PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Smartphone uređaji i mobiteli (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Windows Phone mobiteli - razni proizvođači (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=234707)

Don Kihoty 16.03.2014. 11:50

Nisi jedini koji se brzo adaptirao na WP sučelje.

Nakon više od 3 godine Androida - ni ne pomišljam na njega.

Kada mi netko da Android u ruke - moram pročitati šta ispod koje ikone piše,
da bi skužio "šta je šta i šta je gdje". Dakle za pisanje SMS poruke mi treba 30 sekundi
samo da bi našao aplikaciju za SMS.

Koji god WP uzmeš u ruke - sve je isto - i to tako i treba biti - bez potrebe za učenjem.

Učiš jednom i znaš za stalno.

1v@n 16.03.2014. 14:00

Isto i kod mene. Android još samo trpim na tabletu, i to zbog jedne jedine aplikacije.

Dottore 16.03.2014. 14:06

Meni je android dosadio, čak i šaltanje romova.
WP mi je zanimljiv i samo da app Flipboard izađe ( iako je najavljen prošle godine iz 10mj. )
Gtalk

rodriguez 16.03.2014. 16:26

Nadam se da ce 930 biti 4.5 incha i ne tako debela kao 920.

coconut 16.03.2014. 16:47

Najnoviji MS partneri najavili svoje WP mobitele - jeftinjava na vidiku
http://wmpoweruser.com/more-informat...hones-released

Tvrdi 16.03.2014. 19:01

Meni je za WP8 bilo dovoljno što ima najbolju navigaciju i što radi bar za trećinu brže od konkurencije. A probao sam sve pa znam što pišem. Ista igra ili aplikacija leti na Wp8 u odnosu an Android. Ako uspoređujemo sličan hardver i cjenovni rang mobitela naravno. Kod androida mogućnost za "prčkanje" (iako tu nije svako komforan). Jedina dobra stvar kod appleovih mobitela je što i dalje imaju najbolji store. Tu mislim najviše na izbor i širinu ponude kod igrica i edukacijskog softvera. Bitni softveri su ionako već tu na Wp8. A kamere na Lumijama da ni ne spominjem. U pravilu daju bolje slike nego konkurenti u cjenovnom rangu. Top modeli Lumie se mogu već uspoređivati i sa kvalitetnim kompaktnim fotićima što konkurencija može samo sanjati.
Još kad izađe 8.1 koji će riješit separatni volume i slične stvari koje još fale nemamo što više ni uspoređivati.
E sad, neko npr. svršava na puno ikonica na ekranu ali tilesi meni ipak imaju više stila i veću funkcionalnost (iako je to stvar osobnog ukusa) ali osjećam se mjerodavnim da to kažem obzirom da sam godinama radio kao grafički dizajner a bome sam završio i studij dizajna.

Mario92 16.03.2014. 19:35

Kak si uspio zaključiti da radi za trećinu bolje da mi je to znati :D

zag0 16.03.2014. 19:37

Citiraj:

Autor Mario92 (Post 2563372)
Ako si tip Android korisnika koji stalno šalta ROMove, prčka po skriptama i mjenja sučelje do neprepoznatljivosti onda će ti Windows Phone vrlo brzo dosaditi.

Nisam taj tip korisnika. Na svojoj Xperiji Z imam sve stock.

Jedini drawback, kao što rekoh, koji još uvijek prema WP svijetu imam je taj nedostatak nativih Google aplikacija (alternative su vjerujem ok, ali nikad to ne radi kao nativna aplikacija) i nedostatak Google Mapsa. Vidio sam HERE Maps na WP-u i nisu loše, dapače, ali npr. street view ili traffic information (gustoća prometa na cestama) još uvijek nema nitko osim Googlea.

