PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Aplikacije (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=37)
-   -   Vodič za foobar2000v9 u 13 slika (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=40904)

Facelessone 20.01.2008. 15:51

je, ali ovisi koje lyricse ti skine, jer nema za sve pjesme tak.

Desna tipka. Online Search i potraži. .lrc file.

kasko 28.01.2008. 11:32

jel se može ovo obilježeno na slici kak povečat. mislim da bude veće po visini. http://img211.imagevenue.com/loc345/..._122_345lo.JPG

Smartguy 02.02.2008. 12:21

onaj popularni widget od crnog za samurize sam stavio i sve radi ali nema animacije tj. nema "pumpanja" basa. Jel bi trebao nešto enableati u foobaru ili u samurzieu?? I jedno i drugo su najnovija verzija.

frANZi 02.03.2008. 13:33

Evo ovako ljudi, želim uraditi sljedeće. Naime, htio bih svoju mjuzu razvrstati po kategorijama (domaće, rock, laganini i sl.), ali na način da za svaku tu kategoriju imam poseban album list (u kojem su unosi razvrstani po artistima).

Trenutno s lijeve strane imam album list, u njemu sve artiste (dakle cijeli library view), a s desne prikaz pjesama (Columns Playlist) i po tome trenutno puštam glazbu. Međutim, ja bih htio sad glazbu razvrstati po kategorijama, a da s lijeve strane iznad album lista imam odabir tih kategorija, i kad ja odaberem da se album list prilagodi odabiru (dakle da budu oni artisti koji imaju pjesme u toj kategoriji).

Tražio sam ja po tim forumima, ali uopće ne razumijem koncept kako bih to napravio...

morph 02.03.2008. 13:58

Citiraj:

Autor frANZi (Post 965250)
Evo ovako ljudi, želim uraditi sljedeće. Naime, htio bih svoju mjuzu razvrstati po kategorijama (domaće, rock, laganini i sl.), ali na način da za svaku tu kategoriju imam poseban album list (u kojem su unosi razvrstani po artistima).

Trenutno s lijeve strane imam album list, u njemu sve artiste (dakle cijeli library view), a s desne prikaz pjesama (Columns Playlist) i po tome trenutno puštam glazbu. Međutim, ja bih htio sad glazbu razvrstati po kategorijama, a da s lijeve strane iznad album lista imam odabir tih kategorija, i kad ja odaberem da se album list prilagodi odabiru (dakle da budu oni artisti koji imaju pjesme u toj kategoriji).

Tražio sam ja po tim forumima, ali uopće ne razumijem koncept kako bih to napravio...

nesto kao ovo iznad playliste?

http://foobar.bowron.us/foo_browser.png

frANZi 05.03.2008. 12:33

Citiraj:

Autor morph (Post 965267)
nesto kao ovo iznad playliste?

http://foobar.bowron.us/foo_browser.png

Da, tako nešto. Samo bih ja to minimizirao potpuno (dakle samo genre) i stavio bih puno manje kategorija.

morph 05.03.2008. 19:52

Citiraj:

Autor frANZi (Post 967579)
Da, tako nešto. Samo bih ja to minimizirao potpuno (dakle samo genre) i stavio bih puno manje kategorija.

Mislim da ne mozes to minimizirati (u principu nije mi jasno kako bi to izveo). Sto se tice genreova oni se ucitavaju iz tagova pjesama, ne odredjujes ih direktno ti.

