PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Smartphone uređaji i mobiteli (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Huawei Sonic U8650 - (root, custom rom, integrated flash) (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=221363)

Souldefiler 01.10.2012. 22:03

Da budem precizniji prolupale su mi tipke home search setings back same se aktiviraju. Al sad cesce i cesce. Sta da radim u pm. Instalirao Fundowskog isto vratio na benru isto.

fre@k 01.10.2012. 22:34

mozda je do samog touch screena

ljubisa.s 02.10.2012. 11:06

Pozzz forumaši, trebao bih vašu pomoć planiram da odradim root na svom Huawei mob (Kupljen je na Mtel BiH mrezi) otključao sam ga preko koda sa ebaya i interesuje me da li ću izgubiti postojeće postavke na mobu ili sve ostaje kao prije kada se odradi root?
Šta se dobije sa tim kad se odradi root?

Hvala!!

briferboy 02.10.2012. 13:32

Citiraj:

Autor ljubisa.s (Post 2247315)
Pozzz forumaši, trebao bih vašu pomoć planiram da odradim root na svom Huawei mob (Kupljen je na Mtel BiH mrezi) otključao sam ga preko koda sa ebaya i interesuje me da li ću izgubiti postojeće postavke na mobu ili sve ostaje kao prije kada se odradi root?

Hvala!!

ako odradiš root nećeš izgubiti ništa, samo ćeš imati mogućnost da ulaziš u root telefona, znači u zaštićene sistemske filove,

možeš da brišeš menjaš i slično
pre svega ubaci cwm i odradi si backup da imaš takav kakav je.

ljubisa.s 02.10.2012. 14:43

Citiraj:

Autor briferboy (Post 2247480)
ako odradiš root nećeš izgubiti ništa, samo ćeš imati mogućnost da ulaziš u root telefona, znači u zaštićene sistemske filove,

možeš da brišeš menjaš i slično
pre svega ubaci cwm i odradi si backup da imaš takav kakav je.

Ok. Hvala.
A kako i na koji način da odradim backup?

Gongy 02.10.2012. 15:37

Citiraj:

Autor ljubisa.s (Post 2247561)
Ok. Hvala.
A kako i na koji način da odradim backup?

Pozzz i dobro dosao na forum, backup mozes uraditi na vise nacina ali ako vec ubacis custom clockworkmod recovery imas u njemu opciju BACKUP AND RESTORE,na backup pravis rezervnu kopiju svega u telefonu i to ti spremi na SD karticu pa poslije to mozes sacuvati na na PC ili USB kako ti volja,a na restore vracas te postavke na mob sto si spremio ako nekad budes stavljao custom romove pa pozelis se vratiti na stock koji si dobio ili ti zatreba za garanciju,ja sam se do sada uvijek sluzio ovom metodom i nikad nije bilo problema,a imas i drugih opcija cini mi se da aplikacija ALL BACKUP moze posluziti!
Da,root su ti vec forumasi odlicno opisali sta je!
POZZ ako sta zatrebas javi se na PM slobodno i ja sam iz BiH!

dudum48 02.10.2012. 17:27

Navigacija

Jel netko stavljao karte Cardinale? Navodno je bolja od Adriaroute

Souldefiler 02.10.2012. 20:34

Izgleda da mi je touch screen prolupao. U koju bilo koju aplikaciju da udjem sam izadje ja nista nediram znaci, i udje u pisanje nove poruke. A kad neudje tu onda udje u home i izbaci prozor za zadnje koristite aplikacije. Tako sam danas objasnio ovima u m-telu kazu da ispod touch screena ima neki papiric koji penosi dodir i kao on je malo vise pritisnut i sam pali te dvije stvari. Nekad radi pola sata normalno a onda krene srati i izlaziti. Al ako cu nositi na servis treba mi stari orginalni rom i kako da ga instaliram? Imam clockwork mode 6.0 ovaj zadnji jel mozda trebam njega promjeniti da nevide ovi u servisu mislim treba mi savjet sta da uradim da vrijedi garancija. Posto sam siguran da je to touch screena.Al tu je problem....nisam uradio backup svog roma sto je dosao na njemu. Tako da nemam sta instalirati,jel postoji sansa da se ubaci stock rom orginalni? I da li ce se primjetiti razlika? Pomagajte. :hitthewal:

Gongy 02.10.2012. 22:16

Za sve koji vole vjecito da nesto rade po svom sonicu evo par bootanimacija prilikom starta moba,skinuti raspakovati i tamo sve pise...LINK

https://www.dropbox.com/s/p3f8ylvewc...animations.zip

droidzg 03.10.2012. 01:09

Sto ne radi na tom jelly beanu?Ili sve radi :D? Gledam al nermem nac sto radi vidim da taj fix rjesava status bar al dal ostalo onda sve radi?

