PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   NVIDIA (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=7)
-   -   Nvidia GeForce GTX 9X0 series (Maxwell) (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=260681)

2 die 4 15.10.2014. 09:31

Citiraj:

Autor jurbAs (Post 2676493)
Da rabati su ogromni kod nasih trgovaca i to ce tako ostat neko vrijeme.

valjda misliš marže?

arnso 15.10.2014. 11:19

Citiraj:

Autor 2 die 4 (Post 2676278)
Pff, ja sam bezicirao (odnosno stao u red za G1 gaming) još dok su bile tek u najavi (microline) i nisu se nikada ni pojavile na webu. Nestalo valjda sa palete kad je kamion došao.

Nisam. Ja čekam G1 Gaming.:chears:

I kontaktirao sam sve trgovine uključujući i UZI, i nitko nema, e pa tko prvi njegovi moji nofci.
Uopće me ne interesira kome ću ih dati, ja samo hoću grafičku jer sam na HD5450 :D

Heh evo stiglo ti u Links "odlicnoj" cijeni :)
http://www.links.hr/?naziv=graficka-...kl=051.803.981

Volume 15.10.2014. 13:16

Citiraj:

Autor arnso (Post 2676709)
Heh evo stiglo ti u Links "odlicnoj" cijeni :)
http://www.links.hr/?naziv=graficka-...kl=051.803.981

Artikl nije dostupan čak ni po tako povoljnoj cijeni

arnso 15.10.2014. 13:30

Citiraj:

Autor Volume (Post 2676790)
Artikl nije dostupan čak ni po tako povoljnoj cijeni

Ah, kad sam stavio je pisalo da je dostupno na Trešnjevci i u centrali. Ocito su i po toj cijeni ljudi razgrabili

Volume 15.10.2014. 13:38

Citiraj:

Autor arnso (Post 2676799)
Ah, kad sam stavio je pisalo da je dostupno na Trešnjevci i u centrali. Ocito su i po toj cijeni ljudi razgrabili

A kažu kako je kod nas i dalje kriza :D

sti 15.10.2014. 13:48

Može li mi netko objasniti, čovjek na prethodnoj stranici je kupio MSI Gaming za 2650 kn na online shopu, a Links prodaje Gigabyte Gaming za 3450,znači 800 kn skuplje (gotovo 30% skuplje nego u tom Alzashopu online.

Mene ne zanima toliko zašto su razlike u cijeni tako drastične , već zašto svi ne kupuju online i uštede trećinu? Da li postoji neka kvaka, strah od naručivanja izvana ili nešto treće?

I sam namjeravam uzeti karticu novije generacije u skorije vrijeme i pokušavam pronaći razlog zašto ne naručiti izvana. Možda ce mi netko prosvjeceniji razbistriti um.

Orthodox 15.10.2014. 13:58

Problem je prijatelju dostupnost te kartice. I na Alzashopu je sve pokupovano i čeka se nova dostava. Neki ljudi su nestrpljivi i žele karticu odmah, te se ne libe za tu ekskluzivnost platiti više. To trgovci znaju i zato dižu cenu.

šokre 15.10.2014. 14:02

Citiraj:

Autor sti (Post 2676811)
Može li mi netko objasniti, čovjek na prethodnoj stranici je kupio MSI Gaming za 2650 kn na online shopu, a Links prodaje Gigabyte Gaming za 3450,znači 800 kn skuplje (gotovo 30% skuplje nego u tom Alzashopu online.

Mene ne zanima toliko zašto su razlike u cijeni tako drastične , već zašto svi ne kupuju online i uštede trećinu? Da li postoji neka kvaka, strah od naručivanja izvana ili nešto treće?

I sam namjeravam uzeti karticu novije generacije u skorije vrijeme i pokušavam pronaći razlog zašto ne naručiti izvana. Možda ce mi netko prosvjeceniji razbistriti um.

