PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Audio, Video, Foto (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=27)
-   -   Hi-Fi (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=101271)

zvonac 19.01.2010. 16:02

evo sisa:D
Prihvaćam sve preporuke, savjete:D
http://img31.imageshack.us/img31/9708/dsc01177ir.th.jpg

Inače ovo je dok je isključen pure direct..To je trenutno kak sam si podesil..

medo 19.01.2010. 16:08

Citiraj:

Autor srale7 (Post 1543596)
Medo, postao si bezobrazan, ajde ostavi se ovog pdf-ma.

Citiraj:

Autor srale7 (Post 1543341)
Da, ja sam cuo da jos moze rijesit problem nejebice, nedostatka srece i zdravlja.

Meni nekaj veliš?? Drugi puta si dokazao da ti nadimak pristaje.

Da ti odgovorim ono što nisi sam mogao zaključiti: hi-fi znači visoku vjernost reprodukcije zvuka. DSP procesor ti najvjerojatnije ne bi trebao kada bi imao idealnu slušaonicu s idealnim rasporedom zvučnika po sobi. Ne znam nikoga tko tako nešto ima. Umjesto toga imamo to što imamo, nedostatke naše sobe i položaja zvučnika, te (nisku) kvalitetu audio opreme. DSPovi u većoj ili manjoj mjeri korigiraju nedostatke naših soba kako bi zvuk približili idealnoj slušaonici i time doprinosi hi-fiju radije nego odmaže.

To što je nekim dinosaurima audiofilima i dalje u glavi ona filozofija da svaka elektronička komponenta samo dodatno kvari zvuk, to je drugi par rukava i o tome mi se ne da....

I da, kolega ima navedeni Pioneer receiver i demonstrirao mi je što i kako može. Ne kažem da je to nešto uber, ali IMHO mene je stvar oduševila.

Citiraj:

Autor zvonac (Post 1543713)
Neam niš protiv pure direct, al jednostavno zvuk mi je nekak prigušeniji tj visoki tonovi. A dok je manual, bass,treble,balance mi je na nuli tj na pola a loudness na 5db, i to taman a posle bumo vidli možda mi se dopadne taj pure direct:D

Pure direct je u zamišljen da pritiskom na jednu tipku upališ ili pogasiš sve tonske kontrole i DSP procesore što je puno lakše nego vrtit kotačiće i ispritiskati hrpu gumbića da napraviš istu stvar... svaki puta.

micek_kc 19.01.2010. 16:28

Citiraj:

Autor srale7 (Post 1543602)
Cijenu mjerenja i proračuna ne znam, ali vjerujem da je normalna posto mu je to radio član foruma Ishmael. I mislim da kompletna cijena sa mjerenjem ne prelazi 10k Kn.

I recenica nije snobovsko preseratorska, ver samo malo iskarikirano, ali to stoji da mozes imat sistem od 100 000€ u losoj slusaoni ce zvucat losije od sistema od 3-4000€ u tretiranoj slusaoni, i on je to htio naglasit.

Gle ljudi da skratim...dok ne kupite hifu ko taj lik i dok ne potrosite tolike pare na hifu NEMATE pravo bullshit-at tu i izmisljati toplu vodu i filozofirati.Da je kostalo 25k kn nije vasa stvar.To su njegovi novci,njegov stan i njegova zelja i iskreno ispalo je super i kada bih imao takav sistem i ja bi vjerovatno pljunuo tolike pare...Zato ajd smirite strasti
Citiraj:

Autor Don (Post 1543621)
Ne znam ni ja cijenu mjerenja, ali Ishmael je ČOVJEK samo takav, sigurno ne "zarađuje na takvim stvarima već se zadovolji s buteljom finog vina:D (govorim iz vlastitog iskustva)

off topic
Daj te se ostavite pametovanja (jer je to samo spam) kad ste toliko tvrdoglavi da bi shvatitli neke stvari:D

Don i ja sam također cuo samo dobre stvari o Ishmaelu
Citiraj:

Autor zvonac (Post 1543729)
evo sisa:D
Prihvaćam sve preporuke, savjete:D
http://img31.imageshack.us/img31/9708/dsc01177ir.th.jpg

Inače ovo je dok je isključen pure direct..To je trenutno kak sam si podesil..

