PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Streaming/online servisi, linkovi i ostale zanimljivosti (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=18)
-   -   Revolut (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=299145)

robert7 14.11.2023. 15:53

Citiraj:

What's an instant card transfer?
An instant card transfer allows you to send money directly from your Revolut account to a non-Revolut recipient’s Visa or Mastercard debit card.

Instant card transfers can be confused with other types of transactions, so here’s a reminder about what they don’t include:

Paying a vendor or merchant using your Revolut card
Topping up your Revolut account with a Visa or Mastercard card
Sending money directly to someone else’s bank account via bank transfer
Sending money to another Revolut customer
What's changing?
When you transfer money from your Revolut account to a card that's from countries within the Single Euro Payments Area (SEPA):

We currently charge a 0.7% variable fee on each instant card transfer. This means if you’re sending €1,000, you’ll be charged €1,007.

Starting on 08/01/24, we’ll introduce a minimum fee of €0.20 (or the equivalent amount in the currency you make the transfer in) per instant card transfer. In some cases, this will take the place of the 0.7% variable fee.

We’ll only ever charge a variable or minimum fee, whichever is higher.
Hmm, koliko sam shvatio bank transferi su i dalje besplatni?

M.Vlahovic 14.11.2023. 21:57

može li se uplatiti keš na revolut nekako a da nije preko domaćeg bankovnog računa i da nema skupe provizije?

Libertus 14.11.2023. 22:02

Možda Aircash ili tako nešto? Nisam nikada koristio, ali ako sam dobro shvatio koncept vjerojatno može.

robert7 15.11.2023. 07:31

Potvrdujem da moze preko Aircasha

franzD 15.11.2023. 09:27

Citiraj:

Autor robert7 (Post 3709475)
Hmm, koliko sam shvatio bank transferi su i dalje besplatni?

Da, (više) će naplaćivati transfere na karticu. I do sada je postojala naknada.

mann 15.11.2023. 09:36

Citiraj:

Autor franzD (Post 3709645)
Da, (više) će naplaćivati transfere na karticu. I do sada je postojala naknada.

Što je to transfer na karticu? Neki primjer?

Sent from my SM-S901B using Tapatalk

Libertus 15.11.2023. 10:48

Mislim da se to odnosi kada npr. želiš pare povući sa Revolut računa na povezanu Visa karticu, tj. račun na koji je onda vezana. Znam da je tako nešto podržavao Binance, ali ne vidim baš svrhu istog pošto jednostavno možeš napraviti SEPA transakciju na svoj IBAN, brzo i jeftino / đabe.

Vjerojatno ljudi koriste u neke svrhe, ali ja je nisam za sebe pronašao.

franzD 15.11.2023. 10:50

Pa transfer na karticu, isto kao što je PayPal dozvoljavao "podizanje" novca osobama isključivo na Visa debitne kartice. Usluga kartičara, ne banke. I do sada si mogao ljudima koji nemaju Revolut uplatiti direktno na karticu bez dijeljenja IBAN-a računa i ta usluga se naplaćuje 0,7% od iznosa. I dalje ostaje taj postotak, ali uz minimum od 0,20 eura.

mann 15.11.2023. 13:31

Hm, da ovo sa paypalom ima smisla. Ok kužim ali takvo što nisam nikada koristio na revolutu. Na paypalu jesam.

P. S. Šta da prebacim nekome drugome na kraticu lovu on mi mora dati broj kartice. Pa to mi zvuči ludo. Zašto bi tko dao tako nekome broj kartice. Ludo.

robert7 15.11.2023. 13:41

Citiraj:

Autor franzD (Post 3709675)
Pa transfer na karticu, isto kao što je PayPal dozvoljavao "podizanje" novca osobama isključivo na Visa debitne kartice. Usluga kartičara, ne banke. I do sada si mogao ljudima koji nemaju Revolut uplatiti direktno na karticu bez dijeljenja IBAN-a računa i ta usluga se naplaćuje 0,7% od iznosa. I dalje ostaje taj postotak, ali uz minimum od 0,20 eura.

Thanks za objašnjenje, dosad sam koristio samo bank transfer i revolut-revolut, ovo za karticu nisam :)

franzD 15.11.2023. 18:20

Citiraj:

Autor mann (Post 3709727)
P. S. Šta da prebacim nekome drugome na kraticu lovu on mi mora dati broj kartice. Pa to mi zvuči ludo. Zašto bi tko dao tako nekome broj kartice.

Samo s brojem kartice, bez CVV i datuma važenja, ti apsolutno ništa ne može osim uplatiti pare.

Citiraj:

Autor robert7 (Post 3709733)
Thanks za objašnjenje, dosad sam koristio samo bank transfer i revolut-revolut, ovo za karticu nisam :)

Većina ljudi ni ne zna da postoji ta opcija, očito.

bed-boy11 16.11.2023. 09:02

Citiraj:

Autor mann (Post 3709727)
Hm, da ovo sa paypalom ima smisla. Ok kužim ali takvo što nisam nikada koristio na revolutu. Na paypalu jesam.

P. S. Šta da prebacim nekome drugome na kraticu lovu on mi mora dati broj kartice. Pa to mi zvuči ludo. Zašto bi tko dao tako nekome broj kartice. Ludo.

