Citiraj:
Autor Morpheous
(Post 3437472)
Ako je Asus odobrio zamjenu za novu zar nije onda logicno da je Asus to odobrio za svoj brend a ne za gigabyte? Ili ovi nisu nista ni slali asusu nego su vidjeli da nemaju sto drugo napraviti nego se dogovoriti s tobom. Volio bih sa netko tko ima iskustva rada u servisima odgovori na ovo jer me bas zanima na koji nacin proizvodac odobrava zamjenu proizvoda kada mu bas posaljes njegov proizvod? Meni je logitech zamijenio mis za drugi model svog brenda,ali nisu rekli da si uzmem neki razer ili nesto slicno. To mi ima smisla. I naravno da su odobrili bolji model misa sa boljim specifikacijama jer se stari vise nije proizvodio.
Edit. Citam na mobu pa nisam vidio ovaj mail koji su ti poslali povratno. Pise i model asusa. Hmmm...ne znam sad kako bi to proslo. Ako adm moze dokazati da je asus 2080 bolji od asus 1080 onda bi zakon trebao biti na njihovoj strani jer su ti ponudili brzi model.
|
Ne može dokazati jer ono šta prodavači istići i svi istiću u prodajnom oglasu je ram tako da je to jedna od bitnijih specifikacija. Provjerio sam već sa zaštitom potrošaća i kažu da je ram specifikacija tako da moraju ponudit 11 gb nebitno šta je nova generacija. Jer realno gledajuči 2080 s će imat i bolji fps u igrama al bez obzira ima manju propusnost radi 8 gb rama a postoje i igre kojima paše više rama tipa ark, 7 days i bolje rade a da ne govorim o nekim drugim stvarima i aplikacijama kojima ne treba fps. Ne koriste se grafe samo za igranje :D
Citiraj:
Autor Pupo
(Post 3437476)
Ako je financijsko odobrenje, mozes uzet krumpire doslovno.
Sto se tice jahanja po 11gb, stavio je neto u drugu temu da to ne prolazi. Bitno je da daju jaču.
E sad, ako budeš dovoljno bezobrazan, sve je moguće.
|
Hoću samo novac nakon ovog svega, svih laži, manipuliranja, omalovažavanja ne želim od njih ništa samo svoje novce pa ću ja kupit gdje hoći i šta hoću :D
Citiraj:
Autor rokonja
(Post 3437477)
E ovo se zove borba. Nadam se da će i oni iz ovog izvući poruku ili ih boli brige.
Još jednom svaka čast! :goood:
|
Hvala :D
Citiraj:
Autor Sinac
(Post 3437479)
A koliku te nadoplatu traže za Asus RTX2080Ti Turbo 11GB? Ovo je realno gledajući jača kartica od one koju si imao pa bih na tvom mjestu ispregovarao što manju nadoplatu.
|
Zašto uzet grafičku koja je cijenovno nerealna jer izlazi serija 3000. Isto tako za te novce uzmem laganini 3080 i to bolju verziju :D
Citiraj:
Autor FRipper
(Post 3437480)
Da ponude RTX 3080 10GB isto bi odbio zamjenu jer nema 11GB?
Ja sam za GTX 1070 8GB dobivao RTX 2060 6GB, i bilo mi je ok jer je grafa ista ili jača.
2080 Super je čisto ok zamjena za tu starudiju što si imao. Imaš novih 3 god gare, jaču grafu i boli te briga.
Ako ti model ne paše traži msi trio ili strix i to je to.
|
Zato jer zakon kaže sljedeće:
Hrvatska udruga za zaštitu potrošača mi je odgovorila sljedeće:
Vi ste dali grafičku karticu na popravak i nakon raznih peripetija odobrena Vam je zamjena za novu karticu jer je stara neispravna. Moraju Vam dati istu takvu koju ste vi kupili s istim karakteristikama, a mogu Vam dati i bolju ako Vi na to pristajete uz nadoplatu.
U principu kada nemaju istu takvu moraju Vam vratiti novac prema računu ,a Vi ćete si kupiti što Vi želite. U slučaju da Vam daju novu karticu morate dobiti i novo jamstvo.
Ako Vam to ne žele dati onda ih prijavite državnim inspektorima.
Vi se najprije morate obratiti trgovcu odnosno imate dopis servisera.
S tim odgovorom ste nezadovoljni pa onda napravite prijavu državnim inspektorima.
Citiraj:
Autor Pentel33
(Post 3437481)
Trazi povrat para i kupi graficku u drugoj trgovini koja se ovako ne ponasa.
Po zakonu ti moraju dati istu, dakle, i da nude jacu to je tvoja dobra volja hoces li uzeti.
|
Baš to postoji zakon a zakon kaže da biram šta ću a ne oni, oni su svoje rekli...
Citiraj:
Autor vlatko27
(Post 3437484)
Probaj u duhu bržeg razriješenja izmusti 2080 ti uz što manju nadoplatu i uzmi svoju pobjedu. Realno i sa 2080 bi trebao biti zadovoljan a oni su svoju zakonsku obvezu time ispoštovali...ovo za manjak RAM-a ne pije vodu jer zakon kaže istih ili jačih performansi. Ali svakako probaj što više ih oderati zbog sranja koji su ti pružili, nema mi mržeg dućana od ADM-a.
|
Ma kakav dobar duh preko 4 mjeseca me vozaju ko debila, koliko sam živaca potrošija vrimena i još sam sve to vrime na nekoj socijalnoj grafičkoj. Ako sam moga čekat 4 miseca mogu onda još dok ih ne ogulim sa zakonom :D
Citiraj:
Autor Ag008
(Post 3437489)
Uzmi lovu i čekaj da dođe nova serija
|
Citiraj:
Autor Blue Spirit
(Post 3437494)
Ne bih ja to prihvatio, nit te mogu prisilit.
Trazi lovu i pricekaj RTX 3000 seriju.
|
Upravo to :D
Citiraj:
Autor xGAME
(Post 3437498)
Nakon ovakvih muljaža ne bih iz principa prihvatio ništa od toga što ti nude. I nikakve nadoplate. Tražit porvrat novaca i čekat novu seriju.
A ako su oni stvarno slali Asusu na servis, nema tu šta u priči biti Gigabyte ili neka druga firma. Muljaju i gotovo.
Ali isto tako, 2080 Super je bolja grafa od 1080Ti. Nije sve u gigabajtima.
|
To dal je bolja je upitno ima bolji fps ali u nekim segmentima i dalje radi 1080 ti bolje. Ram je jedna od bitnijih stavki zato je i svaki prodavač naglašava. U svakom oglasu imaš naziv grafičke marku i ram i tu sami sebe seru u usta. Zakon kaže da moraju ponudit istih specifikacija. Dat ću jedna glupavi primjer. Imaš 4 k tv crkne nude ti full hd al android sa hdr i kad pogledaš je puno bolji tv al nije 4 k priča završena ja hoću 4 k tv. Ista stvar je sa ovim uzea sam sa razlogom grafičku od 11 gb oni ne moraju znat za šta mi treba ali mi treba :D