![]() |
Može li se preko ove kartice prebaciti video sa VHS kazeta. Ako ne, postoji li koji drugi način osim interne TV kartice.
Imam kameru koja nema firrwire priključak. Može li se koaksijalnim kabelom spojiti VHS i ehterna TV kartica? |
regfilter ti nije u Filters mapi nego u t X:\Program files\dvbviewer
ne power cinema 6, nego 5, ali sa update-ovima http://www.cyberlink.com/multi/downl..._12_en_US.html |
Citiraj:
|
most powerful Hybrid PCI Express TV tuner card with RDS function embedded
Čini se da postoji napredak po pitanju podržanosti RDS-a.
Postoji AVerTV Ultra PCI-E RDS koja će valjda jednom i ovdje biti dostupna… |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Ali, ako se želi gledati analogna i snimati digitalna (ili obrnuto), dva tunera su pod mus. |
Preporuka za TV-karticu za oko 500-600 kn?
treba mi zamjena za tv (završio ja na otpadu)
može biti i više od 600kn pošto ja neplaćam (mama i tata financiraju:goood:) -želim da ima sve što je imao i stari običan tv i više:fiju: -daljinski koji može prebacivat programe, pojačavat-smanjivat glasnoću zvuka i da može ugasit monitor(ne komp već monitor ili da se može namještat po želji) -treba imati teletekst -treba imati priključak za kablovsku -snimanje programa po mogućnosti da jedan snima a da ja gledam neki drugi i da snimanje bude u HD ili DVD kvaliteti, mislim i divix dobro dođe al ak je tak skupa(dobra) trebala bi imati to -da nema problema sa software-om -naravno digitalni program i sve te ostale stvarčice -treba biti unutarnja PCI, PCI-E, svejedno mi je jer imam dovoljno mjesta na ploči glavni razlog zašto ju kupujem je zato što mi se stari tv pokvario tako da želim da ima kablovsku da mogu sve gledat ko i prije, ali sve dodatne funkcije su dobrodošle imam vistu tak da bi na visti kartica trebala radit kupio bi u vemilu, hgspotu il hardveraju, ako nema u tim trgovinama onda može i neke druge u kojima ima dostava jer sam iz bjelovara:amen: vemil: link ne piše da radi na visti, pa nisam siguran za nju hardveraj: link hgspot:link što mislite o ovim karticama, tj imaju li te kartice ono što sam naveo gore? |
AverMedia AVerTV Hybrid DUO TV-kartica
zanimaju me mišljenja o ovoj tv-kartici, po mogućnosti ljudi koji ju već imaju
gledao sam što se može kupiti u hr pa sam na tu karticu, ali neznam kakva je po specifikacijama ima sve što meni treba najvažnije mi je da može zamijenit moj stari tv(koji više neradi) da ima potpuno funkcionalan daljinski koji može ugasit monitor, "šaltati" programe i pojačavat/smanjivat glasnoću treba imati teletekst jednostavan software dobro dođe snimanje tv-programa sad, zna li netko jel ta kartica ima sve to i je li na dobar način rješeno (npr. ak neradi daljinski neću ju uzet il ak nije kompatibilna s OS-om, ako nema teletekst) |
imam speedy pci-e što ti je u biti ta kartica minus jedan tuner. kolega ima drito tu.
radi bez greške, priloženi sw je totalno oke (radi provjereno dobro na vista mce), daljinac je oke, sve možeš preko njega. imho odličan komad hardvera. |
Citiraj:
Nije to toliko posebna kartica da bi imala svoju temu…:kafa: |
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
|
kak ttx može raditi na vista mce? eventualno da imaš 2008 pack, ali sam tamo imao problema sa prikazom dvb-t, pa nisam ni probavao.
imho epg je 200 puta korisniji od ttx-a u mce. |
Pitanje:)
Dali PCI-E kartica baš mora u onakav malecki PCI-E 1x slot ili može raditi i u "običnom" 8x ili 16x slotu? |
sve kartice koje su x1 mogu raditi u x4, x8, x16 slotovima
isprobano by me naravno x4 kartica nemože raditi u x1 slotu jer ne stane u njega, ali opet može raditi u x8 i x16 |
može matori... probavao ja u linksu, baš bili tuneri i brijem neke lan-uše.
