PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Audio, Video, Foto (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=27)
-   -   Koji Media Player kupiti? (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=221452)

zdgrunf 12.06.2017. 14:44

Jel vi to pričate o liku pod nazivom zhangsongkui5326-9?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Spikeman 12.06.2017. 15:11

Citiraj:

Autor zdgrunf (Post 3070124)
Jel vi to pričate o liku pod nazivom zhangsongkui5326-9?

da, bas sad gledam, danas je lik dobio pozitivan komentar za jedan a95x za verziju 1/8gb, :wtf2:
nis bum ja ipak pricekao petak pa cu onda trazit refund, ko zna mozda dođe :lol2:

Nevidljivi 19.06.2017. 08:33

Stigao mi je Xiaomi Mi Box 3 i moram reci da sam odusevljen.
Za nekoga tko koristi iskljucivo KODI razumijem da se ne isplati kupovati skuplji box od A95X ali posto ja koristim Netflix razlika je ogromna ( od sucelja koje je dizajnirano bas za daljinski ) do kvalitete koja je sada 1080p ( nemam 4K tv ), a na a95x je bilo 480p ( jer uredjaj nije podrzan od Netflixa).

zdgrunf 19.06.2017. 15:01

Izgubio sam strpljenje s ebayem. Četri puta naručio, 4 puta refund... molim ako netko zna EU shop koji ima nexboxa da platim, pričekam par dana i amen. Pun mi kukumar kineza i njihovih lažnih sellera

sasha2511 19.06.2017. 15:23

Citiraj:

Autor zdgrunf (Post 3072507)
Izgubio sam strpljenje s ebayem. Četri puta naručio, 4 puta refund... molim ako netko zna EU shop koji ima nexboxa da platim, pričekam par dana i amen. Pun mi kukumar kineza i njihovih lažnih sellera

Gearbest.. ja sam uzeo tamo 2 i proslo sve okey.. 1/8 dosao bez davanja, 2/16 s davanjima..

Sent from my LEX720 using Tapatalk

zdgrunf 19.06.2017. 15:28

ne ne, želim EU

sasha2511 19.06.2017. 15:31

onda ima u Chipoteci cini mi se.. samo su cijene strasne.. drugo neznam..
daj mi samo reci zasto EU?
zbog garancije od boxa koji vrijedi 30$ mozda?

Nevidljivi 19.06.2017. 15:41

na nabavi.net nema
a na njuskalu ih ima dosta u ponudi, od optimista za 700+ kn do normalnih
( ja sam svoga 2/16 b7n dao prije 2 dana za 300kn )

zdgrunf 19.06.2017. 15:42

ne čeka mi se mjesec dana dostava, pa ako carina zaustavi... nemam više volje čekati

sasha2511 19.06.2017. 15:43

aha tu si u pravu, onda eto covjek napisao da ima na Njuskalu, iskreno nisam gledao uopce..

Ziiky 19.06.2017. 16:39

Citiraj:

Autor zdgrunf (Post 3072521)
ne čeka mi se mjesec dana dostava, pa ako carina zaustavi... nemam više volje čekati

Klasa optimist... Eheh

Poslano sa mog Redmi Note 3 koristeći Tapatalk

Ag008 19.06.2017. 16:47

I kada naručuješ iz EU skladišta, često ode na carinu jer nije doista iz eu

zdgrunf 19.06.2017. 18:08

Zato me zanima baš iz EU. Nikakva kina i sl

smirnoff 19.06.2017. 19:02

evo to sam i ja pitao što zbog brzina dolaska što zbog izbjegavanje carine i nameta pa evo odgovor koji sam dobio:

http://forum.pcekspert.com/showpost....postcount=3911

Spikeman 20.06.2017. 09:12

momkovi par pitanja vezano za Xiaomi Mi Box koji mi se full svidio ovak po viđenom na YT :)

odakle je najbolje narucit da dolazi iz EU?
vidim cijena je 66,89$ (geekbuying) i 66,99$ (gearbest), jel ima gdje nize?
i jel bila koja revizija tog boxa tipa da su stavili jaci cpu od Quad-core Cortex-A53 ili je to jedan jedini tip boxa i svi dolaze sa Androidom 6.0?

Tnx :)

Ante M 20.06.2017. 13:39

Kolega je neki dan postavio link ovdje...

http://www.lightinthebox.com/officia...45&prm=1.2.1.1

ovo je mislim najeftinije, e sad možda preko gearbesta ili geeka bude više sreće pa da te ne oderu, a možda i ne :D

Naglašeno piše da je internacionalna verzija, sad govore li istinu vrag će ga znat. Valjda ne zahebavaju ka i ovi fake selleri sa ebaya :lol2:

Kad smo kod njih, dobio sam refund za onoga 29.99. Mislim da ću ubuduće izbjegavat ''ebay povoljne'' ponude, mislim ok je, ebay štiti, ali tlaka isto ,treba čekat pa slat requestove. Uzet u nekom dućanu, bar ono šta naručiš stigne.

