PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Gaming (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=38)
-   -   Najbolja igra na svijetu (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=7154)

xEnomania 01.07.2008. 19:54

TOTAL ANNIHILATION FTW
HALF LIFE 2
HITMAN 2

demetrius 01.07.2008. 20:35

smijem reći ne postoji.:fiju:

mikey_rs 01.07.2008. 22:29

Citiraj:

Autor demetrius (Post 1073768)
smijem reći ne postoji.:fiju:

Hehe, istina. Ima samo dobrih i loših. :lol2:

Al se napisalo 12 strana do sad... :nono:

CheopsVG 02.07.2008. 00:17

starcraft II i diablo III :goood:

Big Guy 02.07.2008. 08:10

hehe, već na budućnost misliš :D

ja se više ne nadam da će igra biti dobra jer ako neće onda ću se razočarati, a ako hoće onda će to biti ugodno iznenađenje

diablo III za sada izgleda jako dobro

ipak diablo 2, oblivion i gothic 3 i spellforce su najbolji

Dunjy82 02.07.2008. 11:12

Majkomila, čitam ove sve navedene igre i na oči mi naviru krokodilske suze radosnice. :)
Sjećam se da mi je prva omiljena bila Jet Set Willy.... pa ono zlatno doba igara - Dune2, Doom2, Alone in the dark, Monkey Island, Lemmingsi..... ove igre danas rijetko koje imaju dušu, moje mišljenje. Dugo nisam bila prikovana za monitor 12h (slučaj sa Settlersima2 :D i Starcraftom/Warcraftom)... možda ne igram "ispravne" igre..... doo00oh.

Brown Acid 02.07.2008. 11:13

Full throttle, Monkey Island, Fallout, Diablo

Dunjy82 02.07.2008. 11:37

Zaboravih spomenuti Star Control 2, igrah to 3 godine valjda... svira mi na mobu Spathi himna. :D

thedream 02.07.2008. 11:40

WoW,ali to nije igra..:chears:

Hurricane 02.07.2008. 12:03

Metal Gear Solid REX, prošao sam je 3 puta, to ja za mene legendarna igra, pa onda Shogun: Total War, Messiah (pomalo bolesna igra), Commandosi 1 i 2, Monkey Island 4, Driver 1 (kronično ne spavanje, plejka je bila u to vrijeme potencijalna pečnica), NFS 4, Warcraft 2 i 3 i naravno Duke Nukem!!!!!!!!!!!!

RisingPower 02.07.2008. 12:06

Šah!:goood:

Apacer ft Bozja 02.07.2008. 12:12

Bela :) ?!

mikey_rs 03.07.2008. 00:53

Mahjongg :fiju:

s3r1al 03.07.2008. 00:56

Starcraft, Diablo 2, Monkey Island 1-4, Grim Fandango

sbilic1 03.07.2008. 12:35

Half Life - sve
Najbolj fps ikad

jajec 03.07.2008. 23:08

Cod 4 bi bio po meni najbolja igra samo da je malo duži singleplayer...A tu još konkuriraju GTA serijal,Starcraft,Need For Speed serijal i Hitman serijal!

prasak 04.07.2008. 00:01

UT i UT3

glista 04.07.2008. 11:11

eto i nabrojaste gotovo sve igre kaj nekaj vrijede.....

ABuser 05.07.2008. 15:08

Ne znam jel se ovo odnosi samo na PC igre ili opcenito, ali tesko mi je govoriti o jednoj najboljoj. Cak mi je tesko reci i jednu najbolju po zanru, jerbo sam odigrao doslovno i bez ikakvog pretjerivanja na stotine, i stotine igara tokom zivota, i to bas ODigrao, dakle zavrsio, a mnoge i vise puta. Od 2, kao sto su neke malo duze tipa Final Fantasy VII, VIII, X, pa i do 10-ak puta neke "krace" igre kao sto su (svojevremeno bili) npr Dino Crisis 2, Resident Evil 3, RE4... A o starim igrama sa NES-a, SNES-a i ostalih konzola iz tog vremena da ne govorim. Megmana 4 ako nisam zavrsio do danas 29-ak puta, nisma nijednom:D

Ali ajde da probam neke najbolje spomenuti po nekim (kvazi)zanrovima:

RPG:
Gothic, Gothic 2 (Piranha Bytes, PC); FF serijal (Squaresoft, Square-Enix, PS, PS2, DS); Diablo 1 i 2 (PC); Vagrant Story (PS); Zelda II:Adventures of Link (Nintendo, NES); Gargoyle's Quest 2 (Capcom, NES), Alundra (?, PS)...

