PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Biciklizam - savjeti za kupnju, popravci, dogovori za vožnje i ostalo (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=98655)

vedran031 09.04.2020. 20:49

Može li se kupovati na bike24 ili bike discount sa visa premium na rate?

Hamm 10.04.2020. 16:35

Citiraj:

Autor Hamm (Post 3394850)
Čini se da radi. :) Hvala. :)

Rade na način da mailom naručiš i dogovoriš preuzimanje jelte pickup kupnja preko weba. Nemreš banuti i kupiti..jelte korona. :D

TomG 10.04.2020. 20:57

Znaci ne mogu shvatiti zasto su sicevi na biciklima.toliko uglavnom neudobni (ukoliko se ne radi o nekom cruiseru) ili je moje dupe neko osmerokutno kojem valjda nista ne odgovara. Imao sam cube AIM u hr i sad neki trekking bicikl isti vrag. Probao prijateljev Marin Stinson ajde nesto kao udobno mogu reci. Molim neki komentar ili savjet.
:LOL:

Hvala lijepa.

Nik 10.04.2020. 22:36

Pa neudobni su ti garant jer si fulao sirinu sica, a mozda jos stosta nesto.

Prvo moras znati kaja sirina sica ti odgovara, a ona ovisi o razmaku kostiju zdjelicu. Najcesce sirine su otprilike 134mm, 143mm i 155mm.

Kad to ustanovis, onda trebas odabrati tvrdocu sica koja je tvojem dupetu najmilija, a to dodatno moze ovisti vozis li bajk u hlacama ili bickama s uloskom ili bez.

Kad napokon skuzis kaj trebas kupiti onda treba podesiti i pravilan polozaj na biciklu, kut sica i tako svasta nesto a sve to je individualno, i dobar dio bajkera spizdi brdo para dok ne nadje dobitnu kombinaciju.

Sretno :D

IMHO odabir pravog sica je prava nauka, nisam uopce spomenuo - sa rupom, bez rupe, ovakvi railovi, onakvi railovi, pa razlicite tvrdoce po segmentima na sicu...

TomG 10.04.2020. 23:22

Citiraj:

Autor Nik (Post 3395531)
Pa neudobni su ti garant jer si fulao sirinu sica, a mozda jos stosta nesto.

Prvo moras znati kaja sirina sica ti odgovara, a ona ovisi o razmaku kostiju zdjelicu. Najcesce sirine su otprilike 134mm, 143mm i 155mm.

Kad to ustanovis, onda trebas odabrati tvrdocu sica koja je tvojem dupetu najmilija, a to dodatno moze ovisti vozis li bajk u hlacama ili bickama s uloskom ili bez.

Kad napokon skuzis kaj trebas kupiti onda treba podesiti i pravilan polozaj na biciklu, kut sica i tako svasta nesto a sve to je individualno, i dobar dio bajkera spizdi brdo para dok ne nadje dobitnu kombinaciju.

Sretno :D

IMHO odabir pravog sica je prava nauka, nisam uopce spomenuo - sa rupom, bez rupe, ovakvi railovi, onakvi railovi, pa razlicite tvrdoce po segmentima na sicu...

Hvala Nik tako nesto sam i ocekivao.
:lol2:

LAcy 11.04.2020. 04:40

Za pocetak probaj biciklisticke gace, one sa uloskom.. Udobnije je a i cuva prostatu. Inace sic ni ne valja ako sirok i mekan.

Hamm 11.04.2020. 06:57

Citiraj:

Autor LAcy (Post 3395549)
Za pocetak probaj biciklisticke gace, one sa uloskom.. Udobnije je a i cuva prostatu. Inace sic ni ne valja ako sirok i mekan.

Potpis. :) Više se bez tih "pelena" ne vozim na duže ili neke rekreacija relacije. :)

TomG 11.04.2020. 09:22

Radi se o tome da bicikl vozim do posla 20 ak minuta i nekad voznje od sat dva i zelim to sto udobnije odradivati. Sad trebam naci kako si izmjeriti dupetne kosture :D

quazar912 11.04.2020. 09:27

ja kupio u lidlu onaj najširi i sad mi je OK.

