![]() |
Je, jadni Opteronko se pridavi skroz-naskroz...ja sam ga držao na 3000 pa mi je svejedno uspio toliko dići tlak da sam samo zato prešao na dvojezgreni:)
4670 je fina grafa, samo malo pričekaj da ovi naši papci spuste cijenu:) Oni šupci iz zagrie su joj nabili cijenu na 716 kuna:suicide: |
Ma bezveze napucavaju te cijene. Ovaj PCS model od PowerColora je čist vredu, a za vreme kad stigne kod nas se i cijene poslože.
|
Možda da ideš na neku sa većim izborom konektora?
http://www.guru3d.com/imageview.php?image=14910 http://www.guru3d.com/imageview.php?image=14914 |
Ne treba mi ništ pretjerano, jer se tak i tak ne bi spajala na ostale uređaje.
Pokoja igra, da vrti HD kad zatreba i to je to. Samo nek počnu stizati modeli u dućane. |
Pa, dobro je imat veći izbor konektora:)
Namjeravaš je uparit sa Kumom?:D |
Ne, Kuma ima neke druge kupce. Već jedno vrijeme pikiram kakvu HD karticu, a sad su fino pali HD 3800 modeli, ali pošto stižu ovi HD 4670, nekak si mislim da bi mogel jednu takvu udomiti.:)
|
Bogme jesu, nabaviš novu 3870 sa sitniš...
|
Yep, AMD/ATI rači čist dobar posao s grafičkim karticama u zadnje vrijeme.
Što se baš ne bi moglo reći i za procesore, tu je totalna konfuzija, odgode, promjene naziva procesora etc. Ja osobno sad prvo pikiram neku 790gx ploču, samo čekam da se ponuda kod nas malo proširi, i dalje su tri ploče u ponudi u HR... |
Jel radi ovaj hybrid power (kak se to vec zove?) na 790gx tj. jel se ugasi jaca(u mom slucaju hd4870) u desktopu i onda radim sa hd3300?
|
Ne, ne mogu raditi paralelno tako da ako imaš slabiju grafu od 4870, ipak možeš imati nekakav dobitak u fps-ima u odnosu na 'golu' pci-e grafu.
|
Citiraj:
Meni idu na živce lagano sa nekim stvarima...nemreš naći pristojno opremljenu ploču u nekom normalnom cjenovnom razredu... Na primjer-ja bi ploču (ATX) sa dva PCI utora, dva PCI-E 16x, sa kompletnim heat pipe hlađenjem chipseta i dva LAN porta hvala na pitanju:) I jel ima-nema:D Heat pipe buš dobil samo na top modelu koji istinabog ima dva LAN porta ali ima jedan (ili nijedan) PCI ali ima za nefalit tri ili četri PCI-E slota:suicide: Na klasi ispod izbace heat pipe i jedan LAN...seronje:) |
Zato pređeš na Intela i riješena stvar :D Ploča i kombinacija ko u priči, za svaki cjenovni rang :)
|
Ili bum pogledal kaj nudi konkurencija:)
Foxconnica 590 SLI se pokazala izvrsno... |
Citiraj:
još u vrijeme s. 939 AMD je imao prilično dobro opremljene ploče za malo para, pa čak i u AM2 socketima (ova moja DFI je za cijenu manju od 800 kn bila jako dobro opremljena u to vrijeme). gledam sve ovo novo što izlazi i nemrem si pronaći niš kaj mi barem otprilike odgovara. a kad kupim ploču koja nije ni približno takva, moram kupit dosta kontrolera i dodataka uz nju i napunim ju dok veliš keks... i ja sam neko vrijeme pomišljao otići na tamnu stranu, stvarno velik izbor ploča u svim cjenovnim kategorijama. |
Izgleda jedino ja lud, jer trazim ATX plocu sa 1 PCI utorom, 2 PCI-E x 16 i ostalo PCI-E x1
Trenutno ploca koja mi najvise odgovara ( iako ne potpuno kako ja zelim, ima 2PCI ) je gigabyte cudo sa 790gx, ako nebude nist doslo za kojih tjedan ili dva icu na tu plocu. |
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
|
|
Kakvih 700 - 750 kn bi mogel biti kad stigne u ruke naših trgovaca. Samo kolko se isplati, ako bude takva (ili slična) cijena, pošto se Phenoma 9000 serije da naći rabljene za 800 kn i (u nekim slučajevima) za manje.