Strategije (i real, i non real time):
Starcraft (Blizzard, PC); Ground Control II (Sierra, PC); Front Mission 3 (Squaresoft, PS); Civilization 3 (???, PS); Fire Emblem:Path of Radiance (Intellignet Systems, GCN)...

Avanture (point&click i non p'n'c):
Tomb Rider (Eidos, PS); LoZ: Wind Waker (Nintendo, GCN); Grim Fandango (Lucas Arts, PC); Medievil 1 i 2 (Sony, PS); LoZ: Ocarina of Time (Nintendo, N64); Fahrenheit (???, PC), Primal (Sony, PS2)...

FPS:
Red Faction (Volition, PC); Unreal 2:The Awakening (???Epic???, PC); Metroid Prime 1, 2 (Retro Studios, GCN); Far Cry (Crytek, PC); CoD serijal (infinity ward, PC); Chaser (???, PC); Serious Sam 2 (hehe, domace:D, PC)...

TPS:
Jedi Knight 2, 3 (Lucas Arts, PC); Gears of War (Epic; PC)...

"voznje":
Gran Turismo 3 (Polyphony, PS2); TOCA 3 WTC (Codemasters, PS); NFS 5 Porsche (???EA???, PC); WRC 3 (Evolution Studios, PS2), Test Drive Unlimited (Eden games, PC); F-Zero GX (???, GCN)...

"horror":
Resident Evil remake (Capcom, GCN); Silent Hill 3 (Konami, PC); Onimusha serijal (Capcom, PS2)...

"Jump'n'run"(Shoot'n'run):
Megaman 2, 4, X, X2, X5, X6:D (Capcom, NES, SNES, GCN); Contra serijal (NES, DS); Viewtiful Joe (Capcom, GCN)...

ostale:
Killer 7 (Capcom, GCN), The Suffering (???, PC); Devil May Cry - prvi, jedan jedini! (Capcom, PS2); Castlevania serijal (Konami, NES, SNES, DS); Ace Combat serijal (Namco, PS, PS2); Super Smash Bros Melee (HAL, GCN)...

*u zagradi je proizvodjac, koliko se sjecam, pa prema tome negdje stoje upitnici jer se ne sjecam proizvidjaca, te paltforma na kojoj sam ju ja igrao ili na kojoj mi je najbolja, dakle NE platforma na kojoj postoji jer ih ima i nekih multiplatformskih na popisu, iako malo
**dakle, iako sam ja tu sada stavio jako puno igara, to je jos uvijek nista prema onome koliko sam ih odigrao i koliko ih jos ima dobrih, te iz istog razloga se nazalost sigurno nisma sjetio jos mnogo meni najdrazih, pa mozda cak i nekih boljih od onih koje se nalaze na popisu:(

EIDIT:
evo, stavka pod ** o cemu sam pricao - zaboravih MGS:D. Cijeli serijal, iako nazalost jos nisam igrao G.O.T. Patriots, no evo, ovdje mogu izdvojiti najboljeg u serijalu - Snake Eater definitivno:care:

EDIT 2:
Max Payne (Remedy, PC) i..... Giants Citizen Kabuto (Planet Moon, PC) - po meni do danas jedna od naj igara na PC-u uopce, a i sire, genijalan cuspajz pucacine, avanture, strategije, i jednog od naj humora od kad je igara:care:, te God of War, po meni najbolja stvar sto se moze zaigrati na Plejsejšnu 2 pored Gran Turisma i MGS-a. NAJBOLJA!

