeti me preko PM-a da javim cifru. Pogledao sam na Moj B.net i trenutno je stanje ovakvo. Prvi broj je na T-Comu, a drugi na B.netu. Cijene su iste, ali mislim da su krive, jer u cjeniku stoji da je uspostava poziva 0,20 kn, no ionako dolje piše napomena da je stvar samo informativnog karaktera i da će se pravo stanje vidjeti na računu. Probao sam sad nazvati i svoj mobitel (Vip) i držao dignutu slušalicu minutu i nešto, ali još to nije registrirano na stranici. Valjda je ne osvježavaju tako često.

bertone 25.09.2015. 23:40

Citiraj:

Autor KhongLo (Post 2832083)
To su mi rekli, a kad dođe prvi račun, onda ćemo se i uvjeriti. Ako se ja ne sjetim, podsjeti me preko PM-a da javim cifru. Pogledao sam na Moj B.net i trenutno je stanje ovakvo. Prvi broj je na T-Comu, a drugi na B.netu. Cijene su iste, ali mislim da su krive, jer u cjeniku stoji da je uspostava poziva 0,20 kn, no ionako dolje piše napomena da je stvar samo informativnog karaktera i da će se pravo stanje vidjeti na računu. Probao sam sad nazvati i svoj mobitel (Vip) i držao dignutu slušalicu minutu i nešto, ali još to nije registrirano na stranici. Valjda je ne osvježavaju tako često.

Prikaz cijene ti je dobar jer je to cijena bez PDV-a koji iznosi na 0.16 lipa 0.04 lipe.

I doista se nadam da si u pravu.. samo imam loša iskustva s njima, od proganjanja s njihove strane da nisam platio mjesečni račun pa do prijetnji ovrhom, a bio je plaćen u pošti i na kraju se ispostavilo da je djelatnica pošte krivo proknjižila uplatu (nisu se ni ispričali) pa do bisera da mi internet ne radi ili radi loše zato što koristim Linux (i da ne pružaju on line pomoć Linux korisnicima).. ma bilo je svega tako da im ništa ne vjerujem na riječ :fuming:

KhongLo 25.09.2015. 23:46

Aha, to je onda to. Uvijek zaboravim da firme mnogo cijena iskazuju bez uračunatog PDV-a :)

Onda mi je jasno zašto si toliko sumnjičav kad imaš takva prethodna iskustva. I ja bih bio na tvom mjestu.

To da nema supporta za Linux korisnike nije mana samo B.neta. Siguran sam da pomoć za Linux nećeš dobiti ni od Iskona, a znam da u T-comu prije 4-5 godina također nisu znali ništa o tome (ne znam kako je sada).

the.elles.d 26.09.2015. 00:27

Citiraj:

Autor Juice (Post 2832076)
Sve je to u jednoj bazi koja unutar sebe ima podjelu.

:hitthewal:

@KhongLo i bertone
Stvarno ste nauku od ovoga napravili. Stvar je jednostavna: nazoveš bilo koji fiksni, VIP ili Tomato broj - plaćaš samo uspostavu. Zoveš bilo koji drugi mobilni broj plaćaš onu cijenu od kune i nešto iz cjenika. Pa nije baš tako komplicirano?

Juice 26.09.2015. 11:12

Citiraj:

Autor KhongLo (Post 2832083)
Ja ti mogu dati broj od ovog s kojim sam ja dogovarao. Prije par tjedana je bio na potezu Špansko-Jarun, ali koliko sam skužio iz razgovora s njim, nemaju oni neko fiksno mjesto i često se rotiraju po gradu.

Koji si broj zvao da ih pitaš o produljenju ugovora? Čuo sam da je za to najbolje zvati 0800 13 11. To je broj službe za zadržavanje korisnika i oni imaju najodrešenije ruke što se tiče nagovaranja korisnika da ostanu kod njih.

Da, taj broj sam zvao. Tamo su mi dali onu ponudu.
Bio bi zahvalan ako možeš na PM šibnut broj pa da vidim s njima, možda imaju kaj drugačije oni.

Razmišljam se ić na Iskon ili ostat. U principu brzina je ista i cijena praktički.

