PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Smartphone uređaji i mobiteli (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Koji mobitel kupiti? - 2. dio (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=271857)

prileee 24.10.2018. 15:49

Moze link, ne nalazim ga u moru xiaomi modela, tenks.

locks 24.10.2018. 16:30

evo ga meštre...

https://www.hgshop.hr/mobilni-telefo...roizvod/232666

kiki_vg 24.10.2018. 16:47

Citiraj:

Autor prileee (Post 3241944)
Sta uzet sestri za 1000-1500 kn? Ja imam xiaomi note5 i super zadovoljan sam, ali ona bi potrosila sta manje novaca a i note5 joj je overkill jer prelazi sa iphone4! ;)

Gledam mi a2 lite i meni se svida zbog manjih dimenzija, cistog androida (makar ne bi joj ni miui smeta jer ja sam odusevljen), stedljivog snapdragona625 i vece baterije, jedino nema nikakvu gorillu navedenu za zastitu (na gsmareni). Kod nas je 1349kn u neutrina. Realno i ovo je overkill ali mi je muka gledat uredaje sa 2/16gb i 720p ekranom.

Imate kakve prijedloge?

Imaš još u ponudi i Redmi S2, sa Snapdragon 625, 3/32, za cash, 999 kn. Samo ti je malo veći i teži u odnosu na Redmi 5, ako bi to bio deal breaker.
https://www.instar-informatika.hr/mo...03533/product/

locks 24.10.2018. 17:54

odličan ako trebaš dobru selfie kameru,ali je plastičnjak i ima dosta blijed ekran.do 1000kn best buy,ali sad kad je Redmi 5 malo skuplji baš je gusto....

Ivo_Strojnica 26.10.2018. 19:27

Oppo Realme 2 Pro - gdje kupiti?

goran1985 26.10.2018. 19:36

Nemam pojma, no je li to Oneplus 6t sa slabijim procesorom? :)
Obično bi neki Oppo prije Oneplusa izašao, sa 100% fizičkom sličnošću pa me zanima je li to to...

Ivo_Strojnica 26.10.2018. 19:42

nije nije, ovo je navodno neki odličan mob od oppoa za male pare, pa da vidim ima li istine u tome.

coconut 27.10.2018. 06:16

Ovaj? Ne znam šta tražiš, ali SD660 čipset nije namijenjen za flagshipove nego midrangere.
Strpi se još malo dok ne dođe do Europe.
Ođe imaš rivju.

Osječanin 27.10.2018. 12:58

Ljudi kakva su vaša iskustva naručivanje mobitela sa Hong Kong Goldway i sa Honorbuy. Htio bi si uzet novi novi mobitel (Xiaomi) od tamo pošto mi je galaxy grand prime počeo crkavat polako. Pa do 2000 kn koji dobar mobitel mi možete preporučit?

Pozdrav!

frulex 27.10.2018. 16:46

Dobar i jedan i drugi, s GW-a stigne za 10-ak dana, Honor brže i navodno EU garancija, GW zna biti dosta jeftiniji. A što se tiče moba, nisi ništa napisao što ti treba, koliki ekran i sl., ali imaš npr. Redmi Note 5 kao jedan od modela za te pare...

Sent from my Mi Max 3 using Tapatalk

Osječanin 28.10.2018. 00:13

Pa kamera eto jer volim dosta fotkat, a ekran bi volio da bude više od 6 inch. Vidim da pišeš sa mi max 3 kakav ti je? Jer mi se čini dobar kod nas je oko 2300-2500 kn, vani jeftinije. A vidio sam note 6 pro isto dobar, ali nije nešto posebno napredniji od note 5.

fishkal 29.10.2018. 12:02

Ljudi,

Planiram uzeti Poco F1 u Mobisu za 2700 (keš).

Prosvjetlite me ako griješim ali to mi se čini kao najbolja ponuda za tu lovu?

Dvije godine garancije mi je bitnije od 500 kuna niže cijene, da odmah tu priču s naručivanjem iz Kine riješimo.

Mommistake 29.10.2018. 12:07

Ali Honorbuy ima servis u Sloveniji i Italiji, kakva Kina?