ABuser 05.07.2008. 15:08

Citiraj:

Autor mikey_rs (Post 1075171)
Mahjongg :fiju:

Jooooj, to je bilo do yaya na NES-u:D

Njokli 26.11.2008. 14:34

1. MAX PAYNE 1
2. MAFIA
3. SUMMONER
4. RED FACTION 1
5. AQUANOX 1

Neo-ST 26.11.2008. 15:36

Citiraj:

Autor ABuser (Post 1077352)
Civilization 3 (???, PS)

Sid Meier's
cccc...srami se :)

Reedy 26.11.2008. 15:38

NFS Underground 2, Call of Duty - svi nastavci...

Psyho 26.11.2008. 17:07

Assassins creed.Igrao sam 3 dana do jeruzalema i onda me uvijek izbaci(bila je falšeta).Zamalo sam se rasplaka.Onda sam je ipak igra jos misec dana.

dario_cile 26.11.2008. 17:22

pricajte sta hocete najjace igric su
DIABLO II
SACRED
GOTHIC I,II,III jesu malo starije igrice ali su legendarne i jos netso cekam DIABLO III
:p

Gemmy 26.11.2008. 19:03

od rpg-ova ovako nekako....diablo, fallout serial, baldur's gate 1,2, icewind dale 1,2, Heroes of might and magic 2,3(4 i 5 izbjegavati ), NeverwinterNights 1,2+ eksp, fable....

od strategija........warcraft 2, starcraft warhamer:dark omen, 40k...

pucacine.....FarCry,The chronicles of riddick, F.E.A.R. ,Cod2, CoD 4

voznja ...Gran Turismo 3 (PS2)

van konkurencije FM i championship manager (starije verzije ofc :) )

Newmie 26.11.2008. 19:32

U ovo novije vrijeme se ne sjecam igre osim cod4 koja me držala više od nekoliko dana za kompom, ali je zato prije ne PSu bilo puuuno igrica... nikad necu zaboravit Syphon Filter, to mi je bila prva pucačina koju sam igrao. Pa onda onaj prvi COD na PSu, Warcraft 2.. ima ih jos, ali ne bi se sada tio vracati jos u proslost na segu, amigu i sl.. :)

Mad_Duke 26.11.2008. 20:07

Uzet cu si malo vremena. Posto cesto naletim na ovakve topice, pa bum na jedan dosta toga ubacio. Boldano su igre s kojima sam probe stvarno ekstra vremena sto ne znaci da su mi druge malo manje draze.

RPG i hack&slash

Diablo serijal
Fallout 1 i 2
Baldur's gate serijal
Icewind dale serijal
Heroes of might and magic 1, 2 i 3
Warlords 1 i 2

Strategije
Dune2
C&C i Red Alert
Warcraft 2
Starcraft (iako je zasluzio 80%)
Total Annihilation

FPS
Wolfenstein
Doom 2
Duke Nukem 3D
Quake 1, 2 i 3
Decent 1 i 2
Hexen 1 i 2
Heretic
Call of Duty 1 (bez UO)
Team Fortress za Quake 1 i Half Life

Avanture
Star Trek: TNG - A Final Unity
Day of the Tentacle
Sam n Max hit the road
Full throttle
Monkey Island 1, 2, 3
Dig
Broken Sword
Flight of the Amazon Queen
Indiana Jones
Dune
(ima ih jos lol...)

Izvan kategorija
SWOS
Mortal Kombat 1, 2 i 3, te Trilogy
Postal
Vampire the Masquerade : Redemption
Toki
Flashback
Commander Ken
Quarantine
Carmageddon 1 i 2
Vigilante 8
GTA 1, 2 i 3
Metal Gear Solid
Lemmings
Sim City 2000
Civilization 1 i 2
Colonization
Driver
Max Payne 1 i 2
Ima ih jos tona koje nisam napisao, najvise konzolaskih starih i Amiga. Od nekih se ni imena nemrem sjetit :(

MIK 26.11.2008. 21:40

Citiraj:

Autor Mad_Duke (Post 1202410)
Boldano su igre s kojima sam probe stvarno ekstra vremena sto ne znaci da su mi druge malo manje draze.
Quarantine

:goood:
Uh to sam haklo na 486-ici. Igra ima dobru atmosferu.:)
http://www.bestoldgames.net/eng/old-...quarantine.php

vedro91 26.11.2008. 21:58

COD seriali..po meni najbolji..

