![]() |
Citiraj:
Ako sad upalim wifi i odem na net veli da mi baterija traje još cca 3,5 sata. Ako ugasim wifi veli mi da će trajat još jedan dan. |
Citiraj:
Citiraj:
|
poigra sam se danas sa lumiom 920. fin, tezak, robustan, kvalitetan, brz... definitivno moj sljedeci uredjaj.
|
Ja sam se igrao malo neki dan na Nokia Lumia 610, i nisam baš oduševljen sa WP8
Možda zato što sam već 2g Android user, ali mi se uopće ne sviđa ni kako to izgleda niti kako to funkcionira |
Naravno da nisi oduševljen s WP8, kad 610 ni nema WP8 :)
|
Krivo sam onda model napisao, uglavnom Lumia 6xx koja ima WP8 :)
|
Ne postoji takva zasad ;)
WP7 je to što si koristio http://wmpoweruser.com/windows-phone...re-set-leaked/ |
Lumia 620 jos nije vani :), tako da si se igrao sa "610" 7.5WP (sto u biti nije los uredjaj, ali je low (citaj 256MB rama) :D).
Igrao se sa HTC 8S, i svidja mi se definitivno, ali cekam 620 zbog prednje kamere. |
E sad više ne znam stvarno koja je verzija nokije u pitanju, jer mi se brkaju oznake, a nije da me baš nokia zanima
Uglavnom 100% je bio WP8, jer znam razliku izmedu WP7 i WP8 |
Huawei Ascend W1 bi mogao isto biti zanimljiv. Bit će jeftiniji od 620, navodno ispod 200$
http://www.gsmarena.com/compare.php3...&idPhone2=5147 W3 bi mogao konkurirati 620 i S8 cijenom, ali je i puno jači http://www.gsmarena.com/compare.php3...&idPhone2=5147 |
Ne vjerujem da će Huawei ić s baš takvim cijenama, ako će uopće ići van azijskog tržišta s tim modelima. Možda je kinez ali finu poziciju si je osiguro na tržištu, čak mu i ovi naši pametni trgovci ne drže više toliko konkurentnu cijenu.
|
Još uvijek novi modeli izlaze izuzetno sporo. Nije mi jasno kako misle navući mase na taj OS kad mobova ni od klinca. Svaki dan dolazi sve jači i jači droidi, a ovi ne mogu izbaciti na tržište ni low end mob.
|
Svaka čast Huaweiu na niskim cijenama ali uvijek bi prije uzeo Nokiu ili HTC što se WP-a tiče!
|
Citiraj:
http://en.wikipedia.org/wiki/Windows...e_Requirements |
Nema WP8 low end mobitela, novi jeftini mobiteli će dolazit s WP7.8, npr. Lumia 505.
|
Evo ja sam jučer nabavio HTC 8X, pa da napišem par dojmova i impresija.
