![]() |
|
|
|
@Zvonac sačekaj do kraja 11 mjeseca ćeš imat kristalnu sliku što se tiće kamere na Z5. Onda ćemo ocjenjivat :D
@trouble Pa ja to cijelo vrijeme tupim da oni neće dat mobilnu diviziju, dok god sve ostale koje su vezane na to (multimedija, PS, senzori...) imaju profita, a sudeći prema prognozama bit će to jako ljepo razdoblje za Sony. Uz to još su i otplatili Ericssonov udjel u bivšoj zajedničkoj kompaniji i sad idu bez tog utega. |
Jel mi možete preporučit kakav kamera app za Z3C?
Ne mora biti free al da barem onda ima odlične mogućnosti. Do sad sam koristil na lumiji njihovu pro cameru i bila mi je odlična. Za razliku od z3c imala je oku ugodno složene boje. |
Da,default kamera. Jenom sam ih nasnimio 5-6 i pucao u mraku u po danu i defaultna daje najmanje šuma i najbolju oštrinu gledano na kompu.
|
Citiraj:
Ozbiljan do smrti. Ja potvrđujem taj famozni "ljeva strana rub) |
Concept M već dobio update. DT2W je in :D
Inače, ovo stvarno leti.. Neka druga poboljšanja u update-u nisam zapazio. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Ali baterija je osjetno bolja u standby-u.Doze izgleda šljaka. Ne javlja se ni mobile radio active bug, tako da je i u korištenju bolja. Prebacivanje s WIFI u Cellular data nije instant kao na Stock-u, evo to je recimo konkretan minus. Za sad, jer ovo je tek početak,ispravci se štancaju. Doduše ne znam koliko će "pokus" trajati, zadnji put je trajao mjesec i sitno. Kako god, da sad stane, ne pada mi na pamet vratiti se na stock L. |
Pa vjerujem da će isto oko mjesec-dva radit. U sredini tog procesa bi trebali push napravit oficijalne 6.0 kad već odrade dobar dio ispravki bitnih stvari.
|
Citiraj:
ajde više to.... |
Hm...
nije da je samo fotic los z5 compact touchscreen acting weird Citiraj:
|
Vidli smo to :D zar imaju poseban software za bele a poseban za ostale? :D
A glede fotića,proglašen je najboljim na svijetu...to kaj vi neznate slikat... :D |
Citiraj:
|
Novi build za z3c bi trebao biti stagefright fix? 23.4.A.1.236
|
Sony Xperia mobiteli
Citiraj:
Što je Tapatalk? :) Taj bug se vidi na Z5 compactu. Pogledaj i na mob.hr review. Desilo i meni uživo pa prebacio na PC. Review na Dxomarku ne uzimam za ozbiljno. Valjda znaš 30. Sempteber? |
Tapatalk je aplikacija za pregledavanje više foruma.
Bug sa zamućenom ljevom stranom je softverski definitivno, jer u nekoliko slika ja na svom uređaju toga nemam, a u nekoliko imam, tako da je sigurno softverski. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Nisi shvatio :) Sa Tapatalkom sam odgovorio kao na kviz sa Trouble. Zato sam stavio na kraj smajl ;) Tapatalk je malo ograničen jer nekad vidiš krivo. Ja sam testirao Z5 compact u dvije boje i prisutan je. |
Ja te i dalje ne shvaćam... :)
Što si na kraju testirao? |
Kameru je testirao po svemu sudeći. Iako ne kontam zašto se mučio kad sam ljepo rekao da je to softverski problem. Čekam update za taj popravak pa javim. Onda testirajte ;)
|
Citiraj:
|
Pa ja ne mogu vjerovat, tepim tu Z5 premium već neko vrijeme i onda ovako brutalno useru kameru. Video snimanje je loše, preeksponirano je sve. Fotke su malo bolja priča, ali i dalje to nije ni blizu najjačim smartphone kamerama. Uvijek, ali uvijek kad najavljuju kameru da će biti neki boom, onda podbaci i kažu da će softverskim putem to rješit. I gotovo nikad ništa ne naprave, sramotno.
|
Da sad ja nesto komentiram o takvom (sramotnom, kako ti kazes) ponasanju slonija, odmah bi bio prijavljen i pao bi u nemilost druga :)
|
Citiraj:
Kume, sve testirao i prebacio slike na pc. Z5 nema problema. |
Citiraj:
|
Posto nabavljam z3 compact,do sada imao z1
Zanima me dali ima onu foliju na ekranu sa sony natpisom kao z1 i dali ima folijicu na kameri zadnjoj jer mislim da je neko pricao da ima i da je se moze skiniti |
Nema.
|
ne znam za vaša očekivanja i ekspertize al meni je kamera super. Nije da sam neki znalac al za moje potrebe i način korištenja dovoljna. Bitno da gazi ajfon da joj nabijem malo kompleksa curi :D
|
Gazi ajfon...big deal. A jel gazi S6, S6E, S6E+, N5, G4, V10? E njih treba gaziti da bi bio pravi... ;)
|
To je ono o čemu pričam....kamera je čisto u rangu njih ako itko zna šta je ISO i kada koju vrijednost primjeniti. A ljudi kenjaju jer nije DUPLO bolja, kako u manualu tako i u point&click.
|
|
Citiraj:
|
Ma jok nije...Oćeš foto il oćeš video, video pogotovo se ne mogu mjerit, stabilizacija i stero zvuk. Amen
EDIT: Ide novi update za Z3 seriju koji navodno ispravlja u potpunosti OPET Sstagefreight nesigurnost, te novi update za Z5C (.115, do sada .32) koji navodno ispravlja u potpunosti bilo kakve probleme sa touch screenom, a nadam se i sa još nekim stvarima. |
Hoćeš mi reći da su baš sve internetske recenzije krivo ocjenile fotografije? iPhone 6S je korak ispred Z5, pogotovo kada je sunce jako, tu je iPhone tata mata.
Video pogotovo? ma kako da ne, bolesno preeksponirana slika kod Xperije s krivo prikazanim bojama. Izvoli screenshot iz videa. Toliko je preeksponirano da ne može prikazati boju zgrade iznad znaka benzinske crpke. http://i.imgur.com/zylHtcJ.jpg |
Nisu sve
A pogotovo ovo na slici bi se sramio postavljati, pogotovo sa S6 slikom |
Citiraj:
Nisam vidio bas nes super odusevljene recenzente kaj se kamere tice. Meni to izgleda kao i sve Z kamere do sad. Hype pa razocarenje. I da im se jos uvijek video pregrijava, nevjerojatno. Nakon tolko Zova da to ne mogu sredit. |
Samo ti gledaj kojekakve ''slikovne'' recenzijice, ja ipak znam šta koristim on daily basis. I inače, BugarArena i nije baš neš non biased, pogotovo kod slike. Ima po flickeru i forumima od ljudi što se bave fotografijom pa rade izvrsne slike sa tom ''lošom'' Xperiom.
Al u principu ne kontam zakaj se raspravljamo, sve je to isti kurac kad se provlači kroz filtere i po instagramu :bonker: |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:20. |