![]() |
tri refferala su već na ovoj stranici, dajte, nema smisla
i ja ga imam ali ne pada mi na pamet stavljat i spamat kad će ih 10 bit na jednoj stranici |
Kako koji bankomat i kako gdje, sve je to izgleda podlozno promjenama:
https://community.revolut.com/t/the-...-country/61491 U hr mi na dosta bankomata oko mene prolazi bez naknade i to mi je bila primarna namjena revoluta u hr. Sad ga vec neko vrijeme uopce ne koristim za fizicko placanje jer mi je curve bolja opcija u hr (veci limiti na atm, nema top upa i rizika od blokade racuna). Revolut samo za online, preplate i jos cu razmisliti ima li smisla riskirati za inozemstvo. |
Znači čitajući komentare ispada da sad na više njih uzimaju naknadnu nego kaj ne uzimaju. Šteta nadal sam se da je jednostavnije i da većinom ne uzimaju naknadu.
|
Ne znam sto bi ti rekao, osobno koristim pbz, hpb, rba i otp bankomate. Pokrivaju mi veliku vecinu potreba i nemam potrebe isprobavati kent, addiko i ostale opskurne bankomate :) Ovdje nemam provizije i meni dosta. Treba samo, ukoliko te pita, odabrati opciju isplate bez konverzije (DCC). Prihvati nepoznati tecaj izdavaca kartice, ne onaj koji ti bankomat servira.
Kako je u inozemstvu, to ces morati kroz tablicu vidjeti. |
Addiko takoder bez naknade.
Sent from my iPhone using Tapatalk |
u 6.9 dolaze zanimljive opcije
http://uploads.tapatalk-cdn.com/2019...fccc29bdd5.jpg http://uploads.tapatalk-cdn.com/2019...475ce7a189.jpg http://uploads.tapatalk-cdn.com/2019...e0a3317750.jpg http://uploads.tapatalk-cdn.com/2019...e53b7d62b8.jpg nadam se da će tu bit i pokoja naša banka, pa recimo da zaobiđem zabu i koristim ju preko revoluta :D i onda još luđa sanjarija, koristit zabin maestro preko paypala :D moš mislit :D |
Citiraj:
Citiraj:
|
vidim po indexu nekoliko članaka o revolutu općoj revoluciji bankarstva... međutim i dalje mi nije jasno, zbog čega i koja je svrha revoluta, ako uzmemo u obzir koristim pbz, debitna (tekuci) VISA koja prolazi svugdje u europi, plus AMEX, odnosno premium Visa kreditna koja takodjer prolazi svugdje u europi, plus mobilno bankarstvo u kojem prebacim i platim kome ocu odmah...
I uz to pay pal povezan s obe kartice za placanje po internetu... što će mi revolut ? |
nick praskaton: meni osobno apple pay, nemam PBZ pa tako ni apple pay, tu uskače revolut
hm danas pokušam topup sa maestro zabe i dobijem: https://i.imgur.com/HGOyXPg.png mjesecima radi normalno, wat, vidim i po ostalim forumima ista situacija |
Radi s Visom sa žira.
|
pretpostavljam da ima veze sa 14.09. i ''od danas više ništa neće biti isto'' člancima po portalima :D
|
Prilagodit će se Zaba s vremenom, ako ćemo imat sreće. :D
|
Citiraj:
Osobno - za svu lokalnu kupovinu i podizanje gotovine (ne pada mi na pamet koristiti karticu tekuceg). Zatim za kupovinu deviza (auto exchange kad je postignut određen tečaj), korištenje u inozemstvu, prebacivanje novaca prijateljima i kolegama.... A uskoro i za trading. |
Citiraj:
čemu to brate, kad banke relativno dobro stite klijente od neovlastenih transakcija... sjećam se prije jedno 5-6 god, kad sam dobio Amex, vidim na transakcijama neku kupnju šlapa od 15$, isporucenu na New York, Astoria...... gledam wtf, nazvao pbz rekao da nikad cuo za to, poslali odmah novu karticu i ponistili transakciju...pitaj boga kako i sta... al to je jedini put da se ista tako desilo, inače vec 15 godina plaćam s tekucim, deviznim, kreditnim, svugdje po HR, europi i internetu i nikad ni jednog problema |
Revolut
Eto, u jednom lokalnom Konzumu je jebeni POS u ormariću ispod blagajne i onda fino daš karticu blagajnici i onda ona čučne dolje i tipka nesto i za 30 sekundi kaže unesite PIN. Na jednoj benzi u pripizdini je POS doslovno u drugoj prostoriji.
