![]() |
|
Citiraj:
|
@hedgehog
Koje veze ima auto kuća koja je prodala aute sa održavanjem auta? Pa kod nabavki vozila za MUP (ili nebitno neke druge tvrtke/firme) koje imaju podružnice po cijeloj zemlji je bitno da imaju osiguranju servisnu mrežu i po manjim gradovima. Hoću reći da je nebitno da li je recimo ranije Octavie isporučio Auto Remetinec ili Štasni jer je MUP-u bitno da auto može servisirati bilo gdje, odnosno da auto ne stoji u hladnom pogonu ili da se na servis mora voziti do 150-200 km udaljenog servisa... znači nemreš kupiti Subarua kojeg možeš servisirati na 10 mjesta u HR. Kod ovih Vitara mi pak nije jasno zašto su išli na automatike, ako su auti za teren. Ovo za Citraće je djelomična istina jer su auti došli kao auti za civilno tržište sa softverom koji sprečava grijanje putničkog prostora ako auto nije u pokretu (zbog ekologije) no ispravljeno je stavljanjem drugog softvera. @zgmmax Možda zato što im za makadam i šumske putove treba auto sa 10 cm kraćim međuosovinskim razmakom i 20 cm kraći, a par cm na zadnjoj klupi i 50-ak litara veći prtljažnik nije bitan. :) |
Mazda 3 2019 press release
Fotke su vani:
https://www.motor1.com/photo/3584546/2019-mazda3/ https://insidemazda.mazdausa.com/pre...s-information/ Prvo što mi je zapalo za oko: https://cdn.motor1.com/images/mgl/Ql...zda-3-2019.jpg |
Citiraj:
Guza izgleda kao redizajn Alfe Brera :) http://4.bp.blogspot.com/-pl6okTXyrX...2005)+rear.jpg ... ma cijela izgleda kao redizajn Alfe Brera sa parom vrata više :D ... ali me ovaj goli lim okvira vrata baš bode u oči (i tu je Alfa bolje složena). https://www.netcarshow.com/Mazda-3-2019-1280-11.jpg Ovo kaj će dolaziti kao 4x4 je OK :goood: |
ajmeee, drk drk....prejebena je. Vidim na popisu motorizacije, 1.8 D, di je nestao 2.2 ...pih
|
I meni je prva asocijacija Alfa. :)
Citiraj:
Interijer: https://cdn.motor1.com/images/mgl/je...zda-3-2019.jpg - ove lampice su kod mene na 2017 verziji ispred mjenjača, sad su ih dignuli gore iznad retrovizora da se dodatno oslobodi prostor tamo :goood: |
Ma nek sliči Alfi u dizajnerskom smislu, dapile, ostalo je japansko (izuzev mexica :P) :D :D.
Stvarno izgleda brutalno dobro. Navodno ce biti i najmanji paket opreme brutalan, nesto ko attraction zato ce i pocetna cijena biti poviša...šteta da prelazim na vecu klasu, inace bi definitivno si pikirao jednu :)) |
Citiraj:
A za grijanje je točno, na mjestu se "ohladi" motor, isto ko i Škoda 1.6 tdi |
Radim zimsku akciju za naš servis vozila (neću imenovati jer ne želim reklamirati).
Ako smijem, tražim mišljenje (dobro, loše, pljujte ako treba). 999kn (uključen pdv naravno): - 5l ulja (po specifikacijama za motor vozila) + filter ulja + zamjena - filter zraka + zamjena - filter klime + zamjena - filter goriva + zamjena - antifriz + zamjena - 2l tekućine za stakla - pregled i test akumulatora, rashladne tekućine, kočione tekućine + poklon (sitnica tipa šilterica, kapa, blok+olovka, borić, bla) Jel to hebeno puno para za ponuđeno, jel to li la ili je to pristojna cijena? |
Malo je previse,fer cijena bi bila 800 kuna.Zaboravio si staviti brtvu ili semering cepa kartera
Poslano sa mog C106 koristeći Tapatalk |
Npr za moj TDI sve što si nabrojao košta cca 620 kn bez rada i popusta. Po meni je to ok cijena
|
Citiraj:
Kada bi išli na 800kn onda bi mi došao frajer s novom Astrom gdje nam je nabavna za filter goriva oko 600kn pa ne da ne bi imali zaradu, već bi popušili lovu :( Taj šugavi filter goriva negdje košta 300kn, a negdje 600-700kn... To je najveća varijacija u ovoj akciji. Zato si i študiram jel to pametno ovako ili nije... |
Čemu pregled rashladne tekućine ako je uključena zamjena antifriza?
|
Ja bi izbacio filter goriva jer mislim da se on ne mjenja cesto kao i "mali servis" koji obavljas na autu...
il se varam? mislim da je meni na svabi bilo cca svakih 60-70tkm.. |
Uz skupe filtere goriva, na nekim autima je potrebno skidati kotač/blatobran i taj posao iziskuje dosta vremena.
