PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Biciklizam - savjeti za kupnju, popravci, dogovori za vožnje i ostalo (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=98655)

jed2i 01.02.2013. 08:35

"A "demo reel", or "show reel", is the motion picture, video, musical or voice-over announcement equivalent of an artist's portfolio. It is typically used as a tool to promote the artist's skill, talent, and experience in a selected field, such as acting, directing, cinematography, editing, special effects, animation, video games and other graphics in the case of video or film, or in the case of audio-only, their vocal or instrumental talent, arranging abilities or recording and engineering style."

To ti je showoff samo :)

Al izgleda sexualno :D

night_rider 01.02.2013. 10:03

ovo zgleda fenomenalno! bolesno dobra produkcija. vizualno i tehnički vrh:)

zgmmax 01.02.2013. 10:17

Jebeno su si decki slozili nort shore :respekt:

CONTOUR "Narwal" Mount: OLD 27
on Pinkbike

EDIT:

Super mi je taj mount kamere.

CONTOUR "Narwal" Mount: Port Angeles on Pinkbike

Mitsuoka 01.02.2013. 13:25

Evo, napravio i Tubeless, ima li kakvih savjeta i trikova?
Dobro sam izvrtio i protresao kola, sad stoje na jednu, pa ću kasnije okrenit na drugu stranu, još što?

jed2i 01.02.2013. 13:26

na koji način si ga složio?

jel sjela guma na obruč dobro?

Mitsuoka 01.02.2013. 13:52

Stavio traku od svog obruča, kupio ventile, otišao na pumpu, ulio mlijeko i napumpao.
Hans uvijek ludilo sjeda :D Mučim se skinut ga kad mi buvel pukne.

Al lijepi i zvonki glas ima kad sjeda na obruč. Prvi put sam se pripa sad na pumpi :D

tomasini_ 01.02.2013. 14:06

Citiraj:

Autor Nik (Post 2326730)
Mene samo zanima kad Shan bude sklopljen koliki ce biti ceh, mislim da ce biti zanimljivo :D

Problem kod prvog bajka je taj sto se uopce ne zna koju opremu ima jer ne pise, ali ajde recimo da ima sve Altus, iako je pametno prije kupovine znati koji je pogon, lanac, kazeta, kotaci i nabe na njima, koji su mjenjaci najmanje je bitno jer se lako zamijene za bolje. Na ravnom asfaltu, makadamcicima i sl. ionako svaki dobro salta.

Drugi bajk je naravno bolji i taman je opremljen otprilike do razine ispod koje se ne isplati ici. I meni dosta bitno - bolje izgleda :D
S ovim drugim i rezimom voznji koji si opisao bi vjerojatno bio miran duze vrijeme.
IMHO, mislim da se ne isplati nadoplacivati soma i kusur kuna za klasu-dvije bolje dijelove, jer ce u tom slucaju cifra dobrano narasti (~50% vrijednosti kupljenog bajka) a za tu lovu se kupi kudikamo bolje opremljen bicikl od Acera-Alivio kombinacije.

Vozi sad ovo sto imas, a kad ubijes Altus dijelove laganini nadogradi na korak-dva-tri bolje, do tad ces vec (sa)znati kaj ti tocno od opreme i bicikla treba.

[edit]

Skoro pa je.
Cross bajk bi otprilike bio Trekking bajk s MTB dijelovima, malo agresivnijim gumama i bez opreme za grad (blatobrani, svjetla, paket treger...)

e ovako, u ovih par dana toplog vremena vozio sam kupljeni bajk po gradu i utvrdio da me jako privlači "igranje i zezanje" u vidu laganih skokića s rubnika ceste ili prelazaka kanala ispred kuće. čitajući vaše postove i gledajući ove video klipove želim i u prirodu. zapravo jako dugo nisam vozio biciklo a nikad i nisam imao neki "bolji" pa nisam bio svjestan koji je to gušt. sad sam sav zbunjen...pitam se koje su granice do kojih mogu ići s njim, pošto je ipak cross-trekking i još s điđa-miđama (blatobrani, svjetlo)? da li bi za mene ipak bolji izbor bio (obzirom da planiram duga putovanja ali se ne želim odreći zezanja) jedan mtb kojeg bi eventualno malo prilagodio cestovnoj vožnji? zbunjen sam skroz...

jed2i 01.02.2013. 14:07

Citiraj:

Autor Mitsuoka (Post 2328395)
Stavio traku od svog obruča, kupio ventile, otišao na pumpu, ulio mlijeko i napumpao.
Hans uvijek ludilo sjeda :D Mučim se skinut ga kad mi buvel pukne.

Al lijepi i zvonki glas ima kad sjeda na obruč. Prvi put sam se pripa sad na pumpi :D

ja ti uvijek prvo napumpam gumu na suho, provjerim da tako drzi, ispumpam ju i onda tek nalijem mlijeko i napumpam po drugi put

De5tr0yer 01.02.2013. 14:16

Citiraj:

Autor Mitsuoka (Post 2328354)
Evo, napravio i Tubeless, ima li kakvih savjeta i trikova?

