PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Smartphone uređaji i mobiteli (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Tomato (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=41620)

L31 05.06.2014. 13:50

Brutalna se dize s 1000mb na 1500mb podatkovnog prometa

domis 10.06.2014. 13:35

i tako, stigla obavijest o povisivanju pretplate na tomato, što znači - selim se na t-mobile :D

siny 15.06.2014. 00:05

Može pitanje... Kakav je 3G signal na tomato mrži... Da li ima problema sa interent spajanjem preko 3G

RAUL 15.06.2014. 08:40

Ok je signal,sve ovisi o lokaciji.

Lak 16.06.2014. 14:48

Prebacio broj u Tomato, teta u vip centru mi rekla da signal nije isti kao vip korisnicima koji imaju prednost. Ali zicer tarifa je sasvim ok i ne treba cjepidlacit.

Tvrdi 16.06.2014. 22:29

Citiraj:

Autor Lak (Post 2614192)
Prebacio broj u Tomato, teta u vip centru mi rekla da signal nije isti kao vip korisnicima koji imaju prednost. Ali zicer tarifa je sasvim ok i ne treba cjepidlacit.

teta priča gluposti

Brko 17.06.2014. 08:01

Citiraj:

Autor Lak (Post 2614192)

Jel ti rekla i da VIP pretplatnici imaju niže cijene goriva i u prosjeku veće piše od onih na Tomatu :D ?
Jesu uspjeli oni nekoga skenjat sa takvim pričicama...?

Lak 17.06.2014. 08:23

Nije sama rekla tu informaciju već sam ju pitao reda radi dok je printala papire i samo je dala odgovor bez insinuacija da me pridobi na vip, o tome uopće nije bilo niti jedne riječi.
Teta super radi, efikasno i brzo, postavila mi je pitanja vezana samo uz prelazak na tomato, a opčenito nisam primjetio ništa loše u poslovnici među zaposlenicima već isključivo netrpeljive ljude koji su došli i stali u red, kolutanje očima, priglupe razgovore, iščuđavanje na gluposti, jedan lik ispred mene uzeo iphone na xxxxl tarifu...sve ti bude jasno.

Previše brijete da vas svi žele smuljati, a sami imate izbora, ugovore za čitanje i na kraju svjesno potpisujete.

Tvrdi 18.06.2014. 18:18

Citiraj:

Autor Lak (Post 2614811)
Nije sama rekla tu informaciju već sam ju pitao reda radi dok je printala papire i samo je dala odgovor bez insinuacija da me pridobi na vip, o tome uopće nije bilo niti jedne riječi.
Teta super radi, efikasno i brzo, postavila mi je pitanja vezana samo uz prelazak na tomato, a opčenito nisam primjetio ništa loše u poslovnici među zaposlenicima već isključivo netrpeljive ljude koji su došli i stali u red, kolutanje očima, priglupe razgovore, iščuđavanje na gluposti, jedan lik ispred mene uzeo iphone na xxxxl tarifu...sve ti bude jasno.

Previše brijete da vas svi žele smuljati, a sami imate izbora, ugovore za čitanje i na kraju svjesno potpisujete.

tomato i vip koriste istu mrežu odn. infrastrukturu i signal je isti. dakle ja nisam rekao da te ona htjela smuljat već da priča gluposti.

gin.tonic 18.06.2014. 18:55

Citiraj:

Autor gnujko (Post 2615966)
tomato i vip koriste istu mrežu odn. infrastrukturu i signal je isti. dakle ja nisam rekao da te ona htjela smuljat već da priča gluposti.

Lošiji je signal na Tomato nego na Vip-u, imam ja Tomato i mogu to reći...

Tvrdi 19.06.2014. 10:30

Citiraj:

Autor gin.tonic (Post 2615997)
Lošiji je signal na Tomato nego na Vip-u, imam ja Tomato i mogu to reći...

Imao sam tomato, pa tmobile i onda vip....u zg i okolici sve tri mreže rade bezprijekorno.

