![]() |
Citiraj:
ovako odoka, 1060 daje oko 70-80 više hasha uz oko 30W manji power draw |
Jesi probao kad osobno?
Ja sam probao i ovakvi su mi rezultati bili: GTX1060 daju od 260-300 Sol/s RX470-480 oko 270-290 Sol/s RX570 sam uspio na 320 Sol/s nagurati Nisam išao dosta duboko sa finim podešavanjima zato jer zasada mineam isključivo ethereum |
Citiraj:
Tako je i na mojima 3gb GTX 1060 bilo. Ako sam dobro razumio Hynix koji je katastrofalan za ETH nije toliko loš za ZEC? |
Citiraj:
|
Citiraj:
Sent from my MI MAX using Tapatalk |
Citiraj:
A kolko struje guta? :D |
Citiraj:
Sent from my MI MAX using Tapatalk |
Citiraj:
|
Što mislite koliko dugo će se još ETH moći minat s obzirom da mi trenutno pc baca 50 mh/s, a planiram nadogradnju na 3 pc-a X 100 mh/s, s obzirom da mi je struja besplatna...
|
Mislim kakvo je to pitanje :D Ak ne plaćaš struju, moš mineat do POS-a :D Sve manje i manje ćeš dobivat dok neće jednostavno biti ili halt ili POS. Osim toga, postoje i drugi ok coini za kopat, pa ćeš moć na njih skočiti ak eth ode na pos ili halt.
|
Citiraj:
|
Jedno pitanje (nisam u toku oko ov zamjene btc) !
Ako sad uzmem altcoine(relativno povoljno), dali se i oni moraju mjenjat u btc gold? Sad kad dodju ove nadogradnje,, Ili mogu slobodno da ih zadržim na bittrexu? Poslano sa mog T98 4G八核(C6R3) koristeći Tapatalk |
Kakve veze ima BTC Gold sa altcoinovima? BTC Gold je fork od BTC-a. I nema nikakve veze što ti uzimaš neke druge altove...
|
Neznam, zato pitam, znači normalno se trguje sa altcoinima? bez obzira što svi sad biže u btc?
Poslano sa mog T98 4G八核(C6R3) koristeći Tapatalk |
Byzantium se blizi, ali eth ne mrda s 300...
|
Mislim da prvo treba fork bitcoina proci da bi eth isao gore...jer ocito sada kupuju btc a ne eth...
Ako se sjecas prvog ETH forka, cijena je narasla tek kroz nekih 1mj-2mj. Fork je bio 24.7.2016. tada je cijena ETH-a bila oko 13$, 01.12.2016 počinje polako rasti. Moje nagađanje je da tamo oko 1.12.2017. počinje prelaziti 400$ |
Citiraj:
|
Citiraj:
Ali da je cjena bila oko 13, i da sam prodavao vagone etha, e toga se sjecam dobro... :hitthewal::hitthewal::hitthewal::hitthewal::hitthewal::hitthewal::hitthewal::hitthewal::hitthewal::hitthewal::hitthewal::hitthewal::hitthewal::hitthewal::hitthewal: |
A što nagađanja kažu, koji bi mogao biti slijedeći coin na bithumbu?
|
OMG
|
Pao za 5% :stoopid::roller:
|
Citiraj:
Citiraj:
Ko? |
OMG
Vidim sad na bittrexu da je i više od toga pao |
|
Forknuli ga!
Jesam li bogat??? |
Smanjio se difficulty sa 3 na 2.7 TH/s koliko vidim...ali i reward sa 5 na 3
|
http://zcashbenchmarks.info/ i slicne stranice ne valjaju, vec sam davno poslao vlasniku poruku i njega nije briga. Da bi takve stranice bile korisne treba se staviti datum, a ne ovako da ljudi gledaju hashrate neke kartice prije 6-7 mjeseci.
|
Citiraj:
I pada... 1.77... |
Citiraj:
|
Ja na svojoj maloj farmici nisam imao nikakvih ispada, a nisam ništa dirao
|
I moj farmuljac dela
|
Moze li mi neko objasniti razlog ovako velikom padu diff za eth?
|
|
|
Pošto je ovo tema za razmišljanja, a počeo sam razmišljati malo...pomagajte.
