![]() |
Citiraj:
|
Citiraj:
Dakle, do računala je, probao sam s potpuno novim laptopom i on pokazuje 910/600 (upload je malo veći od deklariranog). Onda sam vidio na mom laptopu (lenovo t430) da je diver za mrežnu iz 2015, nema noviji. Zato valjda i takva brzina. Čudno mi je što je ista brzina i na android boxu (Beelink GT King). |
|
Ima li netko kontakt tehničke službe možda?
Želio bi ih pitati mogu li promijeniti DNS na routeru u IP pi zero na kojem se vrti pihole. Ja, naime, ne mogu. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Pi-hole mi ne treba ako koristim svoj router, naime, na svom imam openwrt luci koji ad-blocker ima ugrađen kao add-on. No kako moj router kada ga zaštekam na njihovog ima slabije performanse i prek žice i prek wifi (a i da se riješim još jedne kutije) onda bi ga maknuo, pa na njihovog stavio piholea |
Je li istina da kreću sa unajmljivanjem optike od HT-a?
|
Citiraj:
|
Citiraj:
već je to aktualno. Ja imam Telemach uslugu preko HT-ove optike. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Ovo je jako zanimljivo. Meni je prošli tjedan stigla HT optika. Znači preko toga može ići Telemach. Kakve su cijene (iste kao preko Telemach infastrukture?) i kako ih kontaktirati?
|
Zvao Telemach i žena me pitala da malo sačekam ali nitko iz call centra ne zna za tu uslugu....znam ja da je to zakonski moguće ali se ne prakticira
|
Citiraj:
Citiraj:
I usluge preko HT infrastrukture nisu posebne usluge. Ako su došli do centrale u tvojem kvartu, uslugu će ti ponuditi ovisno o svojim planovima, hoće li graditi svoju infrastrukturu ili im se još ne isplati pa će ti je ponuditi preko HT. Ti ne možeš birat na koji će način usluga doći do tebe. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Nažalost ekipa u Telemach call centru dosta toga ne zna, ne pozna ili nije obaviještena - tako da tim putem će se teško išta sklopiti. Ukoliko već postoji HT-ova infrastruktura na vašim lokacijama najbolje je riješavati sve upite pisanim putem tj. mailom ili pričekati da se pojavi prodajni predstavnik na vratima. U mom slučaju po ulazu je išao njihov prodajni predstavnik - tek nakon 2-3 mjeseca nakon što je optika inicijalno instalirana u ulaz od strane HT-a.
Takav slučaj je bio kod mene, na drugoj lokaciji gdje mi je dostupna optika zvali su me na mobitel i nudili uslugu. Naravno svemu treba vremena pa ako je optika došla tek nedavno u vaše mjesto sumnjam da će isit taj tren biti dostupna i Telemachu- No ništa nije pravilo - pišem iz osobnog iskustva a svakome se može desiti vrlo različita situacija tako da moje riječi uzeti sa malo rezerve:) |
Škicnuo sam kompare.hr iz dosade i naletio na interesantnu stvar. Vidim i Telemach u ponudi za svoju adresu u Rijeci. Ne znam je li to pogreška ili kompareovci mogu ugovoriti Telemach preko HT-ove optike. Kada gledam dostupnost na Telemachovim stranicama Rijeka nije podržana.
|
Ostavi na kompare broj moba i nemoj zavrsiti postupak. Dobit ces callback pa pitas u čem je stvar haha :D
|
Citiraj:
|
Ima ko kakav root user pw za nokia routere od telemach ? userAdmin ne dopušta editiranje DHCP-a itd
|
Citiraj:
|
Pa valjda nisu toliki biseri da se ne može sa user / admin pravom promijeniti mrežni segment na Lan strani ???