A za ovo nemam komentara...Loudness...Zasto to cudo opce postoji na komponentama.Trebalo bi pisati BUM BUM efekt umjesto toga sto pise :D

srale7 19.01.2010. 16:29

Medo, malo brkas stvari. Ja i ostatak ekipe tu se stalno dotičemo dvokanalnog zvuka, a ti stalno spominjes taj usrani pioneer i dsp i ostale stvari kojih nema u dvokanalnoj reprodukciji. shvaćaš?

Citiraj:

Pure direct je u zamišljen da pritiskom na jednu tipku upališ ili pogasiš sve tonske kontrole i DSP procesore što je puno lakše nego vrtit kotačiće i ispritiskati hrpu gumbića da napraviš istu stvar... svaki puta.
Aha, pure direct je za kakti za ljenčine, a stelanje po potenciometrima i gumbićima je za one advanced korisnike? medo, daj proseći..

syss 19.01.2010. 16:32

ali to sve ostaje domena kućnih kina imho... kaj ćeš kalemit nekakav room optimizer na cjevaša i sličnu opremu koja teži analogiji.

micek_kc 19.01.2010. 16:36

Citiraj:

Autor syss (Post 1543763)
ali to sve ostaje domena kućnih kina imho... kaj ćeš kalemit nekakav room optimizer na cjevaša i sličnu opremu koja teži analogiji.

Syss mnogo si glasan s obzirom da si presao na najvece moguce zlo...piskutave zvucnike velicine jajeta smjestene u plasticnu kutiju :fiju:

syss 19.01.2010. 16:49

nećemo se za jezike povlačiti.

micek_kc 19.01.2010. 16:53

Citiraj:

Autor syss (Post 1543774)
nećemo se za jezike povlačiti.

ma necemo ali ono kad sam vec imao priliku :lol2:

daj mi malo prokomentiraj ovaj loudness efekt.Pa kome to sluzi nesto osim da bude "bombasticni"(neznam koji bi drugi pridjev upotrijebio)zvuk?

medo 19.01.2010. 17:35

Citiraj:

Autor srale7 (Post 1543759)
Medo, malo brkas stvari. Ja i ostatak ekipe tu se stalno dotičemo dvokanalnog zvuka, a ti stalno spominjes taj usrani pioneer i dsp i ostale stvari kojih nema u dvokanalnoj reprodukciji. shvaćaš?

Šta si se naživcirao.... ja da prošećem... meni kažeš da sam bezobrazan :nono:

Zvučiš kao nekto tko je tek izašao iz puberteta. I za razliku od drugih s kojima se razilazim u mišljenjima, o tebi imam dojam da nisi najinteligentniji.

Dijete, soba se kalibrira kako za 5.1 i 7.1, tako i za stereo. Kao drugo, vidio sam kakvu opremu imaš i šta si prodavao po tržnici, a držiš lekcije ljudima kao da koristiš high-end opremu. Očito ne znaš puno o tome što pričaš, već lupetaš napamet.

Osobno nemam ništa protiv onih koji misle da je pure-hifi way to go. Svatko ima svoj gušt, ali isto tako više-manje svatko zabrije na nešto i brije da je to najbolje jer nije čuo nešto drugo. Ja sam bio jedan od tih prije par godina i skrećem pažnju na to. Ti me napadaš jer se s time ne slažeš. Fine, iznesi svoje mišljenje, ali ne seri i ne pljuj nao npr. u gornjem postu.

Govoriti da je "pravo" analogno stereo pojačalo prava stvar, a da su receiveri smeće, te da je "pure direct" pravi način slušanja je svačije pravo, ali uvjeravati druge da je to jedino ispravno je debilno zabrijavanje. Ja neću reći da "pure-hifi" ne treba kupovati, ali odgovorno tvrdim da se velikoj večini ljudi taj zvuk ne sviđa i da velika večina ljudi želi mogućnost da si prilagodi zvuk. Takvom čovjeku nema veće depresije nego kad mu fali basa ili visokih i kad skuži da po tom pitanju ne može ama baš ništa napraviti s opremom za koju je izrigao nekoliko tisuća kuna. I to za STEREO!
Citiraj:

Autor micek_kc (Post 1543778)
ma necemo ali ono kad sam vec imao priliku :lol2:

daj mi malo prokomentiraj ovaj loudness efekt.Pa kome to sluzi nesto osim da bude "bombasticni"(neznam koji bi drugi pridjev upotrijebio)zvuk?