Inače, nisam novi u WP svijetu jer sam koristio Omniu7 godinu dana i bio izrazito zadovoljan kako sa uređajem tako i sa OS-om. Čisto iz znatiželje tokom ovog ljeta se prebacujem na Android i na HTC EVO 3D. Od početka su me smetala trzanja, zastajskivanja u radu, iskreno nisam bio navikao na to i OS mi je djelovao neoptimizirano, neke su me stvari smetale i nikad se do kraja nisam mogao priviknut na njega. Za razliku od OS-a EVO 3D je pravi muški telefon. Robustan, kvalitetan, težak! Nakon EVO-a nabavljam XPERIU S koju sam imao 3 mjeseca. 8X sam uzeo ponukan dobrim iskustvom sa Omniom 7. Prvo sam primjetio odlično unibody kučište sa nekom vrstom gumirang premaza koji spriječava klizanje iz ruku. Materijal djeluje kvalitetno i gledajući ga mobitel izgleda kao isklesan iz jednog komada (što i nije daleko od istine), škripanje i savijanje nisam prijmjetio do sada. Dizajn neću previše komentirati je je stvar ukusa, no meni djeluje odlično. Rubovi telefona su tanki i konusni, odnosno "zašiljeni" pa sam telefon djeluje tanak i ekskluzivan. Prednjim djelom dominira zaslon i 3 kapacitivne tipke na dnu te front facing camera. O zaslonu i responzivnosti ne treba trošiti riječi jer mislim da predstavlja sam vrh trenutne ponude. Od opreme u paketu nema baš puno. Punjač sa usb kabelom i ne baš kvalitetne slušalice, uz ključić za umetanje micro sim kartice je sve što dobije uz telefon. O OS-u neću previše trošit riječi jer je vć podosta rečeno, samo da potvrdim da push notifikacije rade dobro, od free messangera, najbolje mi djeluje WhatsApp, dok Viber koji je još uvijek u beti ima bugova, no meže se koristiti. IE mi je onako na prvu, brži od bilo kojeg browsera na androidu. Nisam primjetio zastajkivanje, čak i pod opterecenje, rad je fluidan i ugodan. eto, ako netko ima još pokoje pitanje može pitati... |
Imam mali ''problem'' s integriranom memorijom tj zauzećem iste, naime od jučer do danas je pojeo dodatnih 150 MB a ništa na njega nije instalirano :stoopid:
Riječ je o HTC 8S. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Čini mi se dosta jača od prijašnjeg mobitela (XPERIA S), no pravu sliku mogu reći tek za par dana... |
Jesu u WP8 konačno stavili haptic odnosno da mobitel vibrira kad se recimo piše SMS poruka?
|
nema toga još implementirano.
|
Citiraj:
|
Ma živcira me totalno. U dva dana mi je skinuo free space sa 450+ MB na oko 320 MB, pa se digne na oko 350 i tako varira.
Misliš si ajd ima oko 2GB prostora za appove pa će možda biti dosta kad ono drek. Apovi mi zauzimaju oko 300 MB a ostalo pojedu pizdarije koje ne mogu vidit za kaj su vezane. http://s8.postimage.org/ofzp6gexd/wp...30102_0001.jpg |
Citiraj:
Citiraj:
|
A i meni je patnja tipkanje obzirom da sam prije njega imao VivazPro. :D
No navikneš se, evo nakon par dana tipkanja više mi ne treba pola sata da natipkam poruku :D |
i kakav ti je opci dojam rada sa uređajem? Zadovoljan ili ne? ono, plain and simple.
|
Kao što sam i očekivao, izgleda će HD2 opet živnuti:
http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2020193 Ne samo da se na njemu diže WP8, nego i Win8 RT. Druga je stvar, što nije vani i što je još daleko od upotrebljivog, ali je još jedna pljuska MS-u i njihovim famoznim izjavama o nekompatibilnosti i inferiornosti starijeg hardware-a. Čak ako nikad ni ne proradi kak spada, opet je pljuska. A ako proradi, onda mogu očekivati linč od ovih koji su pokupovali Titane i WP7 Lumie. Za njih nema puno nade, s obzirom da je dev scena skoro pa nikakva. HD2 nikad ne umire. |
