PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Razno (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=13)
-   -   Kupovina preko mailboxde.com (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=302202)

mkey 30.12.2022. 14:14

Hvala na informaciji, nije mi se dalo tražiti. 60 dana je top.

mann 02.01.2023. 23:48

How long can you store my shipments?

The package up to 5 kg: 60 days for free, up to 10 kg: 30 days, up to 20 kg: 20 days, do 50 kg: 10 days.
Consolidated shipments are sent within 5 working days.

Sent using Tapatalk

Keyser Söze 03.01.2023. 08:18

jel netko narucivao usisivace, tipa dyson v11 i to. fwda li mailbox to?

xlr 03.01.2023. 18:50

Kupio sam vise komada Miele usisavaca preko Mailboxa. Sve je proslo ok samo je cijena baratanja vecim/tezim paketom par eura skuplja.

Tom_Toad 16.02.2023. 14:54

Konsolidacija se plaća godišnje ako se ne varam. Nemoguće je platiti samo po pošiljci?

mkey 16.02.2023. 18:41

Konsolidacija sada ide jednom godišnje. To su uveli pred par godina.

Libertus 22.03.2023. 09:28

Da li se može sa Aliexpress naručiti roba do 200€ direktno na mailboxde?

Htio bih uzeti nešto IT opreme koja trenutno nije dostupna u EU. Pošta za DE je 40€, dok je pošta za HR 200€.

coconut 22.03.2023. 10:03

Narudžbe iz Kine podliježu carini i u DE tako da se bojim da tih 40€ neće biti sve što moraš platiti.

franzD 22.03.2023. 10:18

Neće ništa platiti jer Mailbox neće prihvatiti pošiljku koja dolazi izvan EU.
To je prva crvena stavka na popisu zabranjenih pošiljki.
v) Shipment from countries outside of the EU.
https://www.mailboxde.com/faq.html#h...91a176j4t1t0dm

aCiD Mac 01.04.2023. 17:29

Sve s Aliexpressa naručujem na Mailboxde od 1.7.2021 kad je naša pošta odlučila sve naplačivat.

Sent from my Xiaomi Poco X3 NFC using Tapatalk

Lika091 09.04.2023. 23:15

Ak naručim direkt s https://www.sanitino.de/ doći/hoće li poslati to u Hrv? Ili da preko Mailboxa? Hoće li mailbox proti takav paket? Uzeo bi sudoper i slavinu. Cca 40% bi dio manje nego u Hrv.

mkey 10.04.2023. 15:31

Kod naručivanja ćeš vidjeti šalje li sanitino u HR, ako možeš unjeti HR adresu onda vjerojatno i šalju. -> koliko vidim može se odabrati HR kao destinacija.

Mailbox ima određene limite na veličinu paketa koje mogu primiti/poslati.

https://www.mailboxde.com/prohibited-goods.html

Out-sized and palletized shipments. The Forwarder provides transport of shipments which are not longer than 200 cm (to some non-EU countries: 120 cm) and the total of 1 x length + 2 x width + 2 x height does not exceed 300 cm and their weight does not exceed 30 kg (to some non-EU countries: 20 kg). Please check in the Pricelist of postage how large shipments we can send to your country.

exzzy 12.08.2023. 14:36

Saturday, 12 August
12:10 AM
Returned to seller
XX, XX

12:09 AM
Delivery appointment scheduled
DE

Parcel arrived at a carrier facility
XX, XX

Friday, 11 August
6:10 PM
Package departed an Amazon facility
Schönefeld, Brandenburg, Germany DE

2:15 PM
Package arrived at an Amazon facility
Schönefeld, Brandenburg, Germany DE

Jel netko zna sta je ovo? Ko je vratio paket selleru? DHL ili mailbox, radi se o monitoru sa amazon warehouse koji je moguce imao potrganu kutiju? Mozda je onda mailbox odbio preuzet? Al mi nista nije jasno sa ovog.

