PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Automobili (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=16972)

X-Plosiv 09.08.2017. 23:20

Citiraj:

Autor IcyTexx (Post 3089439)
Zato sam zvao policiju i čekao mjesec dana na izvještaj. Sve crno na bijelo, pogotovo nakon što je ovaj koji se zabio u mene počeo mijenjati priču.
Isto tako, početna ponuda i procjena štete je s 4800kn nakon žalbi i legitimnih prigovora došla do finalnih 25000kn koje su isplatili za popravke.
Pouka priče, policiju zvati uvijek, inzistirati na zapisniku (znam da je i policajcima bezveze raditi zapisnike manjih sudara, s pravom) te žalba na odluke osiguranja s kojima se ne slažete.

Točno tako. Sve ostalo kasnije može biti "kazala"...

Šole 10.08.2017. 07:46

Kako perete auto? Ne mislim na ove koji odu u automatsku, nego na ove doma. Koristi li netko 2 bucket metodu?

borny 10.08.2017. 08:03

Da. Jedna sa šamponom, druga sa vodom za ispiranje spužve.
Miniwashem prođem, spužva/šampon, ispiranje, brisanje, detailer za finiširanje. 2x godišnje gliniranje nakon ispiranja, a nakon toga vosak i opet detailer na kraju.

zgmmax 10.08.2017. 09:16

Koju tekucinu za stakla sada kupit?
Sonax ona ljetna (zuta) ili zimsku?

lowrider 10.08.2017. 09:30

Meni je najbolja ona iz Lidla, i ljetna i zimska.

Šole 10.08.2017. 09:31

Citiraj:

Autor borny (Post 3089489)
Da. Jedna sa šamponom, druga sa vodom za ispiranje spužve.
Miniwashem prođem, spužva/šampon, ispiranje, brisanje, detailer za finiširanje. 2x godišnje gliniranje nakon ispiranja, a nakon toga vosak i opet detailer na kraju.

Koji šampon koristiš? Gdje si uzeo kante i onu plastiku za unutra staviti?

syss 10.08.2017. 09:31

dat ga u praonu garaže gdje inače parkiram jednom godišnje prije tehničkog je moja 2 bucket metoda :D

borny 10.08.2017. 10:02

Citiraj:

Autor Šole (Post 3089501)
Koji šampon koristiš? Gdje si uzeo kante i onu plastiku za unutra staviti?

Bio je neki Meguiars žuti s voskom, a nakon njega crveni Sonax vulgaris silom prilika.
Nisam puko da dajem 200kn za plastične kante sa komadom plastike... Imam 2 obične. U jednoj zamiješam šampon, a drugu (dublju) napunim vodom do vrha i u njoj lagano ispirem rukavicu/spužvu pri vrhu tako da ne dižem prljavštinu s dna.

Detailer mi je vrhunska stvar! Kupio Meguiars Last Touch kanister od galona (~3,7l) za 270kn koji se razrjeđuje 1:5-6 i od toga se dobije 20-ak litara detailera za siću po litri, a inače original košta 60-70kn bočica (500 ili 750ml, ne znam više...)

Često ga koristim jer vozim crnu beštiju koja se zapraši prije nego spremim miniwash :D

PS: kroz godinu koristim samo zimsku sonax/nigrin tekućinu za šajbe jer mi se ne da vodit brigu o mijenjanju i smrzavanju pred zimu.

X-Plosiv 10.08.2017. 10:08

Citiraj:

Autor zgmmax (Post 3089494)
Koju tekucinu za stakla sada kupit?
Sonax ona ljetna (zuta) ili zimsku?

Sonax CRVENA ljetna meni najbolja, po zimi plava. :D

Master_Hrc 10.08.2017. 11:00

Što se tiče ovog članka, slažem se da je napisan površno ali vjerujem da se to dogodilo. Dapače sigurno se radi o Eurohercu ili sličnom iscjedku od osiguranja. Mislim da sam vec ovdje pisao o iskustvu s dotičnim, kad je neki idiot u vožnji ogrebo skvo pri skretanju u desno. Da skratim, skvo mu je zapamtila regu, policija je došla i napravila zapisnik, lik je naravno pobjego sa mjesta nesreće. Ali čim su došli zbog rege su imali njegove podatke. Išli smo u euroherc na procjenu, bila je stvarno sića, 100 eura i nakraju je Euroherc odbio s pazite sad razlogom, njihov klijent je izjavio da nije kriv....lolčina...

