![]() |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
ADSL Line Output Power
Pozdrav,
Evo kao što slike pokazuju output power na svim routerima koje sam probo je mali . Pa me zanima dal se to može nekako popravit i dali to utječe na vezu.. [Thomson 782i]http://www.pohrani.com/f/1i/6b/1xB1YWVo/thomson-782.jpg [Siemens se555] http://www.pohrani.com/f/2y/fo/9zzwIWg/se555.jpg [zyxel prestige]http://www.pohrani.com/f/2Z/7s/4q0Hs...stige-600s.jpg |
Pogledaj temu Kvaliteta parice ?
Bit će prebačeno tamo. |
nešto jako čudno....
prije nekih mjesec-dva sam gledao na stranici 192.168.1.1 tu kao propusnost (Maximum line rate) i bila je oko 21000 kbps za downstream, a sad maloprije pogledam, a ono piše 8576 kbps... Koji je ovo klinac ?? wtf ??? I da, u zadnje vrijeme mi je počela pucat veza povremeno, a to se nije događalo prije. Da li i to ima kakav utjecaj ?? |
Citiraj:
|
Evo frendovi da se i ja malo ukljucim ovu temicu jer sam na mukama dođe mi da nekom glavu otkinem al šta je tu je pa hajmo redom :D
Uptime: 0 days, 11:42:03 DSL Type: G.992.5 annex B Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 911 / 23.061 Data Transferred (Sent/Received) [MB/MB]: 288,91 / 831,23 Output Power (Up/Down) [dBm]: 13,5 / 16,0 Line Attenuation (Up/Down) [dB]: 10,5 / 15,5 SN Margin (Up/Down) [dB]: 24,5 / 6,5 Vendor ID (Local/Remote): TMMB / BDCM Loss of Framing (Local/Remote): 13 / 0 Loss of Signal (Local/Remote): 31 / 0 Loss of Power (Local/Remote): 0 / 0 Loss of Link (Remote): 0 Error Seconds (Local/Remote): 1.134 / 0 FEC Errors (Up/Down): 0 / 0 CRC Errors (Up/Down): 0 / 292.854 HEC Errors (Up/Down): 970 / 66.845 nalazim se u centru grada do centrale imam 850 metara margina na samoj centrali tj na portu dslama je 8.0 dB pa tako da dok mene ''dođe'' al u biti ne dođe ništa budem odsječen s neta par dana zvao t-com vele margina je u banani i da tu ne mogu ništa ponovo zovem tehničara neka provjeri sve još jednom u protivnom društvo za zaštitu potrošača potrošački kod hakom a mislim da sam rekorder sa ovakom vezom čak ni spuštanje brzine nije pomoglo na 4 mbita imam 1.7 mbita -2mbita naravno maxtv ni nemam prilog ispis spajanja na net
prije godinu dana sve uredno radilo veza stabila nikada pucanja osim ispada dslama iz mreže |
ajoj. ja imam atenuaciju 61 db pa mi margina minimalno do 9 ide. istina da mi je brzina 1mbps, al opet ak ti ne pomaže ni smanjenje na 4mbps onda neš ne štima? koji modem imaš i dal ti je uštekan sam na utičnici za struju?
|
Citiraj:
|
a da, promaklo mi je da je na dslamu već loša margina. ne vidim druge solucije nego žaliti se hakomu kad te isp već odjebo
|
Meni je pucala veza divljački zadnjih par mjeseci i nazvao sam službu za korisnike, došao tehničar drugi dan i ubacio mi još nekakvu skretnicu :wtf2: ispred splittera za net i telefon i sad radi fino...
http://img18.imageshack.us/img18/9433/netdq.jpg |
omg pa imas savrsenu liniju sad :O kakvu skretnicu, prvi put cujem za to ?
|
Citiraj:
|
Imam pitanje, pošto se ne razumijem u dotično previše.
