PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Biciklizam - savjeti za kupnju, popravci, dogovori za vožnje i ostalo (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=98655)

murina 17.05.2010. 23:12

Ja sam bio do Gračana i u neku šumu testirat kočnice. Prošle su test.
(Je ih čaram....urotit će se :D)

Zanimljivi su tizeri, baš vintiđ

borny 17.05.2010. 23:18

Citiraj:

Autor Red Dwarf (Post 1646377)

EDIT : primam rezervacije za Sljeme.petak, subota, nedjelja, birajte.ja ću nadam se ići sva tri dana.ispiti će tad biti gotovi i zaboli me za sve osim kiše :D
eh da.jedini uvijet je da imate 100+kg ili da ste us tvarno lošoj kondiciji :D tako da nemoram za nikim edalirat ko manijak :D

Bilježim se sa štovanjem za subotu. Možda se pridružim i nedjelju ako Guetta otpadne .

OT: ako netko ima MTV Dance, We come one upravo:goood:

Željac 17.05.2010. 23:34

Citiraj:

Autor Red Dwarf (Post 1646377)
EDIT : primam rezervacije za Sljeme.petak, subota, nedjelja, birajte.ja ću nadam se ići sva tri dana.ispiti će tad biti gotovi i zaboli me za sve osim kiše :D
eh da.jedini uvijet je da imate 100+kg ili da ste us tvarno lošoj kondiciji :D tako da nemoram za nikim edalirat ko manijak :D

EDIT #2 : wtf je svima? pa ovo je bio glavni chat topic za PCE forumaše, a sad je ovdje jezivije nego na groblju punom ubojicama lezbijskih vampira :D

idem ja kad god se ide prvi put, samo to javno na vrijeme objavite.

moram priznati da sam se zadnjih tjedan dana stedio, bio je koncert u pitanju. da sam se zdrobio negdje i da sam to propustio bi se razvalio :D:D

aaa... sad je bas drukcija prica... vidio sam metallicu uzivo, pa sad mogu gdje god !
:D

:beer:

EDIT:
nisam 100+ kg, ali sam tu negdje blizu.
:D
kondicija... necu se hvaliti, ali sam u zadovoljavajucem vremenu dosao do gore. i pjesaka i po cesti biciklom.

Vuco 17.05.2010. 23:58

Petak vele ok, subota kišica neka (ali to može i ne mora) i nedjelja još najbolje vrijeme (24°C max i sunce sa bijelim oblačkom). Ja sam za bilo koji dan dokle god se ne ide ono tipa u 1 u podne :D. Idemo ujutro oko 8-9-10 da stignemo doma do kasnog ručka.

Bajk je dobio update, 185mm Avid G2 je naprijed. Istina dobil sam ga za 100kn, ali malo je savijen pa sam imao muku sa podešavanjem čeljusti, ali na kraju sam ga dobio da se ne čuje nikako. Išao je jedan podložak od gume (jer metalni nisam mogao nikako naći) i nekako je sjela čeljust. Moram samo još po danu pogledati kako i gdje pakne hvataju (Elvis je nešto pisao da mu ne hvata najbolje) i eventualno izravnati disk jednom.
Primjetno je povećanje snage. Sad se i lakše ista dozira jer baca na prednji bez po frke jednim prstom.

Renesis 18.05.2010. 00:17

četvrtak popodne? ako bude bez kise ja ću ić vozit malo :)

Vuco 18.05.2010. 00:26

Uf, rado bih sa tobom no četvrtak popodne nažalost ne mogu, jer imam kolokvij u 12 pa do ne znam kada.

marauder16 18.05.2010. 00:48

Citiraj:

Autor Renesis (Post 1646641)
četvrtak popodne? ako bude bez kise ja ću ić vozit malo :)

jel tebi netko javio da imas 2. medjuispit iz Signala i Sustava u petak u 9 ujutro?! XD

[Psyho]Cox 18.05.2010. 01:22

Citiraj:

Autor marauder16 (Post 1646655)
jel tebi netko javio da imas 2. medjuispit iz Signala i Sustava u petak u 9 ujutro?! XD

Recite NE Signalima i sustavima.

Znam da je malo glup ulet u temu ali eto... kad ne znam bolje :fiju::fiju:

Uglavnom, nadam se da cete mi moc pomoc jer u zadnje vrime razmisljam o kupnji bicikla. E sad, recimo da bi mi je namjera uglavnom ga vozit uglavnom po cesti (u ZG) ali i po svemu ostalom "sta naleti". Zanima me koliko inace treba odvojit novaca za neki relativno ok bicikl (mislim da se nece cesto kvarit, otpadat mu djelovi i tako to)? Gdje je inace najbolje ic u potragu za kupnjom bicikla (prica mi je kolega da je on svog kupova u Sloveniji)? Koji bi bili best-buy u nekoj jeftinijoj cjenovnoj razini?