Stipest 26.09.2015. 13:48

Citiraj:

Autor bertone (Post 2832086)
Prikaz cijene ti je dobar jer je to cijena bez PDV-a koji iznosi na 0.16 lipa 0.04 lipe.

Skini cijenik B-neta s neta. Tamo su sve cijene sa PDV-om.

sakomako 27.09.2015. 11:20

Citiraj:

Autor yaya (Post 2830753)
ma super to cu ja uzet kad mi istekne ugovor s amisom:amen:

Ne shvaćam koja je prednost otići sa Amisa na B-net kada u 3u1 paketu imam 100/100 vezu na internet, 70 TV kanala i 1500 besplatnih minuta prema svim fiksnim i mobilnim korisnicima unutar cijele EU! To koliko vidim nema nitko i po toj cijeni. Osim toga imam 8 mjeseci sniženu pretplatu.

fran123456 27.09.2015. 11:34

Citiraj:

Autor sakomako (Post 2832586)
Ne shvaćam koja je prednost otići sa Amisa na B-net kada u 3u1 paketu imam 100/100 vezu na internet, 70 TV kanala i 1500 besplatnih minuta prema svim fiksnim i mobilnim korisnicima unutar cijele EU! To koliko vidim nema nitko i po toj cijeni. Osim toga imam 8 mjeseci sniženu pretplatu.

Nemaju svi dostupnu optiku...

Thermaltake 27.09.2015. 12:12

Citiraj:

Autor fran123456 (Post 2832593)
Nemaju svi dostupnu optiku...

Upravo tako, a i na optici i na običnoj dsl/vdsl vezi iptv od amisa im ima vidljivo lošiju digitalnu sliku od bnet-a/vip-a. Kolko god sam protiv njih jer su me isprcali u mozak tokom godina tolko moram i realno reć da imaju najbolju sliku od svih provajdera t-com, optima, amis, h1 i to je testirano sa više ljudi na više televizora iz raznih udaljenosti.

schetz 28.09.2015. 10:44

Danas opet s vipa prebačen na benetia..
Donijeli su mi naravno tecnicolor router, nemaju vulgaris žične, premda sam tražio.
Što se STB-a tiče, neki Kaonmedia, ako ništa, kvalitetnije napravljen od Albisa.

Imam osnovni paket TV-a, ali vjerojatno ima onaj promo od mjesec dana sa svim paketima, pa ako nekog zanima kako radi STB ili šta neka puca.

Mene čekaju igrarije spajanja Tp-linka 842ND danas :) (tecnicolor bez antene mi čudo baca signal :D )

Thermaltake 28.09.2015. 13:18

Citiraj:

Autor schetz (Post 2832996)
Danas opet s vipa prebačen na benetia..
Donijeli su mi naravno tecnicolor router, nemaju vulgaris žične, premda sam tražio.
Što se STB-a tiče, neki Kaonmedia, ako ništa, kvalitetnije napravljen od Albisa.

Imam osnovni paket TV-a, ali vjerojatno ima onaj promo od mjesec dana sa svim paketima, pa ako nekog zanima kako radi STB ili šta neka puca.

Mene čekaju igrarije spajanja Tp-linka 842ND danas :) (tecnicolor bez antene mi čudo baca signal :D )

Javi ekipi ovdje kako se ponašaju na tom risiveru kanali History običan i HD ako imaš, animal planet dal trzaju povremeno, pokušaj gledat malo duže ako možeš Histroy običan i HD na njima je sjećam se bilo problema, ako možeš. Malo napiši kako je šaltanje programa na njemu dal brzo prebacuje itd. možeš i koju sliku bacit ako nije problem :D

schetz 28.09.2015. 13:43

Citiraj:

Autor Thermaltake (Post 2833043)
Javi ekipi ovdje kako se ponašaju na tom risiveru kanali History običan i HD ako imaš, animal planet dal trzaju povremeno, pokušaj gledat malo duže ako možeš Histroy običan i HD na njima je sjećam se bilo problema, ako možeš. Malo napiši kako je šaltanje programa na njemu dal brzo prebacuje itd. možeš i koju sliku bacit ako nije problem :D

Šalta brže od albisa,sustav isti, a ostalo provjerim popodne. Ako imam još u promu HD programe, stavim te Historye i ino pa editiram post..

