![]() |
Dakle, ako je krajnja rezolucija 1440p, onda je na quality rezolucija renderiranja 720p? A na performance 360p?
|
Citiraj:
|
Aha, mislio sam da mora biti višekratnih od broja 2. Iako je već na oko 360p djelovalo jebeno prenisko :D
|
LOL, onda je performance za 1080p 320x240 tj widescreen ekvivalent? :D :D
|
Citiraj:
|
U drugim vijestima, papa priznao da povremena odradi veliku nuždu u šumi :D
|
|
Citiraj:
|
Ne samo da je žalosno što se tiče performansi, nego i ako su potrošnju smanjili korištenjem AI-a što su reklamirali, onda je bolje ne reklamirati korištenje AI-a uopće...
|
Kad izlaze recenzije za 5080?
|
Danas u 15:00h po našem vremenu, ali sudeći po ovome, izgleda da bude RTX 5090 jedina stvarno nova/bolja kartica, sve ispod toga ni vrit ni mimo.
|
Citiraj:
|
Pa nije se trebalo cekat recenzije za znat da je to cca. 10%. Nema apsolutno nikakve potrebe upgradeat sa 4xxx serije, najbolja stvar je i onako dosla besplatno za sve RTX kartice...
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Dok mi netko ne kaže drugačije, smatrat ću da je ovo 4080 s novom memorijom. U odnosu na nju razlika se poduplava na većim rezama (s 6 na 12%), a to je znak većeg bandwidtha. To je to. Ostaje samo beskorisni MFG kao poboljšanje :)
Doduše i učinkovitost je dobra u igrama. |
Nadam se da će novi driveri poboljšati sliku jer u mnogim igrama 5080 poprilično zaostaje za 4090. Izgleda da je najbolje ugrabit 4090 po sličnoj cijeni ako se može naći i zaključiti kupovinu.
|
Ovoj igri se najviše veselim s novom grafom, i onda vidim da se na 1440p rezi drži oko 60 fpsa s uključenim DLSS-om :stoopid:, premalo, premalo za tu cijenu i rezoluciju. RT je i dalje prevelik zalogaj za grafičke.
https://i.ibb.co/XfkxTY7d/Untitled.png |
Citiraj:
|
I onda AMD umjesto da pokusa biti konkurencija, jer kazu da je to dobro za nas korisnike, oni zamisle skroz sulude cijene i uz to odluce ne omogucit FSR4 na 7xxx seriji....
|
|
Nego kad će novi driveri? Jedina pozitivna stvar u cijeloj ovoj priči.
|
sutra afaik
|
Nisu razočarali, ovo je očekivano. ;)
Sada čekam crvene i njihov vrhunski marketing tim da zaseru svjetski. |
Hebote rtx 5080 zajeb teski... bitno da su laprdali kak ce 5070 nadjebat 4090 (naravno sitnim slovima su natandrkali da se odnosi na one multigej đen frejmove). Ispada da 5070 nece bit jaca ni od 4070ti super kak je krenulo
|
Citiraj:
Ono sta bi bilo normalno s obzirom na trzisnu poziciju je da je nvidija omogucila transformer model DLSS-a samo na novim 5xxx karticama a da je AMD omogucio FSR4 na 7xxx seriji. Ovo je superhik situacija, AMD se ponasa ko da dominiraju trzistem. |
Citiraj:
Na svu sreću Frank Azor je spasil cijelu Radeon diviziju, već po ko zna koji put zaredom. |
Meni je smisno da je netko tu na forumu (od koga bi ocekiva da zna usporedit 2 broja) je i ocekiva da ce 5070 biti bolja od 4090. :D
|
Mislim da nije bilo takvih, vjerojatno samo sarkasticne izjave.
brijem će se prodavati kao kifle, jer puse taj njegov marketing. Nadam se da sam u krivu Poslano sa mog SM-S928B koristeći Tapatalk |
E da, zab napomenut da su i za 5080 izgleda napravili identičan kuler koji je odličan za nju, razlika je samo da se ovdje koristi pasta umjesto tekućeg metala. FE bi mi npr taman stala u kućište jer je izgleda ravno 30cm.
|
Citiraj:
|
Kaže Jayz:
It's essentialy the exact same cooler with it's 3D vapor chamber, with heatpipes that are actually extension of the vapor chamber Samo umjesto tekućeg metala ima termalnu pastu EDIT: Al ipak mu je nešto čudno jer je 200 grama lakša :D |
Pa to je ljudi moji čudo tehnike, saunu su inkorporirali u GPU hladnjak, sada mi je tek jasno kakvi mozgovi stoje iz one jakne :D
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Ali moram.priznat ovako slabe perf 5080 nisam ocekivao |
Ma ne direktno na tebe, vidija san jos komentara ljudi (mozda ne u ovom topicu nego nekim drugima) di ljudi govore da ce to bit top jer dobijes peformanse 4090 za cijenu 750$ :D
|
Ma takvi su nasjeli i kad je nVidia svojevremeno reklamirala RTX 3090 kao 8K gaming mašinu, nema tu pomoći i zato su brže-bolje stavili RTX 4090 na prodaju.
Kaj se ostatka publike tiče, već smo na prvoj stranici ove teme, tj. otkad su procurile prve prave specifikacije, krenuli komentirati da bi moglo ovak završiti. |
|
Ima adm 1960eur asus tuf rtx 5080... znaci 5090 partner kartice 3500?
Nego imam jednu msi 4090 za 2500 ;))))) |
Citiraj:
I 2 MILIJARDE R&D buđeta nisu odmogli :) |
Skidaju se novi driveri, jel onaj DLSS override dostupan u svim DLSS igrama, ili samo onih 75 koje se spominju? Nisam shvatio taj dio kako funkcionira.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 02:40. |