![]() |
Obavezno neki rezervni "markirani" lanac ,malo duže je oštar od ovog s kojim dolazi
|
Hobby alati - akcije, recenzije, iskustva...
Jel probao dosad netko onaj aparat za varenje žicom bez plina iz lidla? Kakav je s cijevima raznim i čelikom 2-3 mm debljine i jače? Drži li to? Praktičniji je za sitnice od običnog aparata ali ne znam vari li dobro jace stvari tipa nosace vanjske kapije,ograde itd
|
Citiraj:
Ok, je, s time da nisam varioc, ali za mene odlično ... Vario sam s elektrodama i ovo je lagani preporod, samo moraš uloviti grif i brzinu povlačenja ... I da deblji materijal, deblja žica ... :-) |
Hobby alati - akcije, recenzije, iskustva...
Jel to onaj od 899kn ili 799kn? Podesavas dodavanje zice na koji nacin? Tj koja razlika je s tim podesavanjem? Ima ručno i automatsko ili? Nisam nikad radio sa zicom pa pitam.
|
Citiraj:
Citiraj:
Jesu li svi lanci univerzalni tj. dal ako uzmem Parkside električnu ću moći staviti na nju neki npr. Stihl-ov? |
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
Vidis sad si me bacio u razmišljanje. Imam stari aparat kojeg koristim ponekad ali sam htio uzet novi pa nisam znao kojeg bi. Ovaj na zicu mi izgleda malo prakticniji radi lakseg drzanja rucke i mozda preciznijeg varenja ali svi pljuju tu zicu pa je tesko biti pametan |
Treba malo prakse, al se navikneš.
I meni je izgledao kao igračka, i da ništa deblje ne možeš zavariti. Čak sam morao i smanjiti jačinu jer je 1mm lim prokurio :D Imaš i na jutjubu par primjera tog uređaja kako radi |
Citiraj:
Za lanac svakako Stihl ili Husqvarna, pogledaj prvo širinu i dužinu vodilice mača na pili koju kupiš pa prema tome traži lanac. |
Ima li tko ovu aku ubodnu pilu? Jel valja to čemu?!
Htio sam ju kupiti, a kad sam vidio da je i sabljasta, odustao sam ....https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...d33b2a7c7a.jpg |
Što ne valja sa sabljastom pilom ?
Btw. gdje se mogu kupiti PARKSIDE baterije jer ih neme niti u jednom Lidlu u Osijeku , ( prodali su obje jutros što su imali na stanju ) . |
Citiraj:
Parkside je problematican sam po sebi, a pogotovo kod ovakvih kombiniranih alata. |
Citiraj:
Ne vjerujem da je po snazi kao jači modeli, ali je vrlo fleksibilna jer za razliku od klasične sabljaste, zauzima manje mjesta pa se može raditi u nezgodnim prostorima. |
Može li se za tu pilu koristiti i baterija od 4 Ah jer vidim da je na kutiji navedeno 2 Ah .
Isto me zanima i za ostali PARKSIDE alat . |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
....
|
1 privitaka
Citiraj:
Sent with my Poco X4 Pro 5G using Tapatalk |
Jel se tko kuži u sjekire?
Trebam ubost jednu za cjepanje cjepanica za grijanje, komadi od 30ak cm duljine, 15-20cm širine, hrast. Dobar dio cjepanica je kvrgav i ne da se nikako rasjepat s manjom sjekirom E sad, po YT se svi kunu u Fiskars X25 kao najbolju za ugodno cjepanje ali isto tako kažu da ako je drvo kvrgavo, da nije baš dobra za to i da treba ipak uzeti sjekiru za kalanje no za njih kažu da su neugodne za duže cijepanje, pogotovo zbog ručke, no tu je sad fora da svi oni sjeku neke balvane od pol metra, meni treba za 10 cjepanica dnevno, no planiram da ta koju uzmem mi traje valjda cijeli život... I na kraju dolazi cijena: Fiskars je min 500kn a ove za kalanje su po 250kn vaše mišljenje? |
kupi ti ovo na hidrauliko, budi baja :)
Pa neka onda drvo bude kako želi |
Citiraj:
Poslano sa mog POCOPHONE F1 koristeći Tapatalk |
Citiraj:
|
Ja sam imao obicnu za kalanje dok sam imao grijanje na drva, bila je ok, ali sve je postalo dosta lakse sa x27. Pogotovo sada s popustom na 369
|
Citiraj:
Citiraj:
|
https://www.vinkoprom.com/proizvod/cijepac/
Koristim ovo čudo već godinama i vrhunska je stvar, ubija kvrge svih vrsta bez problema. I drška se ne da, drvene sam morao mijenjati svake godine. Jedino što nije za dugotrajan rad zbog težine, ali 15-20 min razgibavanja dnevno tijekom zime je skroz ok (barem meni). |
ma to je već ozbiljno cijepanje + zauzima gro prostora. Sjekira će bit sasvim dovoljna za to koliko meni treba
|
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Jel vrijedi ovo išta ili ništa ?
https://i.postimg.cc/kMHp6LJw/udarni-odvija.jpg Šta im je ovaj ''potezni'' moment ? Moment zatezanja ? |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:58. |