![]() |
Citiraj:
|
|
Citiraj:
|
Evo i kod mene u firmu uletia locky.
Vidim da će bit dug vikend. |
Zanimljivo je i da mi se čini da ga Google automatski raspoznaje.
Imam službeni mail "na domeni" i tamo stvarno stiže svakakvo smeće, pa i ti lockeri, ali je namješten forward svega na "službeni" gmail. S domene ga Thunderbird skine, a na Gmailu ga nema nigdje, ni u Spamu. Ostali čisti mailovi dolaze normalno. |
Na ovom linku se nude neka rješenja za zaštitu, možda vam pomognu:
https://www.lexsi.com/securityhub/ab...ccine/?lang=en |
Evo nove sreće taman za Uskrs :D
Petya Ransomware skips the Files and Encrypts your Hard Drive Instead |
najveća pošast modernog doba definitivno...
|
bome gadno....citam da "ekipa" masnu lovu okrece, po nekoliko 100tina mil dolara :o
|
mislim da je i to kikiriki... najveći crypto ransom per-firma vele da je 600k$ pa ti vidi.
|
Dobar ovaj Petya... crklo daboga đubre koje ga napravi.
|
Citiraj:
Anonimno, decentralizirano- kad kriminalci čuju te riječi svrše u gaće! |
definitivno... pa sam graf vrijednosti bitcoina kroz vrijeme prati graf količine plaćenih transakcija crypto gamadi.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Da, samo... koliko averige Joe-a koristi cloud - manje ili max 1% ?
|
Citiraj:
|
Izgleda da taj gađa kućne korisnike za razliku od ovog zadnjeg koji samo poslovne korisnike. Još nit jedan zaraženi mail mi nije stigao na privatni Gmail, dok na službeni Google Apps njih 10ak.
Da li ga je netko dobio na Gmail, Yahoo, Outlook... domeni? |
Nama je prosao kroz office365 filter, ali u spam folder korisniku. Mos se hebat, kada otvore mail sa "racunom" u prilogu.
Ne volim komunikaciju sa indijcima sa helpdeska...ima tko iskustva sa office365? |
Ja se ne bi pouzdao u Microsoft zastitu.
|
neki dan sam postavio podforum Cerber Ransomware, sam da se nadovežem, tu di se piše o tim kriptomanijacima,ugl frendu je Cerber odnio cca 20godina stvaranja mjuze, poslovne podatke i slike, ta govna su danas najžešča gamad, al kolko sam skužio tu je neko napisao da je taj Cerber dobivao sa gmaila,a on je zadnje bio na gmailu i veli zadnji mail od paypala potvrda o plačanju i nakon toga potop, užas, fakat više nisi siguran koju kombu zaštite stavljaš.
|
20 godina rada samo na disku bez backupa? NHF, ali to je neozbiljno. Vanjski disk od npr 2TB je cca 900 kn, jednom mjesečno backup i s njim u ladicu. Da nije taj kripter, mogao je crknuti disk, pa opet ode se u 3pm. Backup prije svega, jer bez toga si u banani...
|
Citiraj:
inace bitcoin je zakon... na poslu koristimo google apps i za sada je sve ok. vidim da tog sranja ima u spamu, ali korisnici su obavijesteni da nista slicno ne otvaraju... i naravno da pitaju ako im je nesto sumnjivo. |
Citiraj:
najgore od svega sad je bio primoren kupit nove diskove jer možda izađe dekripter, al da malo ranije to napravio i radio backup ne bi sad imao tih problema, jbg |
I ne samo jedan komp.
https://www.helpnetsecurity.com/2016...re-teamviewer/ Još malo o ransomwar-e evoluiranju. Živjeli sretno i berićetno (bez ovoga). |
Nije mi se nikad dalo testirati jer necuvam viruse vishe
no bi.se host komp zarazio ako koristi radni OS u VMu ? |
Ima nade, al za preventivu.
Combination Crypto-Ransomware Vaccine Released Stvar funkcionira, bar na trenutnim verzijama. |
Pozdrav,
Da li ima rješenja za dekriptiranje datoteka za virus sa nastavkom .cerber? |
Citiraj:
|
http://easyviruskilling.com/ways-to-...us-completely/
Izgleda da sam dobio laptop uništen tim tesla cryptom. Netko sa savjet? Podaci nisu moji :D evo slikica http://postimg.org/image/lchyiqtrr/ Prvo što mi je palo na pemt je istraživat po netu, a drugo što mi je palo na pamet da kita marjanova od svega toga i da pokušam sa getdataback pokušati bar dio toga spasiti? Za kraj, laptop ima up to date NOD32 :D edit : koliko vidim mp3 datoteke nije dirao |
Sa ovog linka koji si postao, pokušao sam pratiti korake. 0 bodova.
Skršio windowse i sve i instalirao friški OS. Sretno... Sent from my SM-G900F using Tapatalk |
Kopirao sam 6gb podataka(95% DOC 5% PDF) kod sebe na PC.
Postoji nada kroz par mjeseci da će se naći način da se to dekriptira? Ah nada..nadam se da korisnica ima backup fino sam joj govorio. Stavljam nove winse sad. |
Postoji nada... kao što postoji nada da će prestat svi ratovi u svijetu.
Od tih fajlova kaj si si kopirao, od toga niš. Sent from my SM-G900F using Tapatalk |
Evo ipak malo nade...možda netko proba pa javi rezultate...
http://www.bleepingcomputer.com/news...ator-released/ |
Kolega u firmi pokupio Locky-a. Pise nema rijesenja za otkodirati fileove, traze 4.1 bitcoina za unlock (oko 1800 usd). Trazim fileove na disku sa data recovery programom da vidim da li se moze sta spasiti. Bio je mail sa "racunom" u Outlooku 2010
Sad me zanima, kako Nod32 nije sprijecio to, a i Outlook? Drugo, sto je bolje, nod32 ili nod smart security za daljnje sprecavanje takvog smeca? Isto tako, koristiti Outlook i dalje ili prijeci na thunderbird, sto je sigurnije |
Pa neće nod sprječavat nešto što ti je frend kliknuo da želi. To ti je neki najosnovniji princip. A za data recovery, to zaboravi. Nije taj dokument nestao, on je tu, samo je kriptiran.
Sretno |
Napraviti recovery iz backupa i problem riješen.
Outlook nema što sprječavati, to je samo program za mailove. Educirati korisnike u firmi, a može se probati i s Malwarebytes Anti-Ransomware softverom, iako je još u Beti: https://forums.malwarebytes.org/topi...nsomware-beta/ |
Ja ne razumijem ljude koji klikču po svemu iako očito nema veze s njima. Meni na službeni mail svakodnevno dolaze svakakvi računi, invoici i šta sve ja znam, normalno sve u raru ili zipu. Ljudi, dokumenti se šalju u pdf-u, wordu ili excelu, ne u zipanim datotekama.
|
ma dobro to, ali ono na privatni mejl ti dođe invoice u .zip za neki đavo... pa jesi ti sulud da to otvaraš bogteneće?!
|
A znam :) Cak su me neki zvali da ja vidim sto je to doslo, kakav racun na mail, nisu odmah klikali :)
Za outlook sam mislio kako ga on nije preoznao i poslao u nezeljenu postu ili nod koji je integriran sa outlookm nije sprijecio uopce dolazak u inbox? Uspio sam spasiti nekih 10% podataka, sa outlook pst datotekom nije bilo srece, ali imam negdje backup i outooka i svih dokumenata negdje iz 12 mj. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 08:25. |