![]() |
Citiraj:
Imaš aplikaciju ErgData također za planiranje workouta/WOD, leaderborde za WODove, ima i natjecanja na globalnoj razini i tak. Meni je cilj moći odraditi 5k s tempom ispod 2 minute za 500m Svaka čast na poduhvatu, nadam se da ti neće služiti kao skupa vješalica za veš :chears: |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Ja koristim 120-125 ovisno o tome kako je ergometar održavan - u jednom gymu jedan ergo ne ide preko 114.
120ak je drag factor za heavyweight veslaća, ja sam na 100kg.. |
Citiraj:
Ja imam cca 82kg sad sam odradil 30min trening drag factor mi je bio izmedu 130 i 138. Onaj slider na masini mi je na 5. Iznenadil sam se sam sebi da sam uspjel drzati pace 3min 13 i napravil 4.7km :) za pocetak ja cisto zadovoljan. |
2:00m na 2km ti je begginer+ po mojim info.
Odeš pod “display drag factor” i odradiš par pullova da ti prikaže drag factor. Vjerujem da je za 82kg puno niži. |
Citiraj:
|
Morat ces dobro zagrijat rail i sjedalo tog ergometra onda :)
Ako nemaš pozadine u sportu/gymu, onda nema ni smisla uspoređivati trenutni tempo kojim veslaš, samo da imaš long way to go :) Citiraj:
Tempo koji udariš na 2km, za svakih idućih 1km, možeš dodati 5 sekundi na tempo, tj. ako odradiš 2km s tempom 2:30, 5km bi trebao moći sa 2:45. Prvih 5k mi je bilo 24m 14s - tempo 2:25, krajem 8. mjeseca Prošli tjedan 5k 22m 45s - tempo 2:16 30min sam napravio zadnji put na pola "staža" , sredinom 10. mjeseca - 6346m - tempo 2:21 Nikad nisam bio od kondicije, ne znam jesam ikad otrčao 5km bez pauze... |
Citiraj:
Moje danasnje 30min/5290m/2min50sec ja zadovoljan. 1.28 na 500m ispod 18min 6km �� https://www.vecernji.hr/sport/martin...rekord-1728711 |
Ja sam upravo narucio ovoga: https://www.christopeit-sport.com/ru...ition/30-16601
Savjest mi nije dala da izvalim toliko love za nesto sto ce mi vjerojatno za par mjeseci sluziti kao vjesalica :D |
Ima tko za preporučiti gdje kupiti Battle rope ili ti konop za brodove? Malo sam šokiran cijenama koje vidim. Htio bih uzeti 5cm/12 ili 15m i cijene su oko 200€
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Par sati kasnije otvorim paket kad sok i vjeverica: https://i.ibb.co/wBKMktM/unnamed.jpg https://i.ibb.co/zGnVYKy/unnamed1.jpg Sad ih cekam da dodju i pokupe paket, a ja cu iduci tjedan otici tu negdje u Stuttgartu u Decathlon i kupiti drugu spravu. Ne da mi se vise cekati na dostavu i opet zakljuciti da je stiglo polomljeno. |
Mjesec dana od kako sam kupio u Dechatlonu spravu za veslanje, poceo sam sa 3min10 na 500m danas sam uspio veslat 2m17 :) napreduje se polako. Do sad odveslano 172km
|
Bome ne skidaš se s erga, ja sam u 60 vježbi i nešto više od 3 mjeseca odradio 209 km. Respekt
|
Citiraj:
|
Moj stroj stigao jucer i evo od jucer svako malo sjednem i otpeglam 10ak minuta jer toliko izdrzim. Ja vam skidam kapu tko god odradi sat vremena i vise na ovome. Znam, za mjesec dana cu i ja moci, ali trenutno mi je lagano nezamislivo. :D
Uglavnom, preporuka za spravu za veslanje sa moje strane. Puno mi je zanimljivija od trake ili bicikla. |
Citiraj:
Moj najveci problem su jos uvjek odkucaji. Imam jos jako puno posla. Cilj mi je maraton sa nekim razumnim vremenom |
Ti si u formi. Ja sam zahrdjao k‘o saraf u stojadinu. Dobro je da mogu i 10 minuta u komadu s obzirom da sam jucer poceo. Vjerujem da cu i ja to dici na sat vremena u roku 2 mjeseca, al za sada je to 10 minuta i oko 2km otprilike.
|
Citiraj:
|
ljudi udarili po ergu samo tako, svaka cast.
ja ga tu i tamo ubacim u gymu kad mi se ne da odraditi neku vjezbu snage pa odem veslati 10min. zanimljivo je kako u 3 mjeseca teretane sam si spustio vrijeme sa 3m po 500m na ugodnih 2:30m po 500m (10-15min total) bez da se pretjerano opterecujem. Obicno veslam 10min jer mi je to dobro zagrijavanje ili super za zavrsetak treninga. meni jedino kod veslanja neki put smetaju ledja, pa mi se ne da bas veslati po 30min :) ali svaka cast svima i pogotovo na ovim vremenima oko 2min po 500m, nije to lako odrzavati. |
|
Citiraj:
Bome meni sad proslo 2 tjedna od zadnje vjezbe i moram priznat fali mi veslanje. Al jos cu pricekat par dana da rana zaraste do kraja pa nastavljamo. |
Citiraj:
|
I ja radim sa Dark Horse Rowing. Nasao sam jedan dobar 10-minutni workout sa drill-ovima pa ga odradim 2x u komadu. Kombiniram jedan dan veslanje, drugi dan teretana, pa u krug. Ide to za sada ;)
|
Citiraj:
evo neki dan bez problem 2.2km u 10min, meni dovoljno za tempo. sada probati dizati po 500m mjesecno. |
Citiraj:
|
Nakon 3 tjedna kaj nisam veslal cisto zadovoljan za prvi put. Al me jos uvijek lagano noga je..
