PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Automobili (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=16972)

IcyTexx 31.07.2017. 03:48

Citiraj:

Autor 1v@n (Post 3086269)
Sve stoji, ali koliko će ti punionica trebati za stambeni blok kao što je recimo zagrebačka Mamutica u najgorem, a u najboljem slučaju nekakva manja stambena zgrada s 4 stana? Već samih parkirnih mjesta nedostaje već godinama

Čak i da su dva auta na istom ulazu, imaš problem tko će kad, koliko dugo, pa treba meni, ti si maloprije i sl.

Poklat će se ljudi oko chargera, a gdje je još održavanje punjača. Nisam imao priliku vidjeti kakvi su kablovi i utikači, tj. kako je spoj kabela i auta izoliran od vanjskih utjecaja. Ne bi mi bilo svejedno da auto ostavim na punjenju, a vani krene olujno nevrijeme.

Sorry, ali ja to još uvijek ne vidim u Zagrebu, ne bez kompletne rekonstrukcije svih kvartova u nekoj dalekoj budućnosti :D

Recimo, u predgrađu to mogu zamisliti. Kuća, dvorište, pas, prilaz s punjačem...ali u Sloveniji :lol2:

Vjerojatno imaš pravo, mene boli glupost ljudi i vjerojatno će im trebat da se naviknu i dogovore. Ali riješit će se već nekako.

Vidi ova čudesa, to je tek početak. :D

Citiraj:

Autor 1v@n (Post 3086269)
Sloveniju spominjem jer sam se u zadnjih 5 godina gore nagledao električnih auta koji su kod nas tek sad stigli u ponudu. (Twizy i Zoe). Mislim da sam samo jedan Fluence Z.E. vidio kod nas.

Što uopće trenutno imamo u ponudi? Ono što vidim na cesti osim Tesli su samo poneki rijetki BMW i3, Citroen C-Zero, Mitsubishi i-MIEV, VW e-Golf i e-Up, a prva dva ne mogu ni svrstati pod auto nego pod električna kolica.

Auti koji dijele električni i ICE agregat su nažalost samo sprdnja od strane automakera. Da pokažu "da imaju" i da ne kasne. A zapravo su trenutno debelo iza Tesle koja ih je debelo iznenadila. Chevy Bolt je kakti "super" EV, a nemreš ga nigdje kupit. Sve je to smiješno. Em su underpowered baterijeom, em su underpowered motorom.

fanATIk 31.07.2017. 06:16

Citiraj:

Autor tutix (Post 3086241)

Što se tiče AUX-a i adaptera, gledao sam malo tutorijale, ali se ne bi usudio to raditi sam. I još e znam koji bi od tih adaptera radio s mojim autom a da se da nabaviti i ugradit u HR.

Napisao si da nemaš AUX, al ako ga imaš, ovo je rješenje i radi bez greške. Kupio za staru sony liniju, kad imamo tulum da puštam mjuzu s tableta. :D

Renesis 31.07.2017. 06:31

Meni je super kako u ocima ljudi, elektricni auto bez barem 200kW i 0-100 ispod 5s jednostavno nicemu ne vrijedi :)

T}{OR 31.07.2017. 07:19

Citiraj:

Autor Tvrdi (Post 3086212)
Ak planirate s dizelašem u Stuttgard sljedeće godine - netje motji. A kolko čujem nije jedini njemački grad koji će zabraniti ulaz dizelašima.

Tipične polu-informacije hrv novinara. Prvo, presuda nije pravomoćna. Drugo, vrijedi za aute sa Euro3 normom i starije.

burmuz 31.07.2017. 07:57

Susjed mi ima Teslu S i nikako mi nije jasno kako je mogao dati toliki novac za auto koje nije njemačko. Rekao sam mu da je mogao za te pare uzeti Golfa dizela. Em bi ga manje koštao, em manje troši, bolje ide i lakše ga prodaš. A tek status.... Umirali smo od smijeha :D

Kristijan_7 31.07.2017. 09:17

Citiraj:

Autor tutix (Post 3086171)
Da malo uletim s drugom temom. Znaci imam Hondu Civic 8 gen 2006 i stock radio unutra. Stock radio nema ni Aux, ni USB, a BT je znanstvena fanstastika. Sad bi ja to htio zamjenit nečim moder inijim. I gledam mora se pol auta rastavit, trebam prednju masku koja dodje ko suho zlato i onda jos i 2-din headunit + neke kablove i adaptere. Kad bi to i ugradio vjerojatno ostajem bez gornjeg zaslona na kojem vidim sat i postavke klime/ventilacije. Zna netko di najbolje to pitat da se to kak spada napravi + ak je netko radio nesto slicno na nekoj Hondi iz tog doba nek puca.

Čak bi bio bi zadovoljan sa ovim stock radiom al da se moze spojit na neki adapter pa da dobijem 3.5 mm ulaz ili BT...

Sent from my Pixel using Tapatalk

Pozdrav,

ja sam imao sličnu problematiku na Subaru-u, i na kraju sam kupio kinesko pojačalo d-klase sa bluetoothom i aux-om, ugradio u pretinac gdje se ne vidi, kupio ISO harness i prednje zvučnike u vratima spojio istovremeno na radio i pojačalo sa bluetoothom. Sve ide preko DPDT releja koji prebacuje zvučnike na pojačalo kad se isto upali. Sve skupa nekih 200kn, radi super, jedino je nešto posla i ne mogu se istovremeno slušati radio i pojačalo / bluetooth.

Master_Hrc 31.07.2017. 09:24

Citiraj:

Autor T}{OR (Post 3086285)
Tipične polu-informacije hrv novinara. Prvo, presuda nije pravomoćna. Drugo, vrijedi za aute sa Euro3 normom i starije.

Upravo sam mu to htio napisati ali si me preduhitrio...tako lagati ovaj napaćeni narod...

Što se tice eGolfa.... i ja isto cekam sljedeceg, sigurno ce mu cijena biti kikiriki....opce je poznato da je svaki novi golf sve jeftiniji i jeftiniji...a s obzirom da favej ne radi FL vec izbaci nove verzije, trebali bi biti za đabe...

Da odmah sprcam sam sebe, i jesu za đabe....ovi koji su otkupljeni u Americi:lol2::lol2::lol2:

xlr 31.07.2017. 09:45

Kupio bi polovni auto do 40-45k kn, u trenutnu svrhu manjeg gradskog auta, sa povremenim izletima do 100-200km.
Postoji dobra mogucnost da se kroz godinu dana auto bude koristio i kao prijevoz na posao, znaci 100km/radni dan i tako sljedecih 4-5 godina.

U aute se ne kuzim 2% i ovo mi je prvi vlastiti auto. Znam samo da ne zelim iskljucivo city car, a niti preslab/prevelik auto za kraca putovanja.

Mene zanima samo sljedece, kako se informirati o (polovnim) autima? Neki sajtovi, novine, sta da gledam da bi uopce skuzio koji auto uzeti u obzir, a koji ne? Pratim i ovu temu makar sam stekao dojam da jako malo pricate na temu polovnjaka pa...

zgmmax 31.07.2017. 09:49

Citiraj:

Autor vga killer (Post 3085187)
@Magarac - kak si generalno zadovoljan sa Suzukijem? Gledam i ja da starog SX4 slijedeće god napokon zamijenim Scrossom.
Probao sam ga na kratkoj vožnji i naspram starog je maybach, ali me zanima kakav je nakon dužeg druženja.

Citiraj:

Autor MAGARAC (Post 3085191)
Ak si bio zadovoljan sa SX4om sa ovim ces bit puno zadovoljniji. Komfor, gepek, podvozje, sve je bolje. SX4 nije bas neki putni auto dok je Cross solidan putni auto po meni a po gradu nije nis losiji od sx4a, preglednost, okretnost i sl..
Ima stvari kaj malo smetaju i koje su specificne za Suzuki kao duplo zakljucavnje, poluge BCa, nema auto sklapanje retrovizora i tak neke finese kaj nisu jaca strana Suzukija generalno.. Megane mi je bolji auto kaj se toga tice..