|
Fala dečki:chears:
|
Evo, sprčio Speedy-a u treći PCI-E 16x i izgleda da se nebu bunio:)
Hitil sam bez veze onu niškoristi antenicu na stol i bogme je polovio svih 5 DVB-T kanala, maxtv preko činča vulgaris radi fino...postoji samo jedan mali problem-kad spojim T razdjelnikom i kabelsku i DVB-T ipak se degradira signal i jednog i drugog. Dakle-trebam preporuku gdje ima kvalitetnijih razdjelnika ili budem moral nekaj drugo iskemijat? |
si zadovoljan? da ne bi bilo syss kenja naokolo o lošim tunerima :D
|
Citiraj:
Čak sam si fino narihtal DVB-T sa onom pikzibner antenom. TTX šljaka, daljinac je ok. Večeras bum se pogral sa snimanjem da vidimo kak to zgleda. Sve u svemu-Speedy ostavlja na prvu loptu dobar utisak:) |
ne znam za snimanje u njegovoj aplikaciji, vista mce naravno radi bez greške i na speedy i duo modelu (2 x snimanje ili snimanje + gledanje drugog kanala).
timeshift radi na oba bez ikakve greške, to provjereno znam. |
Citiraj:
|
I meni se dopada taj Speedy, izgleda da je sve kak treba biti. Jedino ne vidim da ima power on funkciju (daljincem upaliti komp), a to je poprilično dobra stvar za htpc... Ako nema te funkcije po defaultu, pretpostavljam da se to nemože nikak dodatno srediti?
|
Citiraj:
Samo-ona je skuplja jer ima dva DVB-T tunera i jedan analogni:) |
Citiraj:
|
Ima ko problema sa U8000?
Ukolko su VGA driveri instalirani nemam prikaza slike u powercinemi 5 tj bilo koem drugom softwareu Ima vec podosta da sam otvorio temu i od onda nisam rjesio problem |
Citiraj:
Nije ni Compro loš, proserčaj malo po forumu-mislim da je ima netko. Jambrali su nešto za TTX pa pogledaj prije kupnje. |
Postoji li na tržištu TV kartica koja se može podvući kao recimo ekvivalent dvb-s receiveru HUMAX 5400 z, dakle da može sve što i on, i ako postoji na njoj izlaz obrađenog antenskog signala.
Nemojte mi se smijat zbog pitanja jer sam duda u tom području. |
Zanima me preporuka neke USB tv kartice, hibridne, koristila bi se uz laptop te bi bilo pozeljno da ima sto bolji signal preko prilozene antenice koja dolazi uz nju.
Ako takva ne postoji molim preporuku neke antenice (sto manje) koja bi se mogla koristiti uz tv karticu. Cijena nije bitna, bitno je da funkcionira sto bolje te da je slika sto bolja. Unaprijed zahvaljujem. |
takeMS DVB-T USB
Stari me iznenadio kupnjom DVB-T receivera u izvedbi USB sticka (takeMS).
