![]()  | 

Citiraj: 

Da li bi trebao ili ne - neću ni ulaziti u to. :D  | 

Mene samo zanima koji bi sudac presudio u njegovu korist... Nitko sretniji od mene da on dobije neku super duper memoriju koju želi sa reklamacije, no zbog svih tih dopisa i zajebancija će i najobičnije reklamacije postat nešto što nećemo želit da nam se desi. 
	Ja sam za da treba tjerat pravdu kad je kupac oštećen od strane trgovine, al on to nije u ovom slučaju. Ovo plakanje zbog CL8 umjesto CL7 je smješno. EOD od mene.  | 

Samo sam ispravio da se ne stvara mit da netko može najebati ako smatra da je oštečen i traži inspekciju i da nema suca, suđenja i troškova za to. Osim ako se ne pokreče parnica sa strane kupca. 
	 | 

Josip, kolko ja vidim nude ti 2x2 GB 
	http://www.links.hr/?naziv=memorija-...kl=051.210.083 koja je CL8 baš kako ti želiš, gdje je problem?:stoopid: Kad si već zapeo za CL8... Imao si 2x2 CL 8-8-8-24, daju ti 2x2 CL 8-8-8-24... U slučaju da to ne želiš daju ti duplo više memorije... Po meni je to fer:)  | 

Citiraj: 

Checkmate :D  | 

Citiraj: 

Hvala na prijedlozima, još ću razmislit što ću i kako dalje.  | 

Citiraj: 

Kakve veze ima što ti imaš dominatore, ne treba to naglašavat, ko da je to najbolja memorija na svijetu, omfg, cl8 je, 8-8-8-24 je, dakle sve štima 101%, osim ako ti fali osnovnog informatičkog znanja da povežeš dva i dva? I cijene memorije kad si ti kupovao i ove danas su dva različita svijeta. Poklopi se po ušima, uzmi 2x4gb dok ti ljudi fer i više nego pošteno nude, i zdravo doviđenja.  | 

Pa ako ću uzimat, uzet ću 8gb corsaira, a dominator i g skill ne rade ni na istom naponu. Znam da bi to sigurno radilo dobro na defaultu ali mislim da bi bilo nestabilno već pri blagom overclocku. Ne planiram ništa clockat, nit nisam ništa cloao odkako imam ddr3/am3 platformu ali možda i hoću nekada ako će biti potrebno. Tako da g-skilla necu sigurno uzimat. 
	 | 

Kompliciraš bespotrebno:) 
	Za svojih 2x2, dobijaš novih 2x4 sa novom garancijom koja je kraća, ali teško da ćeš je iskoristit pošto je cijena memorija takva da svatko u nas na godišnjoj bazi mijenja ram. I još taj 2x2 koji imaš doma prodaš i u konačnici ti ostaje isto memorije, a još si u plusu za taj iznos koji dobiješ od prodaje. A CL8/CL9, jedva da Everest Mem test osjeti, kamoli RL aplikacije i uobičajan rad na računalu.  | 

Citiraj: 

Zato ti kažem, nude ti i više nego poštenih 2x4gb, uzmi to i miran si, i nemaš natezanja ni komplikacija s nikim.  | 

ok, ipak ću onda uzet što mi nude jer mi se neda natezat s njima, a mislim da bih mogao dobit što tražim ali sad nemam volje da se svađam s njima. 
	 | 

laptop pod garancijom - razbijen ekran - pomoć! 

Na laptopu je napukao ekran i razlio se. Međutim ne vide se nikakvi fizički tragovi, a i ja se ne sjećam da sam s njim negdje udario niti da mi je ispao. Serviser kaže da to ne ide pod garanciju što mi je u jednu ruku i logično ... Ali kako je moguće da se display razlije bez udaraca i bez vidljivih znakova oštećenja? 
	Što mi je za činiti? Imam li šanse da taj kvar pokrije garancija? P.S. Ako je to bitno radi se o HP-ovom laptopu...  | 

Može puknuti sam od sebe, ali vrlo rijetko. Najčešće se to događa zbog brze promjene velikih razlika u temperaturama. Npr. vani ledi, a ti lap uneseš u toplu kuću. Nažalost, to je teško dokazivo i logično je da serviser smatra da je netko sjeo na lap i razbio ekran. 
	Kako se radi o HP-u, imaš šanse da nađeš ekran na ebayu i jeftino ga zamijeniš.  | 