EDIT...stavio sam fix ali i dalje nemam gore ono za wifi bla bla stavio sam install zipp i taj fix pa nece.zna ko zas?

EDIT 2... i to mi radi xD.Jos sam ako pozivi rade to moram ujutro isprobat ROM super radi.

briferboy 03.10.2012. 11:00

Citiraj:

Autor droidzg (Post 2247946)
Sto ne radi na tom jelly beanu?Ili sve radi :D? Gledam al nermem nac sto radi vidim da taj fix rjesava status bar al dal ostalo onda sve radi?

EDIT...stavio sam fix ali i dalje nemam gore ono za wifi bla bla stavio sam install zipp i taj fix pa nece.zna ko zas?

EDIT 2... i to mi radi xD.Jos sam ako pozivi rade to moram ujutro isprobat ROM super radi.

mislim da ćeš se brzo vratiti na prethodni,

probaj instalaciju aplikacija sa marketa i sa kartice ili gde već imaš pa vidi dal se uređaj blokira

Gongy 03.10.2012. 20:14

Sto kaze brifer instalacija aplikacija i kod mene nije radila i nakon sto sam poslije njega vratio cyana iskljucio dosadne animacije,lock home memory i launcher podesio,inace ubacio sam holo plus launcher mob radi 200 km/h,a sve apove koje koristim sam vec instalirao i prebacio na SD!
SAVJET IZBJEGAVAJTE OVAJ ROM JB MADA SAM GA JA POSTAVIO OVDJE ALI TADA NISAM ZNAO ZA OVAJ PROBLEM SA INSTALL APP.

Souldefiler 03.10.2012. 22:23

Ej malo sam ispitivao u cemu je problem zasto mi telfon pali sam search,home itd... U pitanju su tipke Home,Menu,Back i Search. Znaci u sred neceg krenu se paliti kao da ih neko sitsce rapidno i to traje 15 sekundi. Ja u medjuvremenu nista ne diram i cekam da on odradi to i onda normalno radi. Da li je neko imao takav problem,i da li je to za servis. Ili je potrebna kalibracija display-a ili sta vec. Ponekad te tipke ne svijetle a trebale bi i onda se same upale iz cista mira. Da li ko zna ista povodom ovog.

tutix 04.10.2012. 02:09

98% da ti je otišao digitizer. Odnesi na servis.

ljubisa.s 05.10.2012. 08:57

Citiraj:

Autor ljubisa.s (Post 2247315)

Hvala!!

Pozzz forumaši evo opet ja, odradio sam CWM i napravio backup. Poslije tog pokušam da odradim root i nece da prođe odradim sve kao sto je opisano u prvom postu, pokrenem Superoneclik stisnem root i krene da ispisuje i stane kod

Rooting device step 7 i tu stane dalje ne reaguje. hvala na pomoći

briferboy 05.10.2012. 10:14

Citiraj:

Autor ljubisa.s (Post 2249674)
Pozzz forumaši evo opet ja, odradio sam CWM i napravio backup. Poslije tog pokušam da odradim root i nece da prođe odradim sve kao sto je opisano u prvom postu, pokrenem Superoneclik stisnem root i krene da ispisuje i stane kod

Rooting device step 7 i tu stane dalje ne reaguje. hvala na pomoći

probaj sa ovim file-om, znači instal kroz cwm

Code:

http://www.2shared.com/file/cLSue9Gq/su_online.html

ljubisa.s 05.10.2012. 23:17

Citiraj:

Autor briferboy (Post 2249733)
probaj sa ovim file-om, znači instal kroz cwm

Code:

http://www.2shared.com/file/cLSue9Gq/su_online.html

Pozzz odradio sam root preko CWM, i sad bih htjeo da obrisem neke nepotrebne aplikacije za mene kako i na koji to nacin radim?

nynex 06.10.2012. 17:23

Mali problem, sve sam radio po uputamana prvoj stranici i stavio rom od fundowskog, malo malo mi se zacrni ekran i moram vaditi bateriju, ne mogu instalirati ni jednu aplikaciju sa google play isti simptom. Bio je tele2 stock rom na njemu prije flashanja.