EDIT: Neispravno mi kopira link, uglavnom na stranici lightinthebox.com u tražilici upiši xiaomi box pa će ti izbacit ovoga od 56 dolara.

Spikeman 20.06.2017. 14:05

hvala ti na linku ;)
a od onog kineza sam i ja zatrazio povrat para, pa ce vratit ebay za koji dan.

kaj se tice ebaya, dosad je to bilo sve ok, imao sam mozda jos jedan slican slucaj di su odma zbrisali fejk sellera i vratili mi lovu.
al evo isto ovaj mjesec kupovao ajfon 7 prek ebaya, iz DE, narucio u petak popodne a u pon u 7 ujutro zvoni hp expres na vrata, kaj rec :)

Poslano sa mog LG-D802 koristeći Tapatalk

Ante M 20.06.2017. 14:31

Mislim na ove šta dobiju "top rated seller" na čarapama i gaćicama, pa odjednom pređu na povoljne tv boxove :lol2:

Naravno da ima i poštenih prodavača, i kompanija koje prodaju po ebayu.

Nevidljivi 20.06.2017. 20:04

Citiraj:

Autor Spikeman (Post 3072702)
momkovi par pitanja vezano za Xiaomi Mi Box koji mi se full svidio ovak po viđenom na YT :)

odakle je najbolje narucit da dolazi iz EU?
vidim cijena je 66,89$ (geekbuying) i 66,99$ (gearbest), jel ima gdje nize?
i jel bila koja revizija tog boxa tipa da su stavili jaci cpu od Quad-core Cortex-A53 ili je to jedan jedini tip boxa i svi dolaze sa Androidom 6.0?

Tnx :)

nisu svi modeli Mi Box 3 isti.
pitanje je sta želiš. ja sam imao Nexbox A95X i prodao sam ga i kupio Mi Box i totalno sam oduševljen sa promjenom, ponajviše OSa.
Mi Box 3 ti koristi Android TV OS ( i to ti je velika razlika u odnosu na ostale boxove)
Na A95x netflix radi samo u 480p dok ovdje može do 4k ( iako moj tv podržava do 1080)
Ako želiš android tv OS onda traži model MDZ-16-AB ( ostali modeli poput AA su ti običan android sa telefona / tableta)

Nevidljivi 20.06.2017. 20:08

Ja sam svoj kupio u IPon-u za 800kn (sa postarinom),
ali imaš i u Extreme Digital za 700 i free shipping ali ja kod njih osobno ne bi kupio i da je 300 kn ( ali to je za drugu temu o Internet trgovinama)
Preko ovih shopova što ti spominješ nisam jer mi se neda čekati toliko shipping i imati ikakvoga posla sa carinom ( da ja moram ići do njih i sl.)

Spikeman 20.06.2017. 20:09

Da, Android TV OS me interesira.
Tnx za info ;)

Nevidljivi 20.06.2017. 20:19

Citiraj:

Autor Spikeman (Post 3072945)
Da, Android TV OS me interesira.
Tnx za info ;)

meni se isto Android TV pokazao kao ono što želim.
običan android na boxu mi se uvijek činio čudan i neprirodan pogotovo jer sam htio koristiti daljinski i nisam baš koristio KODI.
i velika stavka mi je netflix i da podržava box.

zupy 21.06.2017. 08:53

https://www.aliexpress.com/store/pro...615.0.0.hIcn6L

Nisam naručivao ali vidim taj je MDZ model a ide i EU tax free dhl shipping za 20 usd - znači ukupno 80 usd a dođe za dvi sedmice max.

zdgrunf 21.06.2017. 08:56

Oooo kolega Zupy (s nekih drugih foruma) sad si me sj s tim linkom. Nego, kakva je u konačnici razlika između a95x i mi? I jedan i drugi mogu kodi, mogu s usba? Samo je OS ili ima još nešto?

Nevidljivi 21.06.2017. 09:13

Citiraj:

Autor zdgrunf (Post 3073083)
Oooo kolega Zupy (s nekih drugih foruma) sad si me sj s tim linkom. Nego, kakva je u konačnici razlika između a95x i mi? I jedan i drugi mogu kodi, mogu s usba? Samo je OS ili ima još nešto?