Na ebay-u vidim više vrsta display-a... jeli bitno što je web kamera na gornjem okviru display-a? ili ona dolazi posebno? 
	Inače radi se o HP probook 4530s; 39,6 cm (15.6") diagonal LED-backlit HD anti-glare (1366 x 768); 39,6 cm (15.6") diagonal LED-backlit HD BrightView (1366 x 768); 39,6 cm (15.6") diagonal LED-backlit HD+ WVA anti-glare (1600 x 900)  | 

Rastavi lap i vidi šta piše iza na ekranu pod P/N. Onda nađi isti na ebayu. 
	 | 

Otišao u trgovinu i vratio se s uređajem. 
	Odmah pri paljenju vidio da to ne radi kako bi trebalo. Zbog problema odmah kontaktirao suport servis proizvodaća. Rečeno mi da to odnesem u trgovinu da se napravi zamjena. U trgovini prvi dan: Pošto je uređaj vračen u roku 8 dana nema problema za zamjenu. Dobio potvrdu da je vračeno u tom roku međutim zbog poteškoča s računalnim sistemom zamoljen sam da se vratim sljedeči dan s uređajem. U trgovini drugi dan: Odjednom onih spomenutih 8 dana ne vrijedi. Ispada da nije moguče napraviti povrat uređaja bez da ga oni pošalju na servis zbog dijagnostike ispravnosti. Par dana poslje: Pitam trgovinu što je s uređajem / čemu kompliciranje s servisom i koliko bi se trebalo čekati s obzirom da je uređaj vračen u u roku 8 dana što i stoji na njihovoj potvrdi. Ne dobijem traženi odgovor nego informaciju da če uređaj biti poslan u vanjski / ovlašteni servis te ako se utvrdi neispravnost biti če zamjenjen drugim. Pošto nema govora o nekakvom roku a meni se ne ceka jer nisam kupio to govno da stoji u servisu , mene sad zanima jeli imam pravo na direktnu zamjenu ili povrat novca / jeli to vrijedi ako je uređaj vračen u trgovinu u roku 8 dana?  | 

Sorry kompa, ali nisi naveo ništa bitno - ni koji uređaj, ni probleme koje si imao s njime, ni koji servis, ni trgovina,... 
	 | 

Citiraj: 

Zar je to bitno ? Mislim , zar nekakav zakon (ako postoji) ne vrijedi opčenito? Ako ne vrijedi evo konkretno: kupio beamer / auto iris melje / suport proizvođača rekao da mi se treba napraviti zamjena / trgovina Linx / pri povratu uređaja čovjek prvo provjerio na uputama jeli za taj tip uređaja navedeno da nije moguče napraviti povrat u roku 8 dana ...pošto taj uređaj nije naveden - napisao mi potvdu da sam ga donio u roku 8 dana...čak me pitao želim li novac ili zamjenu / dan poslje sve okrenuli .... Evo telegrafski sažeto sve bitno. :)  | 

Koliko znam ne postoji zakon. 
	Postoje politike firme koje se obično odnose na ispravne uređaje ali nisam vidio da se navodi rok za ispunjenje istog. Njihova zakonska dužnost je popraviti u razumnom roku. Dodatna obveza je ispoštovati jamstvene uvijete. Edit: Sa njihovog sitea: Citiraj: 

| 

Pitanje: 
	koliko bad sectora moram imat da mi priznaju garanciju? Imam jedan disk, seagate 7200.10, 500gb, 32mb cache, i pojavio mi se (zasad) jedan bad sector... Posto se disk koristi za backup, za mene je umro, nema ga, jednostavno ne zelim ni cut za njega.. Imao sam 5g garanciju na njega (tj, jos imam) od asbisa, a kupljen je u linksu.. Kome da ga nosim, ako odlucim da ide?  | 

Pa jedan bad sector bi morao biti dovoljan za reklamaciju, nije to monitor da se zbrajaju mrtvi pixeli. Nosi natrag u Links da potvrde dijagnozu i daju ti novi ispravan disk. 
	 | 

Bio jedan BS, pet, deset - svejedno. Nije to ko kod monitora (broj pixela). Seagate službeno priznaje jedino SeaTools. Preskeniraj disk i sa HDTune-om i SeaTools-om. Isprintaj si screenshot-ove i to priloži kod reklamacije. Kopiraj si svu popratnu papirologiju (za svaki slučaj) i poslikaj diska. Reklamiraj u Links. 
	 | 

mislim da to nije svojstvo samo seagate-a, nego svih proizvođača ;) 
	 | 

A nista. Vracam im ga. 
	To je drugi, vec je bio zamjenjen. Prvi je kupljen negdje 2006-7, bit ce sretni kad me vide... Pitah da budem siguran, da mi nebi poceli laprdat o "rezervnim blokovima" i popravljanju sa zero fill ili slicno.... Seatools ima na hirensu ako se ne varam? Nemam winblowse trenutacno pa zato..... I da li je za seatools bitan filesystem? Ne bih formatirao da mi ne "popravi" taj blok...  | 

