![]() |
|
Cura mi gleda auto, i najvise joj se sviša Fićo 500, samo je strah da je prostor zada toliko mali da nemože privest ljude priko 175 cm visine :D
Jel ima neko da ga ima, il da ima iskustva, jel stvarno zada ne mogu sist dvi visoke osobe za voznju od recimo sat vrimena, svi rivjuovi kažu ono ka nema nešto mista. Kakav je u usporedbi sa Minijem? |
Danas se vozio u Renault Captur s poprilicno opreme (rent-a-car).
U sred voznje kroz selo, ulica taman siroka da se dva auta mogu mimoici i nema oznake na cesti niti je odvojeno ista za pjesake, upali se par puta na desnom retrovizoru ona crvena lampica kad ti je nesto u mrtvom kutu. U voznji od ca 40km/h, gdje stalno sa strane imas grmlje, stabla itd. Nekako mi to ne djeluje dobro napravljeno. Bolje da pokaziva kad nesto ide uz auto umjesto stacionarne predmete koji stoje sa strane ceste. Pa onda kad smo se vracali, auto upaljeno, kamera za rikverc uredno prenosila sliku koja je bila prikazana na srednjem touch (bljak) monitoru. No.. vise od tog nije bilo. Nakon toga ekran samo pokazivao Sat. Nije se dalo nista ukljucit na njemu.. Ko ono jedva ceka autonomna auta? :D |
Citiraj:
PA I MORA IMAT TAKAV AUTO! Sta hoces da joj Zdeslav, propali centar Dalvin Splita, dahce za vratom dok ga "vozi na posao"? Ovo je sjajan selling point upravo za kupovinu auta zenama. |
Fiću treba izbjegavati. Em je FIAT (Fix It Again Tony), em iza ima mjesta za žensku torbicu i tablu čokolade. Za tih 90k kn, koliko košta najjeftiniji Fićo, radije neka si kupi dobro opremljenog, većeg, sigurnijeg i modernijeg Yarisa.
|
Citiraj:
Je li samo izgled bitan ili...? |
Citiraj:
sjedio zada, daleko sam od centra u košarci (1,78) ali ne sjećam se da sam udarao glavom u krov. Usporedbe radi Mini JC works mi nije ni približno tako dobro sjeo. da se razumijemo ne bi nikad kupio ni jednog ni drugog, ali fićo mi jr manje zlo u odnosu na Mini Poslano sa mog RNE-L21 koristeći Tapatalk |
Citiraj:
Nemam iskustva sa Oryxom, ali imam HAK Europu, nekih 500 kn godišnje ga plaćam. Imam pravo 2 x godišnje promjeniti gume (za moj auto kod vulkanizera nekih 320 kn po promjeni), i pokriven samo unutar EU i Hrvatske. Kartica je vezana na ime vozača, ne na vozilo. |
Dečki imam problem sa grijanjem u autu. Naime ne grije kako bi trebalo, puše samo topao zrak tako da se autu ne za grije dosta dugo po hladnim danima. Što bi moglo biti točno problem?
Temp je u redu na 90, digne se brzo (2-3 min), klima radi, hladi jako dobro, napunjena. Ventilatori isto dobro, na high pusu jako, na low malo. Nikakvih grešaka ne baca na kompjuteru, provjereno. Auto Seat Leon Fr 1p1 2.0tfsi |
Onda se nit masina ne zagrije
Dakle, termostatski ventil ošo Pa voda cirkulira kad i ne treba |
Yap, termostat najvjerojatnije...
|
Ako pokazuje da je motor ugrijan po pokazivaču, onda nije do termostata. Kad ode termostat, temperatura motora u vožnji pada, dok stoji na mjestu raste.
