Evo kratki report s izleta u Rijeku. Samo da napomenem još jednom, svaka čast ekipi iz Team Rodeo, njih 10 nas je dočekalo i svi do jednog su bili strašno srdačni i moramo im se odužiti kad dođu u Zg.
Početak staze je kod novog groblja. Čim smo krenuli dobili smo dojam na što će tu ličiti. Uski singletrackovi s mrcinskim kamenjem koje strši iz poda i čeka da ili zapneš kotačem ili lupiš pedalom. Malo prilagodbe stila vožnje i krećemo zapravo.
Doduše nismo stajali da slikamo detalje na stazi, ali prilično je mukotrpan teren. Taman malo brzine uhvatiš i odmah prebacivanje u nižu i tehniciranje po kamenju uzbrdo. Vrlo različito od svega na što sam ja osobno naviknut, a to je ubacivanje u najnižu i verglanje sat i sitno do Lugarnice bez brige i pameti. Vozi se puno angažiranije kak da velim, stalno moraš pratiti teren, prebacivat težinu sim tam, gazit po pedalama i pazit da kotač ne prokliže u prazno.
Siječemo neku cestu i pentramo se uzbrdo po makadamu - njihov koncept makadama je kronično različit od našeg, dakle ovo što sam gore opisao - ali ima idiličnih scena.
Taman smo se počeli pitat do kad ćemo se penjat, kad ono kreće spust po žešćem kamenjaru
Max je imao kameru pa će se možda bolje na videu vidjeti stupanj nagiba i teren koji je sačinjen isključivo od razlomljenih krševitih stijena.
Ponovo mali uspon i prolazak kroz prilično uske switchbackove do mjesta u šumi gdje su dečki uredili par prirodnih dropova i pokoji kicker - dropovi nisu visoki i slijeće se na odličnu kosinu tako da bicikl ne pati ali kad im prilaziš ne vidiš što te čeka, jedino vidiš stabla između kojih moraš proći. To su povezali s kickerom pa bude baš super. Max ima i ovu snimku.
Saša iz Team Rodeo voli adrenalin
Opet blatni uspon pa relativno brz spust kroz kanale koji su podosta razrovani i stepeničasti, e tu me nenormalno razbacalo, ne znam kako sam ostao na bajku. Nagrada za preživljavanje je piva ovdje
Pogodite koji je Vucin bike
Uslijedila je kraća dionica negdje oko Grobnika cestom s vjetrom u prsa, nakon toga ponovni uspon, vani ledeno a svi se naslagali u hlad
Novi uspon tipičnim "makadamom"
Ali nagrada je pre pre predobar kozji putić s odličnim vidicima i 75% mogućnosti pada u provaliju
Nakon kozjeg putića slijedi izrazito zajeban komad spusta pod velikim nagibom i hrpom svega i svačega, kamenčuga, granja, trnja, rupa u podu, razlomljenih stijena, ali ubrzo idličan singletrack kroz polegnutu travu i navigiranje kroz kamenje - epic
Na stazama uvijek treba biti na oprezu, recimo staza bezazleno skreće dolje desno a kad ono nagib na rastresitom terenu taman za vrat strgat
Ponovno kraća dionica ceste, pa makadam, već po prokušanom bakinom receptu. Penjanje na zadnje brdo, vožnja kroz predivne livade i preko suhozida i oko partizanskih bunkera uz pogled na Risnjak s desne strane i more u daljini na momente s lijeve strane. Penjanje na bunker i naslikavanje, pa spust koji se ne čini tako strm sve dok ga ne pogledaš odozgo.
Mene ste vidjeli, evo Jacka u Cuksa u akciji
Pojeli ćevape s pogledom na more i pravac Zg.
Ponovilo se!