PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Biciklizam - savjeti za kupnju, popravci, dogovori za vožnje i ostalo (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=98655)

Nik 10.02.2013. 20:38

Navodno ce 3 dana neprekidno padati (ut-sri-cet), ocekuje se 10cm/dnevno, a ni pola metra nebu iznenadjenje.

Ja sam danas opalio 5 krugova oko Jaruna, dosadno je, ali pedalirati se mora ako mislim odrzati formu.

night_rider 10.02.2013. 21:21

Citiraj:

Autor riceburner (Post 2334482)
dok vi kukate, ja uzivam :D lepo bi se zaribal da sam poneso i bajk :) nocas je nakrkalo prek 10cm tak da se ne bi mogel ni po cesti vozit, ovaj tejdan ce biti jos, weeee...

Pohrani.com

deda ovo je divota:) gdje je to tocno?

Citiraj:

Autor zubich (Post 2334233)
ja također nisam od 11 mjeseca sjeo na biciklo i dobio sam par kg...

Citiraj:

Autor zgmmax (Post 2334142)
Ja se 3mjeseca nisam vozio i zaradio 5kg :)

al ce bit dahtanja po Leusteku :D:D

Shoshy 10.02.2013. 22:07

Pridruzujem se dahtanju :D, zadnju put sam bio na staru godinu na sljemenu, a prije toga nisam bio 4 tjedna :D
U medjuvremenu smo se i ja i bajk ugojili

murina 10.02.2013. 22:27

Isprobao sam i ja malo dasku ovaj vikend na Kupresu i nikad me nisu noge više boljele nego jučer nakon prvog dana. Znale su me od pedaliranja pošteno bolit ali ovo je bilo katastrofa. Zabavan je board i malo sam u dilemi za u buduće (mislim na dane kad se ne može vozit bajk :D)

Šta je stvarno sranje sa snijegom u zg? Opet će me zajeat kao i zadnji put:hitthewal:

adaksinjo 10.02.2013. 22:31

u zgu nema snijega, al ga bude kroz koji dan.

nije tebi zg problem, nego pazi da ne zapnes na putu, moglo bi biti veselo dok nakrka po autocesti...

murina 10.02.2013. 23:09

been there, vozilo je spremno :)
Problem će mi biti ako opet zatrpa grad i nastane kolaps kao zadnji put, u tom slučaju ni ne trebam u zg... a ništa, krećem u jutro, pa ćemo vidjeti što tjedan donosi.. idemo bordati na Sljeme :D

Nik 10.02.2013. 23:44

Citiraj:

Autor murina (Post 2334584)
Isprobao sam i ja malo dasku ovaj vikend na Kupresu i nikad me nisu noge više boljele nego jučer nakon prvog dana. Znale su me od pedaliranja pošteno bolit ali ovo je bilo katastrofa.

Samo noge ;).
Nije to nista, jos dan ucenja i dan-dva voznje i mislit ces da te vlak pregazio.
U principu cijelo tijelo radi, uz noge, najvise trup, a u dubokom snijegu poduplas napor.

SileTzar 11.02.2013. 00:13

Kako isprobati bike

http://www.vitalmtb.com/videos/featu...9530/sspomer,2

Irvin 11.02.2013. 09:14

Citiraj:

Autor Nik (Post 2334622)
Samo noge ;).
Nije to nista, jos dan ucenja i dan-dva voznje i mislit ces da te vlak pregazio.
U principu cijelo tijelo radi, uz noge, najvise trup, a u dubokom snijegu poduplas napor.

svaki dan sam lagano na pain-killerima (od petka po jedan prije spavanja), vrat se vraća u funkciju u celom krugu, a kad sam video momke kako su skrenuli u šumu, povuklo i mene i ja za njima...nakon n godina i naravno da sam zaboravio navuć goggle i išibalo me granje po licu :fiju:, ponovilo se :D

EDIT (prijatno, jeste da je za žderonje, ali nisu svi ovde tak'i): http://www.pohrani.com/f/15/jP/1PzGwZK8/1/jaje.png

wnbeeeE 11.02.2013. 10:06

kratko pitanje

imam SR Suntour XCR sa navodno 100mm hoda vilicu, međutim u praksi mi taj hod ne prelazi 10mm.
Što mi je tu činiti ? Zamjeniti vilicu, ili ima nade ?