Osim tog rjesenja postoje i druga. Mozes si na disku razvrstati muziku po principu
c:\music\genre\artist\album pa reci album listu da razvrsta sve po directory structure

Evo sad dok pisem ovaj post isao sam se malo zezati sa album listom i mislim da sam dobio sto ti treba.
Znaci:
1.desni klik na album listu >> settings
2.odaberes tab "general", opciju "new"
3.imenujes po zelji, pod value stavi ovo:
Citiraj:

%%|[%album artist%]| [%album%]|[[%discnumber%.]%tracknumber%. ] %title%
4.klik na "ok"
5.desni klik na album listu >> view >> odaberes novu kategoriju koju si napravio

Pa javi jesi to htio...

kasko 22.03.2008. 20:37

htio bih da mi se umjesto album arta vrti kao slideshow moji wallpaperi jel se to može kako podesiti? koristi foobar2000 0.5.9.1. verziju s FOOAvA settings

ovako to izgleda: http://img136.imagevenue.com/loc824/..._122_824lo.JPG

morph 22.03.2008. 22:42

Citiraj:

Autor night_whisper (Post 982013)
htio bih da mi se umjesto album arta vrti kao slideshow moji wallpaperi jel se to može kako podesiti? koristi foobar2000 0.5.9.1. verziju s FOOAvA settings

ovako to izgleda: http://img136.imagevenue.com/loc824/..._122_824lo.JPG

Odaberi u opcijama od fooava (klik na onaj zupcanik dolje desno) pod "components options" - album art panel.
Desni klik na album art i odi na preferences. Pod tabom sources odes na add i dodas ovu liniju (a izbrises sve ostale)
-C:\Wallpapers\*.*

Nisam 100% siguran da ce prihvatiti *.*, ali trebao bi. Naravno folder određujes svojevoljno. Zatim ides na tab "behaviour" i odaberes opciju "cycle sources during playback" i mislim da bi trebalo raditi

kasko 22.03.2008. 23:59

e morph fala ti majstore složio sam, nisam dodao bio - na početku redka (makar neznam ni zašto treba ) to ovo na kraju nisam stavio \*.* i sad mi radi ko beba...

warlock25 19.02.2010. 15:33

Ima li gdje na netu da se mogu skinuti kompletni foobar paketi tj od ljudi koji su slozili sebi pa cijeli foobar folder zazipali i puknuli na net.

portable ili nes takvo?

xlr 20.02.2010. 22:38

Probao sam dva plugina da mi foobar šalje listening info na mirandu, ali nisam uspio. Koristim foobar 1.0.

Prvi foo_mlt.dll koji dolazi u paru s mirandinim pluginom listeningtoW.dll. Vjerujem da je ovaj plugin malo outdated foo_mlt niti ne vidim u toolsima, makar se foobar ne žali na plugin... Ukratko ništa se ne događa na mirandi.

Onda sam probao drugi plugin foo_listeningto.dll, koji baš i nema neke bogate opcije osim enable/disable...

Any help?

Baja 001 20.02.2010. 23:50

Citiraj:

Autor warlock25 (Post 1574791)
Ima li gdje na netu da se mogu skinuti kompletni foobar paketi tj od ljudi koji su slozili sebi pa cijeli foobar folder zazipali i puknuli na net.

portable ili nes takvo?

http://browse.deviantart.com/customi...ia/foobar2000/

Pogledaj DarkOne, xChange, FooAvA, Ibiza i sl :)

Citiraj:

Probao sam dva plugina da mi foobar šalje listening info na mirandu, ali nisam uspio. Koristim foobar 1.0.

Prvi foo_mlt.dll koji dolazi u paru s mirandinim pluginom listeningtoW.dll. Vjerujem da je ovaj plugin malo outdated foo_mlt niti ne vidim u toolsima, makar se foobar ne žali na plugin... Ukratko ništa se ne događa na mirandi.

Onda sam probao drugi plugin foo_listeningto.dll, koji baš i nema neke bogate opcije osim enable/disable...

Any help?
http://pelit.koillismaa.fi/plugins/show.php?id=76 :kafa:

xlr 21.02.2010. 12:52

Citiraj:

Autor Baja 001 (Post 1576067)

E ovaj još nisam vidio, makar znam za AMIP za Winamp...
Ugl sinoć i evo jutros se zafrkavam s tim, čitao dokumentaciju, čačkao postavke ali nula bodova. S druge strane, Skype šljaka.

Ti to baš koristiš ili si samo linkao?