Gledaj 770GTX. Vani je 220 eura! Tu je 100 eura skuplja! To je 33%.
4690k 180ak eura vs 1800-1900 kn
matične (asus pogotovo) bar 200 kn jeftinije na 1000kn a skuplje i više
A o izboru da ne pričam!

Uglavnom, osim što se ljudi boje problema u slučaju reklamacije (inače kod nas je po tom pitanju stvar "odlična") i skupe poštarine (200kn je pun k, s tim da mislim da imaš pravo na povrat poštarine u slučaju reklamacije), mislim da je najveći problem neznanje i naravno guru majstori koji ti daju preporuke u podforumu na konfiguracijama od 7-8k+ kuna.

vahha 15.10.2014. 17:48

Citiraj:

Autor sti (Post 2676811)

I ja sam razmišljao što u slučaju reklamacije, koliko će me doć poštarina do x države, lakše mi je hebat mater na hrvatskom jeziku i dozivat ih svakodnevno :). Ali na kraju sam bez razmišljanja uzeo trenutnu karticu u Austriji koja je tad kad je izašla bila debelo jeftinija tamo još sam dobio povrat poreza.
Sada bi također uzeo vanka karticu bez razmišljanja u slučaju da je razlika u cijeni poveća...npr tih 30tak %.
Ipak kod svih nas postoji ta neka "granica" u razlici cijene kartice gdje se "ne isplati" uzimat vanka.

nino 15.10.2014. 18:43

Ekipa, malo ste jos "zeleni" sto se tice situacije oko hardvera i nabave istog. Cijenu ne odredjuje samo jedna stvar, dosta toga je tu u igri. Ipak smo jos "mali". :cool:

Tvrdi 15.10.2014. 23:26

Citiraj:

Autor nino (Post 2677021)
Ekipa, malo ste jos "zeleni" sto se tice situacije oko hardvera i nabave istog. Cijenu ne odredjuje samo jedna stvar, dosta toga je tu u igri. Ipak smo jos "mali". :cool:

Mali bumo i bili. Da ne velim da nas tretiraju kao "istočno tržište". Ali su nam bome i marže proporcionalno gledajući prevelike. Pa sad ti to opravdaj kako želiš. Govorim o ovim skupljim proizvodima.
U svakom slučaju ulaskom u EU malo se i pojednostavnila i povoljnija kupovina na stanim webshopovima ali je mentlani sklop većine ljudi ostao isti jer misle da je veća šansa da ih "zajebe" neki "stranjac".

MAGARAC 15.10.2014. 23:52

Jos nisu ni dosle grafe kod nas u pravom smislu, nego se nes pojavi tu i tam po takvim cijenama. Ja bum uzel taman tamo pred blagdane i poprilicno sam siguran da ne budu bas tak skupe onda. Valjda ovim nasim "velkim" uvoznicima bas i ne ide bajno, nebi se uopce cudio.

šokre 16.10.2014. 00:02

Citiraj:

Autor nino (Post 2677021)

Ne kužim šta to znači još mali?

Jbt ima manjih država od nas u EU pa nemaju takve marže. Kak je moguće da je Asus 20% skuplji nego prosjek u EU? (dakle i Slovenija)
Da ne govorim o drugim proizvodima. Kao kod nas su porezi veći??? Moš mislit.

Netko tu razliku stavlja u džep.
I onda nam prodaje muda pod bubrege.

nino 16.10.2014. 00:14

Citiraj:

Autor šokre (Post 2677216)
...Kak je moguće da je Asus 20% skuplji nego prosjek u EU? (dakle i Slovenija)...

Sorry, neznam na sta tocno mislis. Ja nevidim takvu razliku, btw, mislis na GTX970 sto je i tema valjda? 20%?? Moze primjer?

@Volume, na Slo sam msilio, nemamo sta raspravljati ako smatras da cijena u HR sa 4 mil. stanovnika moze parirati DE sa 80 mil. Sloveniju mi dajte sa cijenama. U biznisu vam je tecaj € = 7.70.