Citiraj:
Ono što me nervira vezano za OS je: - nemogućnost instalacija appova na karticu (što je općepoznata stvar) recimo hoću gore stavit koju igru i koju offline mapu i nemaš više praznog prostora - nemogućnost kontrole nad sys fajlovima, nema opcije browsanja kroz foldere - tu se nadovezuje i onda taj ''fantomski'' nestanak prostora tj OS neke svoje sistemske fajlove raširi ko kuga po uređaju a ne možeš vidjet kaj je to pa da obrišeš ako je eventualno nepotrebno. Da ima 8GB storage bilo bi lakše prihvatit to što OS umijesto 2GB zauzme 3GB. Ono što me smeta kod samog uređaja je kvaliteta kamere. Obzirom da sam do sada koristio SE uređaje koji su imali predobre kamere ovo mi je za dva koplja lošija kamera. No preživjet ću. Sviđa mi se kvaliteta izrade, kvaliteta ekrana, živahan je mob, jednostavno ga je koristit, baterija je zadovoljavajuća, IE je iznenađujuće dobar, od aplikacija se nađe sve kaj ti treba. Mnogo ljudi zamjera wp-u manjak aplikacija no iskreno ne treba mi 320 aplikacija za fejzbuk, 240 aplikacija za nadgledanje baterije, 450 aplikacija za croopanje slika i sl. Ne vidim svrhu toga da imam 600 aplikacija koje u pravilu rade istu stvar samo ih je napisala druga osoba. :) Tak da taj ''manjak'' broja aplikacija i ne shvaćam kao neku manu. |
Pa manjak je utoliko što nemožeš instalirat npr drugu aplikaciju za tipkovnicu, sms isl. što si nemožeš (besplatno) stavit navigaciju i offline mape, osim šugavog online gmapsa... pa nepostojeći mpbz (ovako opet preko tokena moram plaćat račune), ima tu još 4,5 poprilično korisnih aplikacija kojih jednostavno nema...
Što se smrzavanja tiče, još se nije dogodilo ali u zadnje vrijeme prečesto zna zblokirat kod unlock screena, tad moram dvaput stiskat tipku za paljenje... pa u whats appu poludi tipkovnica i blokiranje... Ostalo je manje više ok, ali daleko od idealnog OS-a. |
Ma "manjak" aplikacija je takva glupost od argumenta da je to smiješno...
Sjećam se kad se prije koju godinu pljucalo po Androidu jer je ima manje aplikacija od iOS-a, dobro kad je tek krenija, možda mu se to moglo i zamjerit, al ono razlika između 400.000 i 40.000 aplikacija je stvarno bitna :D Ja bi isto tija probat WP8, samo je ponuda mobitela u nas vrlo loša, a i bojim se da me Note razmazija i da bi mi bilo vrlo teško se vratit na neki mali ekran :D Kakvo je stanje sa pokretanjem aplikacija i generalnom lakoćom korištenja aparata? Recimo kad je zaključan da ideš pozvati nekog. Meni je kod Notea zgodno što pritisneš ili home ili power botun i onda imaš one aktivne ikone u lock screenu koje potegneš i u isto vrime otključaš mobitel i pokreneš aplikaciju. Također, JB 4.1.2 i ovaj Project Butter su strašno ubrzali i ugladili Android, jedina zamjerka je što bi tija da mi baterija traje duže (čini se da je za to Note2 idealan kad već nema onih Motorola u nas)... :) |
Meni je ova tipkovnica savršena, iskreno, bolja mi ne traba. Camera i slike su mi dobre, ne vidim razliku u odnosu na xperu s koju sam imao (12mpx). Doduše nisam profić za fotografije, ali golim okom nema razlike u kvaliteti.
