![]() |
Ja gledam stream bez beda, ali forum i sve ostalo šteka masovno. Speedtest čekam 5 minuta da se pojavi, ali kad se pojavi javlja dobre brzine...
|
Sinoć kad sam nazvao optimin internet helpdesk prije javljanja operatera čuo sam automatsku poruku da je moje područje zahvaćeno problemima u brzini interneta ili tako nešto slično. Uglavnom, sačekam operatera da se javi i on kaže da zadnjih nekoliko dana (!) imaju problema sa serverima i da će njihovi tehničari uskoro otkloniti smetnje. Nakon upita koliko uskoro, dobio sam odgovor: uskoro, kroz par dana :stoopid:
|
katastrofa... skype mi gubi vezu svakih par minuta.. imam osjecaj kao da sam na na vecernjem 56k carnetu prije 10 godina
|
vec sam mislio da imam nekog stakorlina nakocenog na pc.. ali sad vidim da svi isto imamo..
ma nenormalno sporo radi http i https, a skype i xfire stalno gube vezu |
Zvao sam ih i prijavio kvar te sam se žalio na ovaj period bez neta, da to neću platiti. Rekao operater da kad se problemi otklone da ih nazovem i da za taj period kad net ne radi ok, da će mi za toliko umanjiti račun. Samo im se trebam javiti poslije da za taj period smanje račun.
Ajde barem to, jer sam vise postao alergičan na probleme svako malo. Zašto kopaju po serverima i "unaprijeđuju usluge" te sve zase*u. I onda su korisnici bez neta ili imaju velikih problema... |
Jeste li probali adrese OpenDNS servera staviti u router?
|
ne pomaze.. skype i dalje gubi konekciju
|
Jeste svi s problemima na streamu tj na plus paketima?
|
Ja moram rec da nemam bas tih problema kao vi. YT ide, buffer se fino "napuni", jedino sto mi tv zna zatrzat kad krenem neki download napravit ili pokrenem utorrent.
Ostalo radi, 4/512 brzina. |
ja ne, nego na klasicnom optidsl-u i samo yt šteka. mozda je vama na o paketima problem vise izrazen? bio na skype videocallu sinoc oko pola sata i pred 3 dana 2sata na hangoutu i niti jednom nije zastekalo.
|
može biti da je Vama u Istri sve OK, dok ostatku Hrv sve radi dobro. Tu na sjeveru očito imaju problema jer je operater rekao da pričekam da vidi na kojem je serveru moj priključak, nakon čega je potvrdio da imaju problema na tom području...
|
Ja sam na obicnom OptiDSL-u i ima problema i ovdje.
|
Radilo je dobro ujutro kada sam promijenio DNS servere, ali kasnije opet isto. Baš sam se ponadao :(
|
Ja isto iman problema zadnjih dana...
Neke stranice otvara ekspresno a neke trebam 100 puta refreshat da bi se otvorile. TV isto zabloka tu i tamo pa moramo resetirat setbox. I sta je najcudnije pocelo se dogadat da nestane zvuka dok slike ima. Isto samo reset pomaze. |
Također problemi...
Download radi ok i na full brzini, ali surfanje je očajno. Nekad otvori odmah, ali većinom treba refresh par puta, kao da je veza preopterećena, otvori dio stranice i onda stoji i vrti. |
Isto kao i kod tebe...
|
Ja sam na opticarnetu, ali meni se čini kako mi sve radi ok...Jučer sam preko XBMC-a gledao neke filmove, slušao glazbu preko youtubea, a danas isto cijeli dan normalno surfam i tv radi super...
|
bome meni proradilo u zadnjih sat vremena nijednom zastekalo
|
I kod mene isti problem, stvarno je iritantno...
|
Kod mene je sve ok zadnjih par dana i opcenito sam zadovoljan optimom. Imam opticarnet...
|
Meni sve zivo leti!?