Pomoli se prije svake vožnje svim svecima kojih se sjetiš :D

Citiraj:

Autor tomasini_ (Post 2328413)
e ovako, u ovih par dana toplog vremena vozio sam kupljeni bajk po gradu i utvrdio da me jako privlači "igranje i zezanje" u vidu laganih skokića s rubnika ceste ili prelazaka kanala ispred kuće. čitajući vaše postove i gledajući ove video klipove želim i u prirodu. zapravo jako dugo nisam vozio biciklo a nikad i nisam imao neki "bolji" pa nisam bio svjestan koji je to gušt. sad sam sav zbunjen...pitam se koje su granice do kojih mogu ići s njim, pošto je ipak cross-trekking i još s điđa-miđama (blatobrani, svjetlo)? da li bi za mene ipak bolji izbor bio (obzirom da planiram duga putovanja ali se ne želim odreći zezanja) jedan mtb kojeg bi eventualno malo prilagodio cestovnoj vožnji? zbunjen sam skroz...

Za tebe su idealno dva bicikla onda.

Pošto naginješ ka cesti više, nisi nikad bio u šumi bajkom, možda bi najbolje bilo uzet nekog 29era. Gume bar nije teško zamijeniti, tako da kad si na asfaltu s nekim (semi)slickovima, letit ćeš ko raketa, a za šumu bez problema staviš druge gume.

tomasini_ 01.02.2013. 14:29

Citiraj:

Autor De5tr0yer (Post 2328429)
Pomoli se prije svake vožnje svim svecima kojih se sjetiš :D

Za tebe su idealno dva bicikla onda.

Pošto naginješ ka cesti više, nisi nikad bio u šumi bajkom, možda bi najbolje bilo uzet nekog 29era. Gume bar nije teško zamijeniti, tako da kad si na asfaltu s nekim (semi)slickovima, letit ćeš ko raketa, a za šumu bez problema staviš druge gume.

da, zaboravio reći da ne želim dva bicikla :) ako uspijem prodati ovo što imam, mogu li za 3000kn složiti/kupiti 29er koji bi dostajao mojim potrebama, i da li je za te novce bolje slagati ili kupiti gotovo? hvala na pomoći svima, puno mi znači.

Mitsuoka 01.02.2013. 15:10

Citiraj:

Autor jed2i (Post 2328414)
ja ti uvijek prvo napumpam gumu na suho, provjerim da tako drzi, ispumpam ju i onda tek nalijem mlijeko i napumpam po drugi put

Je je, to sam i napravio sa jednom, pa nisam mogao odlijepit gumu od obruča :lol2:

U drugu sam odmah ulio mliko i ludilo.

Nik 01.02.2013. 16:20

Citiraj:

Autor tomasini_ (Post 2328441)
da, zaboravio reći da ne želim dva bicikla :) ako uspijem prodati ovo što imam, mogu li za 3000kn složiti/kupiti 29er koji bi dostajao mojim potrebama, i da li je za te novce bolje slagati ili kupiti gotovo? hvala na pomoći svima, puno mi znači.

Slazem se s Destrom, definitivno neki 29er.
Za 3 soma kuna mozes ubosti samo polovan.

Novi 29er s Acera/Alivio kombinacija dijelova i neka Suntour vilja gore ti je oko 5000kn, eh sad, kad bi ga nasao na 30% popusta model 2012. dobro bi prosao.

Za 2013. g. osli bicikli jos gore, ja stvarno ne znam tko ce im to platit.

Cuky 01.02.2013. 16:46

Strmopecari, di ste? :D

Steep on Pinkbike

EDIT: Definitivno meni jedan od drazih videa :)

Ziiky 01.02.2013. 17:24

Jel ima mozda zainteresiranih za mog Cotica?
Frame + dropout + carbon stanga 27.2x400

http://www.cotic.co.uk/product/classic_soul

PM!

Mar 01.02.2013. 18:24

Mi danas išli malo do Skradina, ubili se pokušavajući prići priko brda.
Extremno planinarenje, ali umisto štapova, bicikle :D

Pohrani.comPohrani.comPohrani.comPohrani.comPohrani.com

Onna 01.02.2013. 20:25

Ej ekipa, htjela bih vozit po Sljemenu, po stazama, al' kako mi je to totalno nepoznat teren (tek došla u Zagreb, skupa s Konom) htjela bih za početak s nekim k'o zna :-) Pa eto, ako neko ima volje zvat me kad ide...bilo bi super.

Nik 01.02.2013. 21:16

Vozi ekipa ovdje non stop, prati forum i samo se prikljuci.

Meni je dosta apstinencije, ako sutra ne bude pljusnulo (prognoza kaze tek poslije podneva), 29er je sutra cestom gore. Nekako mi se sporo topi ovaj snijeg.

