![]() |
Citiraj:
|
Citiraj:
Za točnu cifru pitaj DHL ili vidi na njihovim stranicama. |
Citiraj:
Kontaktirali su me iz DHL-a i zatražili određene podatke. Aktivacija EORI broja je u postupku i samo čekam da pošaljem račun DHL-u. Tada će oni meni poslati svoju ponudu i tek onda ide na carinjenje. Nakon što platim DHL-u, ako želim, naravno. Pišurija. Sad sam još i uvoznik postao :D. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Placa li se carina na robu iz Norveske?
Hvala |
Citiraj:
|
Pa jel nisu oni u bez carinskoj uniji?
Europski gospodarski prostor |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Eto, postao i službeno "uvoznik" :D.
Nije me puno koštalo. Carine nema, fiksni troškovi od 100kn DHL-u i pdv na vrijednost predmeta. Poštarina je jasno istaknuta i na nju nisam platio pdv. Opasno razmišljam otvoriti obrt jer sam uštedio puno, čak i uz sve to. Znači, platio robu, platio dhl dostavu, platio dhl troškove zastupanja i platio pdv. Sve to je koštalo manje od 40% cijene u nas Hrvata, a i u EU. Znači da imam mjesta za neku malu maržu i prostora za zaradu. Kada se kupuje kao diler, cijene su još manje. Naši pohlepni prasci imaju bolesnu maržu. Uglavnom, prošao sam svašta u ovih par dana i sad je paket na putu :D. |
Citiraj:
No malo razmisli za uvoz za prodaju, imaš brdo dodatnih troškova koje ovako nemaš - moraš dati jamstvo, pripremiti dokumentaciju (certifikaciju ako roba nema istu za EU, upute za uporabu i ostalo), prodajne kanale, marketing... Nije baš tako jednostavno. |
Znam. Istražujem sve.
|
Jel zapeo još kome osim meni paket na carini? Evo od 17.12. mi stoji mobitel kod njih. Dobio onaj papir da pošaljem račune 19.12 i odmah to sve poslao. I od tada se ništa nije promijenilo.
edit: probao ih sad zvati, samo dignu slušalicu i poklope. Što volim ovu našu državu |
Citiraj:
|
kako to sve izgleda s carinom? nikada do prije mi se nije desilo do sada a sumnjam na to da bi ovaj put moglo biti... radi se o http://www.ebay.com/itm/111235323434...84.m1497.l2649
cca. nešto manje od 50$ piše mi; Estimated Delivery: Mon. Mar. 24 - Wed. Mar. 26 - znači prošao je "rok" a nema ni traga glasa ni paketu ni carini (kako znam da je kod njih? pošta / pismo / telefon?) a Item location: NORTHAMPTON, Nottinghamshire, United Kingdom EDIT: rekao sam liku da napiše da je gift :D i da košta paket cca. 10-ak funti ali koliko sam čitao te gluposti već odavno ne prolaze :D |
U krivoj si temi, a i nema više tolikih zavrzlama sa zemljama u EU, što se tiče carine (čitaj nema carine). Daj malo prouči to :)
BTW, kad ti je poslan paket? |
Citiraj:
|
Ne, nema ni PDV-a (unutar EU). Kažem, prouči malo.
Pod pojmom carina ne mislim na carinsku stopu, nego na carinarnicu. Roba iz EU ne ide na carinu, pošto smo sad "jedna velika zemlja". |
Citiraj:
http://forum.pcekspert.com/showpost....postcount=3303 A i dizat bunu nakon što paket nije došao nakon 2 tjedna je no comment. |
Citiraj:
|
Bas si Seva! Iz UK nema nikakvih davanjha...pa kolko vremena mora procu da svi shvate da smo vec skoro godinubdana u eu!
|
Pozdrav...