Jesam li u zabludi ili se moze za nekih 1000-1500 kn kupit bicikl koji je relativno ok, nisam zahtjevan korisnik.

Ako treba jos koji info slobodno pitajte jer inace ne znam "kako se kupuje biciklo" :goood::goood:.

Mozda nije najbolje mjesto ali mozda vas ima i koji imate manju djecu pa mi mozda moze netko dat informaciju koliko je komplicirano i koliko ovisi o pojedinom modelu bicikla "instalacija" onih sjedalica za djecu na biciklo.

Hvala najljepsa.

Renesis 18.05.2010. 08:48

za tvoje potrebe imas gianta (bilo je već puno priče o tome u temi) u turbosportu za nekih 1200-1500kn, koji je sasvim oke, i ne bi se trebao tako brzo raspasti...

što se tiče sjedalica, nisam bas bavio se njima :) ali mislim da nebi trebalo biti nikakvih problema ako imas neki standardni bike...

@marauder16 - pa moras se malo relaksirat prije ispita :p

[Psyho]Cox 18.05.2010. 09:51

Citiraj:

Autor Renesis (Post 1646716)
za tvoje potrebe imas gianta (bilo je već puno priče o tome u temi) u turbosportu za nekih 1200-1500kn, koji je sasvim oke, i ne bi se trebao tako brzo raspasti...

što se tiče sjedalica, nisam bas bavio se njima :) ali mislim da nebi trebalo biti nikakvih problema ako imas neki standardni bike...

@marauder16 - pa moras se malo relaksirat prije ispita :p

E hvala, kolega sa faxa je kupova neki Giant plavi za 1000kn prije par mjeseci i bas je govoria da je cuo da su super za te pare ali meni se nije svidjelo sta nije ima blatobrane pa me zanima jel se to moze dokupit u nekoj trgovini i onda namontirat (i di ima kod nas takvih stvari, TurboSport?).

Renesis 18.05.2010. 10:10

imas raznih blatobrana, moja preporuka ako ces vozit po gradu da nađeš one klasične blatobrane koji pokrivaju cim vecu površinu, i jako su blizu gumi (kao što imaju neki city bikeovi), ovi "moderni" koji se ukopačaju na sic štangu i stoje pol metra od gume pomažu dosta malo...

Red Dwarf 18.05.2010. 11:02

Uf danas dobio majicu i pelenu s ebay-a :D sad konačno izgledam ko da znam voziti biciklu i ko da sam u formi :D

sve u svemu preporuke za to ako će te naručivati jer je mene izašlo ispod 200kn (zajedno) , a kvalitetno su izvedene i majica i hlače (nema visećih konaca, sve je lijepo obrubljeno, čovjek na mašini je to lijepo zašio sve). Uf, odmah mi je moral toliko narastao da sam sad makar 10% izdržljiviji :D

De5tr0yer 18.05.2010. 11:13

Četvrtak Renesis, UJUTRO nema popodne. :D

Ouvaj... Subotu ujutro, dwarfiću, idemo. Sigurno. Taman se fizički ubijem i onda frendu na rođendan se odem oblokat domaćim vinom.

Dakle idemo :)

Red Dwarf 18.05.2010. 11:32

gle ja ću ići u petak, subotu i nedjelju...ionako nemam ujutro što raditi

ako idem sam ići ću ok o7.30-8 a ako idemo čoporativno onda 8.30-9 pa vi birajte :D

btw ovo gore je trodnevni optimizam :) a ako ima mentalne snage ima i fizičke :)

Željac 18.05.2010. 11:33

Citiraj:

Autor De5tr0yer (Post 1646809)
Subotu ujutro, dwarfiću, idemo. Sigurno.

eto i mene s vama !
:lol2:

javite vrijeme kad ste na trgu, ako idete preko njega pa se vidimo.

a, do tad cu malo tu po zapadnjackim brezuljcima. :beer::beer:

De5tr0yer 18.05.2010. 11:35

Joj de i jebena prognoza, opet.

Kaže da će kiša padat u subotu, pa ćemo još vidjet šta će bit. Plus što kao dva dana prije toga pada kiša isto, bit će blata. :)

Jebem ti i vrijeme i pušku i nišan i popa i sve.