Iako nije lova bila velika, baš smo se zainatili i na kraju dobili tu lovu ali ono stvarno nevjerojatno da se cigane za takvu siću...

Tvrdi 10.08.2017. 11:11

Citiraj:

Autor Sanjo00 (Post 3089397)
8 000 eura 60 000 kn

Ja bi na tvom mjestu uzeo Fiestu...odličan auto u toj klasi.

Master_Hrc 10.08.2017. 11:15

Citiraj:

Autor Sanjo00 (Post 3089397)
8 000 eura 60 000 kn

A ja bih na tvom mjestu dodao jos 18 tisuca eura i kupio novu miatu :D:D:D:D

TomG 10.08.2017. 11:40

Opet ja. Molim nekog.malo.iskusnijeg u vezi ovih celicnih felgi. Nasao sam ove polovne koje bi uzela sestra za svoju zafiru 2006 i na njih bi stavili zimske gume.
http://www.njuskalo.hr/felge-naplatc...oglas-14100414
Raspon rupa je u redu. U knjizici na vozilo mogu ici felge 15 i gume ako se ne varam 195/65/15 ali nisam siguran što se treba gledati u vezi mjere centralne rupe.
Ove su felge bile na Vectri B. Hvala.

Edit: Bilo bi odlicno da netko ima celicne pa da samo procita et broj. Hvala

borny 10.08.2017. 12:11

Nazovi čovjeka i pitaj za promjer centralne rupe plus provjeri promjer centralne rupe na Zafiri. Ako felga ima veći promjer rupe od auta, lako se kupe adapteri.
Btw, felge izgledaju očajno...

TomG 10.08.2017. 14:02

Citiraj:

Autor borny (Post 3089553)
Nazovi čovjeka i pitaj za promjer centralne rupe plus provjeri promjer centralne rupe na Zafiri. Ako felga ima veći promjer rupe od auta, lako se kupe adapteri.
Btw, felge izgledaju očajno...

Rupe valjaju i valja centralna rupa. Danas cu pogledati kod susjeda koji je točno originalni ET.
Hvala ti za odgovor.

I znam da nisu baš top, al doslovno stoje na autu mjesec ili dva možda i manje i to ako se ide u ZG nešto, lociran je u DU. Pogledao sam proše zime od valjda 50 auta jedino je jedan i to sestrin imao zimske gume.
A moje su na astri h isto tako malo hrđave što se prilično lako da srediti.

zgmmax 10.08.2017. 15:18

Citiraj:

Autor X-Plosiv (Post 3089512)
Sonax CRVENA ljetna meni najbolja, po zimi plava. :D

BTW te tekucine se smiju miksat jedna sa drugom? Znam da se antifriz ne smije miksat.
Sa autom sam dobio neku plavu nutra.

buljaka 10.08.2017. 15:33

Smiju

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Garro 10.08.2017. 16:09

Ako imaš polikarbonatna svjetla, agresivnije tekućine ih znaju oštetiti.

Osobno, Sonax+destilirana voda koristim dugi niz godina i nemam pritužbi.

bertone 10.08.2017. 16:28

Citiraj:

Autor zgmmax (Post 3089615)
BTW te tekucine se smiju miksat jedna sa drugom? Znam da se antifriz ne smije miksat.

Godišnje: 2x5 lit Sonax zimski (plavi) i 1x5 lit ljetni (crveni) i tako godinama i nisam vidio/osjetio probleme kaj se miješaju. Ako prije 10. mjeseca nisam potrošio svu tekućinu onda samo nastavim svaki drugi tjedan dotakati zimski do čepa, ako sam je potrošio prije 10. mjeseca, onda krenem sa zimskom tekućinom i ranije i nikad nisam imao problema sa smrzavanjem.

zgmmax 10.08.2017. 18:04

Nemam pranje farova. Kupio crveni sonax pa cemo vidjet kak pere :)

X-Plosiv 10.08.2017. 23:18

Citiraj:

Autor zgmmax (Post 3089615)

Ne znam.

