![]() |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
i stvarno sam bio uvjeren da 1xxx serija to nema, dok nisam vidio testove, gdje se usporedjuju 8500gt, 8800gtx, x1950pro, 7900gtx, hd 2600pro. I ne bi covjek vjerovao, slabašna 8500gt takodjer ima akceleraciju za full HD.. ali piše, da tada treba imati dlaku jači cpu da bi to radilo kako spada. Zatim neke grafičke imaju akceleraciju ali tek kada se upale u visti, a ne radi u xpu... Slušaj, i meni je nevjerojatno da 1xxx ima akceleraciju. I naravno, ta akceleracija vjerojatno nije jednaka kao kod 2xxx serije, jer bi tada cpu bio na 20% a ne 40-50... ali odlično je kad imaš vektorski deinterlacing, i cpu na 40-50% namjesto 70-80. Drugi dokaz da SIGURNO ova graficka ima tu akceleraciju je kad u powerDVDu iskljucim akceleraciju, tada mi cpu skoci na 80% i stalno je tamo negdje... a kad je nanovo ukljucim, spadne na 40%... Nevjerojatno, stvarno nevjerojatno :D |
HD akceleracija ima par stvari. Sjeti se samo da npr. 8500/8600 nisu imale punu akceleraciju, već su imale viši nivo CPU Usage-a sa AVC-1 formatom.
Tako vjerojatno i tvoja kartica ima podržani hardverski interlacing, dok ona sigurno nema punu HD akceleraciju (već nešta sitno). Da ima, ne bi ti bio na 50% već 10-15%. Akceleracija videa ide na više nivoa... |
Citiraj:
Naravno, da je kupovati računalo, bilo bi bolje uzesti 8800GT ili HD3870 pa se dobije sve.. od kvalitetnog gledanja tv-a pa do gaminga.. Ali ovo je opet super, jer kad se sjetim da nisam mogao gledati 1080 materijal, a da cpu ne kuca na 80-90%... Ukratko, tko ima x1650 ili x1950, ne mora odmah rukom u džep... može se gledati full HD i sa tim, samo treba sve naštimati. Uostalom, i kad imaš 9800GTX, šta ti vridi ako ne podesiš sve kako treba :) |
Ako ćemo tom metodom, šta će ti uopće vanjska grafa :) ? Meni također sve radi na integriranoj 6100, koja mislim da nema ništa od akceleracije ;). CPU odrađuje sav posao...
Naravno, svakako je puno ljepše kada imaš ATI x2400/2600 ili jaču, ali što je tu je... |
Istina, bilo bi puno manje od 50%... ali opet ima to nešto sitno, šta je taman da mi slika klizi uz odličan deinterlacing...
Naravno, da je kupovati računalo, bilo bi bolje uzesti 8800GT ili HD3870 pa se dobije sve.. od kvalitetnog gledanja tv-a pa do gaminga.. Ali ovo je opet super, jer kad se sjetim da nisam mogao gledati 1080 materijal, a da cpu ne kuca na 80-90%... Ukratko, tko ima x1650 ili x1950, ne mora odmah rukom u džep... može se gledati full HD i sa tim, samo treba sve naštimati. Uostalom, i kad imaš 9800GTX, šta ti vridi ako ne podesiš sve kako treba :) Eh da, još nešto... Nije isto gledati opterećenje cpu-a kad se vrti mediaportal i sqlserver i štošta, sad sam upalio 1080p film, korištenje cpu-a od strane same aplikacije je 20-30%... A ako uzmemo u obzir, da ti testovi koji su iznosili 10-15% su rađeni sa duplo jačim cpu-ovima... core2duo... dođe se do zanimljive računice :lol2: Možda grafička ipak pomaže u velikoj mjeri ovdje, jer ovaj film mi je također bio kucao preko 70% cpu-a prije :lol2: zadnji edit za danas : ovde je sve napisano... http://www.tomshardware.com/reviews/...d,1622-11.html vidiš šta se događa u visti :) i još su prije toga pari mi se napisali da su koristili samo jednu jezgru CPU-a za testiranje :) |
Meni radi bez problema na konfi koja je u sigu.
|
hm :( ima li koja dobra dusa da udomi jednog varazdinca (nit ne pije "puno" , povremeno zapusi cigaru tj. nisam zahtjevan) tjekom EU prvenstva :D a da naravno uvjeti neka plazma ili lcd 107cm full hd s dobrim signalom :D
sry na offtopcu :D ovime iskazujem da hebem majku ovima iz HRT-a :D i ja bu full hd rezu :( |
Marine, to nije hardware akceleracija HD-a nego samo znači da je PowerDVD dobar komad softa napisan tako ta može koristiti neke funkcije R5xx GPU-a da bi brže radilo...