Ovdje su najvjerojatnije u pitanju klapne u ventilacijskom sustavu, tj. aktuatori (motorići )koji ih pokreću. Vjerojatno klapna toplo/hladno ne zatvara dobro Ne znam kak je na tvojem, ja imam dvozonsku klimu i preko tipki klime, sustav sam odradi dijagnostiku i izbaci kod greške ak nešto ne štima, ili preko dijagnostike točno mogu testirati svaki motorić klapne (imam ih ukupno 5) |
Citiraj:
|
Nezanam kako je na tim novijim autima, ali znam da je na starijima bio jedan mali hladnjak u unutrasnjem dijelu auta koji se znao zacepiti od prljavstine pa ga je trebalo skinuti i ocisititi i onda je grijanje radilo.Radio sam to na Zastavama/Fiatima
https://www.youtube.com/watch?v=dQZIlb6IUBI |
Citiraj:
Citiraj:
A njoj uz sve to fico ima ono nesto jer je fico prvo auto koje su njeni imali. A auto opcenito ima ono nešto, šta je je. Kad sam ja sebi uzima auto pravilo broj 1 je bilo ne talijana :D Citiraj:
Al meni je taj Mini nocna mora za vozit, tvrd je ko kamen, od kvacila do ovjesa Ima i drugo auto koje joj se bas svida i veće je i bolje je ali je preskupo trenutno - novi Polo. Samo što u nas početna cijena nije ko u sloveniji(80000 kn preracunato) nego 105000 jer u nas nema u ponudi najslabiji motor, tako da ni godinu dana stari se još ne mogu nać niti za 90000kn kamo li za manje.... |
Pozdrav,
trebao bih preporuku zimskih guma 215/55/17, sto valja u nekom srednjem cijenovnom razredu ili od jeftinijih a da bas nije katastrofa |
Citiraj:
Ne znam stvarno, meni taj Mini bi došao ko obzir valjda kao treće auto u kući, košta pun kufer, neudoban, a po pričama vlasnika održavanje skupo, dijelovi još gori. Za 90k kn, godišnjak vani možeš naći jako dobrih auta. |
A cifra je prije 50-60k kuna, rado bi novi polo al ga nemos nac za te pare, prije Golf 7 za ono koliko kosta polo, a to je sad jos jedna klasa vozila iznad... Kad nam je nasa drzava sve lipo omogucila sa posebnim porezima <3
|
Citiraj:
Poslano sa mog C106 koristeći Tapatalk |
To nisu zimske, već veoma dobre ljetne po mokrom :)
|
Citiraj:
Mehanika provjerena, neuništivi Fire motori. |
Kaj nije Magneti Marelli elektronika na FIAT-ima ?
|
Kako koji model / serija, uz dva spomenuta dodaj Valeo.
|
Citiraj:
Poslano sa mog RNE-L21 koristeći Tapatalk |
Citiraj:
Poslano sa mog C106 koristeći Tapatalk |
Citiraj:
|
Danas popodne bio s malim poslije vježbi u ccw u igraonici jer je u cce bio kaos od gužvanca, i sretnem Žeru kad smo krenuli kući.
Čovjek je isti, od prvog koncerta na kojem sam im bio prije više od 20 godina, starke bijele su postojane na nogama, ali zbog čega pišem ovaj post, Žera je stari alfista već desetljećima (tako kažu izvori (159, 166, 156...) - blenuo sam ko tele na parkingu jer je izišao van iza mene minutu sa klinkama svojima - vozi novu Giuliu Quadrifoglio i to crnu :) :) |
VW - nastavak priče oko dieselgate-a
https://automobili.hr/novosti/zaniml...zelskih-motora |
Citiraj:
|
Citiraj:
Nexen Winguard sport 2 Imam ih u dimenziji 215/50r17 Guma je odlična, prije toga sam imao Pirelli Sottozero3 i mogu slobodno reći da je ova guma sveukupno bolja. |
Citiraj:
Punto 2 cak ima i Bosch kočione čeljusti. |
Citiraj:
|
Bas ih smetaju dizelasi. A nitko ne rijesava problem teretnih vozila, autobusa, lokokotiva...
|
Citiraj:
|
Isprobao bio netko možda Ford Ecosport?
Ženi zapeo za oko... |
Citiraj:
|
Molio bih za savjet.
Jučer sam na šugavoj divljoj Trešnjevci sišao s (čak i ne previsokog) neravnog, krivo postavljenog rinzola i zapeo/udario početkom lijevog praga nakon kotača. Na stranu što sam izvitoperio malo metala (rinzol je stradao jače :D), usput se odlomio komad zaštitne boje i otkrio sam da je taj dio već dugo izudaran kamenčićima i oštećen, a da je i voda počela raditi svoje, iako izgleda samo površinski. Gdje to srediti, trebam li limara, ili bilo koji lakirer može urediti i zaštititi da ne hrđa? Koliko po netu vidim, Renault ni Laguna III nemaju nekih problema s hrđanjem limarije. Lijeva strana koja je zapela: http://deviantpics.com/images/2018/1...MG_5333.md.jpg http://deviantpics.com/images/2018/1...MG_5344.md.jpg Desna strana: http://deviantpics.com/images/2018/1...MG_5336.md.jpg |
Ostruži sve što se ljušti, premaži nekim antikorozinom koji ne treba ispirati. Nek se posuši dobro. Nakon toga dvokomponentna temeljna. Na to neki bitumen, al uzmi nešto kvalitetnije jer neke vrste bitumena uvlače u sebe vlagu i počne trunuti ispod njega.
|
Ako želiš da bude napravljeno kako treba, Dalibor u MK servisu na Remetinečkoj odmah iza Lukoila.
|
Citiraj:
Daj malo više, koji motor...ta boja joj se i sviša. Zadnja klupa me manje više boli briga, neću se ja voziti... |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:24. |
|