To funkcionira tako da primatelj dobije link na revolutovu stranicu gdje upiše podatke kartice i onda mu uplate iznos koji si ti odredio prilikom kreiranja linka.
Pošiljatelj ne dobiva broj kartice naravno.

jucca 21.11.2023. 16:12

Svijet Medija

"Ostvarite do 20 EUR povrata kada platite uz Revolut Pay

Plaćaj brzo, praktično i sigurno uz povrat novca do 20 EUR (150,69 kn)*.
*promocija vrijedi za nove korisnike Revoluta sukladno uvjetima korištenja"

https://www.svijet-medija.hr/promoci...=6470745629329

Sent from my SM-S908B using Tapatalk

Igor_Zg 22.11.2023. 09:08

Je li netko uspio spojit Revolut sa Upwork?

thuNdeR 23.11.2023. 08:10

Prije nego se krenem boriti s bankom, da li je nekome prestao raditi topup na revolut sa erste visa karticom?

Piksa 23.11.2023. 10:55

Meni su počeli problemi, dugi pending ili transaction declined...ali mislim da je zadnji put kad sam prebacivao, radilo.

hakija 23.11.2023. 15:03

Jucer odradio, sve ok. Trebalo je 2min da stigne ali u 3pm sam pa tko ce znat.

Sent from my SM-S908B using Tapatalk

coconut 23.11.2023. 15:44

Meni su danas 2x odbili prijenos iako sam je potvrdio u Georgeu.

Zeryx 23.11.2023. 16:13

Citiraj:

Autor thuNdeR (Post 3711467)
Prije nego se krenem boriti s bankom, da li je nekome prestao raditi topup na revolut sa erste visa karticom?

negdje sam procitao da erste blokira trx prema revolutu. probaj se javiti erste supportu.

acmevagabundo 23.11.2023. 16:18

Citiraj:

Danas sam nadoplatio i sve uredno

frezer 23.11.2023. 17:01

Citiraj:

Meni je dva puta odbilo topup sa erste 80€. A uredno prošlo 50+30€. Nemam pojma zašto neki iznos odbije.

xlr 23.11.2023. 17:28

Citiraj:

Autor Zeryx (Post 3711635)
negdje sam procitao da erste blokira trx prema revolutu. probaj se javiti erste supportu.

Da, prica se nesto o tome i na forum haeru, erste zahebava.

AndroiOs 24.11.2023. 16:38

Ni meni neće dodati novac preko Erste keksa
A ništa,lagani deinstal,ima drugih opcija…a i djeluje mi sumnjiv taj revolut

nepalac 24.11.2023. 16:49

Čuj ga... sumnjiv... :facepalm:
Bolje promjeni banku jer nije problem do revoluta.

Sonim 24.11.2023. 21:06

Citiraj:

Autor AndroiOs (Post 3711911)
Ni meni neće dodati novac preko Erste keksa
A ništa,lagani deinstal,ima drugih opcija…a i djeluje mi sumnjiv taj revolut

Meni keks revolut i obratno radi normalno...

domy_os 25.11.2023. 19:09

Zašto svako toliko traže ovaj tax ID kad sam davno napravio KYC?

coconut 13.12.2023. 14:45

Izgleda da još uvijek nije riješen problem sa topup-om putem Erste banke. Zna li netko zašto je to tako?

santos 13.12.2023. 18:01

ja imam austrijsku erste i topupam svaki mjesec vise puta unazad 3 godine, nikad problema.

thuNdeR 13.12.2023. 20:13

Citiraj:

Autor coconut (Post 3716028)
Izgleda da još uvijek nije riješen problem sa topup-om putem Erste banke. Zna li netko zašto je to tako?

Meni prolazi po 50 eura.

coconut 14.12.2023. 09:02

Nakon što sam se požalio na to putem chata na Goergeu, stigao je danas odgovor
c/p
Poštovani gospodine X,

zaprimili smo Vaš prigovor na poteškoće prilikom prebacivanja sredstava na Revolut.
Zahvaljujemo na javljanju. Žao nam je zbog nemogućnosti izvršavanja platne transakcije Vašom karticom.

Erste banka radi sigurnosti ulaže maksimalan trud kako bi zaštitila financijska sredstva svojih klijenta jer živimo u vremenima kad postoji puno sofisticiranih prijevara.

Naše poslovanje počiva na povjerenju i sigurnosti klijenata te nam je izuzetno važno da svaka vrsta transakcije koju klijent obavlja bude na najvišoj razini sigurnosti. Svakodnevno nadziremo transakcije naših korisnika kroz više sustava i iz više aspekata, a sve sa ciljem kako bi se potencijalna financijska šteta izbjegla ili svela na minimum.

U konkretnom slučaju, transakciju koju ste željeli napraviti smo prepoznali kao potencijalno rizičnu za Vas i Vaša sredstva te smo zbog toga odbili transakciju u svrhu zaštite Vaših sredstava. S obzirom da ste nam Vašim javljanjem potvrdili da Vi osobno želite provesti to plaćanje, za Vašu karticu smo sada omogućili takva plaćanja, te se ovakve situacije ne bi trebale ponavljati.

Razumijemo da je odbijanje transakcije prouzročilo poteškoće u korištenju kartice i prihvaćamo osnovanost Vašeg prigovora. Možete sada pokušati izvršiti željene transakcije.

Zahvaljujemo na razumijevanju i vjerujemo da ćemo i ubuduće opravdati Vaše povjerenje.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:42.