BlackDwarf 20.06.2014. 09:02

jesi obisao bas cijeli dio grada? recimo u Ilici kada udes u trgovinu s gornje strane onda nema signala

Juice 20.06.2014. 09:27

Ista stvar ti je i Bila u Marticevoj. Barem HT izgubi signal, a vjerujem i ostali.

Uvijek ce se naci mrtva tocka u mrezi. Posve relevantno a cijela prica ko ima bolji signal, vip ili tomato.

Mario92 24.06.2014. 19:13

Problem - od kad sam prenio broj na Tomato ne dobivam više poruke od Facebooka za onaj secure login.

Znači, imam upaljen two step verification, Googleove i Microsoftove poruke dolaze bez problema dok jedino sa Facebookom imam problem.

Zvao sam SZK, normalno nemaju pojma. Poslali su na provjeru i nazvao me tehničar koji je rekao da nema problema s njihove strane. U njihovom sustavu navodno nema nikakvih poruka koje su "zapele".

Provjerio sam broj mobitela - sve je ok.
Na mobu nemam nikakve filtere ni blokade. Međutim bez obzira na to probao sam staviti karticu i u drugi mob - i dalje ne dolazi SMS.

Nemam ideju zakaj ne radi. Jel imate vi?

domis 25.06.2014. 09:06

meni je tako cudno bilo prvi dan kad su me prebacili na tcom. slijedeci dan mi se sve normaliziralo, tako da pricekaj dan-dva

Mario92 25.06.2014. 12:17

Da ali ja čekam već tri tjedna :D

the.elles.d 25.06.2014. 12:59

Meni face nikad nije radio. Ms, google, airbnb i ostali rade, ali fb nikada.

spawn 25.06.2014. 15:57

Tomato ima sporiji internet. Provjereno. Dzaba pokazuje speedtest. Probao razgovor preko vibera i video preko skype-a. Na istom mjestu,iphone 5s i galaxy s4 mini. Tomato-stekanje ,VIP normalan razgovor. Otisao u Pulu,tj drugi grad i probao istu stvar. Ista situacija. Mozda je ona teta par postova poviše ipak u pravu.

Mario92 25.06.2014. 16:57

Citiraj:

Autor the.elles.d (Post 2619804)
Meni face nikad nije radio. Ms, google, airbnb i ostali rade, ali fb nikada.

Prevedeno, mogu se *ebat?

Prilično retardirano. Nije mi jasno kako onda ne primaju poruke od Facebooka? Mislim, bar su mi tako rekli, možda i dobe ali im se ne da zayebavati s tim pa vele kao da nije do njih...

NeooS 25.06.2014. 18:36

Citiraj:

Autor Mario92 (Post 2619930)
Prevedeno, mogu se *ebat?

Prilično retardirano. Nije mi jasno kako onda ne primaju poruke od Facebooka? Mislim, bar su mi tako rekli, možda i dobe ali im se ne da zayebavati s tim pa vele kao da nije do njih...

Čudim se da su ti uopće išta rekli osim "Facebook nije naša usluga, ne pružamo podršku za tu/takvu uslugu". Ali u biti tebi se to svelo na isto. Nešto ti i jesu rekli, što nije točno i ne pomaže ti.

Tvrdi 26.06.2014. 10:18

Citiraj:

Autor Bruno_Rv (Post 2619894)
Tomato ima sporiji internet. Provjereno. Dzaba pokazuje speedtest. Probao razgovor preko vibera i video preko skype-a. Na istom mjestu,iphone 5s i galaxy s4 mini. Tomato-stekanje ,VIP normalan razgovor. Otisao u Pulu,tj drugi grad i probao istu stvar. Ista situacija. Mozda je ona teta par postova poviše ipak u pravu.