Gongy 06.10.2012. 19:39

Citiraj:

Autor nynex (Post 2250596)
Mali problem, sve sam radio po uputamana prvoj stranici i stavio rom od fundowskog, malo malo mi se zacrni ekran i moram vaditi bateriju, ne mogu instalirati ni jednu aplikaciju sa google play isti simptom. Bio je tele2 stock rom na njemu prije flashanja.

Ne znam gdje si skinuo rom evo ti link svih romova Fundowskog (vjerujem da si ovo vec nasao ali nece smetati ponovo)
http://fundowsky.blogspot.com/
ponovi postupak i odradi sve wipove i formate,preporucujem da za to koristis CWM (recovery) 6.0.1.0 r1 ( http://www.mediafire.com/?qj1h4fjcqmc9sc2 ) jer ima neke dodatne funkcije formatiranja,ako te mrzi ponovo ubacivati recovery odradi iz tog kog imas,nesto si mozda zaboravio jer meni se takve stvari nisu desavale,a sve sam radio kao i ostali po onim uputstvima!

nynex 06.10.2012. 20:45

THX Gongy, nisam koristio CWM (recovery) 6.0.1.0 r1 već 5.0.2.6.. Sad skidam sve ponovno i u novi pokušaj.

Kako instalirati ovaj CWM koji si stavio link za DL?

Gongy 06.10.2012. 22:42

Citiraj:

Autor nynex (Post 2250662)
THX Gongy, nisam koristio CWM (recovery) 6.0.1.0 r1 već 5.0.2.6.. Sad skidam sve ponovno i u novi pokušaj.

Kako instalirati ovaj CWM koji si stavio link za DL?

Komplikovana ti je ova za install,IZVINI,skini odavde ( http://www.mediafire.com/?l33zzih4tzwvg37 )to ti je par sekundi raspakuj i isto kao i 5.0.2.6,mob u fastboot (volume - i power tipku)
spojis mob sa PC i pokrenes onu install-recovery-windows i to je to!

AuAg 07.10.2012. 13:37

Prije nekih desetak dana, počela mi se prikazivati poruka da je prostora na mobitelu sve manje. I prije mi se to pokazivalo, pobrisao bih memoriju i oslobodio prostor i poruka je nestajala. Sada je razlika bila u tome što sam obrisao skoro sve aplikacije i poruka je svejedno bila prisutna. To me jako nerviralo, pa sam tražio pomoć na jednom drugom forumu i jedan mi je lik savjetovao da vratim telefon na tvorničke postavke (imam stock rom od tele2). Savjetovao mi je i da prije nego što napravim vraćanje na tvorničke postavke napravim backup važnijih stvari. E, sad...

Sinoć sam napravio backup telefonskog imenika, kalendara i sms poruka. Za danas sam planirao vratiti telefon na tvorničke postavke, ali mi se dogodio zajeb. S naglaskom na planirao. Dakle, nisam ništa poduzimao u tom smjeru. Sam od sebe mi se isključio mail. Nije htio uopće ući u aplikaciju za gledanje mailova. I dobro, restartam ja mobitel, ali dobijem kur.. od ovce. Samo mi se ona uvodna animacija stalno ponavlja. Kako da vratim telefon na razinu da ga mogu upotrebljavati. Ne želim nikakve custom-made romove, nikakvo ubrzavanje procesora i slično.

Bilo kakva pomoć je dobrodošla.

Hvala

AuAg 07.10.2012. 17:33

Uspio sam (valjda iz 50-og pokušaja) ući u onaj menu kada se mobitel upali sa istovremeno pritisnutom tipkom za pojačavanje zvuka i power tipkom, vratio na tvorničke postavke i sada sve radi. Samo sam morao ponovo instalirati aplikacije.

briferboy 07.10.2012. 18:04

Citiraj:

Autor Gongy (Post 2250712)
Komplikovana ti je ova za install,IZVINI,skini odavde ( http://www.mediafire.com/?l33zzih4tzwvg37 )to ti je par sekundi raspakuj i isto kao i 5.0.2.6,mob u fastboot (volume - i power tipku)
spojis mob sa PC i pokrenes onu install-recovery-windows i to je to!

da pitam pre nego probam ovaj cwm, ako ubacim njega, šta je sa onim bckup-ima što sam radio u 5.0.2.6, hoću li ih moći vratit preko ovog cwm-a

tutix 07.10.2012. 19:38

Citiraj:

Autor AuAg (Post 2250931)
Uspio sam (valjda iz 50-og pokušaja) ući u onaj menu kada se mobitel upali sa istovremeno pritisnutom tipkom za pojačavanje zvuka i power tipkom, vratio na tvorničke postavke i sada sve radi. Samo sam morao ponovo instalirati aplikacije.