Netko je pitao za pokretanje aplikacija. Neznam meni sve djeluje barem jednom brže nego na stock androidu moje prethone xperie S (4,04), gdje me jako živcirala sporost kod otvaranja zadnjih poziva. Nekad mu je trebalo 2,3 sekunde da otvori. Ovdje je otvaranje trenutno, i to bilo da otvaraš IE, SMS, imenik ili zadnje pozive... Ono što mi se posebno sviđa je e-mail klijent. Moguće je imati više mailboxeva u jednom, to mi je savršeno riješeno, recimo puno, puno bolje nego GMAIL, pa Hotmail app na Androidu! Pa recimo chatanje ukomponirano u poruke, recimo meni je to odlično izvedeno, a uz People HUB ni ne trebam APP za Facebook ili Twitter, jednostavno je nepotrebna, također, Uz ovakav IE, nema apsolutno nikakve potrebe za drugim browserom, radi odlično! A o tome se zapravo i radi. Cijeli koncept WP Os-a je da ima dosta stvari "out of the box" i nema potrebe za instaliranje third party appova, jer već one ugrađene rade savršeno. (IE, Facebook, Twitter, Chat, Skype...) Trenutno jedino kaj mi fali je navigacija neka, sa offline mapama, ostalo sve imam. update za bateriju. jučer mi je navečer potegao neki update pa ga instalirao, a mislim da se radi o nadogradnji OS-a nisam siguran i nisam još pregledao. Uglavnom stavio sam ga na punjač i ujutro u 7 sati skinuo. Do sad sam imao: 10-ak poziva, ukupno 25 minuta razgovora, 10 viber poruka primljenih i odgovorenih, te 5 sms primljenih i odgovorenih. Dva mailboxa syncana u realnom vremenu. Stiglo 5,6 mailova i odgovoreno na njih 3G i GPS stalno uključen, WIFI od kad sam došao doma (oko 15,30h) imao sam nekih 10 min Facebooka, chat stalno uključen, i 10minuta surfanja, te još nekih 15 minuta prčkanja po mobu. Sad u 18,05 je na 70% |
Otvaranje aplikacija i generalan rad mobitela nije instantan jer za svaku naredbu se prikazuje ona fancy animacija. Tipkovnica ti možda netreba bolja ali može bit (puno) bolja... Na androidu sam ih promjenio valjda 20 dok nisam došo do one koja mi najviše odgovara.... a ova na w8 mi nikak ne sjeda i nakon mjesec dana i dalje previše fulavam i pišem dosta sporije... dok je ona na recimo iphoneu *daleko* najpreciznija i ugodnija za pisat... iako kao i na ovoj fale spretniji shortcutovi za brojke, smajliće isl.
Citiraj:
A mogli bi napravit i malo bolji dialer, tj. da se operacija zvanja izvrši u jednom koraku, klikom na sliku, a ne na onu malu ikonicu koju je teško pogodit i još je bez slike kontakta. Isprobao sam neke alternativne ali ni jedan nema tu "foru"... Ali da je u globalu OS brz, jednostavan i ima svojih prednosti, to je isto točno :D |
Citiraj:
Jedino ako puno ideš vanka pa ti triba, ali onda je standalone GPS praktičniji ionako. Što se tiče tih bankovnih transakcija, to je problem PBZ-a :D Ja ionako nikad ne bi koristija mobitel za takve stvari poput plaćanja ili aplikacija koje mi pamte tako bitne podatke. Uostalom, uvik možeš uzeti račun na banci koja ima TAN karticu ako ti se neda zezat sa tokenom :) Ovaj Android mi je iša na živce do nedavno, čini se da su dosta poboljšali stvari, a i Samsungov Touch Wizz je ok u zadnjoj iteraciji. Nema više onog glupog buga kad je svako malo tribalo čekat par sekundi da otvori dialer :fiju: |
Ove online navigacije jednostavno ne rade jednako dobro (ko npr sygic) i nemaju glasovno navigiranje, nije (mi) čak problem u prometu. Tan kartica je i dalje kartica, a i mijenjanje banke radi toga nije najidealnije rješenje :D.
Tak je i problem eto recimo 9pm-a što nema te aplikacije na w8, i dismo onda :) |
Što se tiče offline navigacije, ili će se uskoro pojavit HTC Locations koji će ovog puta biti skroz free ili će HTC prestat bit tvrdoglavo đubre pa dozvolit Nokijin Drive na svojim mobitelima. Ja se iskreno nadam ovom drugom.
BTW offline navigacija ima i third party, npr. Navigon, al je papreno skup. :D |
Citiraj:
|
|
kako na 3:24 očisti nož :D
|
Ne znam tko je kriv, ali ovo definitivno nije u korist korisnika
http://www.theverge.com/2013/1/4/383...ss-google-maps |
hahahahahaha, ako je ovo istina, onda je google tako jadan.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 08:50. |