Da je to stvarna hw akceleracija HD materijala proc bi ti radio na par %:) |
Citiraj:
Neka si u pravu, powerdvd je super... ali i kmplayer koristi samo 20% cpu-a kad vrtim film u 1080p.. i mediaportal radi na 40%... a sve to sa software-skim decoderom je išlo na 80-100% cpu-a, i nikakav deinterlacing nije postojao. I DVBViewer koristi 30ak % cpu-a kad gledam hrt2 hd... Neznam... nisam pametan... ako to nije akceleracija sa strane graficke onda ne znan... I btw, neka powerDVD "koristi neke funkcije R5xx GPU-a da bi brže radilo", zašto to u powerdvdu brže radi tek kad se ukljuci kvačica na : Enable hardware acceleration... a kad kvačice nema onda cpu kuca na 90%... :S edit: sve je to krenilo kad sam procitao ovo http://www.winux-it.com/Web/HDTVGuide.html Pa pise.. Please make sure your graphics card supports the H.264 decoding acceleration. I ako to imas... ukljuci to u powerdvdu itd... da mi grafa to nema tribalo bi ostat nepromijenjen usage cpu-a valjda |
Citiraj:
|
Citiraj:
Čak mislim da u nekim starijim verzijama nisi ni imao mogućnost stavit kvačicu ako imaš R5xx, šljivio je samo novije grafe. Ova zadnja verzija je dosta bolja. |
Citiraj:
Ma ono, znaš šta sam htio reći.. Ovo je čista GPU akceleracija HD-a, a cpu bi bio 15-20% da imam core2duo.. dok sa core2duo i bijesnim grafičkim karticama je 10-15%... nigdje nije 2%, mora i cpu štagod radit tu |
Citiraj:
Na jednojezgrenom procu je bilo nekaj više-postao sam negdje ali više nemam pojma gdje... Znam ja kaj ti hoćeš reći-ja samo velim da ovo nije "prava" HD akceleracija kao na novijim grafama:) I tek odnedavno je soft poboljšan za naše R5xx grafe, nije prije bilo kao sad. |
Citiraj:
Vjerojatno je onda najbolje za htpc kupiti hd3850 ili 9800GSO .. sve se vrte od 750-850kn... a ne zahtjevaju posebno jako napajanje hehehe... jer ako ces gledat na racunalu, ebeš coreAVC kod interlaced materijala, oči bole nakon 15 minuta gledanja :lol2: a ako se zeli ustediti, moze i hd3650 naravno |
Pa, zadnju sam isprobavao baš 3650 i radila je fino sa HD-om, čak se dalo i fino poigrati sa njom...
Ali vani dobiješ grafu za igranje i HD za kikiriki... http://www.bestbuy.com/site/olspage....=1203815034383 |
cime gledate snimljeni sadrzaj (.ts file) ?
meni ga power DVD jednostavno ne prepoznaje.... ima li neki tool s kojim se moze kodirati u DVD format... jedna utakmica mi zauzima oko 13GB, pa bi to rado stavio na jedan DVD DL disk... |
PowerDVD Ultra uredno vrti ts...
|
I meni, a vrti ga i MPC... VideoReDom ga možeš pretvoriti u MPEG pa dalje radi što te volja s tim.
|
Problemcic...
Imam Leadtek 2000 kartusu i insaliran novi PowerDVD tako da su i svi codeci na mjestu i pri skeniranju programa uredno mi pronadje HTV Promo... i kada prebacim na njega imam zvuk al nemam sliku.... Gdje bi mogao biti problem? Sto se tice graficke, trenutno sam na integrusi |
I kod mene je tako na WinFast PVR-u, ali preko DVBViewera radi. Još nisam pronašao rješenje...
|
Sada cu instalirat DVBView pa da vidim kako se ponasa...