Volume 16.10.2014. 07:38

http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=15431
http://www.computerbase.de/preisverg...-a1167954.html

Evo npr. asus gtx 970 u švabiji se prodaje za 2650 kn. Ista takva kod nas u adm-u koji je među najjeftinijim dućanima košta 3370 kn. Znači malo manje od 100 eura razlike za potpuno istu stvar

JozicA 16.10.2014. 08:46

Ma cijene su takve kakve su, i sto god mi pisali po forumima kartica gtx970 nema duze od 3 dana u nasim trgovinama na lageru kad stignu-prodaju se ko svjeze kifle u pekari, osobno mislim da je nvidia napravila odlican posao, a ati ako ati sad jedino moze da spusta cijene, i na kraju obicni korisnici su na konju.

I sam si slazem novu (only) gaming konfu kod kolege nine preko web shopa i non stop cekam neki lud pad cijena kod ati-a, pa da je samo potvrdim i izvrsim narudjbu, ali opet tu je navedena gtx970 koja mi se toliko svidja (u rangu 8800gtx kad je tek stigla) da radi nje non stop odgadjam kupovinu.

Sve u svemu gtx970 je kartica koja me potaknula za kupovinu novog PCa. A posto nisam osoba koja se zaljece jos budem malo pricekao. A dotle na ovom mom kompu Ogame ima da leti ;)

Volume 16.10.2014. 09:06

@nino neznam slovenske dućane tako da ne mogu uopće komentirati njihove cijene
Ja sam samo govorio općenito o velikoj razlici cijene kod nas i vani. I ja ću sigurno kupiti kod nas ako je razlika u cijeni 200kn, ali 700 kn više sigurno ne dam...

Evo još jedan podatak za one koje zanima. Postoji stranica mailboxde.com preko koje se uz malu naknadu unajmi njemačka adresa i na taj način možete kupovati u bilo kojem de shopu. Taj shop šalje na vašu unajmljenu adresu, a mailboxde dalje vama. Opet prođete puno jeftinije nego kod nas

lobo64 16.10.2014. 09:16

pročitajte temu http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=263411
uvoznici (i vele i maloprodajni) nabijaju cijene...
i kaj znači "mi smo mali"?
Slovenija je manja od nas pa imaju redom bolje cijene. kod njih se proda više komada pa dobiju rabat na količinu?
ili, austrija i njemačka su im bliže pa im je niži trošak transporta?
kajgod...

u HR Nino i još par njih su svjetli izuzeci što se cijena tiče (bez da reklamiram nekoga)...

također se visoka cijena opravdava "uslugom" servisa. kad se pogleda broj problema korisnika sa "servisima" u HR...

šokre 16.10.2014. 10:56

Citiraj:

Autor nino (Post 2677224)
Sorry, neznam na sta tocno mislis. Ja nevidim takvu razliku, btw, mislis na GTX970 sto je i tema valjda? 20%?? Moze primjer?

@Volume, na Slo sam msilio, nemamo sta raspravljati ako smatras da cijena u HR sa 4 mil. stanovnika moze parirati DE sa 80 mil. Sloveniju mi dajte sa cijenama. U biznisu vam je tecaj € = 7.70.

Daj nemoj se pravit blesav.

Šta nije jeftinije? Pogledaj bilo koju matičnu ploču od Asusa skuplja je 20% barem kod nas nego u DE.

Tema je GTX970 :wtf2:... šta smo u vrtiću?

lobo64 ti je niže dao dobru usporedbu.

nino 16.10.2014. 11:10

Citiraj:

Autor lobo64 (Post 2677300)
...Slovenija je manja od nas pa imaju redom bolje cijene.....

Ili ja "neznam" gledat i računati cijene ali kako god nešto pogledam, tu smo sa cijenama (slo).
Citiraj:

Autor šokre (Post 2677365)
Daj nemoj se pravit blesav.

Šta nije jeftinije? Pogledaj bilo koju matičnu ploču od Asusa skuplja je 20% barem kod nas nego u DE.

Tema je GTX970 :wtf2:... šta smo u vrtiću?

lobo64 ti je niže dao dobru usporedbu.

