PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Filmovi - dojmovi, komentari i preporuke (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=43879)

The Exiled 26.06.2024. 20:10

Citiraj:

Autor mkey (Post 3749510)
Želiš reći da je One tebi, po tvom IMHO, bezveze?

Huh, bome u zadnjem Matrixu im baš i nije bajno ispalo, a izuzev prvog ni ostali nisu bili puno bolji.:)

Mladenxy 26.06.2024. 20:23

Citiraj:

Autor Disco (Post 3749502)
Pogledao sam i ja Furiosu, jako zadovoljan. Svidjela mi se akcija, samo se ne smije previše razmišljati o rupama jer onda sve pada u vodu.

A efekti su grozni da, primjetio sam to u hrpetini novih filmova.
Navodno su ovi ''Lewisovi'' CGI maheri svi otkantali hollywood jer ih ne žele pošteno platiti, pa sada valjda sve efekte rade juniori i uče se.
Tako nešto kao da sam načuo na nekom od filmskih yt kanala.
A drži vodu s obzirom da smo se vratili 10-15g unazad sa CGIem.

pa ne znam baš. Dina 1 i 2 imaju odličan CGI, jasno ti je koliko je prisutan ali ne razmišlja o njemu dok gledaš film, odlično je ukomponiran u filmove

edit, također zadnji Avatar, fenomenalno.

mkey 26.06.2024. 20:34

Citiraj:

Autor The Exiled (Post 3749512)
Huh, bome u zadnjem Matrixu im baš i nije bajno ispalo, a izuzev prvog ni ostali nisu bili puno bolji.:)

Ma ok, pričamo o tome da "max može biti svako". U matrici je poanta bila da Neo ili One je upravo taj jedan (ne samo taj jedan nego bilo koji jedan) koji je unificirao svijest i stekao kapacitet za promjenu sistema/svijeta. Naročito se trojka mnogima nije svidjela, a upravo u trojci je centralna tema bila izlazak iz sistema.

Četvorka je i meni bila malo over the top, ali bilo je također puno važnih poruka, centralna tema u vidu lažnog izbora. Što opet mnogima, pretpostavljam, nije baš sjelo iz relativno očitih razloga :D

Naravno da su sva tvoja prava da ti se film ne svidi pridržana.

The Exiled 26.06.2024. 20:39

Je, ali za razliku od Matrixa, za Mad Max teoriju da je on samo dio urbanih legendi i mitova su išli za tim da je Max totalna izmišljotina nekoga ko u tom trenu priča priču koja im je ništa drugo, nego način s kojim se pokušavaju nositi s posljedicama svijeta u kojem žive, a koji su sami doveli u to stanje. Dakle, pričaju si bajke o svemogućem Maxu, da barem na tren zaborave sve kaj ih je snašlo. Zato sam rekel da mi je to bezveze s tom verzijom teorije, ne toliko da svatko može biti Max po uzoru na Nea.:)
Citiraj:

The four Mad Max movies seem to indicate that Mad Max's story is a myth told throughout the Wasteland, with Max being a folklore character rather than a real person with a consistently evolving story. Thus, the legend of Max wouldn't need an in-universe explanation for why he looks different, as the Mad Max: Fury Road story is simply coming from a different storyteller.

mkey 26.06.2024. 21:28

Da, ovo je zapravo bjanko ček za lijene scenariste.

Mladenxy 26.06.2024. 22:17

Miller nikad ni nije bio scenarist nego doktor u hitnoj.
Na ideju je došao kad je radio na u unesrećenima auto i moto udesa. Ostalo se samo slagalo jedno na drugo :D

The Exiled 26.06.2024. 22:21

I dobro je ispalo, jer Mad Max filmovi su vredu, osim trećeg nastavka. Makar ima ovih nedorečenih stvari na koje je moguće malo zažmiriti + teorije koje su tu kao nadopuna materijala.:frend:

Mladenxy 26.06.2024. 22:23

Da nije napravio kaj je napravio, bili bi uskraćeni za to fenomenalno putovanje u alternativnu budućnost. Zaslužio je svaki dolar.