zackoj 12.08.2023. 14:52

Provjeri, ali nekada monitori nisu isli preko mailboxa. Bar ne veći

Edit:
I dalje stoji u FAQ
https://www.mailboxde.com/faq.html

Monitori iznad 21 inch ne salju

Sent from my 21051182G using Tapatalk

xlr 12.08.2023. 15:03

Amazon warehouse zna cesto poslati paket u original ambalazi pa se jasno vidi sto stize. Da je bilo u obicnoj kartonskoj kutiji, mozda bi ga i primili jer Mailbox ne vidi sto je unutra i ne moras mu reci sto je u paketu pod redovnim postupkom.

exzzy 12.08.2023. 15:26

Citiraj:

Autor zackoj (Post 3691105)
Provjeri, ali nekada monitori nisu isli preko mailboxa. Bar ne veći

Edit:
I dalje stoji u FAQ
https://www.mailboxde.com/faq.html

Monitori iznad 21 inch ne salju

Sent from my 21051182G using Tapatalk

Joj, znam da sam ovo pročitao prije koju godinu i skroz sam zaboravio. Jel netko uspio poslat tipa da uzmem gift package na amazonu?

Sent from my RMX2001 using Tapatalk

orcanic 04.09.2023. 15:21

pozdrav, kreirao sam acc. na mailboxde.. zanima me samo par stvari oko konsolidacije. Ako sam dobro shvatio prvo je potrebno platiti 15.5 eur za godinu dana koristenja te usluge a onda je za svaki paket/item koji ce biti konsolidiran potrebno platiti processing fee, cijenu kutije i na kraju samu postarinu. U prijevodu to znaci ako narucim sa amazona 5 paketa, oni ce opaliti processing fee za svaki paket prema cjeniku, staviti to u kutiju, naplatiti kutiju, naplatiti postarinu i poslati. Je li to tako ide? I ovaj rok od 5 dana besplatne lezarine za konsolidirane pakete.. sto to tocno znaci? Pretpostavljam da kad konsolidiraju paket, on moze besplatno cekati jos 5 dana a nakon toga se lezarina placa po danu?

tole_ 04.09.2023. 18:48

Da, tako to ide.
Što se tiče konsolidacije i ležarine, FAQ kaže da će takve pošiljke poslati unutar 5 dana. Nisam nigdje vidio da ih drže dulje od toga i naplaćuju ležarinu. Ne kužim zašto ti je to bitno, jer ionako konsolidiraš tek kad šalješ.

Code:

The package up to 5 kg: 60 days for free, up to 10 kg: 30 days, up to 20 kg: 20 days, do 50 kg: 10 days.

xlr 04.09.2023. 21:04

Citiraj:

Autor exzzy (Post 3691102)
Saturday, 12 August
12:10 AM
Returned to seller
XX, XX

Delivery appointment scheduled
DE

Parcel arrived at a carrier facility
XX, XX

.

I kod mene ista stvar, ali nije monitor u pitanju. Znaci isporuka u subotu na mailbox, dobio ovaj gore tracking... Eno cijelo vrijeme u amazon orderu stoji da je paket vracen i da ocekujem refund, a paket je zapravo stigao na mailbox, proslijedio sam si ga doma i dosao mi je. Vec desetak dana stoji taj tracking, kaze ako u 14 dana ne dobijem refung da se javim supportu. Wtf?

mkey 04.09.2023. 21:29

Meni se to isto dogodilo sa par paketa nedavno.

xlr 04.09.2023. 21:50

I pretpostavljam da tu nema nikakvog refunda, mislim ono, ocito je neka greska u trackingu jer oni nikada nece dobiti taj proizvod nazad kao sto pise... Nisu male pare u pitanju :D

orcanic 05.09.2023. 10:36

Citiraj:

Autor tole_ (Post 3695322)
Da, tako to ide.
Što se tiče konsolidacije i ležarine, FAQ kaže da će takve pošiljke poslati unutar 5 dana. Nisam nigdje vidio da ih drže dulje od toga i naplaćuju ležarinu. Ne kužim zašto ti je to bitno, jer ionako konsolidiraš tek kad šalješ.