Gradjanin 27.11.2008. 08:10

odigrah jednu igru i onako, zasluzuje cistu desetku. iako ima nekih mana, nekih nedostataka ili konfuznih situacija, dajem joj od srca desetku.

uncharted:drakes fortune (PS3)

to je samarcina svim igrama na piceku do sada. fini zaplet, jos bolja radnja, a tek izvedba. eto skolskog primjera kako bi se trebale raditi igre. od zvucne podloge-fenomenalna mjuza, govor, a tek komentari glavnog lika kojih ima zilion. pa do grafike (iako samo konzolaska, nebi je se posramila ni jedna pc igra). ili hardwerske izvedbe gdje ni jednom tijekom igre nisam dozivio neki problem(zamrzavanje, exploiti (mada ih ima...jest malo ali tu su i jako su nebiti i nevazni za igru), ili bilo kakav problem.

jednostavno nekoliko veceri ciste opustene zabave. mada, tesko da je to opustena zabava jer si non stop u akciji. svaka preporuka ljubiteljima fps-3rd person-istrazivacko avanturistickih igara. prejebeno su pomijesali sve te zanrove u jedan naslov. ko moze, neka si to odigra. stvarno nakon dugo vremena jedna zaokruzena, napeta i zabavna igra. jos k tome i logicka (postoje zagonetke ili domino radnje da se moze napredovati dalje).

nema do fore da dodes u podmornicu, dodes do okna, pa brzo tipkas trokut da kao snagom pokrenes zahrdali mehanizam vrata, pa onda gljivom u krug otvaras mehanizam i uleces u ekšn ko john wayne. fakat veseli kad te nekaj takvoga toliko odusevi.

desetka ;)

thedream 27.11.2008. 08:37

Najbolja igra? Baldur 2,i WoW,ofc.:smoke:

Halos 27.11.2008. 13:18

Citiraj:

Autor sbilic1 (Post 1075472)
Half Life - sve
Najbolj fps ikad

Potpis, još si ja razmišljam...koja mi je koja, i onda se sjetim...:D

Eventualno bih dodao Max Payne-a(1,2) +GTA SA. A na PS-u, PES2 i Metal Gear Solid

Toliko od mene:beer:

stereotyp 28.11.2008. 13:57

kad se sjetim mojih pc pocetaka..onda mi na pamet pada prince of persia, sati i sati utuceno u tu igru na 286-tici na 13 inca crno-bijelom monitoru :) isto tako Hotroad, Golden Axe i ostale.. :)

isto teba spomenut red alert, fallout, broken sword 1 i 2, deus ex, duke3d, wolf3d, blood, doom, diablo, f1gp2..itd itd, pa poslje half-life i unreal. Sve te igre su me tada danima bez prestanka drzale za kompom, jednostavno su imale ono nesto sta te drzi, il smo tad kao klinci imali samo puno slobodnog vremena? :)

u zadnjih par godina se ne sijecam da me je neka igra toliko fascinirala, mozda stalker, al ni problizno ovima gore

al na koncu konca, svejedno ne mogu tocno rec koja mi je najbolja igra koju sam igrao, tesko je nac odgovor :)

poz

crocro25 28.11.2008. 15:17

fallout 3,resident evil 4,nba 2k9 i normalno bioshock

Amdejac 28.11.2008. 17:48

Jučer sam instalirao jednu od meni boljih strategija. Niti prekomplicirana, niti prelagana niti preteška.
Warlords Battlecry II
http://www.gamespot.com/pc/strategy/...ry2/index.html

morph 28.11.2008. 17:54

Citiraj:

Autor Mad_Duke (Post 1202410)
Fallout 1

ccccccc :D

Funkenstein 28.11.2008. 18:42

Starcraft, Unreal Tournament, Baldur's Gate 2: Shadows of Amn, jednostavno prekrasan RPG, još su vrhunski Neverwinter nights, icewind dale i planescape torment ... D&D & forgotten realms FTW

Chuby 28.11.2008. 19:10

Fallout
Fallout 2
Baldurs Gate 2 + expanzija
Starcraft
Diablo svi nastavci i expanzije
NFS Porsche (5)
Halo
Mafia
Disciples
Sve su vise manje evergreeni :D

terminator 30.11.2008. 19:54