PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Smartphone uređaji i mobiteli (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Prestigio mobiteli (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=239163)

LUX_67A 23.11.2012. 11:30

Citiraj:

Autor alcem (Post 2281790)
Android kitchenom kuhas ICS?
JB 4.1 ili su pustili source za 4.2?
A evo i jedan mali snik pik... :)
http://img846.imageshack.us/img846/7...ljpgnoalph.jpg

A rumorsi kazu da bi do kraja ovog tjedna mogao i novi upgrade koji rjesava probleme sa GSMom.

7

Aaaa ... di ima ovo gore??!! Ajd neki info ... :fala:

Omerta 23.11.2012. 11:32

Nešto je Prestigio na fejsu počeo nagovještavati, za sada dvije slike bočnih strana dvaju modela.. :)
Možda do kraja dana bude koja riječ više..

Boot 23.11.2012. 12:21

Citiraj:

ps- ako vam mobitel radi kako treba, zasto stavljat novu verziju firmwarea (aka builda), jel mjenjate gume na autu kad izađe nova verzija, a stare vam drze i nisu potrosene?
Jedna kartica nije radila, no nakon zamjene iste za novu nestali svi problemi. 4300 radi bez problema! :goood:

Jos da izbace zastitnu foliju za display i torbicu koja se moze zakaciti za pojas zadovoljstvo bi bilo kompletno.

xlr 23.11.2012. 12:55

Citiraj:

Autor ante2 (Post 2282056)
ps- ako vam mobitel radi kako treba, zasto stavljat novu verziju firmwarea (aka builda), jel mjenjate gume na autu kad izađe nova verzija, a stare vam drze i nisu potrosene?

Ako mi nove gume daš besplatno, promijenit ću ih ;)

horza 23.11.2012. 13:24

Citiraj:

Autor alcem (Post 2281790)
Android kitchenom kuhas ICS?
JB 4.1 ili su pustili source za 4.2?
A evo i jedan mali snik pik... :)
A rumorsi kazu da bi do kraja ovog tjedna mogao i novi upgrade koji rjesava probleme sa GSMom.

yup, kitchenom. a sa strane pripremam JB 4.1 i kompajliram od nule, ali to ide spoooro :)
i upravo sam skužio da ću morati prepisati kitchenov updater binary, a to je posao za koji trebam malo više vremena pa stavljam sve na led za sad :(

Omerta 23.11.2012. 13:32

Svaka ti čast, čekaj si ti negdje i na XDA? može info da sad ne lutam..

alcem 23.11.2012. 14:01

Citiraj:

Autor ante2 (Post 2282056)

Naravno da prethodni FW nije radio dobro... recimo FM radio, voice search, nije se moglo upgradeat aplikacije... Srecom sam backupirao stari rom pa kad je 20121102 poceo zezat sam se downgradeao i samo pobacao manualno sve sto nije valjalo ili je falilo.

Citiraj:

Autor LUX_67A (Post 2282098)
Aaaa ... di ima ovo gore??!! Ajd neki info ... :fala:

To sam screenshot pokupio s nekog foruma ceskog. :)

Duel 23.11.2012. 14:24

Citiraj:

Autor alcem (Post 2282213)
Naravno da prethodni FW nije radio dobro... recimo FM radio, voice search, nije se moglo upgradeat aplikacije... Srecom sam backupirao stari rom pa kad je 20121102 poceo zezat sam se downgradeao i samo pobacao manualno sve sto nije valjalo ili je falilo.

Tu sam se ja zeznuo sto backup nisam napravio, ali dobro valjda ce uskoro izbaciti novi update kao sto se prica, ako ne napravit cu backup na neupdateanom i restore na svog...

Ali inace mob je prva liga, i za te novce nema boljeg...

Omerta 23.11.2012. 14:27

http://img713.imageshack.us/img713/3...8452922705.jpg

"Dvojezgreni procesor, 4,5” HD ekran, 8 mpx kamera
MPC 1999 kn, dostupan od polovice prosinca kod naših maloprodajnih partnera diljem Hrvatske"

---------------------------

http://img17.imageshack.us/img17/5373/5000pd.jpg

"Dvojezgreni procesor, 5” Multitouch ekran, 2 kamere, izvrsna cijena
MPC 1699 kn, dostupan od polovice prosinca kod naših maloprodajnih partnera diljem Hrvatske"

chief_wolfinjo 23.11.2012. 16:58

po mojem mišljenju je 4500 model preskup.... iako je mobitel dobar
1999kn mi je previše dati za njega.

coconut 23.11.2012. 18:31

Ne kužim tu logiku - 5" model je u svemu slabiji od 4,5" (manje rama, manja reza ekrana, slabija kamera,...). Ne bi li trebalo biti obratno?