Ja sam imao oba

A95X - ti je super opcija ako zelis koristiti samo KODI ( posjeti malo temu o KODI-u da vidis trenutnu zabrinjavajucu situaciju sa zatvaranjem mnogih servisa zbog tuzbi ) i youtube.
na njemu je normalni Android koji nadjes na mobitelima/tabletima i u playstoru imas SVE sto bi imao i na mobitelu ( iako sve te aplikacije nisu optimizirane da se koriste na daljinski, ali mozes spojiti misa pa sa njim )
Netflix ne podrzava a95x i tamo ce ti sve raditi na 480p
ima Wlan i Lan konekciju ( iako sam ja koristio LAN jer preko WLana mi je sve bilo presporo )

Mi Box 3 - ja sam odusevljen uredjajem posto je tocno ono sto sam trazio.
daljinski je BT, minimalisticki i odlican.
U playstoru imas samo aplikacije koje su napravljene i optimizirane za Android TV OS ( znaci samo daljinski ) iako mozes ukrcati ( side load ) i svoje apps ako zelis, ja se jos s tim nisam bavio.
Mi Box ima samo WLAN i radi bez problema ( nemam problema sa niskom brzinom Wlana kao sto sam imao na A95x )
Ja uredjaj koristim iskljucivo za Netflix i youtube.

Inace jos jedna zamjerka za A95X ( ovo je mozda bilo samo do mog uredjaja , treba vidjeti kakva iskustva drugi imaju ) ali po obavezno sam ga morao restartati minimalno bar jednom u 2 dana, a u pravilu i cesce.

zupy 21.06.2017. 10:19

Citiraj:

Autor zdgrunf (Post 3073083)

Pozdrav kolega, drago mi je vidjeti da si još u điru sa igračkama, navrati ponekad i starim stazama :goood:

Meni treba samo kodi + još poneka adroid app pa ja vrtim neki generic s905X 1/16gb i mene zadovoljava i ovaj (kupio na neku ludu akciju za 20-tak usda).

zdgrunf 21.06.2017. 11:04

@zupy
meni isto, kodi + deezer + youtube
ostalo manje/više ne bitno
Što taj 1gb rama ti je dovoljno? Ne šteka?

zupy 21.06.2017. 12:07

Za osnovne stvari ne (pogledampokoji film/seriju i ništa drugo) iako je danas bolje uzesti sa 2gb rama.

Gabre 21.06.2017. 17:20

Citiraj:

Autor Nevidljivi (Post 3072949)
meni se isto Android TV pokazao kao ono što želim.
običan android na boxu mi se uvijek činio čudan i neprirodan pogotovo jer sam htio koristiti daljinski i nisam baš koristio KODI.
i velika stavka mi je netflix i da podržava box.

e vidis, meni Netflix jednostavno nece da radi na mibox-u. Pokrene se on, sve 5, meniji, i kliknes play, i nakon par sekundi izbaci - we have trouble playing this title right now, bla bla truc srac

probao sve zivo moguce i nemoguce, od razgovora sa netflixom direktn, prosao s njima kroz sve, sa xiaomiem koji prebacuju na nertflix, a cinjenica je u tome da netflix app ne radi dobro na miboxu. odnosno, postoji neka licenca problem ili neki bug.
Naletio sam na netu na pun k tog problema, sa netflixom i na drugim uredjajima.. i rjesenja faking nema.

btw, xiaomi je obecao update na andoird 7.0 do kraja prvog kvartala, a vec je prosao i drugi kvartal i od updatea ni U.

Rista 21.06.2017. 17:49

Koji TV imas Gabre? Fora sa Mi Boxom i Netflixom je u HDCPu. Update firmwarea boxa nece rijesiti taj problem.

Gabre 21.06.2017. 18:09

i kako da to popravim? Imam panasonic plazmu 50S60

Ag008 21.06.2017. 18:16

Ma mislim da ljudi imaju taj problem bez obzira na tv, već je do boxa.
Trebao si uzeti drugi box, i ovaj najjeftiniji nexbox a95x bi radio...

Rista 21.06.2017. 18:19

A ostatak opreme? Cijeli lanac mora podrzavati odredjeni DRM level ukljucujuci kablove, a/v receivere itd. Ako je nesto nekompatibilno, Netflix nece raditi duze od par sekundi ili nece uopce pokrenuti film. To je mali zajeb sa ovim boxom jer ljudi obicno zele pretvoriti non smart TV u smart TV a ispada da je starija oprema nekada nekompatibilna.

@Ag008 A95X uopce nije usporediv jer ne vrti Android TV pa Netflix kao da i nemas.