Lovrix 11.02.2013. 10:16

Citiraj:

Autor SileTzar (Post 2334632)

Umirem od smijeha već 5 minuta zbog ovog biker Foxa, kakav jebeni car ne mogu vjerovat

Nik 11.02.2013. 10:25

Citiraj:

Autor wnbeeeE (Post 2334738)
kratko pitanje

imam SR Suntour XCR sa navodno 100mm hoda vilicu, međutim u praksi mi taj hod ne prelazi 10mm.
Što mi je tu činiti ? Zamjeniti vilicu, ili ima nade ?

Ili treba servis ili treba otvoriti lockout :D

danielzg 11.02.2013. 11:21

Sta se ide na dotku danas?

wnbeeeE 11.02.2013. 12:26

Citiraj:

Autor Nik (Post 2334752)
Ili treba servis ili treba otvoriti lockout :D

daje mi 10mm kad je skroz otključana, makar ne kužim što radi ona druga kapica na vilici ?
Čini mi se kao da je stalno zaključana, tj. nema promjene kada vrtim lockout kapicu.

Željac 11.02.2013. 14:01

druga ti kao podešava tvrdoću vilice. glup princip !
fora je u tome, kad stežeš (+), da ti se unutar vilice "šarafi" plastični šaraf i tako komprimira oprugu. naravno, navoji su prekratki i nema neke razlike u tvrdoći :D

najviše što možeš napraviti za tu vilicu je, otvoriti, počistiti, podmazati i vratiti natrag.
u najboljem i najskupljem slučaju napraviti jednu mekšu oprugu. (tako bi trebao dobiti veći hod, užasno loš rebound, mekoću i efekt propadanja kod kočenja...)
ovisi što tražiš
:beer:

wnbeeeE 11.02.2013. 14:13

Hmm, ok.
Čudno da baš razlika može biti tolika sa 100mm na 10mm, a da je vilica ispravna. No dobro, tu sam da naučim.

Naime, jučer sam bio na jednoj dužoj vožnji i vilica jednostavno ne radi svoj posao. Teren je bio makadam sa dosta kamenja većih i manjih, i bome je bilo veselo u momentima. A i za taj hod od 10mm je potrebna dosta velika sila, tako da praktički kao da i nema te vilice.

Sve mi se čini da ću morati uzeti novu vilicu.

Željac 11.02.2013. 14:17

ne znaš dal je ispravna dok je ne raskopaš :D
možda ti se lock out na neki način zaglavio....
raskopaš pa vidiš, sve ostalo su nagađanja

takav tip vilica i je preivremeni za neke ozbiljnije i aktivnije vožnje.

wnbeeeE 11.02.2013. 14:19

Postoji li možda neki guide za raskopavanje :D ?

Željac 11.02.2013. 14:29

gajd... hajde, budem ja po sjećanju pisao

1. sa nekim tankim šarafcigerom(nožićem) skineš kapu lock out-a. ona je samo nabijena pa nemaš straha, paziš na kuglicu ispod kapice.
2. ako nemaš ključ za skinuti one gorenje (plastične) čepove, možeš upotrijebiti neki veći šarafciger (tako da ti se ne zabode u čep), i lagano čekićem tuckati i odšarafljivati čep. obično kad krene (krug- dva) je već dovoljno za odvrnuti rukom.
3. ponoviš i za drugi čep. (unutra ćeš vidjeti opruge)
4. s donje strane odšarafiš ona dva inbusa (6 mm)
5. izvučeš vilicu (krunu i stanchionse iz donjih nogu- lowers-a)

preporučam da dijelove slažeš jedan iznad drugoga, redoslijedom kako idu u vilicu/ kako su bili posloženi u njoj.

vraćaš natrag obrnutim redoslijedom

nije neka filozofija, paziš da ne pretjeraš sa silom, pri sklapanju natrpaš maščobe i pripaziš da sve sjedne na svoje mjesto.

ako se odvažiš (a nije nauka) na rasklapanje, za svaki slučaj pričekaj da ekipa pročita ovaj recept gore i da još netko da zeleno svjetlo ! :D

murina 11.02.2013. 15:03

Citiraj:

Autor Nik (Post 2334622)
Samo noge ;).

