![]() |
Citiraj:
|
Pitanje ti je u rangu " jel se bolje drpat sa jednom sexy zenskom ili sa dvije"?
Bez razmislajnja odi na dva monitora, jer 2412m je po kvaliteti prikaza jednak 2410, samo sto potonji ima malo kvalitetnije postolje, touch tipke i (pre)vise priključaka. |
Citiraj:
Na jednoj strani me nagovaraju za 2410 na drugoj 2412 :D |
Ne da mi se sad googlat, ali ako se dobro sjećam, prikaz na 2412 je u nekim stvarima i bolji od 2410, ali generelno gledano to su dva jako dobra monitora sa razlikom od max 5% u prikazu.
Po meni je 2410 totalno neisplativa kupnja pored 2412, tak da ako ti ne trebaju 2 monitora, uzmi jedan 2412, a ostatak novaca potrosi na kurve, drogu, alkohol etc. Ili kupi nesto sto ti treba. Svaka kombinacija je bolja od kupovine jednog 2410 :) |
U2410 moze vrijediti te novce samo ako je wide gamut neophodan. U slucaju da nije, to mu je cak i mana. Neki ce reci da je U2412M eIPS matrica te nije idealan za obradu fotki i to je donekle tocno ali ja U2410 ne bi stapom taknuo s obzirom koliko ih je i sa zadnjom revizijom dolazilo sa zeleno/crvenim tinting problemima. Uz dvostruko nizu cijenu, kao bonus U2412 ima i osjetno bolji kontrast ;)
|
Ako ti je do neke ozbiljne obrade, 2410.
Prije 2412M sam imao Neca 20WGX2 s AS-IPS matricom i slika je bila osjetno bolja. Da mi se isplatio prelazak, je. +4" mi više znače od te razlike u kvaliteti pošto je 20" stvarno malo, ali pošto mi 2 monitora stvarno ne trebaju, ja bi išao na 2410. |
Ako mu je do ozbiljne obrade onda radije nesto sasvim drugo. Pokusavam, ali tesko mi je naci gori value for money od U2410 po ovim cijenama kakve jesu.
|
Citiraj:
U boldanom je bit:D |
dosao i meni ovaj dell... u protisu uzeo, srebrni, a04, kazu crni je trenutno nedobavljiv a ovog su imali na lageru odmah...
naspram starog tn 22" razlika je vidljiva ali ne bas wow... boje su izrazenije kao da mi je veci saturation jedino kutevi gledanja su stvarno odlicni nema vise crnih nevidljivih scena u filmovima kad gledam sa kreveta samo sto mi jako BLJESTI morao sam smanjiti brightness na 65, kako bi drzite to i kontrast? |
brightness - 45
contrast - 67 red - 94 green - 87 blue - 90 tako sam si ga ja slozil i taman mi odgovara, sad dal to nekome drugome pase, eh sumnjam :D |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Evo došao Dell.
Moram reći da sam progledao. :) Prelijep monitor. |
Kupio sam Dell U2412M, kako namjestiti visinu postolja, po defaultu je na najvišem. Ja ga želim spustiti.
http://support.dell.com/support/edoc...HICS/Stand.gif |
povuces dolje ali s nataknutim monitorom, ovako kad vuces dolje ce se vracati gore federski
|
Bravo majstore, stvarno je, tražio sam bio ima li koje dugme za opustit ga, ali ovo je logika znači. Pomoga si puno.
|
Pozdrav
Kako ja mogu spojiti svoj laptop koji ima HDMI izlaz sa U2412M monitorom? Ne zanimaju me VGA/DVI solucije i konverteri. |
Citiraj:
|
To je pak malo drastično rješenje :D
Imaš HDMI > DVI-D kabel ili HDMI-HDMI kabel + HDMI > DVI-D adapter. http://www.optimum-online.hr/detalji...line-crni.aspx http://www.optimum-online.hr/detalji...-sapphire.aspx |
A nikako ne mogu iskombinirati HDMI i DP?
Također, na stolnom računalu imam miniDP konektore, da li postoji neki miniDP to DP kabel? Hvala |
Pa normalno da ima, potrudi se malo potražiti, nisi to ranije pitao,
isto imaš gotov kabel ili adapterić + kabel. DP <> HDMI adaptera / konvertera nema, ako i ima onda su skupi po zlato. |
Pa rekao si da imas hdmi izlaz na laptopu, spoji ga sa dvi ulazom na monitoru kako god hoces i vozi. U cemu je problem? HDMI ima crni konektor, a ti si rasist?
|
Citiraj:
Citiraj:
Irudati :D Citiraj:
|
Ja imam jako dobar razlog zakaj sam ovo pitao :)
Želim spojiti laptop koji ima hdmi izlaz sa DP ulazom na monitoru. Želim spojiti računalo koje ima miniDP izlaz sa DP ulazom na monitoru. Kupio hdmi-dp adapter - ne radi. Kupio miniDP to DP kabel - ne radi. Rješenja? |
Uz grafičku karticu obično dolazi jedan mDP na DP adapter. No ne znam zašto tebi ne radi jer mora radit. Jesi li ručno probao namjestit koji videoulaz da koristi monitor?
Koja je kartica u pitanju? I čemu forsat HDMI na DP kad imaš jeftinih HDMI-DVI rješenja? |
Nažalost uz svoju Gigabyte nisam dobio takav adapter i jako mi je žao zbog toga, nego sam sa neta morao naručivati miniDP kabel koji je u najmanju ruku čudan. Vjerojatno i neispravan. Ručno sam namještao sve ulaze, no na nijednom ga nije prihvatilo.