http://www.speedtest.net/result/1268436002.png Podaci iz rutera: Connection status: Connected (0:08:17:59) Connection mode: Always on IP address: 89.172.53.3 MAC address: 00:21:04:7E:13:C7 Default gateway: 172.29.252.39 Preferred DNS server: 195.29.149.197 Alternate DNS server: 195.29.166.117 Downstream rate: 6013 kbps Upstream rate: 767 kbps PPPoE pass-through: Enabled ADSL Line Status: Cable connected Line mode: ADSL2+ Maximum line rate: 9076 kbps (downstream) / 1159 kbps (upstream) Noise margin: 8.8 dB (downstream) / 17.3 dB (upstream) Line attenuation: 29.1 dB (downstream) / 13.9 dB (upstream) Output power: 17.8 dBm (downstream) / 12.6 dBm (upstream) Dakle, imam kod t-scuma net 4/256. Jedno vrijeme je to ok radilo, al sad užas, 1.66 Mbps. Imam max tv, al ova sporost se pojavila tek nedavno. Bio je tehničar, promijenio spliter, na svom lapu napravio test i veli da je sad sve u redu. Nažalost, nisam tada bio doma, kad sam došao, na speedtestu opet isto veselje. Dal ima koja pametna duša da mi pomogne kaj sad da delam? |
@fishkal
možeš eventualno probati bez splitera spojiti, znaci direktno liniju u adsl utor, ali ako se synca na ovih 6000kbps onda to nema veze sa spliterom. zagnjavi ih nek te stave na drugu paricu, al prije bi reko da se nešto sjebalo u raspodjeli brzine između tv/dsl kaj se tiče mene dogodila se jedna čudna stvar. imam brzinu 1024/256 na hr.duo i pošto mi se spajalo na 1024/192 (jer je takav profil) ja zvao njih da mi dignu ovaj upload na 256. od jučer ovakvo stanje: Downstream rate: 1395 kbps Upstream rate: 319 kbps PPPoE pass-through: Disabled ADSL Line Status: Cable connected Line mode: ADSL2+ Maximum line rate: 2140 kbps (downstream) / 599 kbps (upstream) Noise margin: 11.5 dB (downstream) / 12 dB (upstream) Line attenuation: 61.1 dB (downstream) / 38.9 dB (upstream) Output power: 16.4 dBm (downstream) / 9.1 dBm (upstream) super, digli oni to i sve, al meni je čudna jedna druga stvar, a to je MAXIMUM LINE RATE. prije kad se spajao na 1024/192 iznosio je samo 1280/720! jel moguće da prije nije bio mode ADSL2+ nego neki stariji pa se zato sad line rate povećao? |
Spojio sam i bez splitera i isto je bilo. Tehničar je bio u petak, i kaže stara da je sa svojim lapom mjerio brzinu i da joj je rekao da je sve ok. Naravno, kad sam došao doma vidim da nije sve ok, nego je situacija ista.
Trebao bi opet netko doći u petak pogledati. Jel moguće da je ruter problematičan u cijeloj priči? Radi se o siemens gigaset sx763, prije smo imali neki d link? |
Koliko je kvalitetna ova parica?
http://i51.tinypic.com/2cr8wfp.png |
atenuacija ti je odlična (0dB-fenomenalno 60dB-jako loše), samo nešto je SN Margin čudno nizak s obzirom na atenuaciju i sinkroniziranu brzinu. trebao bi biti viši
|
Ovo su standardni T-com 4M profili, izgleda da "gađaju" 12/12 margine tako da tu ne vidim problem. Znači da DSLAM točno pusti onoliko signala koliko je potrebno da se postigne određena margina.
|
onda sve 5 :D
|
evo i moje parice
udaljen od centrale nekih 100m http://forum.pcekspert.com/%3Ca%20hr...JeS/parica.jpg |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Pozdrav ljudi.
Inace sam korisnik Amis 3u1 usluge i prije par dana su mi ogranicili brzinu na 1 Mbps zbog katastroficnih oscilacija brzine i pucanja signala koje su posljedica preloseg kabla koji vodi do tel. uticnice u mojoj sobi. O ovome se radi: Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 232 / 1.219 Data Transferred (Sent/Received) [MB/MB]: 2,13 / 9,33 Output Power (Up/Down) [dBm]: 12,5 / 19,0 Line Attenuation (Up/Down) [dB]: 51,5 / 50,0 SN Margin (Up/Down) [dB]: 4,0 / 6,0 E sad, probao sam spojit Speedtouch-a u dnevni boravak na drugu tel. uticnicu i tam je situacija ovakva: Output Power (Up/Down) [dBm]: 12,5 / 5 Line Attenuation (Up/Down) [dB]: 14,5 / 22 SN Margin (Up/Down) [dB]: 37 / 24 To sam isao isprobavat jer mi je danas dosao tehnicar iz Amisa i reko je da bi trebali promijenit telefonske instalacije jer je kod nas to malo drukcije spojeno (2 kuce, 2 razvodne kutije) i naravno da mi to nije dalo mira pa sam kemijo svasta po kuci. No to je sve nebitno jel, malo sam se raspisao nemojte zamjerit :D mene zanima koliko bi mogao dobit brzine max odnosno jesu li ovi rezultati iz dnevnog boravka dobri? |
Eto si pronašao razlog problema, promjeni / provuci novi kabel do tel. uticnice u tvojoj sobi (može i bez zidne utičnice).