Nije toliko paranoja koliko me sekira hrpa malih transakcija na računu. Da zaštićen si s kreditnom, a sa debitnom baš i nisi. Eto prošle godine u BP su me upozorili da nikako ne plaćam debitnom karticom jer je bilo svega. O skimanju da i ne pricam... |
Nick - moras razlikovat Amex i Maestro (ili sto god ostalo debitno je vezano za tekuci).
Amex i ostale kreditne mos provlacit kako hoces jer si zasticen. Kad ti netko pocucla pare s tekuceg, mozes se slikat dok se zalbe ne obrade, i slicno. Poslusajte sto Frank Abagnale ima za reci na tu temu (djelomicno ima veze s njihovim kreditnim sustavom, ali govori i o drugim stvarima): I da, to je onaj Frank Abagnale, Leonardo DiCaprio iz Catch Me If You Can. |
A i nekad žalbe ne prođu pa kao bivši kolega s posla ostaneš bez par tisuća kuna....
|
Radi vama ona 3ds autorizacija u rev appu kod online placanja? Jucer i danas placao ryanair i airbnb (prvi put s revolutom) i vidim ne pita me za autorizaciju. Malo cudno s obzirom da sam samo prepisao podatke kartice, a hvalili su se tim 3d secureom... Nekad mi je i radio, sjecam se kad su mi ga omogucili.
|
Airbnb nikad ne trazi nikakvu potvrdu - bez obzira na karticu.
|
Ne želi mi top upat revolut sa zabinog maestra više. Odbije transakciju i piše da se obratim kartičnom odjelu zabe.
Jel to Zaba opet jede govna ili se nisu prilagodili onom PSD2 za vikend što se pisalo? |
Zaba maestro ima problem s psd2, pricalo se i na drugom forumu, nema rjesenja atm osim top upa s druge kartice (zaba master prolazi, kazu)
|
I Visa Electron (žiro račun) radi.
|
Dosao neki update za mZabu na iOS
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro |
Citiraj:
- PSD2 regulation Mzaba update -Android |
zaba apdejt nema veze s temom :D
al ak ste mislili da rješava maestro topup - ne |
Jel može tko trejdati sa standardnom Revolut karticom?
Piše u updateu da je to stiglo al ja ne nalazim? |
Iz nekog razloga nije vidljivo u aplikaciji (android i ios). Mozda okinu prekidac i upale opciju jednom nekad.
|
Citiraj:
Meni je tak bilo dok su nudili one rainbow kartice, updejt došao, ja opciju za naručit karticu nisam vidio - FC i pokazala se opcija 🙂 Poslano sa mog SM-G965F koristeći Tapatalk |
Rollout još nije gotov - trebalo bi biti dostupno sutra do kraja dana.
|
ZABA se oglasila:
Zagrebačka banka - UniCredit - Hrvatska @zabaINFO 4h4 hours ago Zajedno s |
Ajde baš me zanima šta i kada će biti. Teta na pultu ništa nije znala :)
|
|
Scene jučer u Fini zbog revolut (gay) kartice. Ošla cura uplatit nešto i da ne nosi hrpu kešu, platit će karticom, jer inače omogućava to FINA.
Daje šalteruši Revolut MasterCard sa duginim bojama, inače s prednje strane nema brojeve i ima samo logo od MasterCarda, ne piše slovima MasterCard. I šalteruša frapirana, govori da ima lažnu karticu, zove šefove, ovi dolaze isto gledaju "pa di su brojevi?? zašto ne piše slovima master card?? Koja vam je banka izdala tu karticu?? To je sigurno revolving! Nema šanse da će proći!" I onda nakon jedno 15 min objašnjavanja ipak se odluči šalteruša pokušat naplatit s njom i gle čuda prođe transakcija. Samo što nisu počeli vikat "Heureka" po FINI. Ide danas platit još neke račune, planira opet platiti istom karticom kod druge šalteruše, čisto da ima koju novu anegdotu :D |
Topup preko ZABA Maestra radi. :goood:
|
Citiraj:
edit: nvm, i meni se upravo pojavilo :D |
nop, 6.9 update
otvaraju u valovima to pa možda treba pričekat |
Citiraj:
|
Jel tko napravio ovaj trading acc za stock market?
Zasto traze OIB? |
Napravio sam ga ja, naravno da traze OIB.
Striktno zakonski - svaku dobit od trejdanja bi trebao prijaviti poreznoj i platiti porez. |
Pa da me Porezna odere k'o zeca. Toliko lud ipak nisam.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:32. |