Vjerojatno je samo pitanje vremena kad ću prevagnuti na WP. Kad izađe 8.1 i neka 5-inčna Lumia recimo :)

Za stylus, da, mislio sam na sistem kakav je na Noteu, s posebnim digitizerom samo za pen. Malo mi se čini bezveze imat 6-inčnu mrcinu u džepu koja nema pen. Tko zna, možda i to dočekamo :)

Ovo što @Don Kihoty priča da treba 30 sekundi da nađe aplikaciju za SMS... da se toliko mučim s Androidom već bi davno bio na WP-u :D Nažalost, nemam ama baš nikakvih zamjerki i problema s Androidom. Al me WP svejedno, valjda iz čiste radoznalosti, jako privlači.

Tvrdi 16.03.2014. 20:27

Citiraj:

Autor Mario92 (Post 2563559)
Kak si uspio zaključiti da radi za trećinu bolje da mi je to znati :D

Dopustio sam si "slikovito" izražavanje. Iako je to otprilike i moje slobodno zapažanje kad sam imao prilike uspoređivati lumije različitog cjenovnog ranga sa konkurencijom. Uspoređivao sam općenito rad u GUI-u i fluidnost istih aplikacija/igri. Osim toga, svi znamo da je win8 najoptimiziraniji mobilni operativni sustav.

rodriguez 16.03.2014. 22:31

Sve OK ako je najoptimiziraniji sustav al zasto se pljuvalo po Androidu da im treba 2 GB rama,4 jezgre da radi lagfree kad sad vidimo da i Nokia ide u istom smjeru sa istim hardverskim komponentama a mogucnosti realno jos nisu kao Androidove..

Tvrdi 16.03.2014. 22:41

Citiraj:

Autor rodriguez (Post 2563654)
Sve OK ako je najoptimiziraniji sustav al zasto se pljuvalo po Androidu da im treba 2 GB rama,4 jezgre da radi lagfree kad sad vidimo da i Nokia ide u istom smjeru sa istim hardverskim komponentama a mogucnosti realno jos nisu kao Androidove..

Realno velika većina korisnika smartphona te iste koriste za najviše 4 stvari.
1) razgovaranje
2) igranje igrica
3) surfanje netom/čitanje maila
4) fotkanje

I sad u 2 kategorije win phone je na vrhu (fotke (nove lumije npr.) i igranje/performanse). Dakle cijel ovrijeme govorim kad uspoređujemo cjenovno istu kategoriju. Ne uspoređujemo L520 i npr. S4 itd..
Sve drugo radi u najmanju ruku jednako dobro kao android. Store je svakim danom sve popunjeniji, podrška za razne stvari sve šira....sučelje je prilično subjektivna stvar ali tiles versus ikonice....za mene nema dvojbe. To je danas vs jučer imho.

Mario92 16.03.2014. 22:50

Citiraj:

Autor rodriguez (Post 2563654)

Jer igre/aplikacije koje se portaju sa Androida / iOS-a trebaju takvu snagu. Sam OS ne treba ni približno toliko snage. Pogledaj na netu usporedbu Lumie 1520 sa nekom starijom Lumiom i vidjet ćeš da WP radi identično na objema.

Isto tako procesuiranje slika (kao što su 20mpx slike na Lumiji Icon i 1520) isto trebaju jači hardver.

Lumia 1020 je specifična jer mislim da ima zaseban čip za obradu fotki, isto kao i 808 Pureview.

Spacerr 17.03.2014. 00:27

Nema 1020 nikakav zaseban čip za obradu fotografije kao nekada 808, SoC je potpuno jednak kao i kod 820, 920, 925, samo uz dodatak ram-a (ukupno 2 GB).
Mislim da će nekoj budućoj 1030 jako dobro doći neki četverojezgreni Snapdragon 805, kao i 3 GB ram-a, jer 41 MP (ili možda više u budućnosti) stvarno zahtjevaju veliku procesorsku snagu, naravno ako želimo napraviti više RAW fotografija u nekoj seriji.
Za laganini slikanje dovoljno je i trenutno stanje.

Xenon 17.03.2014. 22:33

Konacno dostupan black update za lumiu 620!!

Koliko je proslo od pustanja prvog ota black updatea?