Samo stisneš prvo vol+ pa power tipku i držiš ih stisnute zajedno 10-15 sekundi, odnosno dok se ne pojavi sam meni. Ak ideš probat istovremeno, zna se desit da power tipku stisneš prije pa se telefon sam upali...

I da, dobro je izvadit bateriju prije tog na 10-ak sekundi jer zna bit uključena ona opcija Fast Boot u Applications meniju (to je nešto slično kao sleep na računalu). Taj Fast Boot u biti znači da kad ugasiš mobitel, on se ne ugasi u potpunosti neg je bazni sistem još u memoriji, a onda ne prima komande za ulazak u recovery i adb.

spudmonster 07.10.2012. 19:44

Da li smijem izbrisati You Tube app sa Titanium backupom? (mozda je i glupo pitanje)
Nervira me jer je velika aplikacija, a s druge strane mi se svidja novi UI. Zato sam je mislio obrisati i prebaciti na SD nakon ponovnog instaliranja.

tutix 07.10.2012. 19:48

Smiješ.

spudmonster 07.10.2012. 19:50

Citiraj:

Autor tutix (Post 2251027)
Smiješ.

Hvala

spudmonster 07.10.2012. 20:01

Pa nista nisam uspio postici, ne dozvoljava mi instalaciju You Tube-a na SD.

tutix 07.10.2012. 20:02

Pa s kojim programom bi ju bacio na SD, jel ti rootan mobitel?

spudmonster 07.10.2012. 20:16

Rootan jeste, al' sam mislio ako je ponovi instaliram sa PlayStore da ce mi je po defaultu bacit' na SD.

c-shadow 07.10.2012. 20:25

Citiraj:

Autor AuAg (Post 2250931)

Ovo se mojem tastu dogodilo, nakon poruke da ima malo mjesta i restarta, mob se više ne boota. Ulazak u revocery i tvorničke postavke i riješeno. Samo je malo debilno da se mob zbloka kad ima malo mjesta.

Gongy 07.10.2012. 22:11

Citiraj:

Autor briferboy (Post 2250950)
da pitam pre nego probam ovaj cwm, ako ubacim njega, šta je sa onim bckup-ima što sam radio u 5.0.2.6, hoću li ih moći vratit preko ovog cwm-a

Meni nije radilo probleme ni jedan recovery,mada i ako te bude zezalo u sto cisto sumnjam za minut vratis taj 5.0.2.6. i gotovo!Zaboravio sam ti reci da se kroz ovaj 6.0.1.0 kreces VOLUME TIPKOM,A POTVRDJUJES NA POWER TIPKU!

tutix 07.10.2012. 23:58

Citiraj:

Autor spudmonster (Post 2251056)
Rootan jeste, al' sam mislio ako je ponovi instaliram sa PlayStore da ce mi je po defaultu bacit' na SD.

Ovisi koji program ti upravlja aplikacijama i karticom. Onaj ugrađeni App2SD ti prebacuje samo one programe koje je developer omogućio da se mogu prebacit na SD, a to je još uvijek manjina programa. Ako imaš 3rd party program - Darktremor App2SD ili Link2SD oni mogu gotovo sve programe na SD karticu prebacit neovisno jesu li omogućeni ili ne.