Code:

Ma mislim se da ne bude kakva fora tipa da mi svi paketi moraju doci u roku 5 dana na konsolidaciju ali ocito to nije tako. Opreza nikad dosta :-) Thx.

xlr 05.09.2023. 11:25

Tjednima mozes skupljati individualne pakete, ali jednom konsolidirani paket moze stajati 5 dana ***prije naplate lezarine***, to je ukratko to. Nebitna stavka jer konsolidiras na kraju i prst uho :)

Edit, prst brzi od pameti:
***prije nego ih posalju***

orcanic 05.09.2023. 14:19

Citiraj:

Autor xlr (Post 3695432)
Tjednima mozes skupljati individualne pakete, ali jednom konsolidirani paket moze stajati 5 dana prije naplate lezarine, to je ukratko to. Nebitna stavka jer konsolidiras na kraju i prst uho :)

E to je to, thx. na pojasnjenu.

Ante M 05.09.2023. 15:33

Inače ne smiju monitori, wooferi, zvučnici, u biti sva veća tehnička roba...ima mislim opcija kod amazona kojom se može zaobići, gift wrap folija tj omotavanje kao poklon. A ima i opcija da stave u veću kutiju tako da se ne vidi što je sadržaj paketa.

Dr. Strange 05.09.2023. 19:17

Citiraj:

Autor Ante M (Post 3695489)
Inače ne smiju monitori, wooferi, zvučnici, u biti sva veća tehnička roba...ima mislim opcija kod amazona kojom se može zaobići, gift wrap folija tj omotavanje kao poklon. A ima i opcija da stave u veću kutiju tako da se ne vidi što je sadržaj paketa.

Više ljudi mi je reklo da nisu imali problema s Mailboxom, uredno im je monitor dostavljen.

mkey 05.09.2023. 20:43

Piše kod njih (mailbox) eksplicitno da su monitori kontrabanda.

exzzy 05.09.2023. 23:40

Meni su dostavili monitor od 34"(onaj kaj sam gore napisal da sam dobio free od amazona, btw moram na tržnicu stavit). Uglavnom frajer me obavjestil da su zaprimili monitor kojeg kao nemogu poslat i da ga mogu besplatno vratiti pošiljatelju, ali ak oću da mi ga mogu UPS-om poslat. Na kraju sam uzeo onaj stronger package kod njih za 10eura i mogao sam čak i GLS poslat za 20eura, al su preporučili da bolje UPS to saljem. Na kraju je monitor došel u komadu i to me ispalo nekih 70 eura sa tim jačim pakiranjem.

Sent from my RMX2001 using Tapatalk

quazar912 07.09.2023. 17:09

Citiraj:

Autor Ante M (Post 3695489)

Citiraj:

Autor Dr. Strange (Post 3695525)
Više ljudi mi je reklo da nisu imali problema s Mailboxom, uredno im je monitor dostavljen.

i meni woofer prošli mjesec, pol kubika zapremine i 27 kg...

sad gledam da bi prek mailboxa dogovorio zvučnike od privatnog sellera u dojčkandu koji ne želi slat direkt meni u pokradistan.

VandaL.pr! 27.09.2023. 22:00

Idem nesto naruciti sa amazon.it na mailbox i izbaci mi ovo:

https://i.ibb.co/cQNcBQV/Screenshot-...-27-215856.png

Kako onda ide sa maiboxom? Jel prolazi to?

EDIT: I nisam vec mjesecima narucivao na mailbox, jeli treba jos sto platiti osim onih 12ak€ za shipping?

1v@n 27.09.2023. 22:10

Dok je god tamo netko da potpiše primitak pošiljke, nema problema.
Standardna procedura za pakete veće vrijednosti

xlr 28.09.2023. 00:44

Da, ova poruka se vec neko vrijeme pokazuje. Mr. Krabs to sve potpise, nemas frke.

Mailbox je ako se ne varam mrvu poskupio. 14 eura za paket od 2 do 3 kg. Ako imas samo taj jedan paket onda je to to. Ako narucujes vise itema u narudzbi i amazon ti to rascjepka u 2 posiljke, onda to vise nije to.