Mitsuoka 01.02.2013. 21:24

Ja sam joj preporučio da dođe amo, nije toliko samoubilački nastrojena kao Destro, shoshy i ja oni kišni dan, ali uzbrdo bi trebala stuć shoshyev tempo. :D
Kad se nauči na korijenje, moć će komotno pratit onaj naš tempo po strmopeći i na dvadesetki kad smo bili. Baždareno je to na našem kamenjaru. ;)

Nik 01.02.2013. 22:17

Neka, neka, eto trece curke u drustvu.

Zaboravih pozeljeti dobrodoslicu - pa dobro nam dosla.
(to je tak kad se tipka na mobu iz restaca, a na stolu oglodana janjetina - treba to sutra istjerat iz tijela ;))

night_rider 01.02.2013. 23:42

Citiraj:

Autor cuks (Post 2328584)
Strmopecari, di ste?

cuks, ovo je ipak malo strmije od Strmopeći:D
Odličan video.. kako frajer gušta. Koji pogled odozgora i skoro faceplant na 0:59min:)

Onna, dobro došla:beer:. Koju Konu voziš?

Edit:
Sile javi se...:rolleyes:

Nik 02.02.2013. 12:32

Odvozio danas cestu, u nedostatku voznje i cesta je dobro sjela :), jedino sto nikako ne mogu provariti je voznja oko Jaruna, to mi je koma, jedan krug izdrzim, ali svaki iduci mi je previse.
Lijepih 54km kroz grad pa preko Sljemena.

Lugarnica prazna, od biciklista ni glasa, samo se Ghost dosuljao 5min nakon mene.
A visinu utabanog snijega ispred lugarnice mzete vidjeti na ovoj slicki:
Pohrani.com

De5tr0yer 02.02.2013. 12:36

To će se otopiti tek kad temperature budu preko +10 skočile...

jed2i 02.02.2013. 13:23

ljudovi pozdravljam vas iz Splita, tu je +13, da nam je bar tako u Zagrebu da se taj snijeg makne

Renesis 02.02.2013. 13:35

ja sam danas isto odvozio cestovnu turu, ali bez sljemena, malo na mirogoj pa remete, vinec, maksimir, svetice, i doma. sve skupa nekih 25km tek toliko da se provrtim...

kolicina snijega na lugarnici je zabrinjavajuca :( jesi mozda vidio kako je lojstek ugazen? bi se dalo odsklizat s biciklom niz lojstek?

Lovrix 02.02.2013. 13:41

Ozbiljno razmišljam da se spustim sutra niz Lojstek, mislim da bi bilo vozljivo, moralo se do sad to sve ugazit jebemu miša.

danielzg 02.02.2013. 13:49

Mislim da je lojstek jedna od najgorih staza za spustanje sad jel je sve razgnjecano a mokar snijeg poslje skretanja za runolist jos uljepsava stvar..a u nedjelju nebi bilo ok ici dolje pogotovo kad imas manje sanse da stanes ako ti ide netko gore...

night_rider 02.02.2013. 13:56

Citiraj:

Autor Nik (Post 2329120)
Lugarnica prazna, od biciklista ni glasa, samo se Ghost dosuljao 5min nakon mene.
Pohrani.com

Ghost je ubojica Sljemena! Nema kad ga nema:D

Nik 02.02.2013. 13:59

Citiraj:

Autor jed2i (Post 2329160)
ljudovi pozdravljam vas iz Splita, tu je +13, da nam je bar tako u Zagrebu da se taj snijeg makne

Tocno toliko je i u Zagrebu :D

Gornja polovica Leusteka je u banani. Ispod Adolfovca se vjerojatno da spustiti, mozda cak i popeti, ali nakon ceste je vec pedalj snijega koji nije uopce ugazen.
Postoji uski trag, sirine 2 pedlja na kojem nema snijega uz sami desni rub staze, vjerojatno jer su tuda hodali planinari, ali pitanje je kako je dalje.

Podloga je preradjeni promrzli snijeg (otprilike grubi zrnati snijeg) koji je sad otpustio i ima ga previse, moze se probati, ali IMHO treba se strpiti jos tjedan dana, uz uvijet da ne padnu neke znacajne kolicine novog snijeg.
Problem je sto se taj promrzljeni snijeg jako sporo topi, barem duplo sporije nego obican na istoj temperaturi.

Shoshy 02.02.2013. 15:19

Citiraj:

Autor Mitsuoka (Post 2328789)
Ja sam joj preporučio da dođe amo, nije toliko samoubilački nastrojena kao Destro, shoshy i ja oni kišni dan, ali uzbrdo bi trebala stuć shoshyev tempo. :D
Kad se nauči na korijenje, moć će komotno pratit onaj naš tempo po strmopeći i na dvadesetki kad smo bili. Baždareno je to na našem kamenjaru. ;)

Meni se nigdje uzbrdo ne zuri :D

JackZg 02.02.2013. 17:00

http://www.dropbike.com/forum/viewto...679&start=1386

Nije bas tak kaoticno kak mislite.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:16.