![]() |
Evo..stavio sam adapter, na kraju bez ikakve muke, samo malo jače gurnuo.
Sad moram povuć drivere (nemam doma nikakvu sata optiku, pa moram s posla uzet) i to je to :) |
Ne znam na kojem si OS-u, no Windows 10 automatski instalira potreban driver, a vjerujem da ga i ranije verzije mogu povući kroz update ;)
|
Win 7 Pro. Ne povlači ga. Pokušao sam pješice i ne ide :) nije neki bed...povući ću ih sa diska i sve u redu.
|
Citiraj:
|
Jel ti uopće prepoznaje uređaj u Device Manageru? Ako ne, provjeri u BIOSu pod I/O Security jel ti možda isključen ExpressCard slot.
|
Moj prepoznaje uredno u DM
|
Za Win 7 i Sandy Bridge obojica probajte ovaj driver: link
Evo kak to izgleda kod mene na T420: https://i.postimg.cc/yWp44hsS/renesas.png Radi normalno, čak i u virtualkama (WMP) i za bootanje. EDIT: Nego, instalirate li vi uopće Intel chipset drivere nakon friške instalacije Windowsa? Možda je u tome problem. |
I kakve su ti brzine sa tom express card jesi mjerio?
Imam isto T420 pa nebi bilo loše uzeti ako zatreba. |
Meni je @calypso stavljo image na T420 kad sam mu ga donio da ga provjeri, stavi SSD i promijeni pastu...reko budem ja to doma sve, ali frajer se nije dao i reko je da ima sve već spremno hahaha i od tada je tako kako je...tako da vjerujem da je bio upakiran i chipset driver. Ima tome već preko godina i pol.
Vidjet ću ja večeras kad probam povući sa diska, pa javim ;) |
Citiraj:
|
Citiraj:
Ako odem na Setup, kaže da računalo ne zadovoljava minimum zahtjeva za instalaciju SW. Ako idem preko DM, ne prolazi apsolutno nikaj kaj pokušam...malo čudno. 64 bitni 7 Pro... Ne znam u čemu je problem jer sam već x puta vukao tako drivere na razna računala...odem i u Drivers/win7/64 i u x64 i u root foldera. Svaki put ne prolazi. Pokušao i sa instalacijom chipseta i opet isto...a na poslu nemam nikakav sata cd/dvd ROM i to je to hahahahhaha |
Ok, vjerojatno sam ja onda linkao krivi driver :D
Sv. Nikola ti je stigao ranije i prebacio s CD-a na WeTransfer pa probaj ovo (to je sve što se nalazi na CD-u): link |
Prošlo ko od šale :)
Hvala Sv. Nikoli kaj misli na nas :D živio ti meni |
Ajde nek smo i to riješili :D :chears:
@DR bodul, probaj i ti taj paket sa WeTransfera (ako vidiš uređaj u Device Manageru) pa javi jel sve ok. |
@chilli... a tako ti to bude, prvo se ukaže kao Krampus pa kad ispizdiš zbog njegovog poklona, vrati se kao Sv. Niđo :D
|
Citiraj:
Večeras sam shvatio da mi radi na T420 pa sam ponovio radnju i na T510. Sve je prošlo u najboljem redu. |
Hoće to, hoće :D :D
|
Citiraj:
Hahahaha :goood: samo kaj nisam ispizdio :D btw...meni sve prošlo bez restarta...like a charm ;) Sad čekamo još jednu i ide u T520 :) |
|
Kakav mazohizam, kruva ti :D
|
Ekipa, dal je moguće pronaći tipkovnicu za T440S sa hrvatskim znakovima da su original (da nisu naknadno rađeni) i da tipkovnica ima osvjetljenje?
Frend kupio sa njemačkom tipkovnicom... Poslano sa mog Redmi Note 5 koristeći Tapatalk |
Može, evo je: link
|
Super, hvala ti!
Nisam se ni sjetio gledati na ebay-u jer nisam očekivao da se može naći ta tipkovnica van regije u kojoj se koristi... |
NP! :)
Proizvode se u Kini pa gdje koja zaluta kod nekog sellera. Kod nas eventualno možeš preko ovlaštenog servisa (vjerojatno u vrijednosti cijelog laptopa) ili ako neka zaluta na Njuškalu (vjerojatno polovna). |
Evo ima jedna i na Njuškalu ali bez osvijetljenja. Čak je i cijena relativno razumna.
|
A bome evo i Lite-On backlit verzija: https://www.njuskalo.hr/prijenosnici...oglas-25963532
Oglašava za T460, ali paše i na T440(s/p) i T450(s). Radi se o jako rijetkoj (i najkvalitetnijoj) kombinaciji pa, @XXX_Man, ako frend nije već naručio s eBaya nek uzme ovu. |
Citiraj:
Od tog lika sam prije par godina htio kupiti nalje za tipkovnicu, zavlačio me dva tjedana oko osobnog preuzimanja i na kraju se više nije javljao na pozive/poruke :fuming: |
Možda se uozbiljio u međuvremenu :D
A možda si ti tad bio neozbiljan kupac :D :D |
Možda i teško možda :D
|
Citiraj:
Nije on tako brz da naruči :) Bilo mu je teško i registrirati se ovdje nego mu ja moram tražiti dijelove... Vidjet ćemo, poslana mu je poruka pa se možda i dogovori nešto. Sad još kad bi se našao neki 1080p IPS ekran i to bi bilo to :) |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:59. |