Dragster 11.04.2020. 09:41

Vozim na posao s posla drugu godinu (20ak km dnevno), po svim uvjetima (dakle i kisa, gdje mokro dupe jos vise zulja) pa imam jedan trik na temu obzirom da sam tezi i dupe je definitivno trpilo svoje.

Na stranu navika guznih kostiju na opterecenje, instant olaksanje je bilo kad sam prestao nositi klasicne gace ispod biciklistickih s uloskom. Bilo kakav dodatni sav uzrokuje bol i iritaciju... tako da probaj i tako, ekipa se zna i mazat nekakvom masti dolje ali to mi srecom nije bilo potrebno :D

Gadno zvuci ali efikasno je totalno. Kupio sam desetak tih biciklistickih kratkih i tri duga dresa u decathlonu, treba mijenjati nakon svake voznje ocito i fino bez gaca lagano :D

xlr 11.04.2020. 11:37

Ispod tih pelena u pravilu ne idu gace, a mozes probati s nekakvim besavnim tankim gacama (nemam iskustva). Znam samo da nema nista gore nego kad se dupe oznoji, sav ureze i sic dodatno pritisne :D

quazar912 11.04.2020. 11:39

dečki jel vozi ko Fuji?

https://mtb-shop.hr/kategorija-proiz...max_price=4910

kurc 11.04.2020. 11:45

Citiraj:

Autor TomG (Post 3395574)
Radi se o tome da bicikl vozim do posla 20 ak minuta i nekad voznje od sat dva i zelim to sto udobnije odradivati. Sad trebam naci kako si izmjeriti dupetne kosture :D

Sjednes na komad kartona i malo se oslonis na jednu pa na drugu kost. Izmjeris metrom kolko je između sredina rupa. Dobro je otic u specializirani ducan di mozes dobit sic na probu 5-10 dana, jer i za sic koji ti najbolje odgovara treba proci period privikavanja.

TomG 11.04.2020. 11:59

Kolege puno hvala na odgovorima. Drago mi je da ste se raspisali. :D

LAcy 11.04.2020. 18:08

Citiraj:

Autor xlr (Post 3395619)
Ispod tih pelena u pravilu ne idu gace, a mozes probati s nekakvim besavnim tankim gacama (nemam iskustva)....

Tangama? Kao nemas iskustva :D :D :D

xlr 11.04.2020. 19:24

Citiraj:

Autor LAcy (Post 3395738)
Tangama? Kao nemas iskustva :D :D :D

:D :D
.l..

Hamm 11.04.2020. 19:48

Nista gace ispod bicki s pelenama. :D

LAcy 11.04.2020. 20:52

Citiraj:

Autor Hamm (Post 3395769)
Nista gace ispod bicki s pelenama. :D

Vidi sad ovog public exhibitioniste :D

De5tr0yer 11.04.2020. 23:05

Ovisi kolko je "raskvasita" guzica. Meni je znatno neudobnije vozit u bibsama s pelenom bez gaća ispod nego u raceface kratkim hlačama bez ičega ispod.

Tak sam vozio 3 godine, onda sam otkrio čar kvalitetnih gaća od polyestera/lycre/spandexa, i to mi je uvjerljivo najbolja kombinacija.

Treba se isprobat jer svako dupe je jedinstveno.

Sam Fischer 12.04.2020. 11:56

Ja sam počeo lagane “Quarantine break” vožnjice zelenom magistralom, koja milina, nigdje nikoga, samo ptičice i ja :)
I onda mali XC spust do Vrapčanske preko par potočića i uz slap, taman ruta nakon jutarnje kavice.

https://ibb.co/Wf2jzkM

P.S. Sretan Uskrs bajkeri :)

tizhu 12.04.2020. 20:12

Citiraj:

Autor TomG (Post 3395629)
Kolege puno hvala na odgovorima. Drago mi je da ste se raspisali. :D

aj postaj sliku bica iz profila kao što su slike u katalozima

LAcy 14.04.2020. 03:09

Citiraj:

Autor tizhu (Post 3396048)

Al samo bike, bez slavonskog dupeta :D

Evo mog, sica :D Došao sa bajkom i meni je sasvim ok.

https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...a0a875be8c.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/202...6282586c35.jpg

Sent from my Moto Z3 Play using Tapatalk

SaleFFS 14.04.2020. 09:07

Malo vožnje za Uskrs :D

quazar912 14.04.2020. 09:35

a danas? kaj, niko nebu vozil neki trail? :D

Vuco 14.04.2020. 13:32

Sale njubaro, svaki switchback si zajebo :D

@quazar912 bajk kao i svaki drugi. Okvir kao i svaki drugi, imaju različite namjene. AKo je dobra cijena i oprema i lijep ti je - rokaj. Ako gledaš nešto preko 10 000kn, onda se da raspravljati o mogućnostima.