IMHO, to je za ekipu koja ima male zvučnike kojima fali basa (i visokih), pa si pritiskom na jednu tipku malo podebljaju zvuk :)

BTW: to se koristilo i kod tihog slušanja da ti "podeblja" zvuk jer kad slušaš tiho uho slabije čuje baseve i visoke.

micek_kc 19.01.2010. 17:56

Citiraj:

Autor medo (Post 1543812)
Šta si se naživcirao.... ja da prošećem... meni kažeš da sam bezobrazan :nono:

Zvučiš kao nekto tko je tek izašao iz puberteta. I za razliku od drugih s kojima se razilazim u mišljenjima, o tebi imam dojam da nisi najinteligentniji.

Dijete, soba se kalibrira kako za 5.1 i 7.1, tako i za stereo. Kao drugo, vidio sam kakvu opremu imaš i šta si prodavao po tržnici, a držiš lekcije ljudima kao da koristiš high-end opremu. Očito ne znaš puno o tome što pričaš, već lupetaš napamet.

Osobno nemam ništa protiv onih koji misle da je pure-hifi way to go. Svatko ima svoj gušt, ali isto tako više-manje svatko zabrije na nešto i brije da je to najbolje jer nije čuo nešto drugo. Ja sam bio jedan od tih prije par godina i skrećem pažnju na to. Ti me napadaš jer se s time ne slažeš. Fine, iznesi svoje mišljenje, ali ne seri i ne pljuj nao npr. u gornjem postu.

Govoriti da je "pravo" analogno stereo pojačalo prava stvar, a da su receiveri smeće, te da je "pure direct" pravi način slušanja je svačije pravo, ali uvjeravati druge da je to jedino ispravno je debilno zabrijavanje. Ja neću reći da "pure-hifi" ne treba kupovati, ali odgovorno tvrdim da se velikoj večini ljudi taj zvuk ne sviđa i da velika večina ljudi želi mogućnost da si prilagodi zvuk. Takvom čovjeku nema veće depresije nego kad mu fali basa ili visokih i kad skuži da po tom pitanju ne može ama baš ništa napraviti s opremom za koju je izrigao nekoliko tisuća kuna. I to za STEREO!

srale zna moje misljenje o njegovim nastupima :lol2:
Citiraj:

Autor medo (Post 1543812)
IMHO, to je za ekipu koja ima male zvučnike kojima fali basa (i visokih), pa si pritiskom na jednu tipku malo podebljaju zvuk :)

BTW: to se koristilo i kod tihog slušanja da ti "podeblja" zvuk jer kad slušaš tiho uho slabije čuje baseve i visoke.

mislim meni je to bezveze.Jedino kada ja fakat tiho slusam je preko noci a onda mi je i cilj da se sto manje bass izrazava

srale7 19.01.2010. 19:15

Medo ostavi se mog IQ-ua, bolje gledaj sta pises.

To sto ne posjedujem nista sto spada u hiend, ne znaci da nisam nista cuo iz te domene, i da nisam razgovarao sa ljudima koji je imaju.

I stalno seres o tom DSP, pa daj mi pokazi stereo sistem u kojem je DSP i da ga netko posjeduje iz ovih krajeva? Cijelo vrijeme ti je u glavi taj frendova Pioneer i njegov moćan DSP. Ok, kucno kino, ali mi govorimo o hifi/stereo. Brkas pojmove.

Citiraj:

Takvom čovjeku nema veće depresije nego kad mu fali basa ili visokih i kad skuži da po tom pitanju ne može ama baš ništa napraviti s opremom za koju je izrigao nekoliko tisuća kuna. I to za STEREO!
Tak tvoj covijek iz price ti je u banani, jer, kao prvo ako je kupovao, trebao je poslusat komponente. Trebao ih je odabrat prikladno svojoj slusaoni. Odabrati da izbjegne los matching. I jos puno stvari, i onda mu ne treba nikakav mocan DSP, pogotovo ne u Pioneer resiveru kojeg ti stalno spominjes.