Jel treba sto posebno konfigurirat? |
Ima već postova o njemu, potraži malo...
|
Citiraj:
hm.. meni ne zeli.. evo screenshot koju gresku mi javlja http://img511.imageshack.us/img511/421/zjup1.th.jpg powerDVD je orginal |
thx Marin_ST
jel' bi mogao netko tko je snimao neku od tekmi sinoc, izrazati par minuta, pa negdje uploadati, kako bi se mogao poigrati sa settingsima? thx (po mogucnosti u nekom formatu za PDVD) Pretpostavljam ako sredim da mi Power Cinema vrti bez zamuchivanja da ce onda i DVBViewer. Mijenjas li interlacin mode samo u DVBVieweru ili ide u PowerCinema->Options->Video->Advanced te i tamo nesto mijenjas? Jel' i PDVD-u ukljucis hardware acceleration ili to nema veze sa DVB-Viewerom? Edge enhacement bi trebao smanjiti zamucivanje, no cemu sluze Use inverse telecine i Noise reduction? Na koliku vrijednost da postavim te parametre, 100%? Mislim, igrat cu je sa time, no meni je recimo logicno 100%=najbolje. Jos jedno pitanje. Projektor mi je nativne rezolucije 720p, no NVIDIA ga prepoznaje kao 1080, cudno ne? Koji mi je najbolji signal za poslati tada na projektor 720p50, 720p ili 1080i koliko i dobivam preko DVB-T-a, pa neka projektor radi downscaling? |
Citiraj:
Pitanje, mozda glupo ali... jel ide HD sa Sljemena uopce? Jel on hvata na K27, a ja se sjecam da sam negdje procitao da su trebali preselit na neki drugi kanal... |
ja sam bio uvjeren da ide sa Sljemena cak sam i antenu tamo usmjerio (imam opticku vidljivost). nakon toga sam probao sa DVBDream-om koji ispisuje singal strenght i signal quallity i tek nakon sto sam usmjerio antenu prema hrt domu (nemam opticku vidljivost) sam dobio SQ 100%
|
Citiraj:
Citiraj:
Meni radi ok, osmica Ultra i patch... |
Citiraj:
Deinterlacing ukljucim kod drivera od graficke, a kod cyberlink h.264 decodera ukljucim DXVA (koristeci graphedit). U mediaportalu za deinterlacing je stavljen Best.. u dvbvieweru niti neznam di su opcije za deinterlacing... ali mislim da cim je to ukljuceno kod AVIVO-a, svugdje ce se raditi deinterlacing. Mislim da se kod nvidie nigdi u driverima ne spominje deinterlacing, čak ni u nvidia tray toolsu. Pa sad, hoće li sa cyberlinkovim decoderom sa ukljucenim dxva ovo zaposliti graficku da ona dekodira i vrši najbolji deinterlacing to neznam. Prvo od čega se polazi je da graficka mora biti barem 8500gt, ili novija. Mislim da bi tu ubiti tribalo potraziti nvidia purevideo HD decoder... i kad se to nadje, upali se decoder sa grapheditom i tamo podesi deinterlacing i akceleracija.. to je puno bolje rjesenje ako se posjeduje nvidia.. |
Vrtili smo antenu, na kraju dosli k meni doma (tek tolko, oba smo u Gracanima), spojili Topfield i isti vrag. SD bez beda, HD ni traga ni glasa.
Frend je odlicno investiral 2k kuna ROFL Citiraj:
|
Ajme Ozrene, čitaj malo forum:D
Naciljaj HTV dom na Prisavlju, od tamo emitiraju HD:) Valjda vidiš gdje je to sa svog brda:p |
Je, previsoko je pa mu signal prebaci previše :D
Ali stvarno, zamisli da daš dva soma i neš za taj tuner i na kraju od mpeg4 ništa. Mislim da bi nekog ubio - ili ove na prisavlju ili one u trgovini. Jel moguće da ima više verzija tog standarda, pa da je u Topfieldu jedna, a HTV emitira u nekoj novijoj? |
I kakav je dojam na HD? Ima uopće kakve razlike u slici/zvuku?