SaleFFS 14.04.2020. 13:41

Još sam ja zelen za takve poduhvate. Neki dijelovi su previše strmi za mene iako se to tako ne čini na kameri ali eto idem laganini i guštam koliko mogu.

Vuco 14.04.2020. 14:21

Sve znam, zafrkavam te. Nije lako tamo sa XC biciklom, mi smo se znali pošteno nauživati straha i na 160mm hoda napred-nazad.
Da ne velim da smo uvijek, ali baš uvijek tamo došli i vozili se kad je padala kiša :D

Rodeo je bio moj prvi klub, išao sam sa Goranom i Sašom na prvu enduro trku prije gro godina, a da ne velim da prvi puta kada smo mi purgeri išli tamo na đir s njima, da su nam pluća otkazala, a oni su se zainatili i da neće purgeri biti brži od njih na tim stazama.

Sjećam se da smo vozili staze iza Drenove (groblja), mi naviknuti na sljeme gdje je jedan uspon i jedan spust, a tamo je bilo gore-dolje-gore-dolje. Dok su mi se pluća i noge navikle, prošli smo 50km takvih staza :D Kasnije pili i plakali kod Ante u birtiji :beer:

P.S. S njima smo puno toga vozili, a svaka staza je bila drugačija - Drenova, Mudna dol, Babin grob, Dedin grob - svašta nešto...

SaleFFS 14.04.2020. 14:27

Ronjgi se zove dio šume iza groblja i jedno od meni ljepših vožnji u Riječkoj okolici. Šta si baš bio član rodea? Ja sam se učlanio početkom ove godine iako vozim već neko duže vrijeme sa pojedinim članovima. Uvijek ima dobre ekipe za dogovorit se oko đireva osim naravno sada zbog situacije.

Vidim da si sa Trešnjevke, znaš saleta iz opušteno? On me provozao i to dobro kada sam prvi puta bio na sljemenu, bilo je i padova tada :D ali nema veze bilo je super.

Vuco 14.04.2020. 14:41

Buraz, Jack i ja smo bili članovi. Mislim da od ove godine nismo, ili prošle. A stalno smo dolazili na enduro trke na Trnovici. Članova ima puno, više znam stare članove, mada i ovi novi mladi su super - dečki su vozili jako puno trka i žute majice su bile po svuda u SloEnduru. Zato i volim taj klub, jer su gurali mlade i pomagali koliko se može. Ima i XC-aša i Enduraša, a neki penzići su i na cestu prešli.

Visokog Sašu (sa Kona Processom) znam, on mi je susjed tu na Trešnjevci, par ulica dalje živi (ili njegova cura?).

SaleFFS 14.04.2020. 14:46

Da, ima dosta mlade ekipe koja vozi odlično. Kad budeš u ri javi se pa da bacimo neki đir :)

quazar912 14.04.2020. 14:55

Citiraj:

Autor Vuco (Post 3396555)
Sale njubaro, svaki switchback si zajebo :D

@quazar912 bajk kao i svaki drugi. Okvir kao i svaki drugi, imaju različite namjene. AKo je dobra cijena i oprema i lijep ti je - rokaj. Ako gledaš nešto preko 10 000kn, onda se da raspravljati o mogućnostima.

ma eto u moru bicikala mislio da neko vozi takav, nisam zapeo za Fuji neg nešto tako malo off, malo woods...

veve 14.04.2020. 15:07

Citiraj:

Autor quazar912 (Post 3395621)

Od ovih navedenih, ja ti imam ovaj

Oprema je ok, šteta što nije kvalitetnija vilica, a opet ne idem u neke extreme pa sam zadovoljan onim što nudi.
Jedino sic treba promijeniti, jer nije baš najudobniji (možda će tebi biti ok), te nakon nekog vremena uzeti bolje pedale.