:stoopid: Kolega, uz duzno postovanje, jesam blesav ali jos uvijek pametniji od tebe ako cemo tako.

Asus Maximus VII Ranger, DE = 19% mwks, cijena 155€
Asus Maximus VII Ranger, HR = 25% pdv, cijena 166€
Asus Maximus VII Ranger, SLO = 22% ddv, cijena 168€

boy005 16.10.2014. 11:26

Neznam u cemu je problem - ako Vam je jeftinije kod slovenaca, onda kupujte kod slovenaca - DE je prica sama za sebe i ak se usporedjujete s njom onda ste stvarno "zeleni". Kao sta i kod nas ima ljudi koji ce prije otici u Links ili Konzum i kupiti komp, nego usparati 400kn i dati da mu netko sastavi.

I normalno, tema je GTX 900 series, a ne di se moze kupiti asus ploca, jeftinija 20%.

:p

šokre 16.10.2014. 11:28

Citiraj:

Autor nino (Post 2677384)
Ili ja "neznam" gledat i računati cijene ali kako god nešto pogledam, tu smo sa cijenama (slo).:stoopid: Kolega, uz duzno postovanje, jesam blesav ali jos uvijek pametniji od tebe ako cemo tako.

Asus Maximus VII Ranger, DE = 19% mwks, cijena 155€
Asus Maximus VII Ranger, HR = 25% pdv, cijena 166€
Asus Maximus VII Ranger, SLO = 22% ddv, cijena 168€

Ispričavam se bila je neka greška u browseru pa mi je prikazivao cijene bez PDV-a

virus1 16.10.2014. 11:31

Ma nemojte sad sa prepucavanjima :D, jednostavno ako netko misli da je nešto negdje skupo, nemoj kupiti i budi pametniji kupi di je jeftinije,... isto da mogu i da to radim zašto grafu nebi nekome prodao 500Kn skuplju ako je već netko spreman toliko platiti, pa cijela ekonomija se bazira na tome da se nešto proda skuplje ako je moguće i što ćešće i više, a to što njih par očekuje da GTX 970 bude po 2500Kn bilo bi me totalno briga, nisam Caritas, želiš zaraditi, jednom se živi, nemaš para? kupi jeftiniju grafu, svi mi patimo za boljim i gledamo kako jeftinije proći na kraju priče, kod nas u HR je više problem kako zaraditi "poštenu plaću" nego to što neka ploča ili grafa košta 200Kn više, karikirano.
Trgovine sa lagerom su iznimka i tu cijena ide još više gore, web shopovi ala Uzi koji naručuju iz vana ili drugi koji naručuju od "internih" dobavljača je isto razlika, Uzi dobije npr. od švabe novu cijenu i stavi na web, drugi imaju još uvijek visoku jer naš dobavljač nije update cijena pa malo kaskaju ponekad i sl,... ali to je već stvarno "duboka" rasprava kako je Nino rekao nije sve crno/bijelo.

@šokre ovaj prvi link Asus Maximus VII Ranger kad kliknem ispada 157,90€ + 31€ poštarina, neznam di je tu 132.69€ ili na što si mislio?

boy005 16.10.2014. 11:45

@šokre - pravis se pametan da boli glava i malo smiri tenzije.

Gene VII neces naci nigdje za 150€ - 4690K takodjer za 186€.

Pizz 16.10.2014. 12:49

frend i ja uzeli jučer zadnje dve 980 u magazin rs, inno 3d referentna 4 i pol

https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.n...2e5bbbcf44cf89

gore ljepotica i zvijer

dole hd7970 windforce, vjerovatno će iskočit u tržnici za 2k, gara još godinu brijem, al o tom više kasnije

Garro 16.10.2014. 13:12

Citiraj:

Autor Pizz (Post 2677477)
f...hd7970 windforce, vjerovatno će iskočit u tržnici za 2k, gara još godinu...