Miki9 26.06.2024. 23:33

Citiraj:

Autor The Exiled (Post 3749520)
. Dakle, pričaju si bajke o svemogućem Maxu...

Ahahaha, sad si me podsjetio na legendarni crtić iz 90ih, Mighty Max, frajer s jebenom kapom. Pa iz tog doba druge pol. 90ih Majstor Fantaz, Tom i Jerry Klinci, Action Man (navodim ove jer su stilom animacije i koloritom vrlo slični), neću uopće ulazit u tu zečju rupu klasika...

Meni je treći dio bio meh, ko klinac sam ga čak posudio iz videoteke, nekak mi je tad u startu razočaravajuće počeo, umjesto divljanja i akcije lik ide s devama i predaje svo oružje na ulazu u grad, prepasivno mi to za takvog frajera. Film ne traje kratko al zbog te neke fabule ko da je razlomljen na dva dijela, master blaster, protjerivanje, pauzica u onoj dječjoj oazi, i na kraju opet povratak u Bartertown i jurnjava, možda se dobije feeling rupe u radnji pa mi je zgledalo tad ko da sam bio samo sat vremena pred tvom.
Danas mi naravno nikako nije (pre)loš zbog nostalgične vrijednosti.

U vezi fury roada (baš je sad, slučajnost, na dijaboličnom rtlu!), tu ja ne vidim problem, ni potrebu za nekim filozofijama, prihvaćam ideju da bi to bio isti lik ko iz 1-3, ali drugi glumac.

The Exiled 26.06.2024. 23:42

Da i taj Max je bil super, sve se to pratilo skupa s ostalim crtićima koje si spomenul.:)
:chears:

telefunken 27.06.2024. 07:53

Citiraj:

Autor mkey (Post 3749538)
Da, ovo je zapravo bjanko ček za lijene scenariste.

Slažem se, potpuni je promašaj ako će ići smjerom "svi smo mi Max" i stvarno nema potrebe za takvim bad writingom, a još manje za multiversima... Teorija sa "Feral Kid je bio inspiriran Maxom jer ga je doživio iz prve ruke" itekako krpa priču bez obzira što nije bila prvobitna Millerova zamisao i mislim da bi trebali nastavit tim smjerom.

Meni je treći dio bio ok, dapače, čak i najdraži jer pokazuje taj sje*ani svjet kao pokušaj neke nove civilizacije. Osobno ne volim svermire u kojima kao civilizacija opstaje, čak i uspijeva unatoč napadima i konstantnom kaosu.

spiderhr 27.06.2024. 08:00

Joj baš doma spašavam 10-12 dvd-a s Tom & Jerry crtićima.

AndroiOs 27.06.2024. 14:21

Ja nove filmove ne mogu…
Ali nikako
Evo pogledao tog Maxa sve okej,ali prva dva su mi najbolja
Imam probleme s novim filmovima,pokušam gledat ,ali rijetko kad završim film

mkey 27.06.2024. 19:18

AndroiOs pa to je sasvim normalno.

AndroiOs 27.06.2024. 19:44

da a? drukcije sam dozivljavao filmove kao mladi :D

ovo danas kao da gledam neki gameplay,a ne film,ne mogu i ne mogu...

dode i to s godinama :D

ocjena za furiosu 6 od 10

isto kao i fury

mkey 27.06.2024. 21:32

I filmovi su se promijenili i mi smo se promijenili. Samo promjena stalna jest. Evo ja pogledao Harbinger Down. Ocjena reflektira stvarno stanje, ali filmić je korektan. Nema woka ni koka, ima nešto trabunjanja o klimatskim promjenama, ali sve u svemu jedan low budget moderni(ji) The Thing.