Stipest 28.09.2015. 14:46

Jesi li imao Albisa prije,pa su ga sad zamjenili ili ti je to prvi STB?Promo bi ti trebao biti otvoren 30 dana.Za History HD ne treba puno gledati za vidjeti da li zastajkuje.Pitamo za njega,jer je kod njega najočitije.I drugi zezaju,ali manje.Sport Klubovi povremeno(jučer više),a jedino Eurosport HD radi ok od prvog dana.Ovo je snimljeno na mom Albisu 9300:

https://www.youtube.com/watch?v=tAGh...ature=youtu.be

schetz 28.09.2015. 14:59

Citiraj:

Autor Stipest (Post 2833074)
Jesi li imao Albisa prije,pa su ga sad zamjenili ili ti je to prvi STB?Promo bi ti trebao biti otvoren 30 dana.Za History HD ne treba puno gledati za vidjeti da li zastajkuje.Pitamo za njega,jer je kod njega najočitije.I drugi zezaju,ali manje.Sport Klubovi povremeno(jučer više),a jedino Eurosport HD radi ok od prvog dana.Ovo je snimljeno na mom Albisu 9300:

https://www.youtube.com/watch?v=tAGh...ature=youtu.be

Imao sam Albisa na Vipu (isti kak) ,9100 ako se ne varam.
Samo što meni nije ni s njim trzalo na History-u, znao sam baciti oćadu baš na ove zalagaonice i storage wars. Tako da provjerim i s ovim, premda , ako nije trzao Albis, sumnjam da će ovaj. Jedino što je, brže šalta kanale.

Mislim da nije kupio gitaru jer je lik nosi van , al da sam umro od smjeha, jesam :D:D

Stipest 28.09.2015. 16:15

Zašto su te uopće prebacivali sa VIP-a?
Smišno je za pogledat jedanput,ali kad ti je tako stalno doma na paketu kojeg plačaš 40 kn,brzo te prođe volja za smijehom.

schetz 28.09.2015. 16:22

Sam sam se prebacio, šaltam se između akcija i ponuda, smijurija.. Vjerujem da te nervira, i mene bi sigurno, mene je samo prvi komentar na jubitou ubio :)
Edit : evo buljim u prodaju neke slike u zalagaonici, history Hd. Ništa ne zeza. Čak mi ugasi tv ako je na stb kanalu ,a ugasim stb naravno, fino.
Edit2 : gasim TV, dosta za danas,ne trza baš ništa

Nulum 28.09.2015. 16:53

Za Vas koji ste prijavili da ste imali problema sa streamom na Vip-u / Bnet-u a koristite chrome, skinite plugin "hola" i prebacite zemlju na UK i trebali bi streamovi raditi uredu.

Link za plugin:

https://chrome.google.com/webstore/d...fbnlmeio?hl=en

Nadam se da ce pomoc :chears:

bigAdvance 29.09.2015. 15:17

Hola na bnetu...ne znam bas:

http://www.pcworld.com/article/29283...et-attack.html

Nulum 30.09.2015. 11:18

Samo kazem sto je meni rjesilo problem ;)

Dokle god nema nuspojava jebe mi se :D

WindEmperor 30.09.2015. 14:19

Citiraj:

Autor Nulum (Post 2833908)
Samo kazem sto je meni rjesilo problem ;)

Dokle god nema nuspojava jebe mi se :D

Stvarno nebi preporucio Holu. To je doslovno botnet.

http://adios-hola.org/ procitaj pa ces viditi

marko cro 01.10.2015. 10:18

Planiram preci na bnet pa me zanimaju neke stvari, tko snosi troskove uvodjenja instalacija u stan, koliko cu morati jednokratno platiti sve ako potpisem na samo 1 godinu?? Mislim uzeti 3d paket osnovni.

bigAdvance 01.10.2015. 10:39

Instalaciju sprovode oni o svojem trosku, ti nema nista sa time samo si organiziraj gdje bi drzao ruter pa se dogovoris sa instalaterom kako cete provuc kablove do njega.