Za tri tjedna idem u NY i planiram si kupiti par elektroničkih spravica. Zasad laptop i fotić sigurno. Autom idem do Beča i pri povratku se vraćam autom u Zagreb. Kod vraćanja u Beč, kad sletim, dal me gleda Austrijska carina (pretpostavljam da ne, jer nisam njihov građanin)? Dal bi imao problema kod prelaska granice autom natrag u Hrvatsku? Vjerojatno će skužiti da dolazim iz Amerike jer svi imamo vize, pa će naći i datum odlaska/povratka u Austriju (a to će biti taj dan prelaska granice). Sumnjam da bi se tako brzo snašli i rekli da laptop ima US tipkovnicu i da je kupljen tamo. I ovaj moj sadašnji laptop ima US tipkovnicu, što bi bilo da ga nosim tamo i da se vratim sa njim? |
Austrijska carina ce te pregledati jer si drzavljanin EU zemlje.Za prijelaz izmedju Slovenske i RH granice koristi osobnu iskaznicu a ne putovnicu, tako policija nece viditi da si bio u SAD.Na granici izmedju slo i rh vise nema carine.
|
Što ako u Beču samo presjeda? Provjerava li tko prtljagu koja ide iz aviona u avion?
|
Na koju prtljagu mislis, rucnu ili onu sto ide u stivu zrakoplova.
|
Na onu u avionu, naravno. Tamo možeš i 10 laptopa imati :)
|
A mozes i ostati i bez svih 10 ukoliko ti ih radnici koji radi u prtljaznoj maznu ili razbiju:goood:
Prilikom mjenjanja leta ta prtljaga se ne kontrolira vec se ista iskrca iz zrakoplova i ceka u prtljaznoj na ukrcaj u drugi zrakoplov.Kontrolira se po izlasku i preuzimanju u ZL.Mene su jednom u Barceloni izvukli iz mase i morao sam kofer provuci kroz rengen. |
To bi značilo da ga neće dirati do Zagreba. A sad kakva je komunikacija Beča i Zagreba, to je pitanje.
|
Ne pregledava se prtljaga zbog carine kad presjedas, to je samo security check. Ako izlazis sa aerodroma u austriji, austrijska carina pregledava.
@Icytexx, rijesi se kutija i racuna ako dobijes papirnati i ne mogu ti nista. |
Ak budes imal problema imal budes sa carinom u zemlji u koju sletis....kad to prodes niko te vise nece dirat, a pogotovi hrvati, cak i da im pokazes putovnicu nema veze...jer ako si u austriji ti mozes bilo kud po eu bez brige.
Sad je pitanje kaj ces platit na au carini, a platit ces sigurno, zato se nemoj nadat i mislit da ne kontroliraju, nisu oni od jucer. Ako imas tehnike za osobne potrebe bez ambalaze niko ti nis nece, al ak skuze da imas vise sve placas... |
Citiraj:
Bilo je live snimano s avionom koji je stigao iz Amerike. Sve su ih otvorili i većina je imala laptope i fotoaparate kupljene gore, a tvrdili su da su njihovi stari. Prvo su ih oderali zbog 430 eura vrijednosti koju smiješ unijeti, a onda su im provukli laptope i fotiće kroz sustav i našli kad su proizvedeni i za koje tržište. Čak i oni koji su izgledali korišteno su bili provjeravani. Kasnije je bilo...da smo znali kakve su kazne, prijavili bi ih i platili davanja. Ništa više nije sigurno, ali možda naši još nisu takve žandar tehnike usvojili :) |
Gle to je bila emisija i propaganda, 100% ne rade tak detaljno.
Gledao sam i ja tu emisiju, mislim da je bilo u galileju... Al ovo gore sam napisal iz iskustva prijateljice koja je isla istom relacijom. |
Ljudima koji dolaze i USA obično traže Apple uređaje jer su tamo dosta jeftiniji. Efektivno bi bilo nabaviti našu (nano)SIM karticu i uvaliti u kupljeni ajfon prije sletanja u Beč pa tvrditi da je kupljen ovdje. Upališ ga, vidi se HR mreža pa te neće puno daviti.
Što se tiče dokumentaraca, nedavno sam gledao na Kabel1 kako je lik dofurao iz Tajlanda hrpu lažnjaka (RayBan cvike, Dr. Beats sluške, neke majice, iPhone5 sa Androidom,...). Na carini je naglasio da su lažnjaci, a carinik mu je odgovorio da ga zabole. Probaj to kod nas. Onda je istestirao sve te stvari i naravno da su bile lošije kvalitete - cvike su imale drito 0% zaštite od UV zraka. |
Misliš da ne znaju za razliku između CDMA/GSM (US) i GSM (EU) modela u oznaci na stražnjoj strani kućišta? :D
Nisu se carinici jučer rodili :D |
Citiraj:
|
Zato se ne treba pouzdati u to da će carina taj dan biti u fjaka modu rada i puštati sve.
Ako već nešto ideš švercati, budi spreman platiti kaznu. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:43. |