Dobivaš isto garanciju kao i kod nas.

Za tu lovu dobivaš odličan mobitel (čak i najbolji hardware, uloženo/dobiveno), mada nekima nije sjeo. Od OS-a, do ovog notcha, itd.

panasonic 29.10.2018. 12:20

Citiraj:

Autor fishkal (Post 3243446)
Prosvjetlite me ako griješim ali to mi se čini kao najbolja ponuda za tu lovu?

Po meni nije, za te pare novo iz trgovine možeš dobiti Samsung S7 koji je i dalje avion i kompletniji telefon od tog poca, ili recimo Nokiu 7 Plus.
https://www.nabava.net/mobiteli/sams...droid-21603911
https://www.nabava.net/mobiteli/noki...droid-60743191

cro_ryder 29.10.2018. 12:26

Citiraj:

Autor Mommistake (Post 3243448)
Ali Honorbuy ima servis u Sloveniji i Italiji, kakva Kina?

Dobivaš isto garanciju kao i kod nas.

Za tu lovu dobivaš odličan mobitel (čak i najbolji hardware, uloženo/dobiveno), mada nekima nije sjeo. Od OS-a, do ovog notcha, itd.

2 godine? Jel to sigurno tako?

Edit - nije, piše na njihovim stranicama 12 mjeseci. Nije isto kao i kod nas.

panasonic 29.10.2018. 12:37

Na honorbuy je 12 mjeseci i to nepouzdanih 12 mjeseci.
Nekoga traže da šalje u Italiju, netko šalje u Sloveniju, a netko mora slati u Kinu, ovisno o kvaru, i to sve nema nikakve veze s "pouzdanim" jamstvom niti se može izjednačavati s našom RH garancijom od 2 godine gdje si pokriven zakonom.
Iskustva: https://www.trustpilot.com/review/honorbuy.com

orke 29.10.2018. 14:25

Uzmi u mobisu I nećeš požaliti.

Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk

locks 29.10.2018. 14:36

imao sam posla s "našim" garancijama.ma prekrasno :banana:

Brko 29.10.2018. 14:42

Citiraj:

Autor locks (Post 3243528)
imao sam posla s "našim" garancijama.ma prekrasno :banana:

Jesam i ja hrpu puta i nikad problema. Što želite reći kolega :) ?

Poanta priče je ako te netko u hr zajebe, imaš institucije i kakve takve šanse da se obrne u tvoju korist. Ne kažem da su 100%tne, ali ih imaš.

Sa kinezom imaš kakve šanse točno ako te zajebe?

Tako da nemojmo reći da su HR i Kineska garancija isti q jer nisu ;) ako te netko hoće preveslat, to će napraviti, ali u prvom slučaju nećeš past bez borbe, dok u drugom... well :)

Sent from Usreo Mobara

geronimo_2 29.10.2018. 14:55

to sve stoji. ja se slazem brko, al meni je top 1500kn. od čajniza (honor) mogu dobit a2 (4/32) za tolko dok unas tek a2 lite (koji mi se gadi zbog notcha). teska odluka je predamnom he he. al nista dok bug ne rjese. mozda do onda padne odluka na nest drugo, a mozda i a3 dode lol.
mozda budem srece pa me zapadne dobar a2 pa nebu trebala gara.

nickross 29.10.2018. 16:30

Navodno je rješen bug sa otiskom...al' sad ljudi javljaju da ove 4 slbije jezgre su i dalje zakucane na 100%. Čekati November security patch pa možda riješe do kraja

locks 29.10.2018. 17:09

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 3243531)
Jesam i ja hrpu puta i nikad problema. Što želite reći kolega :) ?

Poanta priče je ako te netko u hr zajebe, imaš institucije i kakve takve šanse da se obrne u tvoju korist. Ne kažem da su 100%tne, ali ih imaš.

Sa kinezom imaš kakve šanse točno ako te zajebe?