Baja 001 21.02.2010. 14:21

Citiraj:

Autor xlr (Post 1576310)
E ovaj još nisam vidio, makar znam za AMIP za Winamp...
Ugl sinoć i evo jutros se zafrkavam s tim, čitao dokumentaciju, čačkao postavke ali nula bodova. S druge strane, Skype šljaka.

Ti to baš koristiš ili si samo linkao?

Ne koristim Mirandu pa ni to :(

A taj mi izgleda najsvježije pa sam mislio da će radit.

xlr 21.02.2010. 17:15

Plugin je svjež, nema sumnje.

Ali što više čitam, to više vidim kako Miranda nije podržana na način kao recimo Skype. Autor je to napravio na skroz drugi, lošiji način. Al kakogod, ne uspijevam ga osposobiti, odustajem.

Miranda s miljon opcija je mačji kašalj naspram foobara s miljon i jednom :) Brijem da ćemo se dugo voljeti.

rodriguez 31.05.2010. 15:45

Gdje se mogu naći dobri skinovi i teme za foobar i upute za ubacivanje istih?:)

bataya 31.05.2010. 16:13

imas na www.deviantart.com

weaponx 07.02.2011. 09:09

Malo sam se igrao sa Foobarom i muči me razmještanje itema. Kako da dobijem ovaj seekbar dolje ispod svega, znaći da bude cijelom dužinom ispod lyric showa i popisa muzike?

http://img145.imageshack.us/img145/3...ard01xs.th.jpg

morph 07.02.2011. 18:48

Citiraj:

Autor weaponx (Post 1843070)
Malo sam se igrao sa Foobarom i muči me razmještanje itema. Kako da dobijem ovaj seekbar dolje ispod svega, znaći da bude cijelom dužinom ispod lyric showa i popisa muzike?

http://img145.imageshack.us/img145/3...ard01xs.th.jpg

Uđeš u layout editing mode i sa desnim klikom dodajes nove elemnte gdje hoces. Tebe zanima toolbar header u koji mozes dodavati stvari iz toolbara.

weaponx 07.02.2011. 20:12

Citiraj:

Autor morph (Post 1843533)
Uđeš u layout editing mode i sa desnim klikom dodajes nove elemnte gdje hoces. Tebe zanima toolbar header u koji mozes dodavati stvari iz toolbara.

Ne mogu naći ni layout editing mode ni toolbar header. Da nisu to opcije iz novije verzije, ja imam 0.9.5.2.

morph 07.02.2011. 21:03

Citiraj:

Autor weaponx (Post 1843624)
Ne mogu naći ni layout editing mode ni toolbar header. Da nisu to opcije iz novije verzije, ja imam 0.9.5.2.

Jesu, da...od onda je izaslo jedno 20-ak verzija, ne znam zasto upotrebljavati nesto tako staro.

weaponx 07.02.2011. 21:20

Citiraj:

Autor morph (Post 1843679)
Jesu, da...od onda je izaslo jedno 20-ak verzija, ne znam zasto upotrebljavati nesto tako staro.

Ma tu sam imao već skinutu od prije. Ništa, skidam zadnju, puno hvala na pomoći.

Drift_King 25.02.2011. 10:28

Ljudi tek sam se upoznao s Foobarom i sad mi treba par odgovora.
Dakle treba mi ovo (na SLICI po okvirima):

1. Crveni okvir - Da li mogu zamijeniti ovaj font gore, gdje je izvodac i pjesma, naravno kako ide ako mogu?
2. Zeleni okvir, cover - kako mogu postaviti jednu sliku za sve pjesme iz playliste Strano? U My Musicu sam stavio 2 Mape: Strano i Domace, u te dvije mape je poslozena muzika po folderima opet...
3. Plavi okvir unutar zelenog - dali je i ovdje moguca zamjena fonta/boje i da li mogu maknuti ovaj dio No Lyrics
4. Zuti okvir - da li mogu maknuti ovaj dio sto mi prikazuje da li pjesma ima Lyrics ili nema (mali kvadrati crni)?

