![]() |
|
|
Problem sa diskovima na zadnjim tockovima je u u rucnoj kocnici.Bubanj je jeftinije rjesenje.
|
Citiraj:
Bubanj je jefiniji ... |
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Koja panika. Nit su bubnjevi što su nekad bili, nit su diskovi što su nekad bili. Da bubanj će prije zagrijati, ali da je dovoljno dobar za 95% ljudi i autiju i prilika je. Stvarno neki pretjeruju. A ove izjave da polo nije namijenjen da ide na put neću komentirati. Šta su onda bili auti prije 20-30 godina? Za vozit se po dvorištu...
|
Zli BUBNJARI : https://youtu.be/wiOzxBU7IYI
|
Citiraj:
|
Evo što Scotty kaže o bubnjevima.:D
https://youtu.be/HQYkANPs-TA |
Pozz ekipa, zanima me jel koristi tko ili je imao iskustva sa nexen winguard sport 2 gumama, gledao sam malo testove i uglavnom je negdje oko sredine, negdje.malo bolje negdje losije prode, ali se ne čini losa, pogtotovo zbog cijene. Kupio bi si kombinaciju 225/40r18 na prednje kotače, na zadnje 255/35r18
|
Bolja ti je Sava HP2, samo nijedna nije za taj auto.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Nexen je puno bolja guma. Vozim dvije godine već Winguard sport 2 i guma je odlična. Save (hp2)sam imao na prošlom autu i stvarno je dosta lošija. |
Citiraj:
Od tih jeftilena teško da budeš nešto pametno našo jer je sve to više manje isto, male su razlike ... u performansama, eventualno Fulda KC HP2 ali onda cjenovno nisi daleko od Pirellia SottoZero 3 ... što je već klasa iznad. Citiraj:
|
Preporuka limara koji radi sa osiguranjima, poželjno zapadni dio grada?
|
Dalibor - Kmica
091/ 4030-220 mkautoservis.zg@gmail.com Remetinečka 104 10020 Zagreb Radio mi je stražnji blatobran i savršeno napravio. |
Citiraj:
Kad prestaneš gledat cijenu i pročitaš kaj ljudi pišu + isprobaš sam nešto onda si mjerodavan za preporučit nekome nešto. Već sam napisao da sam na ovom autu imao SottoZero3 gumu i da mi se Winguard Sport 2 ponaša bolje od nje. |
Citiraj:
Kupio novu Nexen gumu i odmah misli da zna nešto o gumama ... šta bi tek pisao da si jednom kupiš poštenu gumu ... |
Citiraj:
Citiraj:
|
Ovo "dečec" , govori samo o tebi.
Vozi kaj hoćeš, mene to ne dira. Citiraj:
Uživaj |
Citiraj:
Radim zadnje vrijeme nekih 5-6k KM mjesečno, što službenim, što privatnim autom, Nexen neće više na moje aute. U 2-3 navrata mi se prošle zime desilo da mi auto proklizuje po masnoj cesti u ranu jesen. Rano ujutro, rosa, ja idem na posao, ulazim u kružni tok s 20km/h, stisnem kočnicu, auto samo nastavi... Kolege se isto žalile na službeni auto s Nexen gumama. Tako da, nikad više. Nisam fan ni Save, da bude načisto, ali radije ću nju nego Nexen. |
Citiraj:
|
Dakle, bila je rasprava o kočnicama, sad su gume... kad ćemo benzin-dizel? :D
Zezam se, nisam probao Nexen gume čisto jer sam jednom imao budget gume na autu i od tada ne eksperimentiram. Volio bih imati jedno deset setova različitih guma svih cjenovnih rangova i isprobavati cijeli dan na poligonu, no moje skromno iskustvo veli "koliko para-toliko muzike". Stavim najbolje ocjenjenu gumu po ADACu te godine ili onu koju proizvođač propisuje (mrzim RFT, ali dvaput su mi dobro došle...) i nemam problema. Za parsto kuna neću propasti, a da mi jednom ne naprave problem, isplatile su se. |
Citiraj:
|
Od Nexena sam koristio N'fera SU4(ljetna) i Winguard Sport 2(zimska)
