![]() |
Ako na pošiljci piše 'small package', onda će ti biti naplaćeno tih 4,5kn.
|
Ako se šalje kao mali paket(small package) onda se naplaćuje tih 4,50kn... Pise na stranicama od HP-a...
Poslano sa mog ZTE B2017G koristeći Tapatalk |
Dali to onda ovisi o selleru, hoce li staviti "small package" na posiljku ili o nekom drugom ?
|
Ovisi o selleru hoće li slati jeftinijom ili skupljom poštom, da.
|
I mrzim kada na stranici piše da u HR šalju "Yanwen post" koji dolazi kao obična pošta bez 4.5kn trgovac unatoč i mojoj napomeni pošalje kao China post small packet.
Yanwen je u baš ok pošta. Može se i pratiti do dolaska u HR. Doduše meni piše na jednom da je 2.11. stiglo u HR a još nisam dobio |
Kako uopce isposlovate sa sellerom da ne salje kao small packet?? Ja sam jednom probao al pravio se kinez pa nije razumio
|
Citiraj:
Poslano sa mog C106 koristeći Tapatalk |
Citiraj:
Poslano sa mog C106 koristeći Tapatalk |
Citiraj:
Dodatno, sve što je skuplje od 5 dolara mora ići preporučenom poštom, pa onda možeš kombinirati na malo veću vrijednost ili tražiti sellera s jeftinijim tracked shippingom. YW ima i untracked koji je podložan plaćanju 4.5 kn uručenja, ako ponekad ne platite, to je samo znak da je netko spavao na poslu :) Glavna razlika je što, iako untracked, ima neku vrstu praćenja pa se zna kada je izašla iz Kine i kada je stigla u HR. Jedino što to praćenje ne mora raditi na ips.posta.hr. |
Samo što sam ja recimo namjerno naručio ovaj artikl
https://www.aliexpress.com/item/360-...922759747.html a ne ovaj koji ima https://www.aliexpress.com/item/360-...868990937.html China Post Ordinary Small Packet Plus I namjerno sam prvom selleru i rekao da želim Yanwen i on mi svejedno pošalje kao UN*CN i ispod Logistics company: China Post Ordinary Small Packet Plus Yanwen je super jer iako nije preporučen ne klasificira se kao small packet ali neki selleri navode jedno a pošalju drugo. Inače je tracking Yanwena LP* ili UB*YP |
Ja otkad naručujem preko alija nisan ni jednom platia 5kn. I uglavnom gledan da mi šalju aliexpres standard shipping, jer mi dođe brzo, a to mi je bitnije nego dolar - dva shippinga. Recimo zvučnik za mobitel mi je došao za 12 dana (ne radnih).
|
Citiraj:
Poslano sa mog POCOPHONE F1 koristeći Tapatalk |
da, kao da su u zadnje vrijeme ubrzali dostavu...
|
Citiraj:
Vjerojatno će sad početi dolaziti jedna po jedna ili par komada odjednom. Bum vidla. A i sezona je pred blagdane pa su i narudžbe veće a samim time i isporuka može biti sporija. Poslano sa mog POCOPHONE F1 koristeći Tapatalk |
Ja sam se zeznuo negdjeprije. Ošao sam na aliexpres i naklikao hrpu gluposti i platio odjednom jer kao doći će mi u jednom paketu. Totalno sam zaboravio da je to ebay shema, da će mi sada doći 30 paketića različitih.
|
Za cyber Monday narucio neku stvar sa alija i jos je nisu poslali :)
|
Citiraj:
Vrijeme je blagdana pa vjerujem da je i to djelomično razlog dužem čekanju. Poslano sa mog POCOPHONE F1 koristeći Tapatalk |
Citiraj:
|
...i ovisi kakve ti je volje postar i jesi li dobar s njim... meni more toga pise "small package" i ne naplacuje mi (PONEKAD).
|
Kako uspijete sa sellerom dogovoriti da ne bude small packet?
Poslano sa mog HUAWEI VNS-L21 koristeći Tapatalk |
Tako da uzmeš neki način dostave sa trackingom....
Platim malo više, ne dam lovu uhljebima i imam tracking... win win. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Dodatni bonus i onaj neprocjenjivi gušt je da ne hraniš uhljebe. |
Citiraj:
Prvo zadovoljstvo da ne plaćam taj namet. Rađe dam pare kinezima. Drugo, imam tracking i obično dođe neš malo brže. Još ti poštar to nagura u poštanski, a ako je 4.5 kn ti baci žutu cedulju pa odi ti u poštu po to... |
Je da, s tih par kn činite bitnu razliku na proračunu "i ne hranite uhljeba"... :facepalm:
|
Stvar je principa.
Neću se zamarati s tim detaljno jer me briga, ali otkad su to uveli samo su me potaknuli da uzimam trackinge. Skuplje staviti obično same po sebi ih imaju. |
Je li tko naručivao kakve majice sa slikom s aliexpresa?
Tj konkretno majice s kapuljačom koje imaju sliku? https://www.aliexpress.com/item/Sout...944828448.html Valjda je kvaliteta ok? |
Ako što naručujete ovih dana, evo što mi kinez danas poslao pa i vi to očekujte;
Citiraj:
|
Citiraj:
|
U subotu napravio 10 narudžbi, u nedjelju (jucer) na 4 već dobio tracking. Vidjet ćemo za ostale danas, iako u Aliexpress appu pise da zbog holiday seasona bude kasnjenja.
|
To piše još od prije našeg Božića
|
Mislim da sam to već negdje švrljao ali evo opet: osim golden week-a ,tj Spring festival, kada više manje nema nikoga da radi, odlazak na CNY je recimo to tako, individualan.
Nekih dobavljača nema samo taj tjedan, a neki rastegnu i do mjesec (imao sam i ekstreman slučaj od 3 mjeseca) . Naravno, ovi Ali dobavljači teško da će ići na toliko, ali nije nemoguće da nekih nema 20 dana recimo. |
Ja također, naručio u subotu, jučer shippano. Jedino ako njihova pošta (ili čije već usluge koriste) ne odu na kolektivnu proslavu Godine Svinje ;-)
|
ja sam narucio neke stvari unazad 2 tjedna, neke su shippane, a neke jos 2 tjedna cekaju na pickup... tak da , ovisi o selleru ali i o kuriru.
|
Jel može pomoć.
Tražim već danima Xiaomi Gateway da se shipa sa EU skladišta. Aliexspres pregledao, Gearbest Jel moguće da se to prodaje samo u Kini ? |
Citiraj:
Poslano sa mog Moto E4 plus koristeći Tapatalk |
Da li je radio tko dispute na aliju?
Naručio bi procesor, a tamo se nemože platit paypalom i nemogu preko njih napraviti dispute pa čisto da znam koje su mi opcije. Tnx |
Nisam nikad radio dispute, ali sam kupovao pun klinac puta tamo i uvijek sam dobio što sam kupio, čak i prije nego sa ebaya.
Pogotovo procesora ;) Samo gledaj da ima pozitivan u feedbacku, što bliži 100tki i da ima more prodaja. A za dispute, srećom, nije mi trebao za sada. Sent from Usreo Mobara |
ja sam radio dispute, nije doslo ili je doslo krivo
sve poslikaš, reklamiras i to je to. isto ko i ebay/paypal .. čak i brže |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:08. |