Metlina 17.03.2014. 23:15

http://www.neowin.net/news/microsoft...medium=twitter

mozda tad najave wp8.1 i puste za developere :D

Don Kihoty 18.03.2014. 10:30

Citiraj:

Autor Xenon (Post 2564212)
Konacno dostupan black update za lumiu 620!!

Koliko je proslo od pustanja prvog ota black updatea?

Mnogo... Ali sretan sam što ProCam (ne beta) i Refocus rade i službeno na L620,
bez proxy hack-a.

:amen:

Ivo_Strojnica 18.03.2014. 10:47

Još malo 1020:

http://www.pohrani.com/t/m/EM/27KiWv...7101412pro.jpg http://www.pohrani.com/t/1R/aD/3fWlr...6103053pro.jpg

Don Kihoty 18.03.2014. 11:00

:goood::goood::goood:

zvonac 18.03.2014. 11:02

Ova lumija je dostojan protivnik nekim naprednijim kompaktima, komotno mogu reć da stoji uz bok njima..

Don Kihoty 18.03.2014. 11:32

http://img200.imagevenue.com/loc29/t...i_122_29lo.jpg

1v@n 18.03.2014. 12:46

Zanimljivi novi Nokia patenti
http://wmpoweruser.com/nokia-patents-another-gimmick/
http://wmpoweruser.com/nokia-applies...esture-patent/

Metlina 18.03.2014. 13:46

patenti izgledaju jako zanimljivi
sad samo trebamo vidit kako ce stvarno funkcionirati(lose ili dobro)

Brko 18.03.2014. 23:26

Spamara o Sisku pobrisana. Ovo je tema WP8, a ne Lijepom Našom. Pravac HRT forum i u spiku sa Brankom Uvodićem.

Metlina 19.03.2014. 13:10

jel itko isprobao office lens kako radi?
ja jos nisam stiga

btw razmisljamo da napravimo site za wp community hrvatsku di bi useri glasali kakve im aplikacije trebaju pa da ih napravimo za regiju
sta mislite o tome?

Don Kihoty 19.03.2014. 14:08

Citiraj:

Autor Metlina (Post 2565360)
ja jos nisam stiga

btw razmisljamo da napravimo site za wp community hrvatsku di bi useri glasali kakve im aplikacije trebaju pa da ih napravimo za regiju
sta mislite o tome?

Isprobao - radi fantastično.

Primjerice - uslikam A4 dokument iz kosa - Lens ga
sam izreže i poravna.

Do sada sam sve dokumente morao "digitalizirati" putem skenera,
sam poravnavati i spremati u arhivu i na OneDrive,
sada to ide automatizirano.

Skener komotno može u smeće. :lol2:

A što se comunity-a tiče - to bi bila dobra ideja, s tim da bi bilo dobro povući
WP korisnike i sa drugih foruma i portala - da nas bude više.

Općenito je broj veoma mali - osobito broj power usera, te je zapravo
sve više početnika u WP-u, žene, djeca, kojima je WP jedan od prvih spartphone OS-ova.

akoj 19.03.2014. 14:56

L925 2500 kuna u ED.

NeooS 19.03.2014. 15:29

Citiraj:

sta mislite o tome?

Odlična ideja! Podržavam u potpunosti.

dabomba 19.03.2014. 15:50

Nemogučnost kontrole jačine zvuka alarma je nedostatak ili moj previd? potrošio sam jučer sat vremena da pronađem tu banalnu opciju ali ništa.
Pa nemoogu vjerovati da WP8 toga nema,ili se ne snalazim u ovom OS-u

domis 19.03.2014. 15:57

imaš jedan jedini "slider" za kontrolu glasnoće svega :)

Mario92 19.03.2014. 17:21

2. travanj nikako da dođe!

Tvrdi 19.03.2014. 19:10

Citiraj:

Autor Mario92 (Post 2565546)
2. travanj nikako da dođe!