Nije u pravu jer je ona pričala o signalu za razgovore. Ti pričaš o netu. Odn. ti pričaš o onome što ga najviše ždere a to su ti "stream" razgovori. Ja to ni ne koristim na mobu a za sve drugo net radi i više nego dobro. Tako i tako wifi je u urbanoj sredini dostupan na više mjesta.
Osim toga, gdje možeš za 29 kn dobiti 350 minuta razgovora, 500 poruka i 1Gb net prometa?

spawn 26.06.2014. 10:23

Ja sam napomenuo da nije isto Tomato i Vip. Bar internet nije isti bez obzira sto koriste istu infrastrukturu. Nisam ulazio u cijene i pakete.

Juice 26.06.2014. 10:37

Sekundarna mreza, i ima manju propusnost na baznim postajama. Sve ovisi na koju si zakacen opet. Ak je neka gdje nema puno korisnika u datom trenutku nece biti razlike, ako ima puno korisnika biti ce male razlike.
Kako o tome ovisi, tako ovisi i o samom uredjaju. Ne love svi uredjaji jednak signal.

Mario92 26.06.2014. 11:02

Ja znam da HD voice radi i to mi je dost :D

Al ozbiljno, signal je bolji na području gdje putujem dok je doma signal 3G mreže slabiji ali propusnost je oko 9MBps. Prednost kad živiš u mjestu gdje malo ljudi koristi mobilni net :D

Tvrdi 26.06.2014. 11:06

PA tomato je ionako namjenjen studentima i sl. i ljudima koji ne pričaju puno...tko želi rokat "ozbiljnije" uvijek ima tscum i kradnet i pretplatica fino..

Juice 26.06.2014. 11:10

Citiraj:

Autor gnujko (Post 2620254)
PA tomato je ionako namjenjen studentima i sl. i ljudima koji ne pričaju puno...tko želi rokat "ozbiljnije" uvijek ima tscum i kradnet i pretplatica fino..

Da, a u pretplati dobijes pet puta manje minuta.
Izuzev flat opcije koje se mogu uzet.

Tvrdi 26.06.2014. 12:22

Citiraj:

Autor Juice (Post 2620260)
Da, a u pretplati dobijes pet puta manje minuta.
Izuzev flat opcije koje se mogu uzet.

pokušao sam biti ciničan :D

Master_Hrc 27.06.2014. 10:02

Citiraj:

Autor gnujko (Post 2620193)
...
Osim toga, gdje možeš za 29 kn dobiti 350 minuta razgovora, 500 poruka i 1Gb net prometa?

Kaj nije 250 minuta?

Tvrdi 27.06.2014. 11:01

Citiraj:

Autor Master_Hrc (Post 2620850)
Kaj nije 250 minuta?

Je. Typo, Sry. Uglavnom to je dosta onome ko ne ovisi o mobitelu. Recimo ja sve svoje bitne razgovore ne vodim preko telefona a ostalo je samo za obiteljske razgovore tipa "Di si s klincima, u kojem parkiću?" ili s frendovima "Kad se nalazimo za gledanje tekme" i sl...A već jako dugo nisam ni u teen godinama pa ne pričam satima o tome kako smo super i kako si me poljubila nježno noćas :D...

Meni je mobitel više kao nužno zlo iako sam u zadnje vrijeme skužio kako je dobro imati mail i net na telefonu haha

Master_Hrc 27.06.2014. 13:25

Citiraj:

Autor gnujko (Post 2620892)
Je. Typo, Sry. Uglavnom to je dosta onome ko ne ovisi o mobitelu. Recimo ja sve svoje bitne razgovore ne vodim preko telefona a ostalo je samo za obiteljske razgovore tipa "Di si s klincima, u kojem parkiću?" ili s frendovima "Kad se nalazimo za gledanje tekme" i sl...A već jako dugo nisam ni u teen godinama pa ne pričam satima o tome kako smo super i kako si me poljubila nježno noćas :D...