Ima sad Crosseva dosta po Zg, puno vise nego starog modela. Iznenadila me nova Insignija, isto ih ima puno i izgledaju odlicno, pogotovo naspram stare..

Imam 1.0 turbaka FWD.
Proso 3500km u nesto manje od 3mjeseca.

Zamjerke kao i od Magarca + da se nemrem nikak naviknut na sic. nikak nemrem nac poziciju koja mi pase i na duzim putovanjima se gnijezdim previse. brijem si nabavit neki jastuk da pa da stavim na lumbalni dio.

Jucer se vratio sa puta, vozio 3h u komadu i ledja mi nisu bila zahvalna.

Kaj se tice potrosnje.
U Zagrebu mi je prosjek 7l.

Sada bio u Istri i prosjek mi je bio 6.2l
Klima upaljena cijelo vrijeme i na autoputu do karlovca 130-140 od Karlovca do Rijeke 120-130 sve na tempomatu.

1v@n 31.07.2017. 09:54

Citiraj:

Autor xlr (Post 3086321)
Kupio bi polovni auto do 40-45k kn, u trenutnu svrhu manjeg gradskog auta, sa povremenim izletima do 100-200km.
Postoji dobra mogucnost da se kroz godinu dana auto bude koristio i kao prijevoz na posao, znaci 100km/radni dan i tako sljedecih 4-5 godina.

U aute se ne kuzim 2% i ovo mi je prvi vlastiti auto. Znam samo da ne zelim iskljucivo city car, a niti preslab/prevelik auto za kraca putovanja.

Mene zanima samo sljedece, kako se informirati o (polovnim) autima? Neki sajtovi, novine, sta da gledam da bi uopce skuzio koji auto uzeti u obzir, a koji ne? Pratim i ovu temu makar sam stekao dojam da jako malo pricate na temu polovnjaka pa...

Kad si izabereš što ti se sviđa, baci pogled ovdje:
https://www.honestjohn.co.uk/carbycar/

Imaš navedene prednosti, mane, eventualne opozive...

Nema savršenog rabljenog auta, sve ovisi koliko sreće imaš. Svatko će te zavaljati ako mu to dopustiš.

Pogledaj što Neostar ima u ponudi. Vozim službeni auto od Oryxa i svakih godinu dana dobijem novi, a stari se prodaje. Uredno su održavani u njihovom servisu, više manje su svi u odličnom stanju, a svaki nedostatak ti navedu. Većina tih auta u ponudi je bila u dugoročnom najmu (flote) raznih firmi ili kao rent-a-car. Sjećam se kad sam prošle godine išao preuzeti novog Clia, a ekipa je doslovno čekala u redu, jer su se prodavali Golfovi iz najma Zagrebačke banke :D

Da tražim auto s pouzdanom kilometražom i čistom servisnom knjigom, gledao bih prvo njih. Još dobiješ i 2 godine garancije na auto, mislim da uz to još i plaćeno osiguranje i asistenciju. Čak sam naletio kod pregledavanja nekih auta i da daju dvogodišnje održavanje u cijeni.

http://www.neostar.hr/rabljena

Koliko vidim, za novce kojima raspolažeš trenutno ne možeš dobiti ništa osim Fabie 1.2, pa mislim da nećeš puno koristi imati od njih :D

lowrider 31.07.2017. 10:51

U svezi radija u Hondi, fm trasmitere zaboravi. Ako imaš ulaz za cd charger, uzmi yatour. Ja ga koristim 3. Godinu, nije savršen al radi odlično, komande na volanu prebacuju pjesme uredno.

sinisa1989 31.07.2017. 10:58

Citiraj:

Autor lowrider (Post 3086351)
U svezi radija u Hondi, fm trasmitere zaboravi. Ako imaš ulaz za cd charger, uzmi yatour. Ja ga koristim 3. Godinu, nije savršen al radi odlično, komande na volanu prebacuju pjesme uredno.