Budući da je USB stick može ga se prenesti na svako računalo s USB portom i na njemu gledati TV program. Uz uređaj se dobije mala antenica koja odlično lovi signal u gradovima gdje je bolji signal ali ako nemate baš dobar signal ništa ne vrijedi ista. Konektor koji se koristi za spajanje antenice je mali i za spajanje vanjske antene sa krova se koristi adapter koji je priložen s uređajem. Uz stick dolaze još USB produžni kabel dužine kojih 25-30 cm, upute na engleskom, CD s driverima i tanki daljinac. Sav potreban softver i driveri su u jednoj instalaciji koja je gotova za manje od minute i ne zahtijeva restart za početak korištenja. Prijamna dioda za daljinski je sakrivena u crvenom oku na receiveru i poželjno je da se oko receivera okrene prema daljinskom za najbolji prijam signala daljinca. Receiver je hardverski nezahtjevan tako da ga bez problema vrte kante ok 800 MHz. Screenshote programa savea kao .JPG slike na mjesto koje možete podesiti sami, a video snima u .MPg (mpeg-2) koji podržava svaki linijski DVD player. Od mene definitivni best buy :goood: za ovaj stick, za 220 kuna odlična kupnja onima koji imaju laptope ili im je još PC pod garancijom pa mogu dodati TV funkcionalnost bez otvaranja istoga. Evo jedan screenshot iz programa (slika nije pretjerano oštra ali lovim signal slabiji od 50%) http://img262.imageshack.us/img262/6...rd02wy1.th.jpg |
Molim preporuku za TV karticu (analogna ili hibridna) bitno mi je da ima odličan prijem analognog signala (kablovska tv).
Trenutno imam Gigabyte Global TV Card GT-PTV-AF-RH i nisam zadovoljan kvalitetom slike koju dobivam. Recim u rangu 300-400 kn a ako još uz to se može dobiti i kakva kvalitetna hibrid kartica-super. |
Za kabelsku moraš imat kvalitetan splitter, utičnicu i kabel...meni je isto neki dan na novoj kartici davalo šljuka sliku dok nisam malo očistio utičnicu i promjenio kabel.
|
Citiraj:
|
Molim preporuku za tv karticu, ono sto mi je bitno je da:
- je hybrid ( digitalna i analogna ) - ima txt - cijena ne prelazi nekih 350kn - ima daljinac mislim da je to to. Eh sad jedno pitanje, na par mjesta sam procitao da je na tv kartici slika losija nego na tv prijemniku ?!? U mom slucaju, imam dvije riblje kosti, pojacalo, preko razdjelnika kablovi razvuceni po kuci. Slika na tv prijamniku bistra kao mlijeko, stoga mislim da nebi trebalo biti nikakvih problema s tv karticom ? Do sad nisam imao nikakvih iskustava s tv karticama :) |
molim preporuku za tv karticu, najbitnije mi je za prebacivanje dosta vhs materijala snimanog kamerom na hard i stavljanje dvd-a
i kasnije možda snimanja kakvih progrmama ili nećega putem te tv kartice za gledanje tv-a mi puno netreba jer mi se komp nalazi u dnevnoj sobi gdje mi je i lcd tv patma gledam tv možda bi čak uzeo rablenu ima tu na tržnici Winfast TV 2000 XP EXPERT za 85kn Gigabyte Hybrid TV Card (GT-PTV-TAF-RH) 100kn dali mi se isplati koju uzeti ili da uzmem novu? |
trebam savjet koju uzeti
Asus My Cinema-P7131 Hybrid ili Gigabyte Hybrid GT-PTV-TAF-RH obje su hibridne s radiom a cini mi se i da imaju iste tuner/decoder kombinacije |
Razmišljam si uzeti analog/hybrid karticu, usb sučelje. Koristio bi ju na laptopu pa me zanima slijedeće. Dal će bit veliki problem za konvertirati HD signal s Intel® Pentium Dual Core T3200 CPU 2,0 GHz L2 Cache: 1 MB, FSB 667 MHz, 4500MHD, 2gb rama?
|
ovako... trenutacno se dvoumim izmedu novog tipkala pa bi trebao preporuku za neku best buy hibridnu karticu koja ima uredne drivere za 64bitnu vistu u neku cist ok antenu... ako ne bi uspio ulovit digitalni signal prikopcao bi u nju onu malu sobnu antenu... signal nije neki ali je cist pristojan (za sobnu antenu)... daljinac nije nuzan al bilo bi ga lijepo imati...
ako trebate jos sta samo recite... :chears: ostatak konfe imate u sigu... |
ja sam naručio AverMedia AVerTV Hybrid DUO, 2×DVB-T + Analog TV tuner, PCI-X, trebala bi doći u ponedjeljak
također imam 64-bitnu vistu, pa kad dođe budem napiso dojmove |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:08. |