Dobivene brojeve usporedi sa uvodnim postom, ukratko izvanredno - izvrsno. Kad promjeniš kabel traži da ti vrate prošli ili standardni profil (brzine). Usporedba brojeva oba profila će ti pokazat max. mogućnosti linije. |
Hvala na odgovoru :chears:
Samo necu mijenjat kabel do sobe nego cu sutra lijepo otici u ducan po 5+ metara ovog tel. kabelcica i provuc ga direktno od modema do uticnice u dnevnom boravku, vec su pripremljeni putevi za kabel a da nejde po cijeloj kuci :goood: i onda je, daj Boze, to to! |
Pri tom ne zaboravi kako treba sve skupa spojit, mislim na poziciju razdjelnika i telefona u kući. Vidi 1. post ADSL Biblije.
|
De ti vidi kakva ti je mogućnost da povučeš direktno novi kabel iz razvodne kutije na tavanu u modem. Pokušaj što je više moguće izbacit spojeve (utičnice i slično). Ja sam kod sebe vukao telefonski kabel koji je spojen luster-klemom direktno na paricu i pomoglo je.
|
Vidim i ovdje se mnogo ljudi zale na to da nas T-Com pljacka xD
|
Citiraj:
Uptime: 0 days, 2:01:23 Modulation: G.992.5 Annex B Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 1.411 / 15.421 Data Transferred (Sent/Received) [MB/GB]: 317,89 / 1,58 Output Power (Up/Down) [dBm]: 13,0 / 18,5 Line Attenuation (Up/Down) [dB]: 14,5 / 24,0 SN Margin (Up/Down) [dB]: 11,0 / 9,0 jedino je cudna SN margina, al dok god bude ovak dobro radilo, ja zadovoljan :goood: |
Evo da se i ja javim. Pisao sam već da će mi T-Com, odnosno njihovi kooperanti, zbog čestog pucanja linije provući novi kabel "s druge strane kuće" od razvodnog ormara i da će tad bit ok, al nisu baš promjenili svih 400 metri kako je bilo rečeno nego su stavili novi kabel nekih 300 metri i tamo se nakačili na stari :(
Uglavnom, linija ne puca sad i OK je, ali je brzina max 2.8 Mbps za dole i za MaxTV i dalje nema šanse. Upada mi u oko da svi imate ADSL2+, dok meni piše ovo: ADSL Line Status: Cable connected Line mode: G.DMT.BIS Maximum line rate: 8180 kbps (downstream) / 1228 kbps (upstream) Noise margin: 13.1 dB (downstream) / 29.6 dB (upstream) Line attenuation: 35.3 dB (downstream) / 22 dB (upstream) Output power: 7.1 dBm (downstream) / 12.8 dBm (upstream) Da li taj Line mode može ovisiti o centrali? U modemu je postavljeno da je line mode adsl2+, ali to ne utječe očito na ovo. Navodno tu u Samoboru sele naše brojeve sa "stare" centrale u centru na "novu, koja je skroz optička" na periferiji i koja mi je sigurno 1km bliža od stare (~3km naprema ~2km) i da treba pričekati...e sad koliko to niko ne zna :D. Čovjek koji je radio je pričao nešto da ne mogu brže od ovog (2.8Mbps) jer onda počinje neko veliko gušenje (?!) i da je to to od brzine, iako modem pokazuje oko 8000 za down i ovako na prvu djeluje parica OK. Ima li netko iskustva s ovim? Ne znam čemu T-Comu trebaju kooperanti u izvođenju ovakvih radova. Do sad uvijek su dolazili njihovi tehničari i sve je uvijek bilo sređeno, čak je i na "staroj" liniji uvijek bila brzina oko 4Mbps, koliko i plaćam. Ovi štede na svemu i svačemu, evo na primjer nije im se valjda dalo krimpati novi RJ11 konektor pa su iskoristili starog, ocvikali žicu na par cm od konektora i svezali žice sa novima iz patch kabla, malo izolirke i super :D Sad ja moram kupovat kliješta za krimpanje i to popravljat da to zgleda nečem, ccc :D |
Dobro došao u Balkan kapitalizam, T-Šrot konstantno smanjuje broj zaposlenih i automatski poslove prebacuje na kooperante a pogotovo za takve poslove tipa kopanja kanala i vješanja po banderama.
Line mode se postavlja na portu DSLAM - a, ti samo vidiš kako je Router detektirao signal i tome se prilagodio. Jel to SX763 ? Ako je možeš se slikat. Kod normalnog Router - a ti možeš sam postavit tip, druga je sad stvar jesi li stavio ispravni ili podržavani tip. Zaključak, ostavi kako je i nadaj se da će ok radit sa tih 2.8Mbps + MaxTv. |
Da, SX763. Imam i Siemens C-010-I koji je ispravan, al on je samo adsl tako da ne vjerujem da bi išta na brzini dobio. I na SX763 ima opcija za postavljanje Line mode, postavljen je na ADSL2+, ali očito ne djeluje.