Tako da nemojmo reći da su HR i Kineska garancija isti q jer nisu ;) ako te netko hoće preveslat, to će napraviti, ali u prvom slučaju nećeš past bez borbe, dok u drugom... well :)

Sent from Usreo Mobara

želim reći da sam za razliku od tebe imao problema sa našim servisima i slažem se da su u većini slučajeva ipak bolje naše garancije,ali to nije pravilo.
baš je buraz nedavno imao problem sa mobom koji slao u servis i natezao se s njima skoro 2mjeseca.završilo je dobro jer je dobio novi mob,ali .ebo im je sve živo sto puta :D

Brko 29.10.2018. 17:11

Ma sve jasno stari. Upravo to oću i reći. Kod nas je nakon natezanja i zejebancije BAREM dobio novi mob. U kineza moš dobit určinu :/
Daleko od toga da su naši servisi savršeni i poštenjačine, samo kažem da koliko toliko imaš više šanse da prođeš bolje :)

Sent from Usreo Mobara

Toncek 30.10.2018. 12:05

Bacio malo oko na Xiaomi 5 modele.... Ako sam dobro skuzio, postoje:
Xiaomi Redmi 5 / 5A
Xiaomi Redmi 5 Plus
Xiaomi Redmi Note 5
Vidim po recenzijama razlicite kapacitete baterija, drugacije kamere itd... Ajd se sad snadji...

slack 30.10.2018. 12:32

Citiraj:

Autor Toncek (Post 3243853)
Bacio malo oko na Xiaomi 5 modele.... Ako sam dobro skuzio, postoje:
Xiaomi Redmi 5 / 5A
Xiaomi Redmi 5 Plus
Xiaomi Redmi Note 5
Vidim po recenzijama razlicite kapacitete baterija, drugacije kamere itd... Ajd se sad snadji...

Xiaomi-ev mindfuck. Tipično.

Redmi Note 4X postoji u dvije verzije, MTK - Helio X20 "Nikel" i Qualcomm - Snapdragon 625 "Mido".

Na tržištu Indije se taj model prodavao kao Redmi Note 4, bez X.

Inače sam zadovoljan sučeljem i priloženim Xiaomi aplikacijama i unaprijeđenim Android aplikacijama koje su u vanilla izdanju previše ogoljene i pojednostavljene, iako sam ga zamijenio Microsoftovim launcherom.

Ono što me smeta je slaba podrška nadogradnje novim Androidom OS-om. Samo jedna generacija Androida i dvije Xiaomi MIUI-a. U slučaju Redmi Note 4X, još nisu službeno izbacili stabilnu verziju MIUI-a 10 za Redmi Note 4X.

Probao sam AOSP ali je previše ogoljen, a s ostalim custom ROM-ovima se nemam volje gnjaviti.

Preferiram mobitele sa Snapdragonom, ponajviše zbog bolje podrške za custom ROM-ove i otvorenošću prema FLOSS-u od strane Qualcomma.

Toncek 30.10.2018. 12:36

Mozes li ti ili netko razjasniti Redmi 5 modele? Citajuci okolo recenzije vise i ne znas o kojem tocno modelu se radi...
Onda opet tu su Redmi 6 modeli koji su cak i jeftiniji od modela 5.... kakav kupus :hitthewal:

Tajl3r 30.10.2018. 13:31

Od navedenih note 5 svakako(snapdragon 636,baterija 4000mah)redmi 6 je samo veci ekran a hw je isti ili cak slabiji.odes na gsm arena i usporedujes navedene.Redmi note 5 pro je zapravo redmi note 5...je malo izkupusano ali opet ponavljam N5 je best buy od navedenih.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

kiki_vg 30.10.2018. 15:26

Citiraj:

Autor Toncek (Post 3243873)
Mozes li ti ili netko razjasniti Redmi 5 modele? Citajuci okolo recenzije vise i ne znas o kojem tocno modelu se radi...
Onda opet tu su Redmi 6 modeli koji su cak i jeftiniji od modela 5.... kakav kupus :hitthewal:

Da, hrpu modela Xiaomi izbacuje, za svakog ponešto :)
Kako ti je preporučeno, RN5 (snapdragon 636, 4000 mah, dvostruka kamera) bi bilo best.
No reci koliko si spreman za izdvojiti i gdje bi uzeo, neke svoje uvijete sto mob mora imati pa ce ti se preporuciti što uzeti.
Takoder u slučaju da ti ne odgovara MIUI, imaš i Xiaomi A2 i A2 lite sa stock androidom.

frulex 31.10.2018. 10:53

Citiraj:

Autor Osječanin (Post 3243041)
Vidim da pišeš sa mi max 3 kakav ti je? Jer mi se čini dobar kod nas je oko 2300-2500 kn, vani jeftinije.