Koji točno model?

lowrider 31.07.2017. 11:45

Ima usb, sd card i aux in. Ima još utičnicu na sebi di se došteka BT modul, al to nisam uzimao.

xlr 31.07.2017. 12:09

Citiraj:

Autor 1v@n (Post 3086327)

http://www.neostar.hr/rabljena

Koliko vidim, za novce kojima raspolažeš trenutno ne možeš dobiti ništa osim Fabie 1.2, pa mislim da nećeš puno koristi imati od njih :D

Ovisi, mogao bi se i rastegnuti do 60k (+1 god. duze placati ratu), pogotovo ako je ponuda dobra i ako bi taj auto mogao uredno primiti bebu ili dvije u dogledno vrijeme :) Hvala za linkove, za pocetak i vise nego dovoljno!

Dottore 31.07.2017. 12:48

Baš sam happy :) Stignem na posao i primjetim da curi kočiona tekućina na zadnjem lijevom kotaču. Puknuo je lajtung i fino slini kad stoji (ne vidi se neko oštećenje izvana).

A ništa, stavio nove lajtunge i naručio nove kompletne Hel lajtunge (prošlu sam uzeo samo za prednje)

Sent from my Nexus 6P

Garro 31.07.2017. 12:59

Zar ti nemaš neke ojačane/armirane/steel braided/štatijaznam lajtunge?

Dottore 31.07.2017. 13:09

Samo sam prednje već stavio. Zadnje nisam ništa dirao. Čim stigne i bit će opeet montirane. Sve novo ću sastaviti.

Sent from my Nexus 6P

Šole 31.07.2017. 13:31

Koliko km si vec napravio?

Dottore 31.07.2017. 14:24

Misliš li kao ukupno? Trenutno ima 180 tkm. Ili nakon servisa odvozio najmanje 2000km
Obični lajtunzi znaju propasti za deset godina ( tj propucani). Moje stare max 7 godina. Mjenjam tekućinu redovito (obavio servis prije kojih mjesec dana sa novim pločicama). Ode RBF 660 u vjetar.

Sent from my Nexus 6P

Mommistake 31.07.2017. 14:47

Citiraj:

Autor IcyTexx (Post 3085858)
U Americi će ići isporuke. Oni koji su odmah rezervirali će dobit auto do kraja godine.
Isporuke u Europi idu tek krajem sljedeće godine. Kao što i vidiš iz slike rezervacije - auto je rezerviran 31.03.16. u Beču u njihovom salonu, na dan kad su iste otvorene, a još nije bilo poznato kakav je to uopće auto.

Nego, ovaj nos na autu netko voli, netko ne voli. Ali jedna stvar mi nije jasna - zakaj je auto tako visok? Pa skoro glavu mogu gurnut između kotača i karoserije. :D

http://www.deviantpics.com/images/20...uarters.th.jpg http://www.deviantpics.com/images/20...-3-lead.th.jpg http://www.deviantpics.com/images/20...rter-02.th.jpg http://www.deviantpics.com/images/20...quarter.th.jpg http://www.deviantpics.com/images/20...profile.th.jpg

Nisam mislio da ću to ikad reći, ali registarska tablica će na ovom modelu naprijed uljepšati izgled podosta.

N!NO 31.07.2017. 15:52

A kod Alfe tablica radi upravo suprotno. Sto je ispravno od tog dvojeg? 😃

tutix 31.07.2017. 16:06

Citiraj:

Autor Kristijan_7 (Post 3086305)
Pozdrav,

ja sam imao sličnu problematiku na Subaru-u, i na kraju sam kupio kinesko pojačalo d-klase sa bluetoothom i aux-om, ugradio u pretinac gdje se ne vidi, kupio ISO harness i prednje zvučnike u vratima spojio istovremeno na radio i pojačalo sa bluetoothom. Sve ide preko DPDT releja koji prebacuje zvučnike na pojačalo kad se isto upali. Sve skupa nekih 200kn, radi super, jedino je nešto posla i ne mogu se istovremeno slušati radio i pojačalo / bluetooth.

Imaš možda kakve linkove za ovo?

