![]() |
Nadam se da će što prije stići :)
|
Imam jedan problem(čić) :D Naime, podosta item-a selleri šalju samo na "PayPal Verified address/Ebay Shipping Address".. e sad, ja bih naručio nešto "za nekoga" da dođe tome "nekome". Probao sam (za probu) s onim gift adresama, ali s polovičnim rezultatom - jedan item je došao na tu adresu, dok je drugi poslan na moju.
S obzirom da imam neke narudžbe, trebao bih doći na kraj s tim problemom. Na osnovnoj adresi u paypalu (s kojom sam se registirao i na koju glasi kartica) moguće je mijenjati samo adresu - ime ostaje isto. Kako da ovo rješim? Hvala. :chears: |
koji je broj carine u rijeci? poslao sam im faks prije 10 dana i jos mi nije stigao item na postu ..
edit: nasao sam ga 051/ 525 727 |
Citiraj:
Javi kako je proslo i koliko dodatnih "davanja". Citiraj:
Mozes ih imat koliko hoces (My ebay-> Account->Adresses->View all... na dnu nove dodajes). |
Ma kužim ja taj dio, mene muči kad sam promijenio adresu u tom djelu, seller je svejedno poslao na moju "verified" adresu na paypalu...:fuming:
|
Citiraj:
Ako sam dobro računao, a vjerujem da jesam, ukoliko bude naplate bit će ~100€ :D |
Ja sam uzeo jedan item iz Italije pred tjedan dana, dosao mi u roku od tjedan dana, preko UPSa, i bez carine, a ocekivao sam carinu, tako da sve 5 :p
|
kupio neku glupost (Plastic Case For 2GB 4GB 8GB TF SD MicroSD Card) za 0,01$ sa free shipingom i lik poslao iz hong konga:lol2:
kaaaako im se isplatiiii:D |
Pa ako uzmeš u obzir da im je prosječna plaća 700 kn onda ima se isplati.....
|
Citiraj:
edit: kinezi, japanci i sl. svi većinom free shipping imaju |
Citiraj:
|
Pozdrav,
jel imao tko ovakav slučaj te što da napravim. Naručio sma bio LCD display za mobitel koji dođe oko 100 kn. Sve mi je uredno stiglo no ispostavilo se na kraju da je display neispravan. Sad vraćanje u Ameriku (odakle je i došlo) je dosta skupo i upitna je isplativost... Ima li načina da izbjegnem dodatne troškove a da dobijem ispravni display ili bar povrat novca.... ? Zanimaju me vaša iskustva ....... |
Citiraj:
|
Ja ću mu tako isto reći jer da mu pošaljem obično bez tracking numbera može reći da nije primio a onako mi se definitivno ne isplati...
Što ako mi se ne javi na moje e-mailove više.... ? Jel mogu otvoriti dispute ? |
Pokušavam prodat na UK ebayu ali stalno mi baca
"Postal service - Please specify at least one domestic postal service." Odabirem economy international paccage i upišem poštarinu, ali svejedno mi stavlja isto. Očito vidi da nsiam iz UK, kako da onda prodam? |
Narucio sam jedan predmet iz engleske poslan sa dhl-om
dhl poslo ponudi zaracunali mi i carinu i porez i svoju uslugu , sve je to ok no sta na predmete iz eu ne ide carina ? nego samo pdv ? |
O kojem predmetu se radi?
Inače na informatičku opremu nema carine. |
jedan auto dio
10% je carina no nije to bitno ja sam sve platio samo me zanima dali se placa carina na robu iz eu |
Imam jedan problem sa eBayom, pa ako može neki prijedlog kako to najbrže/najpovoljnije riješiti.
Frend mi je na svoju karticu uzeo ovu grafičku, koja je kod nas, ruku na srce, nedobavljiva, pa sam naručio korištenu preko eBaya :D Vrijednost kartice + poštarina je 51$ (~270 kn), te je paket zapeo na carini u Varaždinu. Ako bi i išao ovo rješavati, mora li i frend ići sa mnom ili mogu ja to sam riješiti, budući da je roba naručena na njegovo ime? Koliko bi me moglo ispasti carinjenje, i da li se može zaobići oko toga? |
Pa kome je došla obavijest sa carine, taj nek sredi stvari. Ne može se nikaj zaobić, platiš PDV na tu cijenu i to je to.
|
Ako se ide osobno na carinu mora ići osoba na koju glasi paket, jer traže osobnu, potpis...
I kako je već rečeno, ne može se to zaobići. |
Već sam pisao o problemima kašnjenja pošiljki iz UK-a, ali ovo je već postalo smješno. Opet kasne i svaki put kada kasne to je preko 3 tjedna. Svaku drugu stvar koju sam naručio dočekala je 45dnevni limit i onda moram moliti sellera da pošalje novu... I šta sad, svaki put plaćam dva predmeta. Iz Hong Konga i Singapura stigne prije nego iz UK-a.
|
Citiraj:
Plus možda neke njihove troškove, ali zadnje što sam imao iskustva s nekim displayom je da su naplatili tako...oko 23% cifre s računa. |
Da li je kada tko ima iskustava sa Afterbuy.de, seller na Njemačkom ebay-u mi traži da mu preko toga uplatim, no nigdje mi u procesu checkout-a netraži broj kartice.
|
jel ima netko ovdje da je kupovao naocale preko ebaya da mi preporuci nekog dobrog sellera?
koliko je sigurno ovako nesto: http://goo.gl/vp8yu vidim,lik nema niti jedan negativan feedback i iz usa je. |
Pripazi malo s naočalama, ima dosta fejkova. Bez obzira od kud je seller, npr. meni je Jenki poslao kineski fejk.
Većina iz Kine kupuje pa preprodaje. |
Citiraj:
Grafa sprobana odmah i radi ko violina :D |
prijatelji evo jednog jeftilena :fiju: :chears:
http://cgi.ebay.com/Western-Digital-...ht_3535wt_1139 i onda ovo : http://www.youtube.com/watch?v=W3tfgRjTHM8 pogledajte sve i najbitnije oko 2.19 hehe :respekt: :respekt: china :roller: |
Uj Milojka :D
Svi se polakomili, prodano 600+ komada od jučer popodne do sad. Treba pričekat 2-3 tjedna da se vidi feedback, a ak su pravi pojest ću se :D |
Bit će tu puno refundova :)
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:21. |