Ja ne kazem da recimo za ovakav jedan uredjaj se ne bi naslo mjesta u HIFI-ju, http://www.behringer.com/EN/Products/DEQ2496.aspx
ali ti stalno spominjes DSP, a referneca koju si spomenuo je pioneer resiver.

A ti micek isto čkomi, samo cekas da se Sysa javi i da ga ti podyebavas za Logije. Pa sta ako ih ima? Prije je bio u tim vodama, danas vise nije, ali popriličnu količinu znanja ima i s njim se da raspravljat.

Ubleha 19.01.2010. 19:29

Nebih da vam se petljam u polemilku, ali reciver i high end tesko mogu da idu u istu recenicu, i neznam sta se hvatate pioneer recivera kada je to cista srednja komercijalna klasa kakvih ima jos na stotine drugih brendova.

micek_kc 19.01.2010. 20:28

Citiraj:

Autor srale7 (Post 1543877)
A ti micek isto čkomi, samo cekas da se Sysa javi i da ga ti podyebavas za Logije. Pa sta ako ih ima? Prije je bio u tim vodama, danas vise nije, ali popriličnu količinu znanja ima i s njim se da raspravljat.

Ajde srale nemoj biti odvjetnik sisi :lol2:
Nisam omalozavao covjeka i mislim da je to i on sam shvatio :fiju:

srale7 19.01.2010. 20:55

Citiraj:

Autor micek_kc (Post 1543955)
Ajde srale nemoj biti odvjetnik sisi :lol2:
Nisam omalozavao covjeka i mislim da je to i on sam shvatio :fiju:

Ma ne branim ja njega, nego napadam tebe:D

Pa nije on manje vrijedan ili da manje zna zato sto ima logije..:beer:

Ziiky 19.01.2010. 22:09

Malo procitah i zaboli me glava ... sta reci nego; teska psihijatrija, cya :chears:

domis 19.01.2010. 23:08

ziiky, pazi da te ne pošalju na hlađenje ko mene zbog istog prijedloga jednom članu :D

uglavnom, prinova u sistemu je pioneer s-w90s za 500kn upecao preko njuškala :)
zvuk mi se u početku nije dopadal, ali sad sam sredil sve sitnice i bilo dobro...

a onda mi neki vrag ni dal mira i moral sam isprobati sa DSP i VirtualCinema, uglavnom, preporod već drugi put danas :D

jači, brži, bolji, veći, kvalitetniji (dalje sami nastavite) subwoofer mi imho netreba

Imagine 19.01.2010. 23:41

Citiraj:

Autor medo (Post 1543490)
osobno smatram da ima više wannabe audiofila nego onih koji stvarno briju na to.....

drito usridu... :fiju:

Citiraj:

Autor Perki (Post 1543585)
Vjerujem da to sve skupa super zvuči, ali s obzirom na njegovu (tipično snobovsko-preseratorsku) rečenicu s početka teksta, ....

:)

Citiraj:

Autor Don (Post 1543621)
ali Ishmael je ČOVJEK samo takav

Redovno pratim taj forum stvarno dugo vremena , drugačije rečeno registriran sam 2003 i pošteno sam se načitao toga po forumima i po PMovima .Vjerovao ili ne to je dovoljno vremena za pohvatat puno o ljudima...štoviše, prateči stvari godinama ,više mi je u glavi ostao onaj dio društveno-socijalnih odnosa nego o hifi :)
Sad nakon ovog mogu reči samo da se mogu kiselo nasmješit na kvotano.

Znam što se piše ali isto tako znam što sam iskusio. Šteta.

Citiraj:

Autor Don (Post 1543621)
Daj te se ostavite pametovanja (jer je to samo spam) kad ste toliko tvrdoglavi da bi shvatitli neke stvari:D

Parti brejker.
Kako je krenilo od predhodne strane je meni bas zanimljivo:

zvonac 20.01.2010. 20:52

Ekipa kaj možete prokomentirat moju sliku gore post #3065, zanima me kak koristite onu opciju loudness?tj dal koristite?