E i jos mi treba nekakav mini player za Foobar, da mi se pojavi na taskbar-u kada stavim hide, da mi samo ima kontrole Play/Pause, Stop, Next, Previous.

Baja 001 25.02.2011. 11:42

Citiraj:

1. Crveni okvir - Da li mogu zamijeniti ovaj font gore, gdje je izvodac i pjesma, naravno kako ide ako mogu?
Definirana su 4 fonta za Spotifoo, ide izmjenom imena fonta ili skripte.
Citiraj:

2. Zeleni okvir, cover - kako mogu postaviti jednu sliku za sve pjesme iz playliste Strano? U My Musicu sam stavio 2 Mape: Strano i Domace, u te dvije mape je poslozena muzika po folderima opet...
Cover.*; front.*; folder.* bi tribali radit.
Citiraj:

3. Plavi okvir unutar zelenog - dali je i ovdje moguca zamjena fonta/boje i da li mogu maknuti ovaj dio No Lyrics
Moguća je pod postavkama. Spotifoo nema po def. ugrađen plugin za DL lyricsa, samo za prikazivanje.
Citiraj:

4. Zuti okvir - da li mogu maknuti ovaj dio sto mi prikazuje da li pjesma ima Lyrics ili nema (mali kvadrati crni)?
Može, opet edit WSH skripte.
Citiraj:

E i jos mi treba nekakav mini player za Foobar, da mi se pojavi na taskbar-u kada stavim hide, da mi samo ima kontrole Play/Pause, Stop, Next, Previous.
Foo advanced controls

Drift_King 26.02.2011. 08:46

Malo mi je tesko trenutno to editiranje skripte, ali budem i ja naucio :)

Baja 001 26.02.2011. 10:58

Citiraj:

Autor Drift_King (Post 1858045)
Malo mi je tesko trenutno to editiranje skripte, ali budem i ja naucio :)

Obrati se Br3ttu na Deviantartu, tj. imaš komentare ispod Spotifoo setupa. On ti može jako pomoć.

flyer1 03.03.2011. 21:32

u zadnje vrime koristim foobar 0.9.6.9 sa melancholy skinom koji mi je osobno drag jer imho lijepo izgleda + podatke povlači s last.fm-a, ali ima jedan problem koji ne mogu dokučit, a to prikaz play, stop etc....ikonica. tip koji je uploadao skin pravda se da ih je zaboravia uvrstit u originalni pack, al plain googlingom sam ustanovia da ih je isto tako 'zaboravia' uploadat na nekoliko drugih sajtova...e sad, skinia san i proba taj dodatni button-pack koji je stavljen na istu deviant stranicu kopirat u root folder, images folder, al neće da se prikažu pa neće....
može neko pomoć? morph?:) tenks unaprid.

morph 03.03.2011. 21:55

Citiraj:

Autor flyer1 (Post 1862643)
u zadnje vrime koristim foobar 0.9.6.9 sa melancholy skinom koji mi je osobno drag jer imho lijepo izgleda + podatke povlači s last.fm-a, ali ima jedan problem koji ne mogu dokučit, a to prikaz play, stop etc....ikonica. tip koji je uploadao skin pravda se da ih je zaboravia uvrstit u originalni pack, al plain googlingom sam ustanovia da ih je isto tako 'zaboravia' uploadat na nekoliko drugih sajtova...e sad, skinia san i proba taj dodatni button-pack koji je stavljen na istu deviant stranicu kopirat u root folder, images folder, al neće da se prikažu pa neće....

Ako imas portable instalaciju, baci ju u zip pa uploadaj negdje i posalji mi link da ne kopam okolo.