Mada lako moguće kad ni DHCP server se ne može :fiju: |
1 privitaka
Citiraj:
|
Jao bahatih idiota :nono:
|
Piši mail službi za korisnike da ti isključe DHCP. Malo glupo da ne možeš sam, ali što je, tu je.
|
Citiraj:
Ako ovo prodje glatko s gasenjem, smatrat cu ga zanemarivim detaljem. |
Citiraj:
|
Potrebno je / poželjno je da tvoj custom router na Lan strani bude u drugom mrežnom segmentu.
Neki nemaju tako složeno pa im je lakše ugasiti DHCP server ... da ne smeta. |
Citiraj:
|
A bemu miša, zato jer pamet routera(obično) traži ili očekuje da mu je na WAN strani vs Lan strani različiti mrežni segment.
Kod nekih to nije problem dok kod drugih je i bune se. Gašenjem DHCP servera "na prvom" pomogne kod takvih kombinacija. |
veliš, ništa više
gateway, dns .. to ništ ? |
Meni nije problem DHCP. To rijesim na masinama.
Problem je mrezni segment sa 1.x, umjesto 0.x. Instalirani servisi bi se ili raspali da idem mijenjati to sve ili bi trajalo duze nego da sve instaliram ispocetka. Nisam raspolozen niti za jednu opciju jer imam posla i bez toga. |
kod mene je ovakva situacija, trenutno sam na a1 coax, 200/100 ili tako nesto, i ping u igrama tipa battlefield 1, hots, i sl. je oko 22-30, uglavnom oko 25
uzeo sam optiku od telemacha na onih probnih mj dana i to mi istice sad za dan dva. na optici sam probao sve te iste igre preko istog kabla na istom pc i ping je duplo veci, cesto i preko 50. iskreno dl/ul mi nije tolko bitan, ping mi je puno bitniji. bilo bi mi draze da je za te iste novce ovaj od telemacha, ali ako im je ping duplo losiji u igrama, na zalost cu morati ostati u a1. jel ima itko ideju zasto je to tako, jer cudno mi je da je na optici losiji ping u apsolutno svim igrama koje sam probao? jel ima itko slicna iskustva s telemachom? imam pristup njima jos koji dan pa ako itko ima kakvu ideju kaj testirati/probati nek javi hvala |
Možda Telemach ima lošije rute (kao što HT sve gura kroz Frankfurt). Probaj traceroute napraviti prema: 1.1.1.1, 8.8.8.8, telemach.hr, ftp.hr.debian.org, hetzner.com, 161.129.64.235. Pa zaljepi rezultate ovdje da vidimo kud putuju paketi.
|
Citiraj:
Code:
|------------------------------------------------------------------------------------------| Code:
|------------------------------------------------------------------------------------------| Code:
|------------------------------------------------------------------------------------------| A1 Code:
|------------------------------------------------------------------------------------------| |
Može li netko tko se baš razumije u routing mreža reći tko je bolji u ovom slučaju; Telemach ili A1?
Jer meni izgleda kao da Telemach ima bolje i kraće rute. Dok se na MTR-u od A1 vidi čak i packet loss prema njihovim poslužiteljima u AT. |
Citiraj:
|
Telemach ide i prema Hetzneru u Njemačkoj i prema QuadraNetu u Nizozemskoj kroz Teliu. A1 prema Hetzneru prolazi kroz svoju mrežu u Austriji a prema Nizozemskoj ide kroz GTT.
Moguće je da Telemach prema svemu što je vani ide kroz Teliu (trebalo bi odvrtjeti još tracerouteova da potvrdimo), a A1 bi s više upstreamova mogao izabrati kraću i/ili manje opterećenu rutu pa zato ima manji ping. Trebao bi odvrtjeti test prema serverima na kojima igraš u isto vrijeme na oba providera pa bi možda bili pametniji. |
Citiraj:
@ferenc Nabavi IP adresu game servera, pa odvrti MTR na A1 i Telemach. Negdje razlike mora biti, ali prema ovim gore MTR testovima, Telemach ispada pobjednik. Neke rute su kraće i nigdje nema packet loss. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 08:17. |