Juan 20.01.2010. 21:36

Citiraj:

Autor zvonac (Post 1544922)
Ekipa kaj možete prokomentirat moju sliku gore post #3065, zanima me kak koristite onu opciju loudness?tj dal koristite?

Mogu! :)

Imam tri pojačala, samo na jednom (marantz) tu tipku imam koja na niti jednim zvučnicima nije bila upotrebljiva, a tu govorim o barem 7-8 pari kutija, od diamonda 9.1, pa preko visatonovih transmisija, sve do fostex mltl. Moram priznati i na slušalicama (sennheiser hd555) isto očajno. A pojačalo nije najniže klase ;)

Ali ako tebi paše...zašto ne. Svi drukčije percepiramo okolinu.

zvonac 20.01.2010. 21:51

Ma ok eto tek tolko pitam, imam osjećaj da se ekipa zgraža nad samim imenom loudness pa eto, inače podesil da nije ni previše ni premalo neg taman:DRecimo meni pure direct nije nekaj i ne koristm ga, dok neki to prakticiraju, kak veliš svi drukčije prakticiramo okolinu.

medo 21.01.2010. 10:10

Citiraj:

Autor zvonac (Post 1544999)
Ma ok eto tek tolko pitam, imam osjećaj da se ekipa zgraža nad samim imenom loudness pa eto, inače podesil da nije ni previše ni premalo neg taman:DRecimo meni pure direct nije nekaj i ne koristm ga, dok neki to prakticiraju, kak veliš svi drukčije prakticiramo okolinu.

Pusti snobovske priče. Ti ljudi nemaju tvoj audio sustav, tvoj stan/sobu i ne znaju kakav zvuk tebi paše.

srale7 21.01.2010. 10:41

Citiraj:

Ekipa se zgraža sa razlogom nad tom funkcijom. Jer to je funkcija da se nabrzinu napravi atraktivan zvuk, znaci pojacani basevi i visoki. A obično biva, kad se nabrzinu zeli postic atraktivnost, to bas i ne prođe najbolje.

Ali kao sto je Juan rekao, svatko od nas drugačije percipira okoliku, a tako i zvuk i ako tebi odgovara..
Ionako neces ukljucit Pure direct, ako ti tu par ljudi to predlozi. To je stvar osobnog ukusa/izbora. Po meni isto kao da postavis pitanje,; da si kupim plavu ili crvenu majicu?:D

Flikoman 21.01.2010. 18:08

Citiraj:

Trebaš ćuti taj Direct, TONE OFF, na Rotelu. Kolika je razlika u odnosu na Tone On. Kod mene se fakat skuži, u pozitivnom smislu.

agm7007 21.01.2010. 21:22

Moram priznati da su mi te vaše audiofilske rasprave uvijek zanimljive, makar ne kužim ni par posto od svega. :D

Pa ću u duhu toga bubnuti par svojih newb pitanja, ne zamjerite

Mene ovo zanima čisto u smislu neke buduće kupovine, tek tolko za početak neke entry kombinacije pojačala i zvučnika, no samo u paru sa pc-em, jel. (kombinacija sa dedicated cd playerom mi nema smisla kad nemam puno audio cda). Dosad jedino kaj sam slušal su mp3ice na x530, no kad bih već uložio u audio sustav, naravno da bih polako prešao na FLAC ili slično, na početku barem sa bitnijim mi albumima.

npr. onakav DAC s prethodne stranice, jel se uz njega koristi zvučna kartica ili se samo može prištekati usbom na pc i u pojačalo i to je to?
i jel slušanje mp3ica zbilja oštećuje, degradira zvučnike (kak sam negdje pročital davno prije). Kolko bi onda uopće bilo preporučljivo koristiti takav audio sustav za uobičajenu pc upotrebu (znači i youtube i ostale gluposti), uz slušanje glazbe?

gbijelic 21.01.2010. 23:54

Što se tiče loše snimke da, ali pri većim glasnoćama (iskusio na svojima mališanima) no i za to ti treba jače pojačalo...DAC-eva ima puno, mogu se spajati preko USB, optičkog kabela, koaksijalnog, najbolji su optički i koaksijalni, jer preko USB-a DAC dobiva napajanje od kompa pa moze prenositi i smetnje napajanja, dok ovi koji imaju svoje napajanje rade s čišćom strujom...uz njega se koristi zvučna koja ima koaksijalni ili optički izlaz te kod odabira opcija u meniju zvučne postavis dig out i to je to...ima toga dosta malo progooglaj naićeš na vrlo zanimljive članke