Meni je mobitel više kao nužno zlo iako sam u zadnje vrijeme skužio kako je dobro imati mail i net na telefonu haha

Sve 5, vec sam mislio da sam nesto krivo ispregovarao :D:D

Neznam da li je netko spomenuo sa ukucavanjem svakog bona dobijete bonus megabajtiće i to *10 vrijednost bona :))

simpleplan 28.06.2014. 13:53

Ako netko bude prelazio na brutalnu neka se javi, mjesec džabe meni i njemu neće škodit. :D

Inače, SZK im je užasna, taman sam prešao s VIP-a i stvarno moraš čekat za javljanje, a imaju SZK za 5 kn/minuta, znači po minuti im dajem 5 posto mjesečne potrošnje, how yes no.

rendula 28.06.2014. 14:06

Ja sam imao dobro iskustvo nedavno sa szk, odmah dobio vezu, rijesili problem za cas.

NeooS 28.06.2014. 16:42

Citiraj:

Autor simpleplan (Post 2621400)
Inače, SZK im je užasna, taman sam prešao s VIP-a i stvarno moraš čekat za javljanje, a imaju SZK za 5 kn/minuta, znači po minuti im dajem 5 posto mjesečne potrošnje, how yes no.

nije ti ovo vrijeme bas mjerodavno za mjerenje javljanja SZK. Kontam da je ovaj 6.mj koban zbog ovih zahtjeva,prijenosa itd.đ

Juice 28.06.2014. 16:50

Citiraj:

Ako netko bude prelazio na brutalnu neka se javi, mjesec džabe meni i njemu neće škodit. :D

Zvao si tehničku podršku plus koja se naplaćuje i zato si vjeroajtno i čekao toliko jer tehničari nisu brzi baš.

Da si zvao običnu službu ne bi ti bilo naplaćeno

Citiraj:

092 99 22 - Tomato govorni automat
Pruža osnovne informacije o Tomatu. Pozivi s Tomato broja su besplatni.

092 99 33 - Informacije o Tomato uslugama
Tomato služba za korisnike dostupna korisnicima od 0-24 sata. Pozivi s Tomato broja su besplatni.

092 99 44 - Tehnička podrška plus
Naš zadatak je pomoći ti da suvremene tehnologije i uređaje koristiš s lakoćom! Naši stručnjaci dostupni su ti svakim danom od 9:00 do 21:00 sat, a cijena poziva je 5,00 kn po minuti.

sandokan111 28.06.2014. 20:00

Citiraj:

Inače, SZK im je užasna, taman sam prešao s VIP-a i stvarno moraš čekat za javljanje,

Mislim da je to do ovog mjeseca. Evo sam upravo bio na cekanju 20 minuta tocno na vipu :(

M.Vlahovic 20.07.2014. 09:22

jel još neko ima problema sa carnet internetom na tomatu
?

Poggiali 21.01.2015. 15:10

Pozdrav!

Korisnik sam zicer tarife, ali mi je neki dan istekla, nisam imao dovoljno novca na kreditu, pa dok sam kupio bon, pokusao sam je aktivirati jucer, uz to mi jei hitno trebao internet. Poslao sam poruku, ali vidim ne dolazi mi potvrdni sms i ne dolazi, a net mi skida pare sa racuna :S Malo kasnije nazovem SZK, kazu zao nam je , ali radimo neko azuriranje sistema i nije moguce aktivirati, biti ce ujutro... uglavnom evo sad su 3 sata, zicer mi i dalje nije aktivirana, internet mi je skinuo 20kn, a oni se nisu ni udostojili poslati neku obavjest da ce radit azuriranje sistema

Kaj ja da radim sad, jel se mogu zalit kome? Student sam, nezaposlen i nije mi samo tak bacit bon :(

partwish 21.01.2015. 15:20

Citiraj:

Autor Poggiali (Post 2722981)

Kaj ja da radim sad, jel se mogu zalit kome? Student sam, nezaposlen i nije mi samo tak bacit bon :(

Išao si na Internet iako nisi imao aktiviran paket i naplatili su ti 20kn... Ne znam na osnovu čega bi se žalio. Mogu ti oni eventualno izaći u susret, ali skeptičan sam.

Poggiali 21.01.2015. 15:23

Ne znam, nekad mi skinu 29 kn odma, al mi poruka kasnije stigne :/ Nisam se ni nadao

Xenon 09.04.2015. 14:55

meni je internet koma na tomatu

Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:32.