Omerta 23.11.2012. 18:48

Da, to je i meni ful čudno, nelogično i bzvz.. Vjerojatno su na to ciljali, nešto "slabiji" u određenim stvarima ali zato veći ekran, makar, opet kažem, nema neke logike jer su slobodno mogli staviti i 1GB RAM-a.

ante2 23.11.2012. 19:01

Citiraj:

Autor chief_wolfinjo (Post 2282341)
po mojem mišljenju je 4500 model preskup.... iako je mobitel dobar
1999kn mi je previše dati za njega.

Aaaa dragi lega @chief_wolfinjo uvik mos kupit ajfon ili galaxi ili HTC ili Sony-a za 5000 do 7000 kn pa uz njih kupi i jednog prestiđija da osjetis kako je zapravo jeftin :D
ps-ako to napravis napisi koju o razlici koristenja između skupih i jeftinih :D
pps- slazem se generalno, trebao bi biti jos jeftini, a o onoj gomili bradova i njihovim cijenama necu ni pocimat fuj hhhhhhrrrrrrggggg pljuc :gringo:

alcem 23.11.2012. 19:19

Citiraj:

Autor ante2 (Post 2282392)
Aaaa dragi lega @chief_wolfinjo uvik mos kupit ajfon ili galaxi ili HTC ili Sony-a za 5000 do 7000 kn pa uz njih kupi i jednog prestiđija da osjetis kako je zapravo jeftin :D
pps- slazem se generalno, trebao bi biti jos jeftini, a o onoj gomili bradova i njihovim cijenama necu ni pocimat fuj hhhhhhrrrrrrggggg pljuc :gringo:

Brijem da ovo pricas za Google Nexus 4 koji u normalnoj drzavi koja hebe, a ne da se hebat kosta 300 dolara + 13 dolara postarine sto ce reci ispod 2k kuna.
Samo kazem da o cijenama ne vrijedi raspravljati.
A kad bih tek poceo o razlikama Nexusa i PAP4500..... uuuuuu.... :)

chief_wolfinjo 23.11.2012. 19:42

Citiraj:

Autor ante2 (Post 2282392)

hehe, da je cijena oko 1600kn . onda bi bilo ok :D jer ih uvoznik dobije bagatela i onda nabije cijenu bzv.... tko zna. bumo vidjeli kaj će biti, da vidim dal će bonbon imati akciju :fiju:

ante2 23.11.2012. 19:43

Citiraj:

Autor alcem (Post 2282401)
Brijem da ovo pricas za Google Nexus 4 koji u normalnoj drzavi koja hebe, a ne da se hebat kosta 300 dolara + 13 dolara postarine sto ce reci ispod 2k kuna.
Samo kazem da o cijenama ne vrijedi raspravljati.
A kad bih tek poceo o razlikama Nexusa i PAP4500..... uuuuuu.... :)

Nexus 4 nema SD slot :D :D :D :D sve drugo je bolje od PAP4500.
Da mi je znat koja je cijena modela 4500 u tkz. normalnim drzavama, ili koja ce mu bit, jer mi se cini da je balkan nekakav probni teren za prestiđio uređaje, jel mozda neko njuskao ko se zapravo krije iza prestiđija ili su stvarno samostalni brend, mislim kao asrock nekad, kad je bio mlađi nikad oficijalno priznati brat od asusa, ali ipak u rodu, ko kad tata malo zaigra sa strane pa dobije brata (ili sestru) bonusa, sta je super ako ste svi normalini ljudi :D da se razumimo :goood:
:chears:

bad_ri 23.11.2012. 20:36

Citiraj:

Autor ante2 (Post 2282415)
Da mi je znat koja je cijena modela 4500 u tkz. normalnim drzavama, ili koja ce mu bit, jer mi se cini da je balkan nekakav probni teren za prestiđio uređaje, jel mozda neko njuskao ko se zapravo krije iza prestiđija ili su stvarno samostalni brend, mislim kao asrock nekad, kad je bio mlađi nikad oficijalno priznati brat od asusa, ali ipak u rodu, ko kad tata malo zaigra sa strane pa dobije brata (ili sestru) bonusa, sta je super ako ste svi normalini ljudi :D da se razumimo :goood:

ne bih se složio za ovaj boldani dio... prije par godina sam bio na putu u Litvi, te sam u Kaunasu u jednom robnom centru kupio Prestigio GPS uređaj. Nisam do tad čuo za tu marku, ali kad sam ga usporedio cijenama s tad popularnim GPS-ovima, za cijenu nekog skupljeg i "ozbiljnijeg" uređaja, tad sam dobio solidan uređaj s licenciranim MIREO Black Editionom i kartama cijele Europe. Kod nas se taj model pojavio tek nešto kasnije od mog povratka. Uređaj i dalje radi, tj nadam se, jer mi ga je prošle godine netko ukrao dok sam bio u Zagrebu. Kupio sam drugi dan kod nas u trgovini opet isti uređaj. Da nisam bio zadovoljan, ne bih opet išao na isti brand. Malo sam off topic, ali čisto da navedem svoje pozitivno iskustvo s tom markom.

alcem 23.11.2012. 20:48

Citiraj:

Autor ante2 (Post 2282415)

Regani na Cipru, lako moguce neki ZTE undercover za Europu. Po firmwareu sve puno kineskih/tajvanskih/korejskih/generic azijat imena. Timezone na svim timestampovima su azijske. Cak je na par mjesta zakomentiran u skriptama dio za eng (developer) verziju umjesto da je pobrisano. Produkcijski firmware bi, brijem, morao izlaziti bez toga. :)

@bad_ri: Ni ja se ne bi slozio da je balkan test poligon. Mislim da je to majcica Rusija, Ukrajina i susjedstvo.
Evo Rusi vec imaju recenzije:
http://www.youtube.com/watch?v=eXH97...feature=relmfu
http://www.youtube.com/watch?v=NwNMXICCYYs&feature=plcp
Komsije imaju svoje lokalizirane stranice: http://www.prestigio.rs/
A mi.... nasi ne znaju ni http server postelat --> http://www.prestigio.hr

A evo... izgleda da su iza svega ipak Rusi:
http://investing.businessweek.com/re...capId=10580221
Pazi ovo --> http://www.prestigio.biz/ :)
a i ASBIS ima prstice u svemu.
Par random linkova:
http://www.youtube.com/watch?v=NwNMXICCYYs&feature=plcp
http://investing.businessweek.com/re...capId=43925909
http://www.linkedin.com/company/prestigioplaza-ltd

ante2 23.11.2012. 21:08

Bem ti nedilju.
Kao da ja sad pitm zenu da mi prevede sta ovi rus govori, a da ona ne posumlja u moje namjer da ga mislim kupit cim dojde, mislim na model 4500 :hitthewal:
Zena mi govori ruski :D
Ah slatke li neugode :chears:

alcem 23.11.2012. 21:31

Citiraj:

Autor ante2 (Post 2282473)
Bem ti nedilju.
Kao da ja sad pitm zenu da mi prevede sta ovi rus govori a da ona ne posumlja u moje namjer da ga ja mislim kupit cim dojde, mislim na model 4500 :hitthewal:
Zena mi govori ruski :D
Ah slatke li neugode :chears:

Pitaj ljubavnicu ukrajinku. :lol2::lol2::lol2::lol2::lol2:

ante2 24.11.2012. 00:07

Citiraj:

Autor alcem (Post 2282488)
Pitaj ljubavnicu ukrajinku. :lol2::lol2::lol2::lol2::lol2:

Lega ti si legenda :goood::goood::goood::goood:

alcem 24.11.2012. 01:28

Evo ja digao firmware na 1.0.08 pa cemo vidjeti.
Imam backup 1.0.07 od 20120914 zlu ne trebalo.
Koliko vidim vracen je stari baseband P4 s kojim nije bilo problema za razliku od onog od 20121102 koji je bio P6 i nije dobro radio.
Jos ostaje testirati Clockworkmod, ali to cu neki drugi dan... dosta je bilo za danas. :)

walbandon 24.11.2012. 11:45

s cime si napravio backup?