Nakon mjesec dana korištenja, nemam zamjerke, odličan je, pogotovo s novim MIUI 10. Jedino kažeš da ti je kamera bitna, po meni Max 3 ima izvrsne dnevne fotke i video, ali nisam ga još rootao da instaliram Gcam pa da "prodišu" i low-light fotke koje na stocku i nisu baš nešto..

Sent from my Mi Max 3 using Tapatalk

slack 31.10.2018. 10:55

Citiraj:

Autor Toncek (Post 3243873)

Ne mogu ti razjasniti, nisam pratio nove modele Xiaomi-a. Ali usredotoči se na modele koji imaju Snapdragon umjesto Helio SoC-ova ukoliko namjeravaš stavljati custom ROM-ove a i optimizacija je nešto bolja kod Qualcomm-a.

Ne znam kakva je situacija s novim modelima, ali neki modeli Redmi Note 4X su dolazili sa kamerama sa Sony senzorom umjesto Samsungovog.

Bit priče, kada kupuješ Xiaomi mobitele, provjeri svaki detalj i onda odaberi što ti odgovara da poslije ne žališ kupnju jer si možda mogao kupiti isti ili sličan model s nekim boljim komponentama.

Toncek 31.10.2018. 11:01

Gledam cisto informativno, ne znam jos ocu li promijeniti ekran na asusu ili kupiti novi mob....uzeo bi nesto do cca 1200 kn.
Ugl. Redmi Note 5 sa snapdragon 636 i 4000 mah bat. ako budem uzimao.
Hvala :beer:

fishkal 01.11.2018. 16:05

Citiraj:

Autor orke (Post 3243524)
Uzmi u mobisu I nećeš požaliti.

Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk

I bi tako. Donio na servis Galaxy A5 2017, otišao iza ugla i uzeo Poco

Citiraj:

Autor panasonic (Post 3243462)
Po meni nije, za te pare novo iz trgovine možeš dobiti Samsung S7 koji je i dalje avion i kompletniji telefon od tog poca, ili recimo Nokiu 7 Plus.
https://www.nabava.net/mobiteli/sams...droid-21603911
https://www.nabava.net/mobiteli/noki...droid-60743191

NE znam baš, moja žena se drži samo Samsunga. Trenutno S9, prije toga A5. pa i taj s7. Ne znam po čemu bi bio kompletniji od telefona sa najnovijim najjačim chipsetom i baterijetinom ko ovaj, al valjda svatko ima svoje prioritete. Njezin rijetko koji nije bio na servisu, svi kupljeni novi. Evo i ovaj A5 koji sam nosio je ona koristila i riknula je slušalica. Al ona neće ni da čuje za išta drugo, fanboy na max.

Meni se ovaj, na dojam od nekoliko dana i par kratkih usporedbi, čini brži od ženinog s9. Al treba napomenuti da ona ima valjda 8 milijuna aplikacija. Razlika je kamera, S9 ima stvarno čudo kameru. Doduše, to mi žena veli, za moje potrebe je ovo na Pocu sasvim dovoljno.

Uglavnom, mob baš po mom guštu. Brz, jebena baterija, solidan ekran, dvije godine garancije i ne košta 1000 eura.

Apropo garancije. Ostavio u mobisu A5 na garanciji, drugi dan zovu da ga dođem pokupit. To uspoređivati sa garancijom iz Kine, Indije, Slovenije? Hm, meni to ne vrijedi uštede 500 kuna.

Nekom drugome možda vrijedi, i to je ok.
Prošli Xiaomi sam naručio preko nekog talijanskog web shopa, tu je bio neki lik koji je davao promo akcije. Srećom, ali srećom je sve bilo ok s telefonom, al sam prihvatio taj rizik kod naručivanja. Sad mi se ne riskira.