15min posjek na 5min 2.29 |
Eto 200km odradenih danas
|
Bok. Ima tema za obuću i jakne, no nisam vidio da ima tema za sportsku odjeću vezano za gym. U potrazi sam za sportskim kratkim hlaćama popularno zvanim šorc, a budući imam 2,05 metara i 109 kilograma i planiram se pred toplo vrijeme dovesti u red u gymu, želio bih kupiti neke šorceve u kojima ne izgledam kao Michel Platini 1984. godine pa da mi na bench klupi mošnja ne sklizne sa strane pa da me perverzne djevojke u superuskim tajicama i naglašenim stražnjicama i devinim papcima ne proglase pervertitom. Nekada sam koristio Everlast i Umbro iz Slovenije mislim da se trgovina zvala Sport2000 ali su se lastike rastegnule od korištenja jer sam igrao košarku godinama u njima. Peri-deri majice, čarape i donje rublje sam riješio u KiKu pa molim savjet gdje pogledati i uzeti kratke hlaće a da su xxl a možda i xxxl. Zahvaljujem.
|
Tu smo nedi po visini 2.02
I debljini. .. Ja ti korstim ove ali za trcanje taman su do nedi malo povise kolina,ali ti si jos veci pa neznam, moras bas obic ducane i probat https://www.decathlon.hr/p/333374-12...dda777c758c4c3 Sent from my SM-S918B using Tapatalk |
Hvala ti brate po visini i debljini. Naručih nekoliko parova i uz kombinaciju sa slip gaćicama, nestašnja mošnja će biti pod kontrolom tijekom ležanja na bench press klupčici.
|
Kakve to labave bokserice furate da vam jaja ispadaju?
Doduše vidio sam par diverzanata u sportskim kratkim hlačama (ala kupaće bokse) sa podstavom, da nemaju gaće, jer su jaja njihala se ko mrtvac na štriku. Kaj je takav problem obući slim fit bokserice? Ionako ako vježbaš kako treba, sva krv ode u ono što vježbaš, muda sa zverkanom se vrate na pretpubertetske postavke, nije da ima što puno visiti, osim ako imaš previše elastina u mudima pa vise do koljena prirodno. Jučer sam se vratio u teretanu nakon puno mjeseci ne vježbanja radi leđa, kasnije alkohola. Pokušao sam nastaviti gdje sam stao...nema šanse. Triceps push down jedva sa 26 kg, dumbbell 2x25 kg na jedvite jade 3x10, lateral raise 7.5kg JEDVA 3x10...u ovom trenutku tijelo me boli kao nikad, i probudio se sa upaljenim grlom ... valjda nakon šoka za živčani sustav ugasio se imunološki. EDIT: koliko je pouzdana tablica i kalkulator sa kalorije.info? |
Šorc stigao a mošnja ne ispada iako ima određene slobode i dalje. Ne nosim slim fit bokserice jer želim da mi mošnja bude slobodna, naravno ne da bude svima vidljiva kad se hlaćice malo navuku a otvore prostor sa strane, ali da ima određenu autonomiju kretanja. Što misliš pod time ako vježbam kako treba? A kako se vježba kako se ne treba? Pohodim teretane od 1997 godine pa si sad mislim da ne radim dobro jer mi se mošnja ne stisne na pretpubertetske postavke i uz pomoć brata fitness trenera koji isto valjda nema pojima. Lako njemu patuljku od 1,81 metara i 74 kilograma, stane u svaki prokleti komad odjeće na ovoj planeti.
|
Kako treba da.
Jer pola ekipe vise vremena provede s mobitelom nego s utezima u gymu |
Nasao sam dobar intermediate trening kod Dark Horse-a: https://www.youtube.com/watch?v=Gmnn...a6nUE&index=20
Bas me dobro oznoji, a prosjek na 500m je cijelo vrijeme oko 1:50m. |
I koliko dugo u komadu veslas? Ides na vrijeme, broj zaveslaja ili udaljenost? Probao neki dan i fora je. Mogao buli ubaciti u cardio.
|
Citiraj:
1:50 tempo ne mogu držat preko minute, po slobodnoj procjeni, obično takav tempo imam na 25kcal x N ili 45sec on/off WODovima |
Citiraj:
Citiraj:
Koliko sam mogao izgooglati, taj tempo oko 1:55 je beginner level za moje godine, dakle nista posebno: https://rowinglevel.com/rowing-times/500m-times Inace, ovo gore je prvi "Intermediate" trening na ovom kanalu, dakle prvi trening iznad beginner levela. Ne vjerujem da bi ti bio intense, jer koliko sam uspio skuziti, u treningu si i fit. |
Ok ima smisla jer sam izrokao 63 stokes u 1:56
:D Budem malo pogledao koji video. :) Budem probao 20ak min na tome polagano i tehnički ispranvije. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:34. |