Citiraj:

Autor lowrider (Post 3086351)

Može isto link :)?

Nybelung 31.07.2017. 19:40

Citiraj:

Autor N!NO (Post 3086457)
A kod Alfe tablica radi upravo suprotno. Sto je ispravno od tog dvojeg? 😃

Vozimo li se bez tablica? :D

sokre10 31.07.2017. 19:46

Citiraj:

Autor tutix (Post 3086171)
Da malo uletim s drugom temom. Znaci imam Hondu Civic 8 gen 2006 i stock radio unutra. Stock radio nema ni Aux, ni USB, a BT je znanstvena fanstastika. Sad bi ja to htio zamjenit nečim moder inijim. I gledam mora se pol auta rastavit, trebam prednju masku koja dodje ko suho zlato i onda jos i 2-din headunit + neke kablove i adaptere. Kad bi to i ugradio vjerojatno ostajem bez gornjeg zaslona na kojem vidim sat i postavke klime/ventilacije. Zna netko di najbolje to pitat da se to kak spada napravi + ak je netko radio nesto slicno na nekoj Hondi iz tog doba nek puca.

Čak bi bio bi zadovoljan sa ovim stock radiom al da se moze spojit na neki adapter pa da dobijem 3.5 mm ulaz ili BT...

Sent from my Pixel using Tapatalk

Jesi možda razmišljao o ovom?
http://m.ebay.de/itm/YT-BTA-Bluetoot...%257Ciid%253A2

To furam na svom avensisu, doduše bez bluetootha (jeftinije), radi uredno i sa komandama na volanu.

Poslano sa mog LG-D802 koristeći Tapatalk

wiseman 31.07.2017. 20:19

Ja sam baš danas naletio na nešto takvo.
http://www.caraudioempire.hr/ostala-...n-gateway-lite

Ovo je model s kabelom baš za Hondu.
Uglavnom, kad to spojiš, koliko sam ja shvatio, tvoj radio to prepoznaje kao CD changer. Uštekaš USB s glazbom i to je to.

DiTech 31.07.2017. 20:30

Isto to radi i Yatour sa gornjeg linka. Treba paziti samo da je konektor onakav kakav vam je na autu za cd-chg. Imam to na autu i radi vec 3g. bez problema. Komande na volanu rade.

buljo 31.07.2017. 20:34

Citiraj:

Autor sokre10 (Post 3086548)
Jesi možda razmišljao o ovom?
http://m.ebay.de/itm/YT-BTA-Bluetoot...%257Ciid%253A2

To furam na svom avensisu, doduše bez bluetootha (jeftinije), radi uredno i sa komandama na volanu.

Koji avensis imas?
Imas takav model samo sa 3.5" prikljuckom i USBom?

sokre10 31.07.2017. 20:46

Citiraj:

Autor buljo (Post 3086567)
Koji avensis imas?
Imas takav model samo sa 3.5" prikljuckom i USBom?

2008. Avensis T25, 3.5" usb i sd kartica, radi već tri godine bez problema.
Jedini nedostatak je što moraš numerirati foldere od 1-15, jer ih vidi kao cd-e.

Poslano sa mog SM-G935F koristeći Tapatalk

buljo 31.07.2017. 21:22

Citiraj:

Autor sokre10 (Post 3086570)
2008. Avensis T25, 3.5" usb i sd kartica, radi već tri godine bez problema.
Jedini nedostatak je što moraš numerirati foldere od 1-15, jer ih vidi kao cd-e.

Poslano sa mog SM-G935F koristeći Tapatalk

Mrak, moj auris je 2007 tak da bi isti odgovarao, pretpostavljam.
Jel imas negdje link na svoj model?

sokre10 01.08.2017. 08:36

Citiraj:

Autor buljo (Post 3086575)
Mrak, moj auris je 2007 tak da bi isti odgovarao, pretpostavljam.
Jel imas negdje link na svoj model?

http://vi.raptor.ebaydesc.com/ws/eBa...=0&cspheader=1

Mislim da je to ovaj.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:19.