Za jednokratno placanje, ja sam platio 99kn (ugovor na 1g) ali to je bilo za solo internet.

Ne znam jeli sto skuplje/jeftinije za 3d - nadji se sa njihovim prodajnim predstavnikom i nek ti iskemija sto bolju ponudu.

Gondar 01.10.2015. 15:18

Vi koji imate brzine 50+ mbps da li vam je dovoljno tih 960 gb koliko iznosi limit??

Cuky 01.10.2015. 16:16

Uz malo matematike dodjes do zakljucka da ako premasujes 30GB dnevno da ce ti biti malo :D

Stipest 01.10.2015. 16:55

Citiraj:

Autor bigAdvance (Post 2834345)
Instalaciju sprovode oni o svojem trosku, ti nema nista sa time samo si organiziraj gdje bi drzao ruter pa se dogovoris sa instalaterom kako cete provuc kablove do njega.

Za jednokratno placanje, ja sam platio 99kn (ugovor na 1g) ali to je bilo za solo internet.

Ne znam jeli sto skuplje/jeftinije za 3d - nadji se sa njihovim prodajnim predstavnikom i nek ti iskemija sto bolju ponudu.

Na žalost ne ispalti se uzimati na 1 g,jer naplačaju čak 1.015,24 kn instalaciju.Bez ugovorne obveze 1.523,37 kn.Na 2 g 1 kn.Piše ti sve u cijeniku:
http://www.bnet.hr/podrska/opci_uvje...anja_i_cjenici

Stipest 01.10.2015. 16:59

Citiraj:

Autor Gondar (Post 2834442)
Vi koji imate brzine 50+ mbps da li vam je dovoljno tih 960 gb koliko iznosi limit??

Ako misliš na 3D paket koji ima 50 Mbps,u njemu je limit 1600 GB.

bigAdvance 01.10.2015. 17:09

Citiraj:

Autor Stipest (Post 2834495)
Na žalost ne ispalti se uzimati na 1 g,jer naplačaju čak 1.015,24 kn instalaciju.Bez ugovorne obveze 1.523,37 kn.Na 2 g 1 kn.Piše ti sve u cijeniku:
http://www.bnet.hr/podrska/opci_uvje...anja_i_cjenici

Sada traje promocija koja omogucava prikljucak za 99kn ako se uzima na godinu dana (ja uzeo to)

E sad, nisam siguran dal je ta promocija samo za internet ako uzimas, ili i za 2d/3d
Nekom logikom bih zakljucio da je promocija za sve.

Najbolje nazovi i informativno se raspitaj preko telefona. Zatim se nadji sa prodajnim predstavnikom koji ce ti dat jos nesto bolje.

Nesto ranije sam u temi napisao sto sam ja potpisao:

120mbit na 1g ugovorne obveze
99kn prikljucak
Prvih 6 mjeseci racun 0kn
Sljedecih 6 mjeseci 329kn mjesecno

Gondar 01.10.2015. 19:30

Citiraj:

Autor Stipest (Post 2834499)
Ako misliš na 3D paket koji ima 50 Mbps,u njemu je limit 1600 GB.

1600 gb?? meni na njihovom cjeniku piše 960 gb, onda očito da im je ažurnost jača strana :D.

WindEmperor 01.10.2015. 22:04

Za 50/10 Mbps paket je download limit 1600GB koji je i previse ali je upload limit 320GB.

U 7. mjesecu sam prekoracio upload limit ali nisu mi smanjili brzinu niti sam dobio nikakvu obavijest.

http://www.bnet.hr/content/download/...+%20paketi.pdf

Stipest 01.10.2015. 22:17

Citiraj:

Autor Gondar (Post 2834541)
1600 gb?? meni na njihovom cjeniku piše 960 gb, onda očito da im je ažurnost jača strana :D.

http://i57.tinypic.com/2s6av79.jpg

KhongLo 02.10.2015. 00:16

Ja valjda u cijeloj godini ne uspijem premašiti taj mjesečni limit :D

Da li još netko ima na TV-u (Albis 9300) neke tri bijele točke dolje na sredini ekrana? Može li se to ukloniti i kako?

Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:42.