Win 8.1 update?

tbenosic 19.03.2014. 20:16

Citiraj:

ja jos nisam stiga

Ja isprobao i radio odlično. Danas htio na poslu kolegama pokazati kako radi odlično i on sve nešto krivo pohvata pa sam se naživcirao :)

tbenosic 19.03.2014. 20:17

Citiraj:

Autor dabomba (Post 2565503)
Nemogučnost kontrole jačine zvuka alarma je nedostatak ili moj previd? potrošio sam jučer sat vremena da pronađem tu banalnu opciju ali ništa.
Pa nemoogu vjerovati da WP8 toga nema,ili se ne snalazim u ovom OS-u

Koliko ja znam alarm je pojačan do kraja bez obzira na glasnoću. Ustvari počne zvoniti tiše pa sve glasnije i glasnije.

dabomba 19.03.2014. 21:05

Citiraj:

Autor tbenosic (Post 2565624)
Koliko ja znam alarm je pojačan do kraja bez obzira na glasnoću. Ustvari počne zvoniti tiše pa sve glasnije i glasnije.

Na 925 se ništa ne pojačava postupno,kako počne tako i završi,a to je otprilike kao da slušaš player na malo manje od pola,malo je bed kada kasno legnem pretiho mi je to,treba mi top da se dignem.Možda 8.1 ispravi i tu nelogičnost.
Inače prijelaz sa iOS-a prolazi prilično bezbolno,makar sam bio jako rezerviran prema WP.

tbenosic 19.03.2014. 23:33

Hm.. čak i ona defaultna melodija? Ili si ju promijenio u neku svoju?

zubatac 19.03.2014. 23:57

FLAC

Pokusavam stavit na svog HTC 8X flac muziku pa nece I nece. Gledam po netu I izgleda da jos nema music player za flac, sto smatram velikim nedostatkom. Nazalost wp jos uvijek ima brojne nedostatke...nadam se da ce ih rijesiti nadogradnjom.
Pozdrav!

dabomba 20.03.2014. 00:02

Citiraj:

Autor tbenosic (Post 2565762)
Hm.. čak i ona defaultna melodija? Ili si ju promijenio u neku svoju?

Nisam ni probao sa defaultnim zvukovima,odmah sam postavio mp3 za zvuk alarma pa je vjerojatno u tome caka,makar to nebi trebao biti problem da je posloženo kak treba.
Pa oni zvukovi po defaultu su blagi užas,kao na nokii 6610 od prije sto godina,to bi me bacilo u depru cijelo jutro.
Malo me razmazio iOS,šalim se WP je sasvim ok,još da ispoliraju neke sitnice i to je to.
MIUI5 me se strašno dojmio(možeš ga podesiti da ti peče jaja ujutro,alarm da ni ne spominjem :D ) kad sam uzeo prvog Xiaomia,a WP je ljubav na prvi pogled,pa ne dramim previše zbog alarma ali bilo bi lijepo da si čovjek može prsoniralizirati sve kaj mu treba.

1v@n 20.03.2014. 00:13

Citiraj:

Autor zubatac (Post 2565769)
Pokusavam stavit na svog HTC 8X flac muziku pa nece I nece. Gledam po netu I izgleda da jos nema music player za flac, sto smatram velikim nedostatkom. Nazalost wp jos uvijek ima brojne nedostatke...nadam se da ce ih rijesiti nadogradnjom.
Pozdrav!

Dobro da se netko nije sjetio još i .bin i .cue da čita, možda i .iso. Vinil ploče također. OK, imao sam i ja fazu da sam sve original CD-e prekodirao u FLAC i to natrpao na MP3 player i onda kukao jer ih većina mobitela ne trpi.

Kasnije skužiš da razliku između FLAC-a i MP3 u 256 ili 320 kbit/s ne možeš čuti zbog više razloga.

Spacerr 20.03.2014. 00:14

Citiraj:

Autor zubatac (Post 2565769)
Pozdrav!

MoliPlayer Pro vrti "flac" format, nije besplatan (ima probni period), ali je odličan video/audio play-er
.

Metlina 20.03.2014. 00:36

drago mi je da vam se svida ideja za wp community site
moramo vidit kako bi to najbolje izveli
sve detalje kad budem znao cu redovito postat ode
:D

Sva vremena su GMT +2. Sada je 18:43.