P.S. I kod problema s garancijom kod nas pomaže kad si po struci fiškal :lol2:

akoj 01.11.2018. 16:36

Koji mobitel kupiti? - 2. dio

Ajde sad zamisli da nisi u ZG već da moraš slati u servis. I da taj servis radi samo s OEX-om. Mobitel pokupe tek za tjedan dana. Pa bude na servisu mjesec dana i stigne nakon dodatna 2 tjedna naravno neispravan. Pa cijeli ovaj postupak opet - skoro 4 mjeseca.

S druge pak strane, poslao u Kinu na servis i u roku mjesec dana je mob bio kod mene.

zalman1 01.11.2018. 16:52

Sad si napisao nacrnji mogući scenariji kad se kod nas reklamira i najbolji mogući kad se reklamira u Kinu (iako nisi naveo troškove i proceduru).
Ti šalješ na reklamaciju s kojom god dostavom hoćeš i ti diktiraš koliko će nešto biti na popravku, odi u poštu pošalji HP ekspresom i mobitel je u trgovini/servisu idući dan.
Ako si ti čekao 4 mjeseca onda je to zato što si im dopustio, a imaš sve zakone na svojoj strani da pišeš prigovore.
Ne može se uspoređivati slanje u Kinu i naše jamstvo i uvijek se tako netko javi s lošim iskustvom naših servisa i generalizira cijelu stvar kao da je to nekakvo pravilo da toliko čekaš.

akoj 01.11.2018. 17:19

Koji mobitel kupiti? - 2. dio

Sve je bilo u “razumnom roku”.
Imao sam i boljih iskustava s našim servisima - mjesec dana. S time da sam tada nosio u fizičke poslovnice trgovina koje su onda slale dalje.

Što se slanja u Kinu tiče svi troškovi su mi vraćeni. Poslao sam klasičnom preporučenom pošiljkom, a vraćeno DHL-om (kako je bilo slano prvi put), a dobio sam i mali poklon uz mob.

Edit:
Samo htio reći da servisno iskustvo u HR ne mora nužno biti bolje od onog u Kini. Znam da su se neki natezali sa slanjem u Kinu 2,3 mjeseca, ali toga ima i kod nas.

fishkal 01.11.2018. 23:37

Ima, naravno. Al ima i u Kini.
Velim, meni vrijedi razlike u cijeni taj domaći support, koliko god mu nekad treba pokazati zube (ja sam prvi ovdje pisao iskustvo sa "starim" Mobisom s kojim sam se natezao tjedan dana dok nije Samsung direknto reagirao.
Al lakše i ovdje reagirati nego kad ti jave iz kine nakon pola mjeseca da ne priznaju garu.

robik666 02.11.2018. 16:05

Mob do 1500 kn? kamera prioritet

Poslano sa mog Moto E4 plus koristeći Tapatalk

Xiaomi 02.11.2018. 16:19

Citiraj:

Autor robik666 (Post 3244839)
Mob do 1500 kn? kamera prioritet

Poslano sa mog Moto E4 plus koristeći Tapatalk

Mi A2, a ako se možeš malo još protegnuti onda ovo.

https://www.mall.hr/pametni-telefoni...peria-xz1-crni

OuttaControl 02.11.2018. 17:33

Prika mi traži mob, po mogućnosti neka kopija CAT-a do 1500 max ako bas mora 2000kn
da je dobro vodootporan, i otporan na padove, pošto radi u marini, skače među brodovima i sl tako da, ne ako, nego kad upadne u more/na pod da ne bude gotov

U ducanu nekom mu je preporucio neki BlackView jel to odron? Do neki dan je imao S6 il S7 edge

tomatcro 02.11.2018. 17:54

Isplati li se s LG G3 3/32 prelaziti na Pocophone? Brzinom me i ovaj zadovoljava, ali baterija je losa i godine su napravile svoje...
Je li na Pocou kamera stvarno tako losa i moze li ju netko usporediti s G3?

Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:59.