![]() |
Citiraj:
Moze se... malo handjoba i ide :) |
Evo napokon su mi danas isključili CGNAT, znači nakon cca 4 mjeseca natezanja danas sam dobio mail u kojem su mi napisali:
"Nastavno na prethodnu komunikaciji od 11.10.2024. Vas obavještavam kako je od strane nadležnog odjela izvanredno u ovom slučaju izvršeno isključivanje CGNAT-a za MAX2 5G internet po Vašem korisničkom priključku" Baš mi je ovo lijepo popravilo današnji dan :goood: |
Prebili su se da ti to odrade.
|
tko zna kako im je core mreža složena, ali ako daju poslovnima, a ne privatnima - onda nije tako teško, više ih administrativno nešto jebe. ili se nikome neda.
stari homebox od a1 je bio jedini mobilni net di si zaista glatko mogao dobiti javni ip, ali fwa od ht-a bi morao biti ekivavelentan fiksnoj liniji - dakle sa javnom ip. tako da ovih 4 mjeseca natezanja mi je nevjerojatno - i da ubili su se da ti daju javnu ip :P |
na koji mail si slao, ja sam na tehničku podršku ali ne trza nitko
|
Slao sam na tehničku podršku, ali i njima je trebalo cca mjesec dana da odrade.
|
divno. hvala
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Sent from my SM-S911B using Tapatalk |
Zanimljivo, ja sam isto slao na tehnicka.podrska@t.ht.hr i riješili su CGNAT bez ikakvih problema za točno 9 dana, nikakva natezanja, samo odgovor riješeno je i to je to. Valjda je lutrija kome se ticket dodjeli...
|
Trenutno imam MAX3 paket na bakru s 4G Hibridboxom i sa Sportskim plus paketom. To sve plaćam oko 35€.
Za 5mj mi istječe ugovor, pa me zanima da li postojeći korisnici imaju mogućnost produžiti tu uslugu? Ili se mora prijeći na ove nove pakete 5G internet + TV M koji su oko 43€/mj, ali se može dobiti neki period po 1€. Ako se na postojećoj MAX3 usluzi nebi dobilo nekoliko mjeseci po 1€ onda produženje postojećeg definitivno nema smisla. |
Citiraj:
|
Citiraj:
https://forum.pcekspert.com/showpost...postcount=2525 Doduše ja sam na turističkoj, možda je zbog tog nešto drukčije... |
Ja sam ovako:
Dobar dan, molim da mi se omoguci dostup putem javne IP adrese (micanje sa CGNAT-a). Koristim Gigabox+ uslugu kod Vas sa ugovornom klauzulom od 2 godine. Moj OIB je: XXXXXXXXXXXX Hvala! Lp, Ime Prezime Na isti nacin bilo i dok koristio Max 5G... |
Koje su brzine na 5g (signal ok, down oko 200 ali upload 9-10 ) ? hvala
|
120 do 140 down, up 50/70, ping 40-46 na 4g... nisu još 5g uključili, gase freq po noći... eno se crveni lampica vani
inače čvrstih 200/100... mjerenja vele raspone 202-205/105-112, ping 41-52... špricne nekad na sekundu dvije i preko 350 down al se brzo spusti na ono što plaćaš |
Znači ovih 9-10 upload je ipak nisko, to sam i mislio. Ali ok tek je uključeno možda moraju
postavke promijeniti. Povuče dosta više ali onda pada i stane na oko <10. hvala |
meni je isto prvih 7 dana kenjkalo, pad brzine, stane net... pa sam jedno 3 4 puta gasio vanjsku jedinicu iz struje... poslije se stabiliziralo i dobro je sad. preporod nakon iskona 20/2 i milijarde grešaka zbog nakvašenog bakra
evo friško stanje https://www.speedtest.net/result/16991293180 |
1 privitaka
Nakon 2,5 godine korištenja MAX 5G Internet zakucano na 200/100 ping 23ms
|
Citiraj:
Sad na Gigabox+ mi download zna doci i do 700Mb/s (uglavnom je oko 600Mb/s), a upload je oko 80Mb/s. Tako da 9-10Mb/s je poprilicno lose. |
Citiraj:
|
Npr meni se često dešava neko zagušenje.Padne mi brzina danas npr na 50Mbps i onda se uloguram u antenu i otpojim se pa spojim i većinom se vrati brzina na nešto manje od 200,međutim danas sam morao napravit reebot je sam disconnect nije vrijedio.Ranije mi ne antena bila u kući pa sam se žalio na tu grešku,te mi je tehničar rekao da mora biti vani jer je kao usmjerena antena,najon toga sam ju izbacio van i ima optičku vidljivost sa tornjem 780m.Što mi činiti dalje,hvala.