Realnije oko 1.200 kn. ;)

Za 2k već razgovaramo o 290 TRI-X-ima i 780-kama.

Pizz 16.10.2014. 13:18

kako god već riješeno, btw bila je 3600 i još uvek su 3k u dućanima a garu ima za mene je reala cijena 2k sori na ot

pa onda mi čestitajte na prodaji stoljeća i dobro da nije išlo prek foruma :)

virus1 16.10.2014. 13:27

Citiraj:

Autor Pizz (Post 2677503)
kako god već riješeno, btw bila je 3600 i još uvek su 3k u dućanima a garu ima za mene je reala cijena 2k sori na ot

Stvarno će morati uletiti neki totalni naivac :D, mislim kolega Garro ti nije rekao ništa krivo, dapače dobronamjerni savjet, ali svejedno tvoja grafa i sretno.

Garro 16.10.2014. 13:40

Citiraj:

Daj mi broj mobitela od kupca, imam ove moje dvije 7970 po posebnoj cijeni samo za njega. :D

virus1 16.10.2014. 13:56

Citiraj:

Autor Garro (Post 2677530)
Daj mi broj mobitela od kupca, imam ove moje dvije 7970 po posebnoj cijeni samo za njega. :D

Tipa 1+1 gratis xD, stvarno ako je prodana, kolegi gore svaka čast i čestitam :D ja bi isto broj tog kupca.

Igorr 16.10.2014. 14:07

Citiraj:

Nekom si ga bome pošteno uvalio :)
Na ovom forumu ju ne bi prodao za preko 1200 da ga jebeš, jer toliko max vrijedi. A ovo da ta kartica još toliko i toliko košta nova u dućanu pričaj negdje drugdje, NHF ;)

Da ne bude potpuni ot, umalo sam uzeo gtx 970 ali sam odustao kad je došlo ovo pojeftinjenje 290 kartica. Uzeo sam xfx dd 290 u uzi shopu za točno 2343kn :)
Jer kad pogledam, morao bi dati 700kn više za 970tku, a sa ovom 290 dobijem još i 3 igre (i to se može napraviti jako kvalitetan odabir, računajući i novi alien koji sam košta 50 eura) tako da ako oduzmeš najskuplje igre koje možeš kupiti... dođeš do toga da te kartica košta 1600kn. Naravno pod uvjetom da si ionako želio igrati/kupiti te igre :)

Razlika u performansama naravno postoji, ali se može zaokružiti na 10ak% (u nekim naslovima je čak i 290tka brža, ali te igre su u manjini) ako ne gledamo OC potencijal koji je definitivno na strani maxwell-a. Mene je najviše privlačila manja potrošnja 970tke, ali ne zbog računa za struju (uštedio bi valjda doslovno 20kn godišnje) nego zbog posljedično manjeg zagrijavanja. Ali koliko sam čitao review-ove, dd hladnjak od xfx-a jako dobro obavlja svoj posao na ovoj 290tki.

Brlja 16.10.2014. 20:32

Jel išao netko ikad u Graz u shopping tam oko Božića? Je li elektronika snižena išta u to vrijeme?

2 die 4 16.10.2014. 20:42

Imam ponudu za G1 Gaming 970icu za 2881kn, jeli to kod nas konkurentno, jer realno, ovi koji su stavili cifre za nju na web nisu je nikad niti imali dostupnu?

Pizz 17.10.2014. 00:17

znači prvi monitor , 1080p ,nextcargame wreckfest, dost zahtjevna, sve na full, forsan prek katalista supersampling x8 , i taj novi dsr prvi stupanj smoothness 100%

drugi monitor, wacom cintiq 13hd, je mali al je 1080p, na njemu piči 1080p mkv

ubrzo 75 stupnjeva, referentni kuler nečujan, temperatura dalje, stupanj sim tam

http://i.imgur.com/PlskcWn.jpg

http://i.imgur.com/4rxWo6d.png?1

iz priloženog se vidi da je vent na 42 posto

jurbAs 17.10.2014. 06:23

Citiraj:

Autor 2 die 4 (Post 2677733)
Imam ponudu za G1 Gaming 970icu za 2881kn, jeli to kod nas konkurentno, jer realno, ovi koji su stavili cifre za nju na web nisu je nikad niti imali dostupnu?

to je realna cijena bar po mom misljenju

Kuzo 17.10.2014. 09:04

Moram primjetiti da GTX970 G1 Gaming ima lagani coil whine. Pogotovo se cuje kad se pokrene windows experience index :zubo:

Ventovi na 5V u zatvorenom kucistu u pokriju zvuk whinea u igricama.