KOveonline 27.06.2024. 23:58

Ljudovi,

jel znate neki web gdje se mogu naručiti BluRay filmovi/serije.
Hrvatski titlovi mi nisu neophodni, jedino bi volio da su coveri na engleskom, a ne npr. na njemačkom.
Naravno da gledam proći jeftinije tj. da je web u EU.
Znam da je prije bilo u hrvatskoj, ali zadnjih par godina su prestali uvoziti jer vjerojatno malo tko kupuje.
U knjižnici imam bazu od nekih 600-700 naslova, ali htio bi one najdraže u kućnoj kolekciji i u UHD :D

Već neko vrijeme googlam, ali bez nekog uspjeha.
Nešto mi izleti na Amazonu, a poštarina ono 60 dolara..

1v@n 28.06.2024. 00:11

https://www.zavvi.com/

telefunken 28.06.2024. 07:58

Citiraj:

Autor AndroiOs (Post 3749711)
da a? drukcije sam dozivljavao filmove kao mladi :D

ovo danas kao da gledam neki gameplay,a ne film,ne mogu i ne mogu...

dode i to s godinama :D

ocjena za furiosu 6 od 10

isto kao i fury

da, godine su to ali i ukus. Eno naletio sam na TV-u i probao gledat nove Tom&Jerry crtiće. I koliko god bili nasiljem i forama u rangu sa prvim verzijama, svejedno mi nikako ne sjedaju, dok stare pogledam s guštom po x-ti put.

Slažem se s ocjenom i meni osobno nikako u tim filmovima ne paše naglasak na tu akciju/akrobacije no razumijem da je nekome to najbolji dio. Iz istog razloga me ne zanima ni monster truck show a bogme nit normalni cirkusi, jednostavno sam prerastao takav vid zabave

Mladenxy 28.06.2024. 22:51

Hit Man

Limunadica, Glen Powell je Ok u različitim ulogama, donekle zanimljiva radnja ali u biti nije te briga za nikoga.

kopija 29.06.2024. 05:13

The Devil's Bath

YTS videoteka

telefunken 29.06.2024. 09:58

A Family Affair (2024, netflix)
A ono, film za mame, snimljen više ko reklama s ciljem da podsjeti da nekad poznati glumci iz filma još uvjeti postoje i da su na tržištu

No šok mi je bio vidit Nicole Kidman koja si je toliko utegla facu da izgleda ko da si je navukla gumenu masku. Ne može se ni nasmijat jer bi joj valjda popucali ožiljci od šivanja iza glave i dobila bi strije po obrazima. Gledat ju je bilo pomalo nadrealno... i Zac Effron izgleda plastično. 4K stvarno ne čini dobro glumcima koji ne žele ostariti

mkey 29.06.2024. 12:44

Ona je oduvijek izgledala nategnuto, ali je sada to dovela na novu razinu :D

chief_wolfinjo 04.07.2024. 17:17

kakav je film: The Day of the Jackal ?

LAcy 05.07.2024. 01:24

Novi Godzilla x Kong: The New Empire je vani a nitko ne šuti! :D

Sent from my motorola edge plus (2022) using Tapatalk

DoxyTheCroat 05.07.2024. 08:31

Barbarian (2022).
Trashy hororac sa predvidljivim zapletom. Definitivno nije vrijedan sat i pol života.
A ima potencijala za odličan film, ali jbg, radije su bili nekonzistentni nego kreativni.
4/10.

Mommistake 05.07.2024. 09:46

Citiraj:

Autor LAcy (Post 3750730)
Novi Godzilla x Kong: The New Empire je vani a nitko ne šuti! :D

Sent from my motorola edge plus (2022) using Tapatalk

Već jedno mjesec dana. :)

I to u 4k. :)

chief_wolfinjo 05.07.2024. 14:10

Mladenxy 05.07.2024. 18:30

The Menu

Nabasao slučajno bez pogledanog trailera pa mi je bio sasvim ok i napet, dobro dođe čišćenje od cgi filmova.

mkey 05.07.2024. 21:17

Citiraj:

Autor chief_wolfinjo (Post 3750677)
kakav je film: The Day of the Jackal ?

Srednja žalost, sve u svemu. Može se to pogledati ali jednostavno mi je bilo malo previše rupa u zapletu.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:48.