VandaL.pr! 28.09.2023. 15:17

OK, hvala.
Naručeno i cekamo :)

BržiOdHrane 28.09.2023. 23:38

Citiraj:

Autor xlr (Post 3700430)
Da, ova poruka se vec neko vrijeme pokazuje. Mr. Krabs to sve potpise, nemas frke.

Mailbox je ako se ne varam mrvu poskupio. 14 eura za paket od 2 do 3 kg. Ako imas samo taj jedan paket onda je to to. Ako narucujes vise itema u narudzbi i amazon ti to rascjepka u 2 posiljke, onda to vise nije to.

Upravo sam ovo doživio danas, i popizdio.

Ne naručujem preko njih tako redovito, a one jednokratne konsolidacije očito više nema, a ja naivac vjerovao da će mi tri manja itema Amazon poslati odjednom, jer je za sva tri pisalo da će poslati 27og.

Na kraju stiže poruka za jedan item: "We thought you'd like to know that we dispatched this portion of your order separately to give you a quicker service"

Kao "quicker service" .. i onda pošalju druga dva itema 2 sata kasnije. Nabijem ih..

Zbog veće poštarine praktički se izgubila isplativost koju sam mislio ostvariti u odnosu da sam te iteme naručivao direktno iz drugih izvora..

xlr 28.09.2023. 23:52

Nazalost to se koliko znam ne da sprijeciti, amazon unutar njemacke salje dhl-om i velike su sanse da itemi zavrse u vise paketa "jer je njima tako isplativije" nego da skupljaju tvoje iteme po skladistima i konsolidiraju ih. Istina, dobit ces ih brze jer u isto vrijeme idu iz dva skladista umjesto da cekas da amazon prvo spoji artikle u jednu narudzbu.

Isplativost mailboxa se na kraju svodi na narudzbu skupljih itema, potencijalno na popustu, gdje najvise stedis u razlici poreza. Za ustedu od 20-30 eura osobno vise i ne gledam mailbox.

BržiOdHrane 29.09.2023. 00:08

Citiraj:

Autor xlr (Post 3700673)
Nazalost to se koliko znam ne da sprijeciti, amazon unutar njemacke salje dhl-om i velike su sanse da itemi zavrse u vise paketa "jer je njima tako isplativije" nego da skupljaju tvoje iteme po skladistima i konsolidiraju ih. Istina, dobit ces ih brze jer u isto vrijeme idu iz dva skladista umjesto da cekas da amazon prvo spoji artikle u jednu narudzbu.

Isplativost mailboxa se na kraju svodi na narudzbu skupljih itema, potencijalno na popustu, gdje najvise stedis u razlici poreza. Za ustedu od 20-30 eura osobno vise i ne gledam mailbox.

Istina, inače to ne radim i sad ja idem uštedit 250-300 kn. Zapravo, najviše jer mi se jedan item posebno sviđao na Amazonu, iako ima sličnih alternativa drugdje pa reko idem sve onda tamo, i sjebo se. Najgore mi sad ako će trebat nešto reklamirat. Ma ..

Btw, jel postoji neki način da se billing adresa izmjeni. Ne kužim zašto je to zasivljeno. Mislim, ok, ima način da se delivery adresa postavi, ali čemu zasiviti billing adresu. Jel mi je promaklo nešto?

mann 29.09.2023. 06:19

Mailbox je ok usluga i firma no nažalost skok u cijeni usluge teško je nadoknaditi u jeftinijoj cijeni proizvoda. Ispadne nešto jeftinije ali ne isplati se gnjavaže osobito ako ne daj bože treba svar vratiti nazad amazonu iz razloga x. U zadnje vrijeme osim ako nije stvar od 400-500eur odmah šaljem u hr. Lakše za buduću garanciju i sigurnije oko mogućeg povrata.

Mailbox je nezamjenjiv ako si se odlučio na nešto a taj me shipa u hr. E onda oni stvarno odrade čudo.

Sent from my SM-S901B using Tapatalk

xlr 29.09.2023. 07:34

Ti uvijek mozes vratiti proizvod u roku 30 dana al na svoj trosak. A reklamacija takodjer ne bi smjela biti komplicirana iako nisam imao taj slucaj (jos). Uvijek sam bio misljenja da se ljudi sele, adrese nisu dozivotne i za godinu dana kada nesto reklamiram ne vidim razlog zasto mi to ne bi poslali u hr.