|
Sad sam malo gledao postoji li purevideo HD decoder, kad vec postoji purevideo decoder. Ne, ne postoji.. treba koristiti cyberlinkov h.264 decoder i tamo ukljuciti dxva. Nadalje, ako je graficka kartica 8400, 8400m, 8500 ili jaca.... graficka ce sve sama raditi :
NVIDIA GeForce 8400, 8500, and 8600 GPUs for Desktop and GeForce 8400M, 8600M and 8700M for Notebooks, incorporate a revolutionary new video processing architecture, making them the world’s first GPU video processors to offload 100% of Blu-ray and HD DVD H.264 video decoding from the CPU. A pošto u grafovima se vidi i motion Compensation... očito je da će ona sama raditi kvalitetan deinterlacing.. Znači ljudi, ako imate nvidiu 8400 na laptopu, ne morate više patiti i gledati hd filmove u 720p sa cpu na 50-60%... Moze to kliziti ako je već i 8400m tamo :chears: A mozete i gledati utakmice ako imate dvb-t tuner tamo :lol2: |
jel zna netko gdje se moze nabavit neotion mpeg4 hd modul!?!? to je za televizije koje imaju ugradjen dvb-t tuner(mpeg2) i onda pomocu te kartice koju ubace u common iterface slot trebaju prikazivati hrt2 hd
http://www.neotion.fr/news/kit/neotion_pocket_range.jpg |
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Mislim da se ovdje može to nabaviti http://www.satshop.hr
E sad, negdje na nekom forumu sam naletio na lisitu tv uređaja koji rade sigurno s tim modulom, no problem je u tome što ne rade svi, iako u teoriji bi trebalo, kako treba s tom karticom. Na nekima se pojavi slika ali na per sec pa nestane, negdje uopće ne, dok na nekima radi super. Neki uređaji podržavaju softversku nadogranju pa ona omogući rad s tim modulom no kao što rekoh - ne radi kako treba baš sa svim uređajima. Edit, evo liste, preuzeto sa Satelitskog foruma. Inače u Sloveniji firma Pinosat dila te module. Lista TV s kojima radi NP4 modul (Mpeg4 na Mpeg2). Listu je od Neotiona. Ako netko zna još neki model s kojim radi modul, Molim da nadopunjuje listu. Sony Philips Samsung Hitachi B&O Humax Bravia KDL-32V2000 52PFL9632D/10 LE37S67BD P50T01 E BeoSystem 3 LU32-TD1 Bravia KDL-40V2000 47PFL9732D/10 LE40S67BD P42T01 E Beovision 7-40 MK III LGB-32DST Bravia KDL-46V2000 47PFL9632D/10 LE32S86BD P50XR01 E Beovision 9-50 LGB-19DRT Bravia KDL-26S2000 47PFL9532D/10 LE40S86BD P60XR01 E Beovision 6-26 LGB-19DTT Bravia KDL-32S2000 42PFL9900D/10 LE23R86BD L37X01 E Beocenter 6-26 LGB-19DZT Other models are also available and compatible. The exhaustive list can be demanded to Sony UK to Mark Londero (General Manager - Technical Planning, Sony TV Operations Europe) Tel: +44 1256 483262 e-mail: Mark.Londero@eu.sony.com 42PFL9732D/10 LE32R86BD Beovision 7-32 LGB-22DRT 42PFL9632D/10 LE37R86BD Beovision 7-40 LGB-22DZT 42PFL7862D/10 LE40R86BD All the above model are compatible only when DVB-T option or DVB-S/T option is installed. Other models can also be upgraded to MPEG-4 on demand (optional retrofit - consult B&O center for further information) LGB-22DYT 37PFL9732D/10 PS42C96HD LGB-22DTT 37PFL9632D/10 PS50C96HD LP32-TDR1 32PFL9632D/10 PS50P96FD LP40-TDR2 32PFL7862D/10 PS58P96FD PS63P76FD LE32S86BD LE26R52BD LE46F86BD LE52F86BD LE70F86BD PS42C67HD PS42C77HD PS50C67HD PS50C77HD |
Neki moduli kaj je dilo tip po newsima (dobio u SLO) podržavaju MPEG-4 ali ne i HD pa treba pripazit i jako dobro se informirati prije kupnje:)
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 10:35. |