SeaToolsi se dižu sa Hirensa bez problema. Nebitno mu je imaš li FAT ili NTFS na disku. 
	 | 

Citiraj: 

Po politiki firme nebi bilo problema da sam odmah pri vračanju htio povrat novca...kao što nebi bilo problema da sam htio vratiti uređaj bez ikakvog valjanog razloga. Ali kad sam htio zamjeniti / vratiti uređaj nakon 3 dana zbog ozbiljnog razloga onda se to ne može bez komplikacija jer je to taj dan po politiki firme. :fuming:  | 

Citiraj: 

| 

dali je ikome krepao mob pa ga nosio u VIP preko garancije ? 
	 | 

Ne, nikome nikad nije krepao mob pod garancijom od vipa :)  
	Mora da si ti prvi... Šalim se, ali možda bolje da postaviš konkretno pitanje što te zanima?  | 

:) . a znaci otisla mi je maticna ..samo da odem kod njih s mobitelom racunom i granacijom u kutiji i oni ce ga odnes tamo na servis i to ili ? 
	 | 

Citiraj: 

Kao i za sve reklamacije - za svaki slučaj poslikaj sve i račun, i zapiši serijske brojeve svih dijelova (za novu garanciju ako ti promjene uređaj - ako ti promjene matičnu i ona ima novu garanciju). Sretno.  | 

kod tog covijeka od kojeg sam kupio mob je racun a garancija kod mene (zato sto je kupovao i nekakav usb s njim), i kaze da je bio u vipu i da je potrebna samo ovijerena garancija a racun ne .. neznam dali govori istinu pa pitam vas .. 
	 | 

Citiraj: 

| 

i zanima me dali im moram staviti i punjac i slusalice i to u kutiju kad im budem nosio ? 
	 | 

Moras im dat samo mobitel, oni napisu na servisnoj primitci sto su sve preuzeli od tebe te serijske brojeve svih dijelova (barem to rade kad odfuras osobno u servis). Ja nekak imam naviku osobno sve nositi u ovlasteni servis ako mi je u blizini jer imam osjecaj da tako stvari prije budu rijesene jer nema posrednika... 
	Inace, vezano za moje postove ranije u vezi laptopa i servisa, jos uvijek mi pod stanjem pise "ceka dio" a sljedeci tjedan istice 45 dana od zaprimanja laptopa na servis tako da cu slat mail dućanu i trazit povrat novca ili novi adekvatni laptop. Samo pitanje, dal da ja njih pitam dal to mogu dobit ili da odma napisem da zelim da mi to ostvare, uz prilozene scanove servisne primitke i racuna/garancije? Pretpostavljam da ce se oni bunit oko povratka novca i da ce se to malo oduzit, a u cjeniku nemaju niti jedan laptop koji bi bio adekvatna zamjena mom trenutnom, u suprotnom bi rado uzeo laptop a ne novce jer mi je svejedno dal kupujem kod njih ili u drugom ducanu...  | 

ja sam isto stavio mob i sve sto sam s njim dobio , a uzeli su mi samo mob.. 
	 | 

Na Corsair Voyager sticki mi se zaštitna guma odvojila od konektora i pločice sa čipovima tako kad ga pokušam izvući iz usb-a, u ruci mi ostane guma, a ostatak je i dalje u konektoru. Mogu ga reklamirati?  
	btw, vidim da ima 2g. gare u Linksu, a na stranicama piše 10g. Ne sjećam se kad je kupljen, ali mislim prije više od 2g. Nema druge nego mailati Cors support, zar ne?  | 

Citiraj: 

| 

Da esys je uvoznik, moram ih pohvalit jer su ekspresno zamjenili pokvarenog survivora 4gb za padlock2 8gb  
	:)  | 

Citiraj: 

I sve je to super, nego, meni na "otpusnici" pise sta je promjenjeno i dolje pise da gara na te dijelove ide 3 mjeseca (kao rezervni djelovi), ili se produzuje na garanciju laptopa ako je ona dulja, a ne po ovom sto pise u ovom zakonu da tece nova garancija na taj dio. Ovog trena mi to nije vazno jer sve radi, ali ako dode do nekog kvara u narednih 3 godine dali bi uspio ostvarit svoju garanciju pozivajuci se na taj zakon, iako oni tvrde da je istina ovo sto pise na "otpusnici" (a cini mi se isto pise i na jamstvenom listu koji sam dobio s laptopom)?  | 
| Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:57. |