Nevidljivi 21.06.2017. 18:24

Citiraj:

Autor Gabre (Post 3073337)
i kako da to popravim? Imam panasonic plazmu 50S60

ako imaš nekoga tko ima noviji TV možeš kod njega spojiti box i testirati

Spikeman 21.06.2017. 18:31

Hmmm to je onda problem, ja isto imam Panasonic plazmu i to jos stariju nego gabre 50VT30 a najvise kaj bi gledao je hbo go, netflix, YT... i ak blokira sadrzaj onda je to banana :(

Gabre 21.06.2017. 18:46

Citiraj:

Autor Rista (Post 3073341)
A ostatak opreme? Cijeli lanac mora podrzavati odredjeni DRM level ukljucujuci kablove, a/v receivere itd. Ako je nesto nekompatibilno, Netflix nece raditi duze od par sekundi ili nece uopce pokrenuti film. To je mali zajeb sa ovim boxom jer ljudi obicno zele pretvoriti non smart TV u smart TV a ispada da je starija oprema nekada nekompatibilna.

@Ag008 A95X uopce nije usporediv jer ne vrti Android TV pa Netflix kao da i nemas.

Citiraj:

Autor Spikeman (Post 3073348)
Hmmm to je onda problem, ja isto imam Panasonic plazmu i to jos stariju nego gabre 50VT30 a najvise kaj bi gledao je hbo go, netflix, YT... i ak blokira sadrzaj onda je to banana :(

Sad sam citao po xiaomi.eu forumu.

Box je hit or miss. Ekipa kupi dva pa zadrzi onaj koji radi. Nije to do tva ni kablova jer sam ja probao spajati na monitor, i na receiver/projektor,sa razlicitim kablovima. Netflix nece.
Vidio sam da jednom decku radi otkako je uzeo hdmi switch i preko njega spojio. Ako nije switch izmedju,ne radi netflix.

Budem probao jer osim toga box je ok, ali me jebeno iritira youtubeaplikacija koja je ono toliko ogranicena mogucnostima, kao da je od prije 20 godina. Nema quick premotavanja, kad sphstis da vidis related videos, ako nista ne diras duze od dvije sekunde (recimo dok cekas da se naziv videa odskrola da mozes lrocitat) ono makne listu.
Stisnes pauzu na videu,vratis se za minutu, ono izislo van iz videa.
Isto sa kodiem ako se sjecam.

Rista 21.06.2017. 18:46

Ja sam probao na 5+ god starom Samsungu i Netflix je radio normalno u 1080p. Mozda Gabre ima problem negdje drugje u lancu. Navodno jedan mali postotak boxova jest neispravan, moze i to biti. Tip koji ih je instalirao 150 komada kaze da su samo 3 bila takav slucaj, ostali problemi su su stvar nekompatibilnosti.

Rista 21.06.2017. 18:49

Citiraj:

Autor Gabre (Post 3073357)
Vidio sam da jednom decku radi otkako je uzeo hdmi switch i preko njega spojio. Ako nije switch izmedju,ne radi netflix.

Ovo sugerira da jest do HDCPa na ovaj ili onaj nacin.

Youtube jest ogranicen i navigacija nije idealna. Tako je doduse na svim boxovima. Ni Samsung Tizen verzija za usporedbu nije nista bolja.

Gabre 21.06.2017. 19:16

ali ono da nisu mogli implementirati da kada dvaput kliknes recimo strelicu desno da premota unaprijed 10 sekundi (kao recimo na mobitelu kad kliknes dva puta na ekranu, premota 10sec.

box je ocito neispravan. cak sam isao tako daleko da sam ga spajao preko mob-a pomocu hotspota da izbacim kucnu mrezu iz cijele price. ista stvar.

vorda22 21.06.2017. 19:30

Citiraj:

Autor Gabre (Post 3073311)
e vidis, meni Netflix jednostavno nece da radi na mibox-u. Pokrene se on, sve 5, meniji, i kliknes play, i nakon par sekundi izbaci - we have trouble playing this title right now, bla bla truc srac

probao sve zivo moguce i nemoguce, od razgovora sa netflixom direktn, prosao s njima kroz sve, sa xiaomiem koji prebacuju na nertflix, a cinjenica je u tome da netflix app ne radi dobro na miboxu. odnosno, postoji neka licenca problem ili neki bug.
Naletio sam na netu na pun k tog problema, sa netflixom i na drugim uredjajima.. i rjesenja faking nema.

btw, xiaomi je obecao update na andoird 7.0 do kraja prvog kvartala, a vec je prosao i drugi kvartal i od updatea ni U.

Imam dva miboxa I na oba radi netflix bez problema...fakat cudno da te zeza

Sent from my MHA-L29 using Tapatalk

Sva vremena su GMT +2. Sada je 01:30.