Ja kupujem crveni, i onda kada dođe "plavi" u prodaju, trošim crveni dok se ne isprazni, onda ulijevam plavi..i tako dok ne dođe crveni (početkom 4-og mjeseca) u prodaju, i onda crveni.

Šole 11.08.2017. 08:19

Citiraj:

Autor borny (Post 3089511)
Bio je neki Meguiars žuti s voskom, a nakon njega crveni Sonax vulgaris silom prilika.
Nisam puko da dajem 200kn za plastične kante sa komadom plastike... Imam 2 obične. U jednoj zamiješam šampon, a drugu (dublju) napunim vodom do vrha i u njoj lagano ispirem rukavicu/spužvu pri vrhu tako da ne dižem prljavštinu s dna.

Detailer mi je vrhunska stvar! Kupio Meguiars Last Touch kanister od galona (~3,7l) za 270kn koji se razrjeđuje 1:5-6 i od toga se dobije 20-ak litara detailera za siću po litri, a inače original košta 60-70kn bočica (500 ili 750ml, ne znam više...)

Često ga koristim jer vozim crnu beštiju koja se zapraši prije nego spremim miniwash :D

PS: kroz godinu koristim samo zimsku sonax/nigrin tekućinu za šajbe jer mi se ne da vodit brigu o mijenjanju i smrzavanju pred zimu.

Ma znam da, te njihove kante su poprilicno skupe, niti meni se ne daje baš toliko za dvije. Reko možda si našao u nekom centru takve slične kante. Uzeti ću I ja obične, a možda nađem i neku plastiku za unutra.
Rukavice sam uzeo ove, no nisam ih još isprobao. Prvo moram napraviti detailing auta i prikupiti sve te krpe i sredstva.

Ma moj je bijeli pa se isto sve vidi, a do Zg postane naprijed i crveni :D Treba to poslije sve skinuti.

IcyTexx 11.08.2017. 08:38

S bijelim barem imaš manje muke. Na mojem crnom ako slucajno noktom potegnes, ostane ogrebotina. Nocna mora svakog detailera. Prije sam imao bijelog i to je mala beba u usporedbi s ovim.

Master_Hrc 11.08.2017. 08:46

Ja imam isto crni...i nemam nikakvih problema ni sa pranjem ni sa detailingom. A recept je vrlo jednostavan, nit ga perem nit ga "ditejlam" i sve 5 :D :D :D

IcyTexx 11.08.2017. 09:55

Ne znam, mora da mi je mekan lak... Kad god me netko "dotakne" vratima, ostane ogrebotina. Lijeva strana auta mi je kao da je netko uzeo šaku kamenja i bacio... A sve zbog nepažljivih budala. Zato ni ja baš ne detailam, kad će mi netko već udubit lim/skršit lak već sljedeći dan.

Master_Hrc 11.08.2017. 10:24

Ma općenito su ti crni auti totalna katstrofa....kupio sam ga sad i nikad vise, pa taman da je jeftiniji soma dva eura....pa to je nemoguce odrzavati....sve se vidi na njemu....

Roberto 11.08.2017. 10:27

Recept za crni auto - ne se uzrujavat :D

Ja vozim crnog. Ogrebotina se vidi i od blagog povjetarca :D
Prvi put kupio crnog, nisam o tome unaprijed razmišljao, da će to biti problem, nije mi uopće palo na pamet. Ne uzrujava me to previše, ali definitivno idući auto neće biti crni.

SaleFFS 11.08.2017. 11:22

To je super, nikad ti nije dosadno jer svaki dan vidiš nešto novo na autu (i ja imam crni) :lol2:

IcyTexx 11.08.2017. 12:46

Citiraj:

Autor SaleFFS (Post 3089877)
To je super, nikad ti nije dosadno jer svaki dan vidiš nešto novo na autu (i ja imam crni) :lol2:

Uh, potpis na ovo. :D

Tvrdi 11.08.2017. 13:03

Citiraj:

Autor Master_Hrc (Post 3089858)
Ma općenito su ti crni auti totalna katstrofa....kupio sam ga sad i nikad vise, pa taman da je jeftiniji soma dva eura....pa to je nemoguce odrzavati....sve se vidi na njemu....

Vidi se i na bijelom ali manje.....crni je definitivno najgori po tom pitanju...ali opet, ta boja nekim autima odlično paše...

Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:23.