Citiraj:

Autor BržiOdHrane (Post 3700678)

Btw, jel postoji neki način da se billing adresa izmjeni. Ne kužim zašto je to zasivljeno. Mislim, ok, ima način da se delivery adresa postavi, ali čemu zasiviti billing adresu. Jel mi je promaklo nešto?

Billing adresu biras kod checkouta. Kada ides kroz korake placanja u kosarici imat ces opciju odabira adrese za dostavu i u zadnjem koraku biras adresu za racun. Adresa za racun moze biti hr adresa, meni tako stoji godinama, nebitno narucujem li na mailbox ili ne.

BržiOdHrane 29.09.2023. 10:32

Citiraj:

Autor xlr (Post 3700695)
Ti uvijek mozes vratiti proizvod u roku 30 dana al na svoj trosak. A reklamacija takodjer ne bi smjela biti komplicirana iako nisam imao taj slucaj (jos). Uvijek sam bio misljenja da se ljudi sele, adrese nisu dozivotne i za godinu dana kada nesto reklamiram ne vidim razlog zasto mi to ne bi poslali u hr.

Billing adresu biras kod checkouta. Kada ides kroz korake placanja u kosarici imat ces opciju odabira adrese za dostavu i u zadnjem koraku biras adresu za racun. Adresa za racun moze biti hr adresa, meni tako stoji godinama, nebitno narucujem li na mailbox ili ne.

E thx na ovom infu, nisam još išao checkout, čekao sam neki odgovor od njih, ali bolje da što prije ovo riješim.

Citiraj:

Autor mann (Post 3700690)
Mailbox je ok usluga i firma no nažalost skok u cijeni usluge teško je nadoknaditi u jeftinijoj cijeni proizvoda. Ispadne nešto jeftinije ali ne isplati se gnjavaže osobito ako ne daj bože treba svar vratiti nazad amazonu iz razloga x. U zadnje vrijeme osim ako nije stvar od 400-500eur odmah šaljem u hr. Lakše za buduću garanciju i sigurnije oko mogućeg povrata.

Mailbox je nezamjenjiv ako si se odlučio na nešto a taj me shipa u hr. E onda oni stvarno odrade čudo.

Sent from my SM-S901B using Tapatalk

Ma znam da. Išao sam kupovati neki stalak, kojeg nema nigdje kod nas, mislim ima, ali ne s tim fičurima i tu zapravo nisam mislio proći jeftino jer sam baš želio taj. Kad sam to već uzimao, odlučim uzeti jedan tablet koji već neko vrijeme snimam, a bio na kratkom popustu te jeftinij nekih 50 eura nego kod nas. Da ne čekam iz Kine mjesec dana case za tablet, uzmem odmah na Amazonu, i eto.. na kraju nisam ništa jeftinije prošao ali sam htio baš taj stalak, nije mi se dalo čekat case i htio sam proći nešto jeftinije s tabletom, pa sam sve skupa od tamo naručivao i bok.

U pravilu nije neka sad velika cifra tako da nije bed, ali više sam popizdio zbog načina slanja od strane Amazona u razmaku od 2 sata, pa sam htio vidjeti jel ima kakvih iskustava forumaša u takvim situacijama.
Sranje je ako odlučiš kupiti više sitnica, koje nemaš gdje drugdje naručiti, i onda ti pošalju u 5 različitih paketa.

Vjerojatno u budućnosti kod takvih sličnih manjih narudžbi, kad nema drugdje za kupit, probat upisati u Add delivery instruction neki komentar tipa, "jebo vas quicker service , kad sve budete imali onda šalji skupa."

xlr 29.09.2023. 10:36

Meni su paketi prema hr znali doci rascjepkani u 2-4 kutije. Znaci njih tako boli briga za taj trosak slanja. Jeftinije je iz 3 skladista poslati 3 paketa nego da interno ta tri paketa prvo spoje i posalju kao jedan. Bezos sigurno ima racunicu :D

Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:49.