Tihomir111 24.11.2012. 13:02

Citiraj:

Autor walbandon (Post 2282717)

volume down + power, uđeš u recovery :goood:

zatim stisneš home, a menu je enter (home for back) navigacija putem volume rockera

zlajavk 24.11.2012. 14:40

Ja sam vlasnik PAP4040 oko mjesec dana imam samo pohvale,za sve,od baterije pa do dual sima i ostalog.Mislim nisam baš neki možda zahtjevan korisnik ali kod mene sve šljaka,barem ono što sam isprobao do sada.
Jedino mi se nesviđa što dolazne pozive,odnosno ime i broj dolaznog poziva prikazuje sitno u lijevom uglu.Instaliro sam bio rocketdial i to mi je bilo OK,mozes podesavati veličinu prikaza slova i brojeva u dolaznom pozivu.Ali mi se preklapao sa standardnim telefonskim i nije bilo dobro,a neznam kako deaktivirati standarni tvornički instaliran i da mi radi samo rocetdial.Pa evo ako netko zna kako riješiti ovaj problemčić sa ovim ili nekim drugim programom da mi pomogne.

alcem 24.11.2012. 14:59

Citiraj:

Autor walbandon (Post 2282717)

SP Flash Toolom. Full ROM backup. U tutorialu preskoci dio sa pravljenjem scatter datoteke jer PAP4300 ne koristi mtd nego emmc... a originalni scatter file imas u originalnom ROMu, vec sam par puta dao link na ROM.

Sve particije, MBR, EBR1/2, preloader, (u)boot, recovery, apsolutno sve se backupira.

A i Rusi su slozili nekakvu skriptu za backup, ali za nju treba rootati uredjaj.

Prednost SP Flash Toola je sto se uredjaj ne mora rootati, prednost skripte je sto je masu brza.

Za ekstra sigurnost napravis oba backupa. Ako ti bude trebao .ini za SP Flash Tools s tocnim duljinama particija imam i to jer sam sebi slagao.

LUX_67A 27.11.2012. 08:14

Citiraj:

Autor alcem (Post 2282215)
To sam screenshot pokupio s nekog foruma ceskog. :)

Aaaa .... steta, mislio sam da ima negdje i za kupit ... hm, odo na ceske stranice trazit bilo sta slicno ...

acer 27.11.2012. 09:38

Navodno bi ovi novi telefoni stici krajem iduceg tjedna u HR.

Router 29.11.2012. 10:21

Tek polovicom 12.mjeseca stižu ova nova tri modela,tako barem službeno vele preko maila.

zlajavk 29.11.2012. 17:02

Citiraj:

Autor zlajavk (Post 2282795)
Ja sam vlasnik PAP4040 oko mjesec dana imam samo pohvale,za sve,od baterije pa do dual sima i ostalog.Mislim nisam baš neki možda zahtjevan korisnik ali kod mene sve šljaka,barem ono što sam isprobao do sada.
Jedino mi se nesviđa što dolazne pozive,odnosno ime i broj dolaznog poziva prikazuje sitno u lijevom uglu.Instaliro sam bio rocketdial i to mi je bilo OK,mozes podesavati veličinu prikaza slova i brojeva u dolaznom pozivu.Ali mi se preklapao sa standardnim telefonskim i nije bilo dobro,a neznam kako deaktivirati standarni tvornički instaliran i da mi radi samo rocetdial.Pa evo ako netko zna kako riješiti ovaj problemčić sa ovim ili nekim drugim programom da mi pomogne.

Pa zar nitko nezna kako ovo da riješim...neku dobru app ili sl. ???

bad_ri 29.11.2012. 19:47

Citiraj:

Autor zlajavk (Post 2286553)
Pa zar nitko nezna kako ovo da riješim...neku dobru app ili sl. ???

možeš li staviti fotku tog sitnog dolaznog poziva, kod mene je slika preko cijelog ekrana, mislim broj se normalno vidi, ne shvaćam potpuno kako ti je to sitno?

zlajavk 29.11.2012. 22:31

evo http://img835.imageshack.us/img835/336/jpegz.jpg

Uploaded with ImageShack.us

LUX_67A 30.11.2012. 07:40

Citiraj:

Autor zlajavk (Post 2286762)

Jel to neka app ili je samo u postavkama? Kod sebe imam samo malu sliku ...

bad_ri 30.11.2012. 08:03

Citiraj:

Autor LUX_67A (Post 2286918)
Jel to neka app ili je samo u postavkama? Kod sebe imam samo malu sliku ...

pa meni je ovo sasvim čitljivo, nije sitno

LUX_67A 30.11.2012. 08:35

Citiraj:

Autor bad_ri (Post 2286927)

Meni su brojevi OK, zanima me kao postaviti sliku preko citavog ekrana ... zna netko?

acer 30.11.2012. 09:26

Ovako nesto mozda?

https://play.google.com/store/apps/d...ZnNjaWZyZWUiXQ..

zlajavk 30.11.2012. 10:12

Citiraj:

Autor bad_ri (Post 2286927)

A gledaj,ovo je uslikano sa 15 cm razmaka.A sad vidi kako je vidljivo kad gledas sa pola metra npr. kad ides ulicom I izvadis mob iz depa i buljis u hodu da vidis ime pozivatelja,ili ako si u autu. Zanima jeli I kod vas ostalih ovakav prikaz ili samo kod mene. I nije nikakva app nego samo original od njega. Stavio sam bio drugu app rocketdial ali neznam kako iskljuciti ovu

Brkoni 30.11.2012. 12:04

4040

@ zlajavk
Meni je slika ista takva, mislim da si neces moci pomoci osim instalacije nekog programa (kako je neko vec postao link)
Inace s telefonom sam izuzetno zadovoljan (sa apsolutno svime), osim sto ne prikazuje potrosnju baterije kako treba, ali sam naletio vec na postove koji kazu da je i na drugim Prestigio uredjajima slicno.
Koristit cu ga jos neko vrijeme, a onda model 4500 :-)

Citiraj:

Autor zlajavk (Post 2287022)
A gledaj,ovo je uslikano sa 15 cm razmaka.A sad vidi kako je vidljivo kad gledas sa pola metra npr. kad ides ulicom I izvadis mob iz depa i buljis u hodu da vidis ime pozivatelja,ili ako si u autu. Zanima jeli I kod vas ostalih ovakav prikaz ili samo kod mene. I nije nikakva app nego samo original od njega. Stavio sam bio drugu app rocketdial ali neznam kako iskljuciti ovu

E sjetih se necega, stavi si sliku za kontakt, ona je preko cijelog ekrana (istina rezolucija je katastrofa, ali....

zlajavk 30.11.2012. 12:39

Citiraj:

Autor Brkoni (Post 2287080)
@ zlajavk
Meni je slika ista takva, mislim da si neces moci pomoci osim instalacije nekog programa (kako je neko vec postao link)
Inace s telefonom sam izuzetno zadovoljan (sa apsolutno svime), osim sto ne prikazuje potrosnju baterije kako treba, ali sam naletio vec na postove koji kazu da je i na drugim Prestigio uredjajima slicno.
Koristit cu ga jos neko vrijeme, a onda model 4500 :-)

Ma probao sam,ali neznam kako iskljuciti ovaj njegov dialer pa da mi radi samo taj novi koji sam instalirao. Jer sam stavio bio rocketdial ali su mi se brkali , u isto vrijeme radila oba. Usput meni baterija radi dobro I tocno prikazuje napunjenost

Brkoni 30.11.2012. 13:49

ekran

Gore par postova prije mi se cini da program samo poveca sliku na full screen, tj. da nije kompletan dialer. Al' probaj sa slikom kontakta. I mene je pomalo smetalo, ali sad sa slikom je OK (osim rezolucije).
Baterija i meni radi dobro, ali drzi na jednom mjestu, pa onda naglo padne cca 10%, pa opet, i opet.... No ne smeta drzi otprilike kao svaki drugi. Ovo mi je 5-ti smartphone, a drugi na androidu.

Citiraj:

Autor Brkoni (Post 2287125)
Gore par postova prije mi se cini da program samo poveca sliku na full screen, tj. da nije kompletan dialer. Al' probaj sa slikom kontakta. I mene je pomalo smetalo, ali sad sa slikom je OK (osim rezolucije).
Baterija i meni radi dobro, ali drzi na jednom mjestu, pa onda naglo padne cca 10%, pa opet, i opet.... No ne smeta drzi otprilike kao svaki drugi. Ovo mi je 5-ti smartphone, a drugi na androidu.

Nisam bio u pravu, pogledao sam taj program, i to je kompletan dialer..

Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:15.