|
To su oni nekak potiho izbacili...valjda bu se stabilizirala cijena uskoro:)
Nego, kakva je ovo promjena naziva modela?:stoopid: http://en.expreview.com/img/2008/09/...CPU-list-b.png |
Citiraj:
Imaš sve baš točno kako si ti poželio :chears: Jest da je stari nForce590 SLI chipset, al bez problema prima Phenome (samo još neznam hoće primati 45nm Phenome za DDR2:fiju:) |
Citiraj:
|
Citiraj:
Izgleda da su ga malo zakomplicirali, tak da se ljudi lakše snađu:D pri odabiru 45nm procesora i da ih ne pomiješaju s aktualnim Phenomima. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Znaci svi ce phenomi u 45nm imati podrsku za ddr3 i ddr2 osim deneba(samo ddr2) koji izlazi krajem ove godine? I dali ce nakraju svi novi phenomi(deneb,propus,heka...) moci na am2+ platformu???
|
DraŽ, sve to piše nekoliko stranica unatrag. McG se stvarno trudi. Ne bud' lijen :)
|
pa tu u tablici pise za neke samo am3 a za neke am2+/am3 , a oni iz amd-a govorili da ce svi biti kompabitabilni sa am2+,sada neznam sta da mislim,al ajd idem citat. Imam modem pa mi otvara jednu stranicu foruma 1h!
|
Eto. Nije da ti McG već jednom nije odgovorio na isto pitanje...
http://forum.pcekspert.com/showpost....&postcount=719 oni denebi koji su za AM2+ ne idu u AM3, oni kod kojih piše AM3 svi idu u AM2+, uz pojašnjenje koje je McG napisao u postu. McG, ispravi me ako griješim. |
Znači, po novoj nomenklaturi, oni sa "00" na kraju su AM3, a oni sa "50" su AM2+ :)
Jel netko vidio negdje u cjeniku Foxconn-icu 790GX kod nas? Ne bih baš čekao DDR3 ploče s obziorm da doma imam 8Gb DDR2 koji danas vrijedi koliko i kikiriki iste težine :). |
Foxconnica bi se kod nas prvo trebala pojaviti ovdje, obzirom da su oni zastupnici tog branda u HR.
Mislim da je za sad još nema nigdje, nabava.net ništa ne izbacuje. |
|
800kn... nije loše :)
No još uvijek nisam našao matičnu koja bi mi išla uz ovo čudo :D |
je, 800kn je na neweggu, dok to dođe kod nas pitaj boga koliko će biti.
btw jel se može od njih naručit za ovamo u hr, jel itko pokušavao pa da zna kakvi su uvjeti, jel ide možda kakva carina i te fore,premda na informatičku opremu nebi smjelo bit carine.. |
Nema carine, ali ima pdv-a pa je isplativost upitna. Još dodaj i poštarinu i pušiona je skoro zagarantirana.
|
Recenzija MSI DKA790GX ploče:
http://www.benchmark.co.yu/modules.p...icle&sid=16481 |
Danas sam malo proučavao 790gx ploče koje su se dosad pojavile, u HR ili vani na web shopovima. MBO mi je na izdisaju pa mi se čini da ću prije vremena morati u shopping.
Meni je favorit br. 1 ASRockica, pa onda Gigabyte DS4H, a onda Foxconnica. AsRockice za sad kod nas nema nigdje, zvao sam esys i hgspot koji su direktni distributeri za HR, nemaju pojma kad će ju imati u prodaji :( Ne bi odmah uzimao gigabajticu, em što ne volim previše tu firmu zbog loših iskustava, em što će ASRokica biti ziher cca 200 kn jeftinija :) |
ja vec par dana imam Biostar TA790GX A2+....
na prvi pogled mi se ploča činila solidnom ( čvrstom ) al kad god pokusam usb odozada spojit uvijek se nekak savije...provjerio sam, i dobro lezi u kucistu, sva mjesta su zasarafljena al se savija... nekih vecih problema nije bilo, sve super, WoW u max detaljima na 50 fps-a :) |
Hm, sve to još očito treba ispeglati.
Ja sam još proljetos uzeo ovu iz moj komp, i sad mi se plače kad vidim šta sve ima na tržištu a za dosta manje pare. Slijedeći proc koji bude išao u moj komp će po svemu sudeći biti nekakav phenom, počela je i njima cijena padat, a sve me nešto strah da neću ništa dobit sa te 4 jezgre na svojoj ploči, a athlona niti nema puno bržih od ovoga,tako da ni sam neznam šta da napravim. |
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 22:31. |