Ne znam zašto forsam, zato što ne volim debele i teško handleane kable poput DVI, nego mi je lakše srediti kable iza stola ako imam sve tanke poput HDMI. A Dell naravno napravi DP umjesto HDMI. A ja pametan pa nisam gledao specifikacije monitora, pošto je on odlična klasa, pretpostavljao da ima HDMI. |
A kog će mu vraga HDMI kad nema zvučnike?
I ne kužim po čemu je teško hendlat DVI. Nije da ćeš ih imat tri-četiri komada. :) Ako ne radi onda si kupio neispravan adapter, nema tu sad neke kemije. I s jeftinim DP kablovima oprezno prij eštekanja jer je mene jedan skoro koštao monitora. Jeftini kinezi znaju imat sfušan mehanizam otpuštanja (ne vraća ona dva kljuna) pa moraš rastavljat konektor kako bi ga izvadio iz monitora/grafičke kartice. |
Jebiga, kad mogu onda pokušavam. Kada ne uspijem, onda uzimam DVI. Simple as that. Znaš ono kad nešto platiš i onda želiš izmusti zadnju kap znoja i isprobati svaku kombinaciju na tome? E to.
Inače, koliko sam shvatio, nijedna kombinacije Hdmi-dp ne radi. Jednostavno ne postoji konverter niti adapter koji pretvara signal. No, ja sam svejedno uzeo taj jedan adapter i piknuo ga u monitor. I da, nisam ga uspio izvaditi van, tj jesam nakon par sati. Ne znam kakvu sam štetu napravio samom monitoru. |
Frend je kupio prije par dana ovaj monitor i nazove me i veli: koji kur** :nono:
Uglavnom lik je osjetljiv na boje, pogotovo tamnije nijanse za što je ovaj monitor, citiram: bačen novac! Odem na web malo vidjet o čemu je riječ kad ono imam i što vidjet: LINK Da napomenem da zbog ovoga ovo neće biti moj sljedeći monitor, ovakav propust mi nije jasan, ispada da TN ima bolje kuteve gledanja, primjer iz igre: LINK :no2drug: Kako to da ovo nitko od 350 postova ovdje nije primjetio, lol. |
To je glow i spomenut je puno puta. I ne nije vezan za taj monitor. I ne nikako ne ispada da TN ima bolje kuteve gledanja.
|
Citiraj:
Ima slika gdje ZR24 kraj nekog IPS NECa izgleda smješno s tim manjkom dotičnog polizatora (ili šta je to već), ovaj 2412 isto tako, frend nemre diablo (mračna igra) igrat a da mu to ne bode oči, inače sjedi relativno blizu monitora ali to nebi smjelo imati veze. Uglavnom, kome su boje i prikaz bitni dalje od u2412m na nešto skuplje i ozbiljnije, kome ne smeta sve 5 :goodnite: |
Ako je toliko razocaran otkupit cu ja monitor po razumnoj cijeni...
|
Citiraj:
Po toj logici kome su boje bitne ostaju mu samo IPS paneli sa A-TW polarizatorom jer su po tim definicijama i TN i *VA "neupotrebljivi". |
Citiraj:
Citiraj:
@fre@k hahaha, dobra...:D |
Aha, o normalnoj udaljenosti blizu monitora :D
*VA nema dijagonalni glow, ali ima poprilicno izrazen gamma shift i bas zbog toga generalno ne briljira u tamnim nijansama. Meni su bas wide *VA paneli bolni za oci zbog pseudo 3d efekta uzrokovanim osjetljivosti na kut gledanja. Cak i na 5:4 panelu je vidljivo. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Sad mi je malo žao jer sam mu preporučio taj monitor prema iskustvima sa PCE, jebatga :beer: |
Pa mislim da ti nema sto biti zao, koji god IPS da je uzeo imao bi ovaj konkretan problem a ukupno gledajuci U2412 je iznad bilo kojeg TN-a, debelo iznad vecine. Sad, sto se njemu ne svidja, jbg.
Meni je 60cm malo blizu, 80-90 mi se cini kao udobnija udaljenost za tu dijagonalu i u praksi nikada mi IPS glow nije predstavljao problem. Kada pogasim sva svjetla, sjednem blizu ekrana ili gledam pod kutem, da, glow je vidljiv. U stvarnosti vrlo rijedak scenarij, plus sto U2412 dozvoljava vrlo nisku svjetlinu pa ni u mraku glow nije izrazen koliko zna biti. |
Osobno imam monitor i taj glow je meni OK. Dosta ljudi drže visoko brightness i mislim da je za njih to veći problem.
Da, volio bi da je kao na plazmi, ali imam dotičnu i ovo mi je za monitor super rješenje. Prikaz boja je fakat OK, glow se malo vidi na crnoj i to je to. TN-ac ni blizu sa svojim karakteristikama. Ni blizu! |
Ma da, dobro je wolv napisao, ono je snimano digitalnom kamerom i preizraženo je (kao i frendova reakcija), uglavnom glow postoji ali sa pristojne udaljenosti (70cm) je nezamjetan. Frend je valjda jako osjetljiv jer meni je monitor sjeo na prvu, od boja, kontrasta do ppi.
PS Izvrtio sam Nokia Monitor Test, pravi užitak, ja sam vrlo zadovoljan monitorom a frend će se morat naviknut na 70cm "lufta". :chears: |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:43. |