Strašno :D . |
Sad bi trebalo biti sve u redu, rijeseno je.
|
dali je jos dostupna opticarnet usluga i kolko je cijena
|
Zašto više nema cjenika od usluga preko njihove infre na stranicama, osim u pdf-u? Očito nama više ne misle davati nikakve ponude... Mogli bi barem malo nabrijati brzine. Iskon mi je dostupan, jeftiniji je i daje veću brzinu, već se polako dvoumim...
|
Citiraj:
O3 O2 Vise informacija: Citiraj:
|
opticarnet ti naplaćuju koliko i prvu instalaciju (cca 550, 270, 1kn ovisno dal uzimaš na 0,12 ili 24 mjeeca ugovor) šta je imho idiotarija, nije da ćeš dobit novi modem ili da te moraju prebacit s t-koma na njih, samo moraju kliknut na opticarnet i to je to. a i nekad se moglo, a sad naplaćuju.
ps meni uplink umire?! dropbox ne radi uopće, pa uploadam file na mediafire i brzine su oko 8-9 KB/s, a ništa drugo ne zauzima liniju. |
:D evo konačno doćekao ukljućenje i sve radi OK za sada, sve sam uspjeo poštelovati:)
|
maaajku im !
nikad više optima znam da nije mjesto, ali... jel itko zna tko (operater) mi može ponuditi nešto najbliže ovome: - flat minimum 4mbit - bilo kakva televizija, samo da sve funkcionira - telefon sa što više "besplatnih" minuta - za... 250-300 kn mjesec (bez onih navlakuša, nego da mi krajnja cijena bude tu negdje) :beer: |
Optima je u k...dužni su PDV-a preko 50 mil kuna,suvlasnik je otišao iz tvrtke a sama Optima se izjasnila da neće ni ne može platit dug državi pa ide u stečaj...
Zadnjih mjesec dana imam problema s internetom u firmi,kući i opti tv-om,internet malo radi full speed malo na 20%,opti tv svako malo zastajkuje slika,živi užas uglavnom... |
dobro da sam se odlucio za t-com pre 2 tjedna :P
|
Ups...izgleda da sam malo falio cifru,Optima je dužna MILIJARDU kuna :D
http://www.vecernji.hr/biznis/optima...-clanak-576573 |
da, imas na njihovom siteu cijelo financijsko izvjesce, kao i na fini sva rjesenja i potrazivanja uoci predstecajnog postupka.
tcom je prvi najveci vjerovnik poslije zabe, pa je vrlo vjerojatno da cemo svi nazad u roze ruke :) |
Citiraj:
Osnovni paket 152,66 kn + Dual flat (flat internet i besplatni pozivi na fiksne HR linije bez naknade za uspostavu poziva) 122,95 kn = ~275 kn Pogledaj si i amis, vjerujem da ima slicna kombinacija. :google: |
Citiraj:
jesi li siguran? t-com je vlasnik i iskona, pa su cijene usluga na iskon infrastrukturi ipak prihvatljivije nego na tcomu. slično bi se trebalo desiti i s optimom, nebi li? mene ne brine toliko šta se dešava u vlasničkoj strukturi dok god cijene ne budu t-komovske. |
Cijenom su nešto povoljniji od T-com-a i valjda će tako i ostati ali s obzirom da sam tek prešao na Optimu nemogu još reći valja li i kako će sve to raditi kroz duže vrijeme.
Za sada jedino što je žena primjetila je da programi kod OptiTV-a koji su navedeni kao "s prijevodom/titlom" nisu prevedeni npr. AXN,History chanel a ima ih još glede osnovnog paketa, a to ima prijevod kod maxTV-a na T-comu jbg. tako da je na njihovim stranicama to mazanje očiju što nažalost svi rade:fiju: te je to za sada "-" koji sam zapazio..... |
(vezano za iptv - zar nisu mogli u startu šutnut sve na satelit i ne preopterećivati adsl? ionako dobiješ gratis sve, nebitno dal uzimaš iptv ili dth satelitski paket. osim toga svi ti paketi koji se kod nas nude - ne nude ništa. drastično više se može pogledati na slobodnim kanalima na hotbirdu i astri 2, mi doma uopće ni nemamo zemaljsku)
|
Citiraj:
Zato su preuzeli iskon, i zato će se vrlo vjerojatno upisati u kapital optime, jer se naplatiti nikada nece. mi cemo svi i dalje zvanicno glasiti na optimu, ali ustvari je t-com taj koji ce upravljati firmom ( ukoliko im linic da pecat na postupku predstecajne nagodbe ) |
Citiraj:
|
anx i history su lokalizirani. Nekad se desi da se reciver malo pogubi. Isključi/uključi reciver na onu tipku iza (ne na daljinskom) i proradit će.
|
Ak imaš Albisa, zgasi roditeljsku zaštitu, ugasi/upali pa onda vidi jel ima titlova
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:29. |