RaneZ 17.10.2014. 10:09

Citiraj:

Autor Kuzo (Post 2677888)
Moram primjetiti da GTX970 G1 Gaming ima lagani coil whine. Pogotovo se cuje kad se pokrene windows experience index :zubo:

Ventovi na 5V u zatvorenom kucistu u pokriju zvuk whinea u igricama.

Da, puno čitam o tome zadnje vrijeme...neki kazu da je ovo serija sa najvise coil whinea ikad... nema veze ni proizvodjac...neki imaju sa strixom frku, neki sa msi..nisu se javljali sa gb, ali vidim da ima i tu :/

Ja bi vratio karticu jer me to uzaaaasno smeta. :fuming:

geronimo_2 17.10.2014. 11:06

Citiraj:

Autor RaneZ (Post 2677919)
Da, puno čitam o tome zadnje vrijeme...neki kazu da je ovo serija sa najvise coil whinea ikad... nema veze ni proizvodjac...neki imaju sa strixom frku, neki sa msi..nisu se javljali sa gb, ali vidim da ima i tu :/

Ja bi vratio karticu jer me to uzaaaasno smeta. :fuming:

Mislim da ces se navracati kartica onda kao sto sam se ja PSU-a. Ocito da jos uvjek na taj problem ne obraca paznju proizvodac (kao i za PSU-e). Neznam sta cekaju koji vrag.
mene totalno ubija taj zvuk. ulozio sam hrpu para u komp da ga napravim sto tisim u idili. cak sam i HDD-e izbacio skroz tak da kod mene coil ne dolazi u obzir, sto ce ocito bit tesko.
:chears:

Kuzo 17.10.2014. 14:43

U idle, windowsi, browsanje po webu etc. nema coil whinea, jedino pod opterecenjem.
Npr. Watchdogs na full postavke, Crysis 3 na full postavke skuzis da nesto uz ventove (na 5V) postoji jos nesto tek kad usmjeris pozornost na to. Inace kuciste koje imam je Fractal Design Define R4.

Ali ovaj windows experience index ga baš zasvira :)

mogu snimiti te slucajeve idle_win/igre/exp index ako koga zanima

RaneZ 17.10.2014. 15:07

Znate da je to zbog nelimitiranja fpsa ? Ali javlja se samo kod nekih.
Limitiraj fps na 60 i nestat ce. Vecinom. Ali sto kad developeri ne stavljaju limitatore na introima, sekvencama i slicnim stvarima.. onda pisti u beskraj :/

To je proizvođačeva greška. Ljepo se hvale ferrite choke i slicnim fičurima a od toga ništa.

Imao sam svojedobno neku 9800 ati ili slicno, bila je gora od zvuka ispod dalekovoda :D
Od tad, prvo kad kupim grafu testiram na to. Zgasim SVE i samo nju slusam jedno minutu ;) Zaboli me i za overclock i ventilatore i artefakte, samo da ne pišti :goood::goood:

Ne trebas, imamo tu :)

Ajoj kad procitam ovakav komentar... "Mine has very similar coil whine. First I had MSI GTX 970, which I changed to Gigabyte through RMA. Now with the Gigabyte my PSU was making the coil whine while the card remained silent. Bought a new platinum quality PSU, which is dead silent but now the Gigabyte card is making the noise instead... It's really a roll of a dice which components happen to work well together and which will not..." :D

Sva vremena su GMT +2. Sada je 22:46.