Baja 001 03.03.2011. 22:03

Citiraj:

Autor flyer1 (Post 1862643)

Kako je definiran source od ikonica, nije to samo random ih baciš u root :D

flyer1 03.03.2011. 22:47

@morph: ovo je folder - http://www.megaupload.com/?d=92C4WDDR
a ovo je button pack - http://www.megaupload.com/?d=SPNL1DXI

@Baja 001: :D izgleda da je to bio i uploaderov problem

c/p uploadera na deviantu: hxck Jul 19, 2010
the buttons are in the link in the description; you need to download and load them, since I forgot to add them. Sorry!

morph 03.03.2011. 23:01

Koliko vidim ne koristis portable verziju. Tamo gdje ti trebaju biti buttoni (otprilike, jer ja ne vidim nista osim sive pozadine) desni klik, pa splitter settings, odaberes buttons, pa configure, selektiras naredbu i odaberes path do png slike.

flyer1 03.03.2011. 23:27

hmmm...nikako neće da mi dozvoli dodavanje custom ikone unutar button configurationa, samo default...al ne bunim se, radi dobro :D

tenks!

HD3850 09.03.2011. 09:44

pozdrav...mene zanima kako izmjeniti izgled foobara..imam zadnju verziju, ali sam svasta bio probavao, i nije mi uspjelo :(.. vec sam pisao u temi koja je isto za ovaj player, ali nista..

Drift_King 09.03.2011. 10:24

Imas na devinat-u sve opisano kako, samo ukucaj Spotifoo pa ces vidjeti. Ako ne budes znao imas dosta korisnih komentara i objasnjenja ispod dolje.

Baja 001 09.03.2011. 12:18

Citiraj:

Autor HD3850 (Post 1866446)
pozdrav...mene zanima kako izmjeniti izgled foobara..imam zadnju verziju, ali sam svasta bio probavao, i nije mi uspjelo :(.. vec sam pisao u temi koja je isto za ovaj player, ali nista..

Vrlo jednostavno ovih dana jer primjerice Tedgo ima rješene setupe, (next-next-finish), a ostali većinom auto skripte kad se pokrene player.

Ako oćeš nešto kvalitetno samostalno napravit onda se pripremi na dosta pisanja koda.

ethan 11.04.2011. 23:51

ajd pliz pomozite

imam depeche mode u dts formatu - kad ga pokrenem u foobaru - on prepoznaje sve kanale, ali je output samo na 2 prednja zvucnika
u bsplayeru (s ac3 filterom sve funkcionira savrseno - saljem zvuk preko spdifa u pojacalo), ali s foobarom nikako da dobijem taj spdif out

probao sam s foo_out_ks.dll - ali ja nemam nikakvu zvucnu koju mogu odabrati - imam samo opcije null output, primary sound driver i realtek digital output - i nista od toga mi ne daje zeljeni rezultat
probao sam i s foo_spdif.dll - al opet samo 2 prednja zvucnika

mora da radim neku pocetnicku glupost, al ne kuzim koju

Baja 001 12.04.2011. 00:18

Citiraj:

Autor ethan (Post 1890149)
ajd pliz pomozite

imam depeche mode u dts formatu - kad ga pokrenem u foobaru - on prepoznaje sve kanale, ali je output samo na 2 prednja zvucnika
u bsplayeru (s ac3 filterom sve funkcionira savrseno - saljem zvuk preko spdifa u pojacalo), ali s foobarom nikako da dobijem taj spdif out

probao sam s foo_out_ks.dll - ali ja nemam nikakvu zvucnu koju mogu odabrati - imam samo opcije null output, primary sound driver i realtek digital output - i nista od toga mi ne daje zeljeni rezultat
probao sam i s foo_spdif.dll - al opet samo 2 prednja zvucnika

mora da radim neku pocetnicku glupost, al ne kuzim koju

Koji windows koristiš?

ethan 12.04.2011. 12:20

koristim windows 7 - 64bit
foobar 1.1.5

Baja 001 12.04.2011. 13:22

Citiraj:

Autor ethan (Post 1890335)
koristim windows 7 - 64bit
foobar 1.1.5

Foobar WASAPI