Možda je bolje da jednostavno ponudite neki fiksni postotak za sniženje, u odnosu na redovne cijene jer ćeš s ovom fiksnom cijenom za sve biti u jako maloj zaradi po autu ili u minusu. |
Citiraj:
Citiraj:
Koliko je to opravdan trošak, teško je reći bez neke detaljnije analize. Ali pouzdano znam da ljudi inače ne mijenjaju te filtere dok se ne začepe :) Citiraj:
|
Citiraj:
Toliko ti je servis u ovlaštenom. Radio sam servis prije nekih mjesec dana, ispao me 650kn. Stari radio na Toyoti Verso 2012. nedugo servis s svojim uljem, ispao ga oko 600kn (ulje oko 200kn). Čemu filter goriva a ne ulja? Filter goriva se mjenja svakih 3-5 godina, ovisno o starosti auta i modelu. Da sam kupovao solo sve, mogao sam proći i jeftinije. 5L ulja oko 150kn sam platio (elf 5-30 platinum), antifriz oko 60kn, tekućina 20-30kn, filteri oko 250kn (klima, ulje, zrak). |
yep mene isti taj servis košta 600-700 kn
ulje total ineo ECS bude, najbolji filteri (bosch, knecht, mann) |
Živio sam u uvjerenju da ovlašteni deru puno više (mene na 1.4 motoru u Zubaku ovakav servis izađe 1.400kn s radom i rabatom).
Očito samo Zubak dere, a svi ostali cepaju po 600-700kn. Morat ću popričati s dečkima da vidim jel izvedivo ovu akciju spustiti na taj nivo. Mi isto koristimo samo Bosch dijelove, ništa Purflux i ostala socijala. |
Mene za Kia Rio 2012., 1.25 benzinac, servis u ovlaštenom koštao 880kn najskuplji. Imam čak i račun negdje doma.
|
Po meni si 200kn jeftiniji od ovlaštenih, 200-300kn skuplji od lokalnih mehaničara. Što opet, ako se posao dobro napravi, pregleda se auto i da neki savjet klijentu ako je nešto pri svome kraju, može iskazati kao ok cijena i ljudi će cijeniti taj neki normalni pristup.
600kn je za moj megane kod lokalnog mehe zamjena ulja, filter zraka, filter u kabini, filter ulja. Zaradi na rabatu, ruke dodatno ne računa. Antifriz mi je bio jedne godine 3L = 150kn, tekućina za stakla je kaj 40kn 5L, tekućina za kočnice 80kn, ulje za getribu 120kn. Filter goriva je na pumpi i mijenja se s njom kad krepa. S druge strane, kada je bilo problem sa elektronikom, drugi su davali po 2000-3000kn račune bez da su pogledali auto, a on je spojio puknutu žicu, naplatio to 200kn i dijagnostiku 4 dana isto 200kn (realno je trebalo biti barem 5h dijagnostičarenja jer treba naći žicu koja je pukla u klapni zraka). Nije izmjenjivač dijelova, već majstor, pa onda cijenim takav pristup i platim mali servis možda 100-150kn više. Usto, garancija kod njega je doista garancija i poštuje ju u potpunosti. Što i dvorište punih automobila pokazuje, kao i da su ljudi spremni čekati par dana da se napravi servis ili sredi problem na autu. |
Citiraj:
ja sam nabavljam dijelove u intercars, dost dobar popust na većinu imam do 40% pa je to ta cijena na kraju priče |
Citiraj:
Zato mi se sada jedan lokalni meho profilira kao ok, pa će me ovlašteni zapamtiti kada ću opet doći kod njih... |
Citiraj:
Jbt, mene je servis izmjene ulja i filtera i pregled vozila u Tomića za 318D 2017 godište došao tu negdje. |
Citiraj:
Filter goriva se na dizelu mijenja svakih 20000km ukoliko ne želiš probleme s pumpom i/ili brizgaljkama. |
Moram priznati da se cijena za mali servis definira kao fiksna i za svako vozilo, je opasno za posao. Netko će očekivati samo original dijelove.
A opet, ako se ide po nekakvim klasama, smanji se mogućnost (poveća posao izrade samog plana), no i opet nisi ziher hoćeš li biti u plusu ili nećeš. Citiraj:
|
Imao dizela 3 godine, zamjenio jednom filter goriva u 70 000km, nikakvih problema nisam imao, štoviše, tako su mi preporučili u servisu.
|
Zbog tih produženih servisnih intervala ala ulje svakih 50 000 i nastaju kojekakvi problemi poput pucanja lanca na N47 i sl.
