![]() |
|
Hvala....
|
Doce kroz koji dan. Meni je ujutro bio zaprimljen a popodne ga donilo na vrata
|
Jesu te kontaktirali telefonski ili su samo donijeli paket? Radnim danom sam doma tek iza 18h,a ne znam može li netko drugi predignuti umjesto mene.
|
Nisu kontaktirali, samo su donijeli paket. Nisam ja predignuo osobno, nije bilo problema
|
Ok, hvala puno.
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Meni je ženin m2 došao iz giztopa točno za 15 dana, naručio ga 12og, došao mi 27og putem DPD kurirske službe. Platio ga bez ikakvih dodatnih davanja 140$, a kad sam ga naručivao u svim Alijevim trgovinama koje zaobilaze carinu i porez pomoću DHL-a ispadao mi je skuplji. Al Koliko vidim sad u Chigon trgovini ispadne sa slanjem jeftiniji od Giztopa za 1$ pa pretpostavljam da je sad isplativije tamo naručiti, ako ne zbog tog dolara, onda zbog brže isporuke.
P.S. Jučer stavio novu, neobrezanu nano karticu u sim1 i sve radi. Žena sretna, ja još sretniji :D |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
A vidiš, zanimljivo. Ja imao isti slučaj, kupio ženi M2 prije 2 mjeseca, a u starom mobu je imala cca 6 godina staru Tele2 karticu izrezanu skalpelom na micro SIM format. Mislio sam ju zamijeniti za nano, ali rekao da prije ipak probam ovu iskoristiti, izrezali mi u mob shopu na nano veličinu, isprobao i od prvog trena radi bez greške.
|
Kolegi mi je došao Cubot X16 iz Bengovog EU-a danas, došlo uredno bez carine
http://i.imgur.com/f4usPuu.jpg |
Zna li neko da li se prilikom kupovine sa, recimo, Honorbuy uzima u obzir billing adresa ili samo shipping adresa? Npr. Ako neko iz non-EU zemlje plati artikal koji iz EU skladista bude dostavljen u EU zemlju, da li i dalje ne postoje nikakve carine/dadzbine?
Hvala! |
Pozdrav
je li netko naručivao one plus x? za koliko mu je stigao? Meni na one plus stranici već dugo piše processing. Naručen je u subotu. Nemam tracking broj niti ikakvu naznaku da je u tranzitu. Bio je pending shipment, pa processing, pa opet pending shipment, pa sada stoji processing. Nisam nestrpljiv, ali ako treba čekati cca 2 mjeseca otkazat ću narudžbu i kupiti neki drugi. |
stigao m2 preko chigon aliexpress storea iz Londona u Pulu za 30sati jedino iz kine u london 8 dana sve u svemu bez carine dhl dostava za 9 dana,
p.s kolega Masva memory kartica radi bez problema |
Pozz ekipo,dal je možda tko od vas isprobao Panasonicov smartphone?!
Hvala vam na odgovoru |
1 privitaka
|
Neće ako su iskrcali robu u Milanu (sjećam se da je bilo i takvih kombinacija).
|
@coconut iskrcaju na Malpensi a ukrcavaju u Linate.Milano ima dvije zracne luke.Biti ce da se skupilo toga pa su poslali cargo zrakoplov.
|
Jedno pitanjce, dobio sam mobitel na nagradnoj igri od proizvođača. Dali se plaća i na to PDV na carinarnici, ako da na koji iznos ( iz nekog shopa) ?
|
Moraš. Plaćaš na normalnu vrijednost kao da si ga kupio.
|
Citiraj:
A imam ja račun od paypala od osmog mjeseca na 99$ kad sam ga kupio na presale (mob je kasnio pa mi vratili lovu i evo ubo ga na nagradnjači Blackview Omega PRO) |
Kako to da pošiljke sa tracking numberom stižu redovito i brzo, a pošiljke bez
trackinga kasne, nestaju ili nikad ne stižu. Imam tracking od belgijske pošte i od kineske pošte gdje piše : arrived at the postal operator of the country of destination. I u Hrvatskoj naravno nestaje i nema pošiljke već mjesec dana. |
Evo za forumske iskusnjare pitanjce - koliko izadje carina/PDV na mobitel od cca 900 kuna (125 usd) kupljen na ebayu? stize iz honga konga?
25% na tu vrijednost? neke dodatne dadzbine? |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Ta belgijska pošta je sranje. Meni pošiljka os 17.11. stoji da je ušla u zemlju odredišta i još nije stigla. Pisali smo dosta o tome na jednom drugom forumu. Izgleda da roba stigne ali nakon dosta vremena. Meni je trgovac več vratio novce. Nije bitno jel paket skuplji ili jeftiniji ta pošta jednostavno ne valja kao ni njen tracking. |
Citiraj:
|
Kako se ograditi od oduzimanja mobitela u slucaju kupnje od druge osobe ako je taj mob uzet na pretplatu,odnosno one fore kad ekipa kupi mob za kunu pa vam policija dode na vrata za tjedan dana :D
Kod javnog biljeznika ovjeriti kupnju ili? |
Citiraj:
Pa imaš račun od kupnje i sve ostalo. |
Čitao sam tu negdje na forumu da je čovjek kupio mob ispod cijene,sa računom garancijom itd. i da su mu ga zapljenili,jer kao pretplata se ne plaća i t-com želi mobitel natrag.
Ili sam ja nešto zabrijao :D |
Citiraj:
|
Koja glupost.
Marko kupi mobitel i uzme pretplatu. Proda mobitel Anti. Marko ne vraća/plaća pretplatu i operater može ovršiti Marka, Ante nema veze s tarifom/pretplatom. Kako ti operater može oduzeti mobitel. Krivnja i odgovornost je isključivo osobe koja ima ugovor s HT-om. |
Citiraj:
Kako nije vlasnik, ne može ga prodati. Ako operateru ne sjedaju uplate, nastoji se naplatiti od ugovaratelja, a ako ga ne može naći ili utjerati dug, ide po mobitel. Kao da uzmeš auto na leasing i prodaš ga, a ne plaćaš dalje rate. |
Da se i ja umiješam...
Naručio sam Nexus 5 sa ebay-a, platio 109 gbp (po današnjem tečaju 1135.99 HRK). Očekujem onda 284 kn PDV-a i 30 kn troškova. Ali me zanima koliko ću dugo čekati i kako to sve ide. https://track.aftership.com/RS371504438NL Jučer je došao u NL i poslan za HR istog dana. Sada mene zanima, prema Vašim iskustvima, koliko mu dugo treba da dođe u ZG i koliko će onda dugo ostati na carini? Pretpostavljam da mu neće dugo trebati da dođe u Gunju iz ZG, ali ne znam koliko im dugo treba da ga carine? |
Jedan dan mu treba do RH, na carini racunaj desetak dana ( blagadani )
|
Ali još nije tracking ažuriran, vjerojatno sve šteka zbog blagdana.
|
Q: Dobio sam mob. na nagradnoj igri i šalju ga iz Kine preko DHL( trenutna cijena na akciji 125$ inače 150). Dali ću morati vaditi EORI i koliko će me cca oderati?
|
Morati ces vaditi.Oderati ce te za pdv plus trosokove obrade koje placas DHL.
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:37. |