Ne bi se ništa žalio da je 2.8Mbps + MaxTV, al kažu da je to to i da za MaxTV nema šanse :(. Zanimljivo kako sam H1 i Amisu dostupan za sve njihove usluge, baš me zanima kako bi oni to rješili. Vjerojatno bi poslali iste te kooperante :D. Ostaje mi čekat da me prebace na tu novu centralu i vidjet što će bit :). |
tcom zna po kvartovima gdje je bolje da se ne petljaju s iptv uslugom.
drugi operateri će ti prodat sve zato što vide na kojoj se centrali nalazi. kvaliteta parica je za njih nepoznat pojam ;) amis/h1 bi poslao kvar tcomu :D nemoj mislit da se kabel mijenja tek tako, tj. tih 300-400m. to je ogromna distanca, pa nije valjda da si samo ti tu spojen? btw, evo ti parametri parice 2,9km ;) čisto da stekneš dojam. Maximum line rate: 14472 kbps (downstream) / 1399 kbps (upstream) Noise margin: 13.4 dB (downstream) / 12.1 dB (upstream) Line attenuation: 31.8 dB (downstream) / 20 dB (upstream) Downstream rate: 4704 kbps Upstream rate: 315 kbps |
piše ti 8 al to je na trenutnom profilu brzine, da ti se pusti 8mb gusenje bi ti skocilo jos vise a i ovako je dosta veliko (snr margina bi pala) i vjerojatno se ne bi uspio niti sinkronizirat sa dslamom. Alternativni operateri uglavnom idu na blef, tj njihovi ljudi iz prodaje nagovore ljude da potpisu a ni sami se ne kuze previse u takve stvari. Uglavnom dobit ces istu paricu..ili neku drugu al isti je kabel do kuce ofc
G.DMT.BIS ti je stavljeno kod njih, ili rucno ili automatski ne znam kak podešavaju tocno. To je najstariji standard adsla i stavlja se kod problematicnih parica. Jesu mjerili kakva je parica na razvodnom ormaru, šta su ti rekli? |
Citiraj:
@TDK, to je ovaj i rekao, kad puste više da dođe do povećanog gušenja i da ne mogu. Da nije problem u tih 100 metri starog kabela nego da je i u ormariću loše i da su mi dali najbolju paricu koja je bila slobodna. Da čekam da prebace na novu centralu i to je to. Pušiona uglavnom :) Bar linija ne puca, brzinu ću preživit :D. Problem je što ne znam točno kojim putem ide kabel do centrale u centru, ali mjerio sam po nekom razumnom putu i ispada 3km što prema onom grafu koji se nalazi na ovoj temi i daje odprilike brzinu koju imam kao maksimalnu. Ostaje mi nada da će bit bolje na novoj centrali koja je 1km bliža :) Stara linija je imala Noise margin oko 6-7 i maximum line rate oko 3000, ali to je bilo mjereno u trenutku "kvara", dok je linija pucala. Dok je radilo OK (zadnjih 8 (?) godina, imam dsl dok je još bio 256/64) imao sam siemens c-010-I i u njemu nikad nisam parametre kontrolirao. |
A pogledajte ovu vezu, 8.5km od centrale...
Za divno čudo, na tih 0.5mbit/s je stabilan. |
Citiraj:
Po mojoj procjeni budi jako zadovoljan što imaš net :D. Nedavno sam vidio modem kojemu je radio dsl na čudnim profilima 91dB atenuacije :P nekada je gubio sinkronizaciju na koji sat pa se vratila :P Stabilan ti je lik jer sa profilom koji je postavljen odrezan je dio Bit allocationa te se signal prenosi na kvalitetnijem djelu parice (tonovima). Poboljšanje se može još postići samo ako se uključi opcija bit swap :) pri tome mislim poboljšanje da se smanji broj pucanja veze ako je margina mala pa dolazi češće do pucanja. |
Što je najgore, oko 1mbit je bilo stabilno do prije pola godine, onda se iznenada srušilo.
Doduše, izgubi se signal kad puše bure/pada kiša i slično. Ponekad ga uspijem probuditi kad koristim telefon. Dakle, stabilan je oko 90% vremena. I da, vrlo sam zadovoljan |
Čudne se stvari događaju :D
Dostupnost MAXtv usluge Sa zadovoljstvom Vam možemo ponuditi MAXtv. Ako želite postati korisnik MAXtv-a, molimo Vas da kliknete na gumb "Nastavite s prijavom". Ako ovo ovako ostane sljedećih 10-ak dana ide ugovor pa da vidimo što će smislit :D Čak mogu postići impresivni popust s uslugom max3 hahaha :D |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:55. |