Isto tako te preporuke su temeljene na kvaliteti goriva u zemljama poput Njemačke. |
Citiraj:
Citiraj:
|
Ulje mijenjam svake godine na servisu, znači svakih 15k km, od prilike.
Isto kao i filter ulja, zraka i klime + potrebne radove. U familiji trenutno imamo 2 dizela i jednog benzinca, nikad nisam čuo da treba svakih 20 000km mijenjati filter goriva. Ne kažem da nije to neko pravilo, ali ja nikada nisam mijenjao na toj kilometraži, nikad problema nisam imao. Konkretno Toyota Corolla Verso, 2008. 300 000km, još vozi kao nova, stari je promjenio 3x filter goriva u tih 10 godina. |
Citiraj:
Meni je isto nevjerojatno da su ovi prastari motori koje si mogao maltene u svakoj šupi servisirati i popravljati imali izmjenu svakih 15 000 km ili godinu dana, a ovi novi i moderni motori jednom u 2 godine ili svakih 30 000 km. Ja sam isto odlučio jednom godišnje neovisno o tome što kaže računalo odvesti auto na promjenu ulja. |
P308 2.0hdi 2008. dijelovi nabavljeni nešto preko mene nešto preko mehe:
Total Quartz Ineo ECS 5W-30 6L - 240kn Filter ulja i kabine - 200 kn Filter goriva - 129KN Filter zraka - 88KN Antifriz 3L crveni - 83KN Materijal je 740 kn u mom slučaju. Ne znam dal bi mu dao manje od 200-250 kn za to, vjerojatno ne bi od sramote jer mi je drag kao meho. Za ovlaštenog nemam komplet ponudu, samo ove stvari ali dovoljno za stvoriti sliku: Filter goriva - 230KNFilter zraka - 217KN Antifriz 3L - 176KN Ukupno 623 za materijal i rad 150 kn Servisni intervali (osobna preferencija, konkretno sa ovog puga): Svakih 10-12 tkm: - motorno ulje (zamjena) - filter za zrak u kabini (zamjena) - filter za zrak motora (zamjena) - filter za ulje (zamjena) - rashladna tekućina motora (provjera) Svakih 20-25 tkm: - filter za gorivo (zamjena) - akumulator (provjera) - tekućina servo-upravljača (provjera) - kočiona tekućina (provjera) Svakih 50 tkm: - ulje u mjenjaču (zamjena) - kočiona tekućina (zamjena) |
Mene za Focusa mk3 1.6 TDCI 85kw filteri (ulje,zrak, gorivo, pelud) izađu 530 kuna, svi OEM, kupljeni u trgovini u Zagrebu. Ponuda iz ovlaštenog servisa za te iste filtere 948 kuna ukupno. Ulje su mi u ovlaštenom u ponudi stavili 0w30 iako u njega ide 5w30, za litru 125 kuna x 4 litre... Ja uzeo Castrol Magnatec 5W-30 5 litara za 325 kuna, baš za Forda jer u papirima od auta je i naznačeno 5w30. Inače sat rada u ovlaštenom servisu 220 kuna.
|
Citiraj:
ali zato W205 ima dupli lanac koji je los.. dok kod N47, oh gle, isto problema s lancima (pogotovo e90 dizel) a to su dva *premium* proizvodaca. sve vise elektronike umjesto kvalitetne mehanike :stoopid: sparaju svi :shrug: |
Audi Quattro vs Bmw Xdrive vs Mercedes 4matic (Snow test)
Zanimljiv test... samo ispadne po njemu da je Audi ubije svaku zabavu u vožnji po snijegu :( https://www.youtube.com/watch?v=XXBsb8LxISo |
Ma znam, jasno.
Al ima onih koji ne šparaju, jer nikad nisu ni trošili cccc..... Al čim više gledam Mercedes, definitivno bi njega od ovog "trojstva" |
Citiraj:
auto servisiran u ovlaštenom servisu čitavo vrijeme. Ovlašteni ne želi ni čuti da sudjeluje u troškovima. čovjek kupio M3, skoro mu puklo podvozje u vožnji, ovi su mu odbili garanciju jer da je pre sportski vozio. čovjek poludio, prodao BMWa, kupio Porsche. ima sigurno i neka Audi horror priča :) Poslano sa mog RNE-L21 koristeći Tapatalk |
Citiraj:
:D:D:D Nakon što sam ST bio sredio, trebalo je voziti "sportskije" da se vidi kako to sve ide...rezultat je bilo 17-19 lit prosječna vožnja tjedan dana :fiju: Kupiš M3 sportski auto, i ode podvožje?! Ma nemoj me zezati, pa od čega je rađen, od gline? |
Citiraj:
na kraju je bilo povuci potegni, prijetnje tužbama i novinama i koliko mi je poznato novci su vraćeni u dijelu. Poslano sa mog RNE-L21 koristeći Tapatalk |
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:18. |
|