U idućih godinu dana planiram uložiti određenu svotu novaca u nešto, pa sam počeo razmišljati o jednom rigu za početak. 4x GTX1070 (čini se kao solidan početak) - cca. 1800€ CPU, MBO, RAM, PSU, SSD - cca. 300€ Dakle, ulaganje od oko 15 000kn GTX1070 daje oko 20-25 MH/s i svaka troši oko 200W pod punim opterećenjem - Total 800W i 100 MH/s za 4 komada Cijena kW/h s PDV-om i svim dodatnim nametima na osnovnu cijenu - oko 1 kn (+- desetak lp) Prema kalkulatoru nakon što se ti podaci unesu: ETH - 760$ profita godišnje (62$ mjesečno) BTC - 1,121.24$ gubitka godišnje (92$ mjesečno) U najboljem slučaju, trebale bi mi oko 3 godine da isplatim uloženo i počnem ostvarivati dobit. U najgorem slučaju, krepat će mi sve 4 grafičke nakon isteka garancije i opet sam pred troškom od 1800€, a nisam ni njih uspio isplatiti. -------------------------------------- Vodi li netko od vas evidenciju koliko je potrošio na opremu, koliko na struju i koliko je na kraju određenog perioda zapravo ostao u plusu? Trenutno imam mjesečnu ratu struje od 600 kn (kuća). |
Ja ne vodim evidenciju tako da ni sam ne znam jesam li u plusu ili minusu....ali ako sam ja budala racunam da ostalih milioni ljudi koji ulazu u rudarenje nisu budale :D....Btw odakle ti da Gtx1070 daje 20-25 mh/s? Moja gtx1060 daje 24,5 mh/s...gtx1070 bi trebala 30 -31 mh/s a takodje ne znam odakle ti to da trosi 200w. Mislim da jedna gtx 1070 daje 31mh/s i trosi 130w . Neka me neko ispravi ako gresim.Znaci racunica ti nije dobra,ali svakako u cryptosvetu ne mozes praviti racunicu jer se stvari menjuju iz sata u sat.
|
Guglam danas većinu dana i upijam... :)
Ovdje sam našao da se 1070 vuče do 170-180W http://www.tomshardware.com/reviews/...ce,4585-7.html I podaci od oko 25 MH/s https://www.reddit.com/r/EtherMining...070_to_30_mhs/ Citiraj:
|
Zaboravi defaultno stanje :)
1070 racunaj oko 30 Mhs |
Niko ko ozbiljnije ulazi ili vec je u rudarenju ne koristi default postavke. Pogotovo ne kod nvidie, jer samo sa podizanjem ili spustanjem takta memorije ne gubis garanciju a dobijas 5-7 mh/s i samnjuje spotrosnju ...cak ti dolazi i software uz karticu za OC.
Uglavnom moje savet ti je na kalkulisi puno nego kupuj te GTx 1070 i sklapaj rig ...ide zima, sta ces lepse nego kad legnes spavati a probudis sa i zaradio si neku kintu :) ako sve propadne uvek mozes igrati igrice ilii gledati filmove u 16k rezoluciji :lol2: |
Ma ok, to se lako s vremenom fino podesi.
Lova će vjerojatno sjesti negdje u prvom kvartalu iduće godine, a do tad moram odlučiti je li stvarno vrijedno ulagati u to. Ne kužim samo kalkulaciju BTC-a prema ovoj s ETH. ETH daje fini prihod, dok BTC daje praktički istu cifru, ali u negativnom. https://www.cryptocompare.com/mining...ostPerkWh=0.16 Prema kalkulaciji, rig je isplaćen za oko 2 godine. Možemo sad pričati koliko dizanje taktova utječe na radni vijek, ali sve što grafe prežive van garantnog roka je samo bonus. Zapravo, sva zarada nakon 2 godine mora ići u kasicu za nove grafičke...a to je opet godinu dana rada, za nova 4 komada. U principu, rig radi da bi si stvorio sredstva za kupnju novih dijelova kad se stari potroše (krepaju). Kad to tako pogledam, sam je sebi svrha. Zato me baš zanima vodi li netko računicu koliko je nakon godinu, dvije ili tri zapravo u plusu. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:48. |