Koji ROM koristiš?

fanATIk 07.10.2012. 23:58

Evo i ja konačno stavio custom rom, Fundowsky zadnji. Šta reć, od moba koji je štekao prilikom bubble shotsa do letjelice.
No imam jedno glupo pitanje; nestao mi je gtalk koji se nalazio na stock romu. Ok, mislim si odem na market al tam je nemrem nać. No dobro, proguglam i nađem apk na netu al ga nikak nemrem instalirat. Ima ko ideju kakvu?

fre@k 08.10.2012. 00:05

Citiraj:

Autor fanATIk (Post 2251198)
Evo i ja konačno stavio custom rom, Fundowsky zadnji. Šta reć, od moba koji je štekao prilikom bubble shotsa do letjelice.
No imam jedno glupo pitanje; nestao mi je gtalk koji se nalazio na stock romu. Ok, mislim si odem na market al tam je nemrem nać. No dobro, proguglam i nađem apk na netu al ga nikak nemrem instalirat. Ima ko ideju kakvu?

si skinio ovaj File

BTW kako kalibrirate bateriju narucio sam ovo kinesko govno 2450MAH i traje mi tocno 2 dana ni manje ni vise. Punio sam ju 10-12h dok je mob radio i nakon toga jos 2h u recovery-u

iako ja mislim da je to ista baterija ko i ova stara...posto mi i orginal baterija isto toliko traje a stara je cca 3mj

tutix 08.10.2012. 00:39

@fanATIk: mislim da bi trebao flashat Google Apps iz CWM-a, da je to jedini način da vratiš nazad Google Talk.

fanATIk 08.10.2012. 00:44

Citiraj:

Autor fre@k (Post 2251200)
si skinio ovaj File

Nemrem otvorit taj link, ne znam zakaj.
Al evo, u međuvremenu nađoj jedan link koji radi. http://dc522.4shared.com/download/8s...24048-c6d9d373
Gtalk proradio.
Svejedno hvala.:beer:

@tutix; i ovak šljaka

Al i mam još jedno pitanje; gdje se nalazi kalibracija displaya?
I još jedno pitanje; jel zna netko kak se zove onaj traffic counter iz stock roma? Navikao na njega. Ili dajte neki drugi dobar.
Thx

kezo2000 08.10.2012. 02:50

Pozdrav svima
Evo da se i ja prikljucim vama. :)
Kupio sam ovaj mob prije 3-4 mjeseca i zadovoljan sam sa njim.
Mobitel sam rootao i to radi bez problema.
CMW recovery mi je jos uvijek neki stari 4.0.1.2 (tak nesto), al ok lako stavim ovaj najnoviji 6 ili 5.0.2.6
E sad imam par pitanja:

1. Namjeravam u neko dogledno vrijeme staviti rom od Fundowskog i citam da vama radi odlicno. Da li ima neka stvar na koju treba pripaziti prilikom stavljanja i da li ima kasnije nekih problema koje bi trebao podesiti?
2. Kada napravim backup sa Titaniumom, da li mi vraca i sve podatke i promjene koje sam napravio u tom programu?
3. Posto nisam vican promjenama, mozda ostanem i na stocku. ima par programa koje bi deinstaliro sa titaniumom, ali kad hocu onda mi javlja da su system i da se mozda nesto desi pa me zanima da li ih je itko maknuo dok je jos bilo na stocku i da li je imao zbog toga problema:
-galerija
-google karte
-huawei glazba
-latitude
-mjesta
-navigacija
-preglednik
-twitter

4. uglavnom, kao sto sam rekao, zadovoljan sam sa mobitelom jedino me muci to sto ima malo mjesta (al nekak izlazim na kraj s tim uz app2sd i titaniumom) i sto ima malo radne memorije. koliko vama ostaje cega nakon instaliranja custom roma? da li je stvarno toliko brzi od stocka?
5. ako se stavlja custom rom, da li mora sd kartica biti formatirana sa ext 4, swap i ostalo kako vec ide? ja sam ju u ovih par mjeseci malo natrpao i sad to sve micat mi se bas i ne da :)
5. da li link2sd radi i na neformatiranoj kartici tj ima samo fat?

Hvala :D

Citiraj:

Autor fanATIk (Post 2251209)
Al i mam još jedno pitanje; gdje se nalazi kalibracija displaya?
I još jedno pitanje; jel zna netko kak se zove onaj traffic counter iz stock roma? Navikao na njega. Ili dajte neki drugi dobar.
Thx

Vjerojatno mislis na NetAssistant.

Citiraj:

Autor Gongy (Post 2247878)
Za sve koji vole vjecito da nesto rade po svom sonicu evo par bootanimacija prilikom starta moba,skinuti raspakovati i tamo sve pise...LINK

https://www.dropbox.com/s/p3f8ylvewc...animations.zip

kako se ovo instalira? :D

kezo2000 08.10.2012. 02:54

greškom mi prihvatilo 2 puta isti post, a ne znam kako ga pobrisati... :nono:

Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:57.