Red Dwarf 18.05.2010. 11:40

pa u nedjelju je lijepo vrijeme...a za blato jbga.po cesti onda do gore.glavno da se dođe :D

De5tr0yer 18.05.2010. 11:52

Ma ja neću nedjelju sigurno moć na sljeme... Em što prespavam kod frenda em što sam mrtav pijan, ko NJunjek svako malo :D

murina 18.05.2010. 13:17

Brzinsko pitanje: Mogu li staviti deore shiftere na acera mjenjače? Pretpostavljam da mogu, ali nije zgorega pitat ;)

De5tr0yer 18.05.2010. 13:18

da.

murina 18.05.2010. 13:20

Hvala na još bržem odgovoru :chears:

Red Dwarf 18.05.2010. 13:34

možeš ali moraš onda paziti da namjestiš granice High i Low da ti neodleti mjenjač u žbice/padne lanac

murina 18.05.2010. 13:38

sad sam vidio da je taj 3X9, to mijenja stvar jeli tako? 3X8 je kod mene

Red Dwarf 18.05.2010. 14:05

ILI
1)sjeti se da imaš 8 brzina pa nemoj koristii do kraja šifter
ILI
2)namjesti iza mašinicu da nemože nikako otići u žbice (pomoću low čini mi se vijka)

murina 18.05.2010. 14:16

Aha, na to si mislio sa ovim postom prije. Pa kako se u ovom drugom ILI shifter ponaša? Dali i dalje ima 9 klikova (tj 8 od 1. do 9.)? Zbunio sam se sad skroz. Možda ipak bolje bez komplikacija uzeti alivio (ista im je cijena, polovni)

NJUNJO_HR 18.05.2010. 16:38

Nadam se da NJUNJO nebu tak skoro pil :D.

U četvrtak idem sa vama. Moram pedale kupit, kočnice namjestit, gumu zakrpat
i podmazati malo.

Za pedale sam se odlučil kod Fumića neke Authorove uzet.
Super je kaj ima klasične i flat pedale. E sad videl sam na dropbiku da su zadovoljni sa
ovim modelom, APD-F61 cca 150kn.
Ili neke druge koje mi se svide. Prema webu oni mi imaju najviše pedala koje mi se sviđaju
pa pem sutra tam pogledati. A sad(ne baš sad odmah) si idem bicikla srediti.

Nadam se da u sredu nebu neka kartana opala :D. Moram se počet rekreirati :D

Red Dwarf 18.05.2010. 16:49

uzmi Deore ako već uzimaš.kad tad ćeš preći na više brzina...

dakle kad ideš u 9-u prebaviti nećeš moći dovoljno jako pretisnnuti ručicu jer se mjenjač neće htjeti prebaciti u najmanji stupanj prijenosa (najveći zupčanik)...

ali vjeruj mi do XT(R)-a bezpotrebno ti je mijenjati...jer to će ti biti ko da se iz fiće prebaciš u peglicu...

ili si uzmi dabomb gravity bomb u markoprojekta.

EDIT : ne, zaboravi ovo što sam rekao...krivo sam ti rekao : morat ćeš ipak zapamtiti da nešiftaš previše dolje...ili se malo poigraj s mjenjačem jer dnjim mjenjačima je ograničenje koliko se mogu rastezati tako da ipak netreba namještati H-L granicu nadam se

NJUNJO_HR 18.05.2010. 17:22

Ma upale mi u oko i te Gravity Bomb...
A ništ sutra bu jedna lagana vožnjica po dućanima.

Red Dwarf 18.05.2010. 17:32

ionako su ti markoprojekt i fumić jedan do drugog doslovno

murina 18.05.2010. 23:31

Danas 40 km u nepoznato, završili u opako blato.. Nisam ga niti mogao slikati jer ako staneš, ajme.

http://slike.hr/slike/1/18052010118_c39d6.jpg
Ovo iznad je autoput prema zapadu

http://slike.hr/slike/1/18052010124_d8e2b.jpg
http://slike.hr/slike/1/18052010125_4e40a.jpg
Šoderica:D

http://slike.hr/slike/d/dsc00999_91dc5.jpg

edit: Raktitje se zove šoderica. Otkrivao sam južnu stranu nasipa i završio tamo.

Vuco 19.05.2010. 02:39

Vidim po blatu na ramama da je meni ovo prosječna vožnja po Sljemenu kad 2 dana prije padne kiša :D.

Ja nikad neću zaboraviti kad sam išao dan nakon valjda kaj je tjedan dana padala kiša. Išao od Mark. Trnave do Ponikvi, u pravilu Sljemenska transverzala :). Gore blato da više na gumi nisi ripne vidio nego se napravio debeli, skliski sloj blata zbog kojega nisi mogao na ravnom normalno skrenuti. Stao sam jednom u lokvu za koju sam mislio da nije duboka (a bila je :D), kasnije sam obilazio lokve kako sam mogao i umio. Kod Hunjke mi se zablokirao pogon, morao blato vaditi iz kotačića mašinice, kasnije se unormaliziralo i jedva došao doma. 70km i totalno čišćenje cijelog bajka, svih osovina, spojeva etc. 2 dana mi trebalo valjda za to :).