TomG 14.04.2020. 16:35

Citiraj:

Autor tizhu (Post 3396048)

https://imgur.com/a/62IDs7M

Evo slika bez guzice. :lol2:

Danas uslikam bolju nije mi bicikl pri ruci. Ne znam vidi li se sve iz ovog kuta. :D Mislim da je sic blago nagnut natrag, ali tako su mi sastavili.sve. :care:

xlr 14.04.2020. 16:41

S obzirom na visinu sica, bajk ti je prevelik.
S obzirom na visinu volana, sic ti je prenizak.

Koliko si visok/nizak i koja je to velicina bajka? :)

TomG 14.04.2020. 16:46

Citiraj:

Autor xlr (Post 3396615)
S obzirom na visinu sica, bajk ti je prevelik.
S obzirom na visinu volana, sic ti je prenizak.

Koliko si visok/nizak i koja je to velicina bajka? :)

Ovo je cura isprobavala sic mi je puno vislji. 178 sam visok.
Velicina rame je 50.
link:
https://www.fahrrad-xxl.de/kettler-traveller-1-x0046399

quazar912 14.04.2020. 17:54

Citiraj:

Autor veve (Post 3396591)
Od ovih navedenih, ja ti imam ovaj

Oprema je ok, šteta što nije kvalitetnija vilica, a opet ne idem u neke extreme pa sam zadovoljna onim što nudi.
Jedino sic treba promijeniti, jer nije baš najudobniji (možda će tebi biti ok), te nakon nekog vremena uzeti bolje pedale.

Tnx na info...a ti si žensko? :lol2:
Nisam sretao puno cura na tim boljim biciklima po terenu.obično oni najjeftiniji i to samo po gradu.
Ma meni bi takav bio sasvim ok. Možeš vidjeti u mom potpisu link na YT kanal gdje sam stavio par snmki i tip vožnje koji preferiram. Možda bi uzo sa 27" kotačima.
Širi i komotniji sic već imam :D

veve 14.04.2020. 18:13

Haha nisam, štamparska greška (ispravljeno) btw na internetu nema žena :D

Ja dok sam uzimao bio je nešto jeftiniji od ove navedene cijene, ali gledao sam da dobim što bolju opremu za tu lovu. Recimo, Trek je bio lošiji s opremom u tom rangu.
Vidi što se nudi u tom cjenovnom rangu, probaj malo prije kupnje, pa odluči. Kao što je rečeno već prije, manje više je to isto u tom cjenovnom rangu.

quazar912 14.04.2020. 18:30

Citiraj:

Autor veve (Post 3396642)
Haha nisam, štamparska greška (ispravljeno) btw na internetu nema žena :D

Ja dok sam uzimao bio je nešto jeftiniji od ove navedene cijene, ali gledao sam da dobim što bolju opremu za tu lovu. Recimo, Trek je bio lošiji s opremom u tom rangu.
Vidi što se nudi u tom cjenovnom rangu, probaj malo prije kupnje, pa odluči. Kao što je rečeno već prije, manje više je to isto u tom cjenovnom rangu.

Ma ne brinem za opremu ionak nebum mijenjo dijelove. Ali veličinu bi moro probat uživo no do danjega ne rade shopovi...:stoopid:

LAcy 14.04.2020. 18:59

Citiraj:

Autor TomG (Post 3396610)
https://imgur.com/a/62IDs7M

Evo slika bez guzice. :lol2:

Danas uslikam bolju nije mi bicikl pri ruci. Ne znam vidi li se sve iz ovog kuta. :D Mislim da je sic blago nagnut natrag, ali tako su mi sastavili.sve. :care:

Pa sto odmah nisi rekao da si postar? Il si samo ukrao postaru bicikl!? I onda se ljudi zale da kasne paketi paketa iz kine... :D

TomG 14.04.2020. 19:19

Citiraj:

Autor LAcy (Post 3396666)
Pa sto odmah nisi rekao da si postar? Il si samo ukrao postaru bicikl!? I onda se ljudi zale da kasne paketi paketa iz kine... :D

hahah stigla 28 godina, penzionerski zivot...:D

Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:15.