Evo što su mi odgovorili na 3 upit za micanje sa CGNAT-a "zahvaljujem na povratnoj informaciji i žao mi je zbog iskazanog nezadovoljstva te se ispričavam zbog dužeg čekanja na odgovor. Kako je pojašnjeno i u prethodnoj komunikaciji, nažalost, gašenje CGNAT-a na Vašoj usluzi na broju 032563456 nije moguće. Zahvaljujem na razumijevanju te Vas srdačno pozdravljam. S poštovanjem, |
Ekipa, istekao mi je tjedan na turističkom SIMu prije nego sam stigao uplatiti. Mislio sam da, kad uplatim, ponovo kreće unlimited tarifa. No, prebačena je na neku drugu tarifu (ne sjećam se točno koju). Kako ponovo vraćam na unlimited, odnosno mogu li bez mijenjanja sima ?
|
Citiraj:
Nalazi se u izborniku "Other options -> Ostalo -> Flat Surf" i piše cijena 7,96€. |
Nakon više od mjesec dana i dalje upload 5-10. Trza i `vrti`tv sliku, netflix zahebava .... predivni su
|
Nakon dva mjeseca i bezbroj poziva danas me tehničar nazvao i bez penala isključen u roku pola sata-e šta sad? A1? bakar :( ?
|
Citiraj:
|
Telemah uzeo tv na probu pa ...... 5g nedostupan njihov- naručioo A1 online pa ak valja ostaje ako ne tražim šta dalje nakon desetak dana.T com imaju problem sa antenom (vanjska jedinica) sowtware/firmware i nemaju pojma kad bi moglo biti riješeno tako da nas 6-7 koji su sa tom antenom dobili na biranje raskid ili trpi tako kako je :) .
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
ok, hvala - istražim :)
|
Svi oni koji željeli dobiti S25 uz novi ugovor - pišite kući 'Propalo'. HT nije dobio dovoljne količine mobitela i akcija je trebala biti povučena još prije tjedan dana. Postoji velika mogućnost da ga neki neće dobiti.
|
Ima firmware za nove vanjske jedinice (meni nakon što je ubačen brzinu sam mjerio oko 700/180) samo nije certificiran pa na koga naletite hoće li vam pustiti ili ne pošto nije službeno.
Nego, postoji li koja shema za žičani mesh za Arcadyan? Npr. kao što Fritzbox modemi mogu pa imaš isti SSID i sami te šaltaju i isti si DHCP. |
HT je svima pustio max brzine na MAX 5G netu koliko idu, već neko vrijeme pišu po drugim forumima, nije više limit do 200 Mbps kako piše, navodno je testno al tko zna, možda i bude trajno
A za mesh si kupiš neki svoj i uštekaš, npr. TP-Link Deco M4 ili X20 2-3 jedinice, podržava i žičani LAN backhaul i spojiš svaku jedinicu na neki switch ili router ili jedne na druge u njihove LAN portove ili bežično i imaš istu mrežu i sve :) |
Poanta za firmware je bio u bugu sa uploadom koji je bio 4-5Mbit na novim vanjskim ejkdinicama...
Htio bi da kupim samo jedan uređaj, u suprotnom mogu uzeti dva bilo koja rutera koji podržavaju žičani mesh, klonirati WAN MAC od Arcadyana i npr. 2x Archer AX23 (sad ima i standard za žičani mesh, zove se easymesh) ali ne bi bacao pare ako je moguće sa Arcadyanom nekako dobiti žičani mesh kao što se može sa fritzboxevima. |
Citiraj:
Prava tema je https://forum.pcekspert.com/showthre...227940&page=26 |
Citiraj:
https://i.postimg.cc/H8kBKPkK/vivaldi-Jcsdk-Tzs-PD.png Ovo je direktno, bez Arkadyana, koji limitira upload na 10 mbita. |
Citiraj:
|
Citiraj:
https://i.postimg.cc/8J0fLM60/vivaldi-wi-FRF3xvg-B.png U doba kad preko dana turistički SIM vuče do 500 mbita u MC889, ovaj kilavi oko 150. |
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 10:24. |