Da bi vozio ponovno po tome, no way. Grozan osjećaj kad ne možeš skretati, a ide nizbrdica.

EDIT:
Brat koji trenira tenis 15godina izjavio da bi on mogao po Lojsteku do vrha bez stajanja ili sa minimalno jednim kratkim :D. Prihvatio okladu :). Moram nabavit drugi bajk, jer naime on svoj nije vozio godinama i krš je blago rečeno. Iskreno, dajem mu za pravo da krepa već na usponu prije tunela :D

zgmmax 19.05.2010. 08:30

jucer bio u markoprojektu i uzo nove gripove DaBomb holy shit

navratio do intersporta na trgu i ubo trofrtaljne bicke sa pelenom za 200kn i vidio u turbo sportu bricko kacigu za 150kn pa kad dodje placa i nju uzimam. Jos mi jedino ostane otic do hervisa jer sam tam vidio za 200kn neku windstop jaknu.

Za vikend sam slobodan pa cu ici sa vama :D
hm, ne znam kolko kondicije imam i ovo ce mi biti prvi put da se penjem na sljeme sa bikeom

e sada pitanjce.

Jel vi koji imate bicke nosite nekaj prek njih il ne? Malo mi cudno zgleda kada se samo u njima sjednem na bike jer mi naprijed ona pelena nekak cudno stoji

Red Dwarf 19.05.2010. 08:33

Pa daj mu svoj bajk a ti lijepo pjehe do gore...na okretištu 14-ice mu daš svoj bajk i uđeš u bus i rečeš mu da se vidite za 3 sata :D

i ja sam jedini koji krepa okd dućana :D a 22 godine treniram spavanje i klopu :D

borny 19.05.2010. 08:36

Netko je negdje napisao da slobodno stavis neku trenirku preko njih ako ti je bed:)

Gripovi super izgledaju, meni su ljepši bijeli:D Jel bi se oni zmazali ili se to ne maže?

zgmmax 19.05.2010. 08:38

mislio sam bijele al je reko prodavac da se mazu brzo, a posto mi je bajk smedjo-crni onda sam uzo crne.

ma nije mi bed radi toga, sam se skoro sve vidi :D

Red Dwarf 19.05.2010. 08:41

gripovi jesu super, ali bijeli bi se uništili odmah i postali crni :D

@zgmmax : to ti je zato jer imaš malog pišu :D ma samo malo povuci prema iza spužvu i to ti je to...i naravno da se preko toga nosi nešto...makar ja nosim (baš bi bio zgodan u bickama i ovim svojim nogama radijusa ko prosječno deblo u stoljetnoj hrastovoj šumi :D)

mislim možeš i nemoraš nositi...kako god hoćeš.

btw imaš pelene i na ebay-u za 16.5$ i to lijepo šivane...sad samo treba proći kojih mj.dana bicikliranja pa da javim da li je i materijal zadovoljavajuć

Renesis 19.05.2010. 08:48

ma kakve bicke, pravi muski voze bez toga :D

mene na jarunu normalno OPET oprala kisa, nadam se da me nece cetvrtak na sljemenu. (popodne idem, ne ujutro :D )

zgmmax 19.05.2010. 08:56

Citiraj:

Autor Red Dwarf (Post 1647453)
@zgmmax : to ti je zato jer imaš malog pišu :D

Ma bas naprotiv :p

Citiraj:

Autor Red Dwarf (Post 1647453)
ma samo malo povuci prema iza spužvu i to ti je to...i naravno da se preko toga nosi nešto...makar ja nosim (baš bi bio zgodan u bickama i ovim svojim nogama radijusa ko prosječno deblo u stoljetnoj hrastovoj šumi :D

ma morat cu testirat malo sa i bez necega preko bicki samo sada bas i nemam vremena za ic do maximira jer moram pisat diplomski

salvarez 19.05.2010. 09:01

Citiraj:

Autor Vuco (Post 1647422)
EDIT:
Brat koji trenira tenis 15godina izjavio da bi on mogao po Lojsteku do vrha bez stajanja ili sa minimalno jednim kratkim :D. Prihvatio okladu :). Moram nabavit drugi bajk, jer naime on svoj nije vozio godinama i krš je blago rečeno. Iskreno, dajem mu za pravo da krepa već na usponu prije tunela :D

Na ovo ću samo reći hahahah :no2drug:.
Javi mi kad idete, idem i ja s vama. :fiju:

Red Dwarf 19.05.2010. 09:07

@zgmmax : ma hlače preko bicki su čisto estetske prirode, nemoj misliti da će to sad doprinjeti nekim višim ciljevima

Sva vremena su GMT +2. Sada je 09:01.