PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Teretana, utezi i sprave za vježbanje (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=115865)

zkljaja 12.08.2019. 18:24

Vidim da je i building body prilicno mrtav...

Mommistake 13.08.2019. 12:25

Citiraj:

Autor papčić (Post 3328398)
Uzeo sinoc u Lidlu za probu onaj malina i jagoda skyr ili sto vec, odma me sjetilo na milbonu miksanu s nekim okusima. Radi li to netko još? Davno sam to radio da dobijem Milbona posni desert, sjecam se kakaa, ali to mi vise nije napeto

Ja sam našao jedinu kombinaciju koja mi odgovara.

Pilos posni sir iz Lidla (0,3%) + mjerica CORE Whey-a iz Proteke (okus vanilija).

Dobiješ nešto slično pudingu od vanilije.

Pola kg za zadnji obrok, mila majka.

rap_4_life 13.08.2019. 12:47

Citiraj:

Autor Mommistake (Post 3328879)

Pilos posni sir iz Lidla (0,3%) + mjerica CORE Whey-a iz Proteke (okus vanilija).

Ja za post workout meal - 80-100g zobenih, mala žlica grčkog jogurta, mala žlica chie, prženi bademi,mala žlica maslaca od kikirikija i 150ml čokoladnog mljeka od kokosa, sve to zamišam i ostavim u friđu, za prste lizat.

zkljaja 13.08.2019. 12:54

Citiraj:

Otopi li se whey u posnom? Taj Pilos (milbona) je prilicnovo vodenasta, ali ako u vodi ostanu grudice kako je u siru?

prileee 13.08.2019. 13:14

Koji whey rokas kad ti ostaju grudice? Meni u optimum nutrition gold whey ne ostaju nikakve grudice.

zkljaja 13.08.2019. 13:20

Ma ne pijem vec koju godinu whey. Ali nekad sam pio samo MyProtein naravno :)

Mommistake 13.08.2019. 16:03

Citiraj:

Autor papčić (Post 3328895)
Otopi li se whey u posnom? Taj Pilos (milbona) je prilicnovo vodenasta, ali ako u vodi ostanu grudice kako je u siru?

Nutribullet, 1dl hladne vode, pol kile posnog i mjerica whey-a, otopi se u potpunosti.

tizhu 13.08.2019. 17:55

zašto mješaš whey sa mliječnim proizvodom? nema APSOLUTNO nikakvog smisla.
ako nakon treninga želiš nahraniti mišiće što brže i učinkovitije onda ćeš uzeti whey u vodi i ničem drugom sa velikim udjelom dekstroze i/ili maltodekstrata koji ubrzavaju topljivost u organizmu i pospješuju dolazak u što kraćem vremenu do gladnih i iscrpljenih mišića.

ako proteine uzimaš kao dodatak prehrani ili u međuobroku onda ti whey ne treba. uzmi rađe neke non whey kvalitetne proteine sa dodacima nekih drugih stvari. u tom slučaju možeš staviti i sir i što god želiš jer je tada to međuobrok. otapaš li proteine u bilo čemu osim vodi treba im puno duže i usporavaš proces za koji je zadužena tehnologija kojom je izrađen sam whey.

ako sam nešto krivo shvatio ignore the post.

WraGG 13.08.2019. 18:32

Mislim da je ovdje whey samo poboljsivac okusa :)

Gesendet von meinem SM-G960F mit Tapatalk

zkljaja 13.08.2019. 18:39

Citiraj:

Autor WraGG (Post 3328993)

Bingo.

Ne zamaram se s ovim sta jedem prije treninga, poslje treninga, kolko prije, kolko poslje, kolko dugo kazein otpusta, usporava li apsorbciju wheya.... Samo 0-24h kalorije in-out, P i M

Mommistake 14.08.2019. 08:12

Citiraj:

Naravno da je.

Već sam masu puta u ovoj temi napisao da posni ne mogu više jesti, whey samo za okus stavljam. ;)

Citiraj:

Autor tizhu (Post 3328978)
ako nakon treninga želiš nahraniti mišiće što brže i učinkovitije onda ćeš uzeti whey u vodi i ničem drugom sa velikim udjelom dekstroze i/ili maltodekstrata koji ubrzavaju topljivost u organizmu i pospješuju dolazak u što kraćem vremenu do gladnih i iscrpljenih mišića.

ako proteine uzimaš kao dodatak prehrani ili u međuobroku onda ti whey ne treba. uzmi rađe neke non whey kvalitetne proteine sa dodacima nekih drugih stvari. u tom slučaju možeš staviti i sir i što god želiš jer je tada to međuobrok. otapaš li proteine u bilo čemu osim vodi treba im puno duže i usporavaš proces za koji je zadužena tehnologija kojom je izrađen sam whey.