-POP- 22.01.2010. 01:35

Citiraj:

Autor technix (Post 1543513)
Prvobitna cijena je na sonus-artovoj stranici bila 550 kn, međutim nakon velikog interesovanja za isti, izmjenili su cijenu i uskladili je sa cijenama za EU (115 €). btw. još ga nemaju, dobit će ga tek krajem tjedna ili idući tjedan.
btw. za 115€ se otvaraju druge opcije sa ebaya, no to je već druga priča..

Se ti opet vraćaš u HI-FI?! :chears:

technix 22.01.2010. 03:08

Citiraj:

Autor -POP- (Post 1546430)
Se ti opet vraćaš u HI-FI?! :chears:

pozdrav lega! hehe.. ja sam stalno u hifi, samo što me zadnjih 2 god uhvatilo neko ludilo za naglavnim sistemom, pa sam samo na slušalicama... upravo promijenio lampe na pojačalu, usvirava se pomalo..

:beer:

medo 22.01.2010. 10:28

Citiraj:

Autor agm7007 (Post 1546159)
npr. onakav DAC s prethodne stranice, jel se uz njega koristi zvučna kartica ili se samo može prištekati usbom na pc i u pojačalo i to je to?

Best-buy varijanta ti je Sennheiser HD555 + DAC s optičkim ulazom i izlazom za slušalice, po mogućnosti neki malo bolji DAC s Wolfsonovim ili Burr Brown D/A konverterima. Kao što je netko već rekao, izbjegavaj USB DAC, jer zna prenositi ground noise sa PCa.
Citiraj:

Autor agm7007 (Post 1546159)
i jel slušanje mp3ica zbilja oštećuje, degradira zvučnike (kak sam negdje pročital davno prije). Kolko bi onda uopće bilo preporučljivo koristiti takav audio sustav za uobičajenu pc upotrebu (znači i youtube i ostale gluposti), uz slušanje glazbe?

MP3 može skuriti zvučnike na tulumu iz razloga što su MP3-ce često clippane ako je prilikom kodiranja source bio normaliziran na 100%. Moja preporuka je koristiti Advanced Limiter u foobaru upravo zbog toga. On stišava izvor zvuka ispod granice clippanja, ali ga moraš postaviti kao zadnji DSP plugin.

Kada si složiš dobar audiosustav, bit će ti gušt slušati sve na njemu. Od youtubea do DVD audia ;) Sve će se čuti (puno) bolje.

srale7 22.01.2010. 10:50

Citiraj:

Autor medo (Post 1546582)
Best-buy varijanta ti je Sennheiser HD555 + DAC s optičkim ulazom i izlazom za slušalice, po mogućnosti neki malo bolji DAC s Wolfsonovim ili Burr Brown D/A konverterima. Kao što je netko već rekao, izbjegavaj USB DAC, jer zna prenositi ground noise sa PCa.

Ajde molim te pogledaj sta ti pises.:rolleyes:

Dac s optičkim ulazom i i izlazom za slusalice? Ajde ok, na taj optički ulaz za slusalice recimo dolazi digitalni signal i dac ga konvertira u analogni i sta onda? Onda ga opet prebacuje u digitalni i salje van na optički izlaza za slusalice:stoopid:

Senn 555 imam i moje preporuke sto se tice slusalica.

Sto se tice Dac-a, nije toliko bitno o kojem se cipu radi, mislim bitno je, ali jos puno drugih stvari koji su bitne s kojima se na kraju dobije bolji ili losiji rezultat.

Evo slike jednog, kod nas poznatog Usb daca, naravno iznutra:D

http://img141.imageshack.us/img141/1244/projectgf7.jpg

fanATIk 22.01.2010. 11:09

Školski primjer izvlačenja iz konteksta.
Mislim da su svi shvatili da priča o DAC-u koji ima optički ulaz na sebi.
A ujedno ima i izlaz za slušalice.
Koji nije optički.
:hitthewal:

Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:00.