Ma sve živo me boli, jedva se krećem.. Noge su me najviše bolile, u životu nisam osjetio takvu bol od napora.
uglavnom sam i išao po nešto dubljem snijegu, između staze i šume, jer je sama staza bila preprometna i bilo me strah da ne ubijem nekoga :D
Dosta mi je smetalo to što ne vidim iza leđa hoće li mi doletjeti jedna od kamikaza kojih je na Kupresu bilo puno.

wnbeeeE 11.02.2013. 18:05

Citiraj:

Autor Željac (Post 2335090)
gajd... hajde, budem ja po sjećanju pisao

hvala, našao sam još neki guide baš za tu vilicu just in case i uspio skinuti i očistiti. Bilo je nešto sitno blata.

Uglavnom kad sam sve vratio dobio sam max 5mm na hodu i to je to :(

night_rider 11.02.2013. 21:28

viđe snijega, jebo njega!:finger::puke:

danielzg 11.02.2013. 21:48

ma nek pada..barem smo danas iskoristili dan za voznju pa ga sad mogu u miru gledat:D
iako mi jos nije dobro od onog pjesacenja na sljeme,dugo nisam imo tak jaku upalu misica,taman kad se najace napada oporavit cu se ponovni pohod...

Renesis 12.02.2013. 07:27

eto, mislim da sad svi mogu pocet selit bicikle na more :)

Mate 12.02.2013. 08:08

Evo ja ću povesti seobu :) Bus mi je u 10:00 i nosim bajk sa sobom. Kakve sam sreće počet će padati i u Splitu kad ja dođem :D

murina 12.02.2013. 08:31

Oćemo u petak? :D

još malo offtopića: zna li tko koliko košta najam snowboard + buce na Sljemenu?

Mitsuoka 12.02.2013. 08:47

Citiraj:

Autor Mate (Post 2335523)
Evo ja ću povesti seobu :) Bus mi je u 10:00 i nosim bajk sa sobom. Kakve sam sreće počet će padati i u Splitu kad ja dođem :D

ovo govno od susnjezice je navecer i ujutro, a po danu kisa...

Nik 12.02.2013. 09:12

Citiraj:

Autor Mate (Post 2335523)

Kako se transportira bicikl busom i koliko to naplate?

Pretpostavljam da je najpametnije skinuti kotace okrenuti volan i sve skupa potrpati u neku ambalazu/vrecu da to bude na hrpi i da se ne vidi sto je, i naravno ,ubaciti u bunker i platiti kao za putnu torbu :fiju:.

Na pamemti mi je malo zesca visednevna voznja bajkom, kod koje mi ne gine povratak busom u ZG pa se informiran. Najvise se bojim da busevi ne budu prekrcani zbog sezone pa da imam problema s povratkom ZD-ZG, iako tamo imam rodbine ko u prici pa mogu odsjesti i godinu dana za dzabe, samo sto sam ja lik koji rodbinu zaobilazi u sirokom luku, a takav plan je i ovaj puta :D

Citiraj:

Autor murina (Post 2335533)
još malo offtopića: zna li tko koliko košta najam snowboard + buce na Sljemenu?

100kn komplet u Yetiju.

zubich 12.02.2013. 11:00

opa, Sile zeleni postao na DB-u :D

sretno frende.

Lovrix 12.02.2013. 11:19

Sile potpisao ugovor sa dropbajkom, bilo u sportskim novostima :D

Zubich, kako napreduje slaganje dream bajka? Mrzim te, sad ziher doma vrebaš dijelove po netu i uživaš.

Jel ima netko za posudit stražnju kočnicu? Meni je moja crkla, a po Deore u Sloveniju idem tek idući mjesec.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 02:10.