Nakon treninga, ovisno kada jedem prije treninga, pijem whey s vodom, naravno.
Kao zadnji obrok, mješam whey s posnim samo zbog okusa te tu i tamo kada mi fali da pogodim makronutrijentski i kalorijski iznos (proteini).
Ali u 99% slučajeva samo zbog okusa.

Ninja_Zg 14.08.2019. 08:32

Citiraj:

Autor tizhu (Post 3328978)

A koliko nakon treninga se mora uzeti whey?

Mommistake 14.08.2019. 10:40

Brisati.

Gilbert5 14.08.2019. 11:06

Momi, nisi skuzio da je trik pitanje.

WraGG 14.08.2019. 11:08

Citiraj:

Autor Ninja_Zg (Post 3329139)
A koliko nakon treninga se mora uzeti whey?

Prestani loziti ekipu po forumu, mucki provokatoru :D

Mommistake 14.08.2019. 11:09

Citiraj:

Autor Gilbert5 (Post 3329179)
Momi, nisi skuzio da je trik pitanje.

Ah, naivan sam :D

Mihael 15.08.2019. 09:05

Citiraj:

Ja rokam već neko vrijeme ovo

http://www.vindija.hr/Proizvodi/z-br...xwXDE0NA%3D%3D

Preporuka

WraGG 15.08.2019. 12:47

Citiraj:

Autor Mihael (Post 3329369)
Ja rokam već neko vrijeme ovo

http://www.vindija.hr/Proizvodi/z-br...xwXDE0NA%3D%3D

Preporuka

Nije ti premasno to na bb prehrani? Ja sam na keto rezimu, pa bi mi i odgovaralo, ali tu gdje sam sad nema Vindija proizvoda :D

elance 15.08.2019. 21:43

Citiraj:

Evo ti još jedna jednostavnija kombinacija:
http://www.vindija.hr/Proizvodi/Prot...xwXDE0NA%3D%3D

Novi Vindijin proteinski napitak, košta 9 kn, a sadrži proteina kao pola kile posnog sira.
Okusi su savršeni, a mislim da ne treba ni pričati što je lakše i praktičnije unijeti u tijelo, 500g posnog ili ovo popiti.

zkljaja 15.08.2019. 23:21

Citiraj:

Autor elance (Post 3329527)

Novi Vindijin proteinski napitak, košta 9 kn, a sadrži proteina kao pola kile posnog sira.
Okusi su savršeni, a mislim da ne treba ni pričati što je lakše i praktičnije unijeti u tijelo, 500g posnog ili ovo popiti.

Netko je fledo Daria na YT...skoro svaki dan pijem taj Vindija napitcic..makar bi whey bio puno jeftiniji

Mommistake 16.08.2019. 09:11

Citiraj:

Autor elance (Post 3329527)

Za zadnji obrok to nikako nije opcija.
Citiraj:

Ugljikohidrati: 24,5 g
Možda zamjena za obrok kroz dan kada ne stignem pojesti ništa prije gym-a, ali za zadnji obrok nikako.

Posni se ne jede za zadnji obrok samo zbog proteina, već zbog kazeina ;)

zkljaja 16.08.2019. 15:56

Citiraj:

Autor Mommistake (Post 3329585)
Posni se ne jede za zadnji obrok samo zbog proteina, već zbog kazeina ;)

Koje natjecanje je u igri?

Mommistake 16.08.2019. 16:01

Nije nikakvo natjecanje, no kada imaš neki cilj, neke makrose želiš ispuniti kako treba, držiš se dijete i plana prehrane, igra veliku ulogu ;)

gunther 16.08.2019. 16:36

Ogromnu čak!

srale7 23.08.2019. 09:47

Sta stavljate u pwm za brze ugljikohidrate?

Nekad prije sam koristio glukozu iz dm-a, ali jednostavno to vise nije opcija. Em mi bude zlo nakon pwm, em mi se s vremenom koza poprilično syebe.

Alternative?

Ninja_Zg 23.08.2019. 22:04

Gumeni bomboni

zkljaja 23.08.2019. 22:06

Citiraj:

Autor Ninja_Zg (Post 3331564)
Gumeni bomboni

Zastitni znak Smolov JR. U SD Radic :D

celavicro 23.08.2019. 22:10

Ja ti nisam mjerodavan jer sam vecinom na IF

Pa su mi glukoza+fruktoza..pwm -20-30min nakon toga cisti protein

On1X 26.08.2019. 14:43

Citiraj:

Autor srale7 (Post 3331341)
Sta stavljate u pwm za brze ugljikohidrate?

Nekad prije sam koristio glukozu iz dm-a, ali jednostavno to vise nije opcija. Em mi bude zlo nakon pwm, em mi se s vremenom koza poprilično syebe.

Alternative?

Maltodekstrin ili Vitargo.

Mommistake 26.08.2019. 15:41

Vitargo je preskup.

Traubenzucker, dekstroza, glukoza, tako nešto. Nije isto, mada svi misle da je :) Provjeriti količinu šečera prije svega, da se ne iznenadiš :)

Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:18.