Nakon što sam razrezao SU4 na neki jebeni ostatak lima na cesti, na brzinu sam uzeo Uniroyal RainSport 3 Prvi dojam je da su užasno bučne. Osim toga, čni mi se da su nešto sitno bolje po kiši od SU4, ovo ostalo, nema razlika. Zima - Pirelli SottoZero 3 - odlučio sam se za promjenu guma - zašto - zato jer mogu i želim imat nove gume, SottoZero su inače bile godinu i pol, dvije stare u tom trenutku. Frend koji mi je preporučio SU4 mi je preporučio i WinguardSport2 Kupio sam ju i s njom prošao svakakve uvjete, od snijega i kiše do suhog i toplog vremena. Prošle godine sam po mećavi išao za Salzburg i Hallstatt i nisam primjetio neke slabosti po kiši i snijegu, zato sam i napisao da se s tom gumom vozim bezbrižnije nego sa SottoZero3, ko želi nek vjeruje, ko neće - neće. Možda su sve ostale gume od Nexena smeće, za to me baš briga, ja preporučam ove dvije, i to je to, simple as that. Popularna guma od Nexena je n blue eco ili tak nekaj, ta guma navodno ne valja, nisam ju probao pa ne znam. |
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Sava me izludi. Trenutno ih imam jer sam ih stavio nakon servisa i dale su svoje. I nikako mi ih nije žao. A ako koga zanima, dot na ovim iz Vulkala 2318. Neloše, kraj petog mjeseca ove godine :goood:. |
Citiraj:
Opet si najpametniji na svijetu? Meni se ista stvar dogodila, malo ulja/masti/prljavstine na cesti u rotoru i zavrtilo me za 270 stupnjeva u rotoru sa ~20km/h, kocnice u blokadi ali nema sanse da auto stane. Srecom zaustavio se prije ruba ceste/bankine, bas zato sta nije bila velika brzina. |
Citiraj:
Citiraj:
Nexen, Sava i sl. ne spada u poštene gume tak da takvu nikad nisi ni imao pa ni ne znaš za bolje ... A to kaj upoređuješ dotrajale premium gume sa novim low budget gumama (Nexen) sve govori o tvom zavdinom znanju kao što sam već maloprije spomenuo ... |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Zalmane citaj cijeli paragraf kad vec izvlacis ljudima rijeci iz usta, jebes citiranje od tocke do tocke.
|
Citiraj:
Guma stara godinu i pol nije dotrajala guma. |
Citiraj:
Nema veze starost već potrošenost gume ... bar o ono čemu pričamo ... |
jel možete samo ne preporučivati low end gume tipa sava osim ako netko ne inzistira da mu grip nije važan jer to stvarno nije u redu. ima toliko guma za kojih 50ak kuna više koje su doslovce iz druge glaksije u usporedbi sa budget rješenjima.
i da, nexen nije daleko od save otišao. možda malo. |
Citiraj:
Guma koja je jednu zimu bila na autu (cca 3-5 000km) nije dotrajala niti potrošena. Dosta mi je rasprave s tobom jer imam osjećaj da lagano preuzimam ulogu Don Quijote-a. Ako pogledate postove, nikome nisam preporučio gumu u drugom cjenovnom razredu, dakle ako netko traži preporuku između top gume #1 i top gume #2, ja mu nisam sugerirao nexen, savu itd..... Jedan je tražio mid range gumu, drugi je tražio mišljenje o toj gumi i ja sam napisao svoj osvrt o toj gumi, budući da ju vozim. |
Iz radoznalosti sam uzeo ljetnu Savu UHP2 i stavio naprijed, i moram priznati da me ugodno iznenadila, posebno po mokrom. 10 000km je odvrtila dosad. 429kn za 225/45/17, već se isplatila cccc....
Iza imam Rainsport 3 i nemam prigovora, tiha guma, bolja od Sportmaxxa RT. |
Citiraj:
P.s. Da ne trazim hak verziju evo direktno ADAC. https://www.adac.de/rund-ums-fahrzeu...esreifen-test/ |
samo mali osvrt na onaj ford sa čudnim vratima... sam šebalj je pokazao ozljedu na oku koju je dobio od tih vrata, ne znam jel ste upratili.
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:42. |
|